Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 juli 2021

Brandweerman vindt lichaam eigen dochter (7) tussen puin ingestort flatgebouw Miami

HLN
Brandweerman vindt lichaam eigen dochter (7) tussen puin ingestort flatgebouw Miami
Een hartverscheurende ontdekking in Miami. Een brandweerman heeft vrijdagochtend zijn eigen dochter (7) dood aangetroffen onder het puin van het ingestorte flatgebouw, terwijl hij assisteerde bij de zoekacties.
Lees verder

Aftellen naar de aftrap met de leukste posts rond #BELITA
Onnodig te zeggen dat #BELITA , #TousEnsemble, #DEVILTIME en #RodeDuivels momenteel trending topics zijn op de socialemediakanalen. We gingen wat grasduinen en sprokkelden dit overzicht bij elkaar.
Lees verder

KIJK LIVE. "In deze fase moét je gewoon spelers in vorm opstellen": Mulder en Degryse over basisplek Doku en ontbreken van Eden Hazard
De spanning stijgt. Vanavond (21u) nemen de Rode Duivels het op tegen Italië in de kwartfinales van het EK. Met of zonder Kevin de Bruyne en Eden Hazard? Bondscoach Roberto Martínez liet op z'n persconferentie gisteren nog niet écht in zijn kaarten kijken. Op meer duidelijkheid is het dus wachten tot later op de dag. Op deze pagina krijgt u het sowieso mee!
Lees verder

LIVE. Verlengingen! Spanje creëert niets meer tegen tienkoppig Zwitserland
• Krestovsky-stadion • Ref: Michael Oliver (ENG) • Zwitserland schakelde Frankrijk uit, Spanje had verlengingen nodig tegen Kroatië • De winnaar speelt tegen de winnaar uit België-Italië
Lees verder

Zelfs vandaag speelde Martínez nog mentaal spelletje: basiself met Doku pas uur voor de match bekend
Il segreto. Het geheim. Tot in het extreme bewaard – pas om 19u50 raakte de basiself van de Duivels bekend. Bijna een halfuur later dan de vorige vier Belgische duels op dit EK. Met De Bruyne in de basis en Doku in de plaats van Eden Hazard, niet eens voldoende fit om op de bank te zitten. Ziehier hoe Martínez al dagenlang onder de huid van Mancini probeerde te kruipen.
Lees verder

Zelfs vandaag speelt Martínez nog mentaal spelletje: basiself met Doku pas uur voor de match bekend
Il segreto. Het geheim. Tot in het extreme bewaard – pas om 19u50 raakte de basiself van de Duivels bekend. Bijna een halfuur later dan de vorige vier Belgische duels op dit EK. Met De Bruyne in de basis en Doku in de plaats van Eden Hazard, niet eens voldoende fit om op de bank te zitten. Ziehier hoe Martínez al dagenlang onder de huid van Mancini probeert te kruipen.
Lees verder

LIVE. IJzersterke Sommer houdt Zwitserland in eerste verlenging recht, kan Spanje penalty's vermijden?
• Krestovsky-stadion • Ref: Michael Oliver (ENG) • Zwitserland schakelde Frankrijk uit, Spanje had verlengingen nodig tegen Kroatië • De winnaar speelt tegen de winnaar uit België-Italië
Lees verder

Janssen Biologics kan tweede fabriek voor Johnson & Johnson-vaccin in gebruik nemen
Vaccinproducent Janssen Biologics heeft toestemming gekregen van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) om in het Nederlandse Leiden een tweede fabrieksgebouw in gebruik te nemen. Dat laat EMA weten. Hoeveel extra coronavaccins er vanwege de uitbreiding kunnen worden geproduceerd, kan Janssen niet vertellen.
Lees verder

De Bruyne opstellen een risico? Jan Mulder en Marc Degryse vinden dat je het moet nemen: "Het is nu of nooit"
Marc Degryse en Jan Mulder bespraken zonet in 'Deviltime' de opstelling waarmee de Rode Duivels het opnemen tegen Italië. De opvallendste namen aan de aftrap zijn Jérémy Doku en Kevin De Bruyne. "De Bruyne moet ons naar de halve finale leiden."
Lees verder

Toxicologen brengen optimistische boodschap over PFOS-vervuiling: "Geen reden tot paniek"
De namiddagsessie van de eerste zitting van de Vlaamse onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling bracht een enigszins optimistische boodschap. "Er is geen reden tot paniek", oordeelden verschillende toxicologen. Het gehalte aan PFOS in onze omgeving daalt en de effecten laten zich slechts op lange termijn voelen.
Lees verder

Heel wat klachten over ticketverkopers: geen bewijs dat u écht niet naar verplaatst concert kan? Geen terugbetaling
Nu het theater- en concertgebeuren stilaan opnieuw herneemt, komen ook de klachten over tickets. Wie een terugbetaling van een verplaatst optreden vraagt, strandt niet zelden op een weerspannige klantendienst. "U kan de verplaatste K3-show niet bijwonen omdat uw dochter bij uw ex is? Dan hebben wij de echtscheidingspapieren nodig als bewijs." De Economische Inspectie en Test Aankoop ontvingen al een heleboel klachten. "Een tsunami aan terugbetalingen betekent de dood aan de sector", reageert Tele Ticket Service.
Lees verder

"Nostalgie!": tentoonstelling over Jacques Vermeire in Blankenberge
Dat er op Jacques Vermeire (70) geen sleet ziet, bewijst de komiek met een eigen expo in Blankenberge. "Ik vond het er wel wat over toen ze me zeiden dat ik een tentoonstelling ging krijgen."
Lees verder

LIVE. Martínez: "De Bruyne heeft niet met de groep getraind, maar dat neem je erbij op een EK"
• Allianz Arena (21u)
Lees verder

Spanje wacht op België (of Italië) in halve finales: Zwitserland drijft La Roja tot het uiterste maar delft dit keer wel onderspit na strafschoppen
Als België straks Italië klopt, speelt het op 6 juli de halve finale van het EK voetbal tegen Spanje. 'La Roja' had daar wel strafschoppen voor nodig tegen Zwitserland, dat na Frankrijk dus ook Spanje tot wanhoop dreef. Na 90 minuten stond het 1-1, Oyarzabal trapte de beslissende elfmeter binnen.
Lees verder

Ed Sheeran wil graag een tweede kindje: "Het vaderschap is het beste wat me ooit is overkomen"
Ed Sheeran (30) en Cherry Seaborn zijn al een jaar de trotse ouders van dochtertje Lyra Antarctica. Zelf noemt hij het vaderschap een rollercoaster van emoties. "Sommige dagen lastig zijn, andere zijn dan weer makkelijk en fantastisch", vertelt de Britse zanger aan de Amerikaanse radiozender SiriusXM. Hij staat dan ook te popelen om aan een tweede kindje te beginnen.
Lees verder

Het Grote Gelijk van Enrique: Spanje vindt juiste flow en speelt halve finale tegen winnaar België - Italië
Van doelpuntenarme saaie matchen naar spektakelrijk voetbal met een karrenvracht aan goals: Spanje tekende voor dé ommezwaai op dit EK voetbal en heeft nu ook mirakelploeg Zwitserland klein gekregen. Een halve finale tegen België of Italië wacht. Bondscoach Luis Enrique kreeg kritiek op zijn gewaagde keuzes, maar is op weg naar zijn Grote Gelijk.
Lees verder

Derde ronde is eindstation: Elise Mertens in twee sets uitgeschakeld op Wimbledon door Amerikaanse Madison Keys
Elise Mertens (WTA 16) is uitgeschakeld om Wimbledon. In de derde ronde was de Amerikaanse Madison Keys (WTA 27) de betere in twee sets. Het werd 5-7 en 3-6.
Lees verder

Zuma moet de cel in, maar vraagt hof alsnog veroordeling "te heroverwegen en te annuleren"
De Zuid-Afrikaanse ex-president Jacob Zuma, die zondag de gevangenis in moet, heeft de nietigverklaring gevraagd van zijn veroordeling wegens minachting van het gerecht.
Lees verder

Parijs gaat concertzaal Bataclan kopen
Parijs is van plan de historische concertzaal Bataclan te kopen. De Bataclan was zes jaar geleden het doelwit van een terroristische aanslag waarbij jihadisten negentig bezoekers doodschoten.
Lees verder

Prins Harry's wilde jaren en Megxit zullen niet te zien zijn in 'The Crown': "Te recent"
Prins Harry (36) mag opgelucht ademhalen: z'n wildste exploten uit eind jaren 2000 zullen niét te zien zijn in de Netflix-reeks 'The Crown'. Dat hebben de makers bevestigd. Ook voor de veelbesproken Megxit is geen plaats in de reeks.
Lees verder