Doorgaan naar hoofdcontent

Braziliaanse president Bolsonaro in ziekenhuis na tien dagen hik

Braziliaanse president Bolsonaro in ziekenhuis na tien dagen hik

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is dinsdagavond in het ziekenhuis opgenomen omdat hij al tien dagen last heeft van een aanhoudende hikaanval. Dat heeft zijn communicatieafdeling bekendgemaakt.

Lees verder

Liveblog regen | Tiental huizen ingestort in Luikse gemeente, man verdronken, meisje vermist

Extreem regenweer teistert ons land en de buurlanden. Volg het nieuws hier op de voet, bekijk de beelden en krijg duiding bij dit extreme fenomeen.

Lees verder

Steun voor hongerstakers van grote internationale namen

De situatie van de zowat 400 hongerstakers in Brussel wordt internationaal opgepikt. 115 academici en bekende internationale koppen zoals Ken Loach, Noam Chomsky en Angela Davis nemen het in een open brief op voor hen, zo schrijft De Morgen donderdag. In Le Soir roepen PS en Ecolo staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) op, een oplossing te zoeken.

Lees verder

Merkel lijkt even in te dommelen tijdens digitale meeting

Tijdens een digitale dialoog met burgers over de coronacrisis op woensdag leek een vermoeide Angela Merkel het even moeilijk te krijgen. Op een bepaald moment hield de Duitse bondskanselier nog met moeite haar ogen open. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

In beeld | Zware regenval en overstromingen in België

Extreme regenval teistert de provincies Limburg, Luik, Luxemburg en Namen. Defensie springt bij met bootjes en vrachtwagens om mensen te evacueren. De ellende is nog niet voorbij, de Maas dreigt uit haar oevers te treden. In Pepinster zijn een tiental huizen ingestort en zeker twee mensen zijn overleden.

Lees verder

Nederlandse justitie start onafhankelijk onderzoek naar beveiliging Peter R. de Vries

De Nederlandse justitieminister Ferd Grapperhaus heeft een onafhankelijke partij gevraagd onderzoek te doen naar de beveiliging van Peter R. de Vries. De misdaadjournalist werd op 6 juli in het centrum van Amsterdam neergeschoten en ligt sindsdien zwaargewond in het ziekenhuis. De Vries werd al langere tijd bedreigd, maar wilde geen persoonlijke bewaking.

Lees verder

Oproep | Was u of uw kind op reis in Spanje via Summer Bash of Jongerentravel?

Vorige week kwamen een honderdtal jongeren vervroegd terug uit Lloret de Mar en Malgrat de Mar in Spanje nadat bleek dat tal van jongeren ter plaatse besmet zijn geraakt. De Standaard zoekt getuigenissen van jongeren en/of hun ouders die willen vertellen over hun ervaring tijdens de reis in Spanje met de reisorganisaties Summer Bash of Jongerentravel. Wenst u uw getuigenis te delen, dan kan u die mailen naar binnenland@standaard.be.

Lees verder

Kernreactor Doel 2 stilgelegd wegens lek

De kernreactor Doel 2 is in de nacht van woensdag op donderdag manueel stilgelegd, omdat er een lek werd gedetecteerd. Dat meldt de nucleaire waakhond Fanc op zijn website.

Lees verder

Franse politie valt hotel van wielerploeg Bahrain-Victorious binnen

Bahrain-Victorious kreeg woensdagavond onverwacht bezoek van de Franse politie. De ordediensten vielen het hotel binnen, namen de trainingsgegevens mee en doorzochten de teamautocar. Teammanager Milan Erzen bevestigde dit aan Cyclingnews, maar voegde toe dat het om 'niets speciaals' ging.

Lees verder

Gezin is wanhoop nabij in Pepinster: 'Kom ons redden, het water stijgt centimeter per centimeter'

In de Luikse gemeente Pepinster staat het water bijzonder hoog. Een koppel en hun twee kinderen moesten naar de bovenverdieping van hun huis vluchten, nadat de hele benedenverdieping onder water was gezet. 'Kom ons alsjeblieft redden', klinkt het in een filmpje dat ze op sociale media zetten (zie boven).

Lees verder

Kamer houdt marathon: deze wetten moeten er nog door

Tijdens de laatste plenaire vergadering van de Kamer proberen de meerderheidspartijen er nog een hele reeks wetten door te jagen, waaronder de pandemiewet en een heleboel steunmaatregelen.

Lees verder

Weer houdt legerhelikopters voorlopig aan de grond

Het leger biedt heel wat gemeenten bijstand, maar is door het slechte weer voorzichtig met de inzet van heli's. Men wil geen 'ramp aan een ramp toevoegen' door een heli, bemanning en omwonenden in gevaar te brengen.

Lees verder

Angela Merkel bezoekt Joe Biden: hoe was haar relatie met eerdere Amerikaanse presidenten?

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is donderdag op bezoek bij de Amerikaanse president Joe Biden. Het is mogelijk de laatste keer dat Merkel als regeringsleider naar het Witte Huis gaat, want de politica stelt zich bij de Bondsdagverkiezingen in september van dit jaar niet opnieuw verkiesbaar. Merkel schudde de handen van drie voorgangers van Biden, al waren die visites niet altijd even hartelijk. Een overzicht.

Lees verder

Misdaadjournalist Peter R. de Vries overleden (64)

De Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries is overleden nadat hij vorige week dinsdag werd neergeschoten in Amsterdam. Dat heeft zijn familie donderdag laten weten in een verklaring aan het Nederlandse televisieprogramma RTL Nieuws.

Lees verder

België opnieuw oranje zone op Europese kaart, wat betekent dat voor uw vakantieplannen?

Na de wekelijkse update van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) kleuren zowel Vlaanderen als Wallonië opnieuw oranje op de Europese kaart door het toenemend aantal besmettingen. Brussel blijft oranje. Die kleurwijziging kan concrete gevolgen hebben voor wie reist in Europa.

Lees verder

Twitter voert de 'fleet' weer af

De 'fleet' is geen succes. Twitter lanceerde zijn imitatie van het Snapchat- (en Instagram-)verhaal acht maanden geleden, nu gaat de stekker er al uit.

Lees verder

Concerten op Werchter Parklife en Leuven Air geannuleerd door noodweer

De wateroverlast in Vlaams-Brabant noopt de organisatoren van Werchter Parklife en Leuven Air tot maatregelen. Onder meer Goose en Froukje zien hun concert in het water vallen.

Lees verder

Nederland reageert geschokt op overlijden Peter R. de Vries

In Nederland wordt met ongeloof gereageerd op het overlijden van Peter R. de Vries. De misdaadjournalist werd dinsdag 6 juli neergeschoten in het centrum van Amsterdam en zijn familie maakte donderdag bekend dat hij deze aanslag niet heeft overleefd. De Vries is gestorven in het ziekenhuis.

Lees verder

Overlegcomité uitgesteld, premier De Croo noemt stijgende besmettingen 'niet alarmerend'

Het aantal besmettingen met covid-19 is de afgelopen dagen opnieuw overal in het land stijgen, maar volgens premier Alexander De Croo is er geen reden tot paniek. Het Overlegcomité van vrijdag wordt wel uitgesteld door de rampzalige gevolgen van het noodweer.

Lees verder

Wout Bru ziet restaurant en hotel in Durbuy helemaal onderlopen: 'De schade kan in de miljoenen oplopen'

De wateroverlast in Durbuy heeft veel schade veroorzaakt in Le Sanglier des Ardennes, het hotel en restaurant van Marc Coucke en Wout Bru in Durbuy. 'De schade kan tot in de miljoenen oplopen', zegt de sterrenchef aan onze zusterkrant Het Nieuwsblad. Bekijk zijn reactie in de video hierboven.

Lees verder

Waterpeil in Voeren weer gezakt: inwoners meten schade in huizen op

Vanmorgen werd pas duidelijk welke ravage de wateroverlast in Limburg heeft aangericht. Doordat het waterpeil van de rivier Berwijn intussen wat gezakt is, is ook de situatie in sommige straten in Voeren en deelgemeente Moelingen beter. Verschillende Moelingenaren keerden deze voormiddag dan ook terug naar hun huis om de schade op te meten.

Lees verder

'We hebben geen eten. Nog een paar boterhammetjes en dan is het gedaan'

Inwoners van het Nederlandse Valkenburg helpen elkaar nu het water tot grote hoogte stijgt. 'Onze straat was een rivier.'

Lees verder

Tadej Pogacar wint ook achttiende rit in Tour de France na krachttoer op slotklim naar Luz Ardiden

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) heeft donderdag de achttiende rit in de Tour gewonnen. Na een passage over de Tourmalet won de Sloveen op de slotklim naar Luz Ardiden de sprint van de groep der favorieten, die waren weggereden uit een uitgedund peloton. Pogacar verzekert zich zo ook van de bolletjestrui.

Lees verder

Podcasttips | Hoe Ridouan Taghi uitgroeide tot Nederlands meest gevreesde crimineel

Cocaïnekoorts is een uitgebreid verslag van het reilen en zeilen in de Nederlandse onderwereld. Een gefnuikte meisjesdroom achter het IJzeren Gordijn is dan weer het onderwerp van het broze Finding Natasha. Dit zijn de beste podcasts van deze week.

Lees verder

Dodentol van het noodweer loopt op tot acht, vier mensen vermist

Bij het noodweer dat het oosten van ons land teistert, zijn tot nu toe acht personen omgekomen. Vier mensen zijn vermist.

Lees verder

Groen licht voor pandemiewet na lange lijdensweg

De plenaire Kamer heeft donderdagavond het licht op groen gezet voor de pandemiewet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). De tekst, die het wettelijk kader voor allerhande maatregelen in het kader van een pandemie moet verstevigen, heeft er een uitzonderlijk lang parcours opzitten in de Kamer.

Lees verder

Frank Deboosere: 'In twee dagen tijd is regen gevallen voor hele zomer'

De hoeveelheden regen van de voorbije dagen zijn geen typische zomerse buien, zegt Frank Deboosere.

Lees verder

Saka na gemiste strafschop in EK-finale: 'Hoop dat geen enkel kind ooit zulke berichten krijgt'

Na zijn gemiste strafschop in de EK-finale werd Bukayo Saka bedolven onder de haatdragende en zelfs racistische reacties. In een open brief heeft de aanvaller van Arsenal nu voor het eerste zelf gereageerd op wat er is gebeurd. 'Ik wíst dat ik dit soort berichten zou krijgen.'

Lees verder

Reddingsactie in Pepinster loopt fout: drie burgers vermist

Een reddingsactie van de Gentse brandweer, die donderdag naar de Waalse gemeente Pepinster was getrokken om bijstand te verleden, is donderdagmiddag verkeerd afgelopen. Nadat een boot van de brandweer kantelde, zijn vijf brandweermannen in het water beland en meegesleurd. Ze zijn ondertussen gelokaliseerd. Drie burgers die door hen gered moesten worden, blijven vermist. De burgemeester vreest voor hun leven.

Lees verder

'De rivier is zo verzadigd dat ze niet meer stroomt. Ze loopt alleen over'

Wat de Maas deed in Luik, deden de veel kleinere Gete, Velpe, Roel of Melsterbeek in Limburg en Vlaams-Brabant. De schade bleef veelal beperkt tot ondergelopen kelders, maar het water zaait angst. 'Ik verhuis.'

Lees verder

Anderlecht haalt Benito Raman van bij Schalke 04 terug naar België

Anderlecht heeft een spits beet en het is een erg opvallende keuze. Benito Raman (26) tekende een contract voor drie jaar met optie. Door de degradatie van Schalke 04 kon RSCA een goeie, betaalbare deal sluiten om de dynamische ex-spits van Gent en Standard te strikken. Paars-wit speurt wel nog naar een extra aanvaller.

Lees verder

Nood breekt (taal)wet: VTM-journaliste live op Franstalige zender RTL

VTM-journaliste Nathalie Dyck was vanavond niet alleen te zien in het VTM-nieuws, maar dook kort nadien ook op in het RTL-journaal.

Lees verder

Arjen Robben opnieuw op voetbalpensioen, nieuwe functie bij Groningen lonkt

Arjen Robben kapt ermee. Vorige zomer kondigde de Nederlandse winger nog wel zijn comeback aan, maar na een door blessure geplaagd seizoen heeft hij nu besloten om de schoenen opnieuw aan de haak te hangen. Afgelopen seizoen speelde hij zeven wedstrijden voor Groningen. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus begrijpt de beslissing: 'We wilden nog een jaar met hem doorgaan, maar respecteren zijn beslissing.'

Lees verder

Of er iemand onder het puin ligt? Niemand kan het vertellen

Pepinster is ondergelopen, Verviers ziet eruit als een oorlogszone en in Theux is een stroompje een kolkende rivier geworden. Het wassende water laat een spoor van vernieling na.

Lees verder

Linux, het belangrijkste besturingssysteem waar niemand rijk van werd

Het besturingssysteem Linux wordt dertig jaar. Op de PC is het nooit echt doorgebroken, maar alle Android-telefoons draaien tegenwoordig met Linux als basis. Toch werd de oprichter ervan nooit wereldberoemd. Tijd voor een eerbetoon!

Lees verder

Een transvrouw op de Olympische Spelen: is dat wel fair?

Dat de Nieuw-Zeelandse gewichthefster Laurel Hubbard straks de eerste transgender atlete wordt op de Olympische Spelen is voor de transgemeenschap een belangrijk symbool. Hoe kun je mannen en vrouwen van elkaar onderscheiden om een faire sportcompetitie te organiseren?

Lees verder

Er is nog hoop in de 'friendzone'

Romances hoeven niet altijd te beginnen met een match en een geslaagde date. Ook vriendschap leidt heel vaak tot een relatie. Maar je moet er wel een beetje geduld voor hebben.

Lees verder

Achttienjarige Nederlander mag als jongste ooit de ruimte in, met Jeff Bezos

De achttienjarige Nederlander Oliver Daemen mag volgende week met Jeff Bezos, de rijkste mens op onze planeet, op een commerciële vlucht mee de ruimte in. Het is de eerste bemande vlucht van het ruimtevaartbedrijf van Bezos, Blue Origin. Dat bedrijf heeft de naam van Daemen donderdag bekendgemaakt.

Lees verder

Filmfestival Cannes: jonge Belg wint hoofdprijs voor kortfilm in Cinéfondation-selectie

De kortfilm 'L'enfant salamandre' van de Belg Théo Degen is donderdag op het filmfestival van Cannes bekroond met de hoofdprijs in de selectie van Cinéfondation. In die selectie komen kortfilms van filmscholen wereldwijd aan bod.

Lees verder

Stromae maakt comeback in de herfst

Na zes jaar stilte komt Stromae opnieuw boven water. Volgens Paris Match en La Dernière Heure heeft de Brusselaar eind ­december al de opnames voor een nieuw album afgerond in Dubai. Dat album, Stromaes derde na Cheese (2010) en Racine carrée (2013), zou uitkomen in de herfst van 2021.

Lees verder

Ziekenhuisopnames stijgen opnieuw

De voorbije zeven dagen zijn gemiddeld 20 coronapatiënten per dag opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat is 14 procent meer dan in de voorgaande week. Dat blijkt uit de gegevens van Sciensano.

Lees verder

Zowat 1.300 vermisten in Duitse gemeente door noodweer, ruim 80 doden over heel Duitsland

Het noodweer heeft in Duitsland al tientallen mensenlevens gekost. In de gemeente Bad Neuenahr-Ahrweiler, in de deelstaat Rijnland-Palts, zijn na de zware overstromingen ongeveer 1.300 mensen vermist. Het mobiele netwerk in de regio ligt plat, waardoor veel mensen onbereikbaar zijn. Het dodental in Duitsland door het noodweer ligt intussen op minstens 80.

Lees verder

Ruzie over bewaking joodse wijk in Antwerpen

Op 1 september stopt het leger met patrouilleren in de joodse wijk. Maar wie neemt de taak over?

Lees verder

Plofkraak in Bpost-kantoor in Zandhoven: grote schade aan inkomhal en bankautomaat

Een explosief heeft vrijdagochtend de volledige inkomhal van het Bpost-kantoor op de Vierselbaan in Zandhoven vernield. De politie heeft een perimeter ingesteld en ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse. Het is al de tweede plofkraak in regio Antwerpen op amper drie dagen tijd.

Lees verder