Doorgaan naar hoofdcontent

Beperkt aanbod en stijgende populariteit is goed voor de waarde van Tom (50) zijn villa aan de Portugese Zilverkust: ...

HLN
Beperkt aanbod en stijgende populariteit is goed voor de waarde van Tom (50) zijn villa aan de Portugese Zilverkust: "Impulsieve beslissing, maar de juiste"
Hoeveel is je tweede verblijf waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt deze zomer de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Tim Demer van Immo Portugal een vrijstaande villa met zwembad aan de Zilverkust. Het beperkte aanbod in de steeds populairdere regio stuwt de prijzen omhoog en dat ziet eigenaar Tom (50) graag gebeuren. Al is hij nog niet meteen van plan om de mooie streek te verlaten. "Toen ik op het bouwperceel van mijn villa stond en de omgeving zag, wist ik genoeg."
Lees verder

Geert Wilders blijft veroordeeld voor 'Minder Marokkanen'-uitspraak
De veroordeling van Geert Wilders voor groepsbelediging blijft staan: de leider van de Nederlandse partij PVV is onherroepelijk gestraft nu de Hoge Raad geen fouten heeft geconstateerd in de zaak. Wilders spreekt van een 'corrupte rechtspraak'.
Lees verder

3 vrouwen verdedigen het vrouwenuur in Brussels zwembad: "In een zwembad kán ik geen dikke trui aan om mijn vormen te verstoppen"
Het nieuwe openluchtzwembad in Anderlecht opent op zaterdagvoormiddag één uur alleen voor vrouwen. "Iedereen moet de kans krijgen om te zwemmen", zegt de initiatiefnemer. "En er zijn vrouwen die zich niet op hun gemak voelen in de aanwezigheid van mannen." Tussen de bakken kritiek op Twitter klinken ook vrouwelijke stemmen die opwerpen dat zo'n vrouwenuurtje geen quatsch is. Vicky, Fran en Eveline getuigen. "Soms zwom een man 'per ongeluk' tegen me aan. En dan belandden zijn handen 'per ongeluk' op mijn borsten of billen."
Lees verder

LIVE TOUR. Van der Sande en Houle rijden vijf minuten voor peloton uit, straks waaiers?
Na een dagje welverdiende rust keert het Tourpeloton weer terug naar de orde van de dag. Op het menu staat een overwegend vlakke rit. Alles wijst dus op een nieuwe massasprint, waarin Mark Cavendish z'n derde ritzege in deze Tour kan boeken. Of doorbreekt met Wout van Aert of Jasper Philipsen een Belg de Britse dominantie? Op deze pagina hoeft u niets van de etappe te missen.
Lees verder

Chirokamp in Heist-op-den-Berg stilgelegd na coronabesmettingen: "Leiding heeft alert gereageerd"
De jeugdbeweging Chiro Sluis heeft beslist om het zomerkamp in Heist-op-den-Berg stop te zetten. Een van de kinderen, maar ook enkele leden van de kook- en leidersploeg bleken positief. Alle kinderen zijn ondertussen opgehaald. De hele groep zal nu thuis in quarantaine moeten.
Lees verder

Bevolking Iran protesteert tegen talrijke stroomonderbrekingen
Op verschillende plaatsen in Iran wordt geprotesteerd tegen de veelvuldige stroomonderbrekingen die in het land plaatsvinden. Dat melden Iraanse media. Onder meer in de hoofdstad Teheran wordt gemanifesteerd. De betogers eisen het onmiddellijke ontslag van de minister van Energie.
Lees verder

Beste vrienden op het scherm, miserie in het echt: deze acteurs kunnen niet door een deur
Elkaar zwartmaken op sociale media, de sfeer op de set verzieken of zelfs met elkaar op de vuist gaan. Hoewel het er in reeksen als 'Game Of Thrones', 'Sex and the City', 'Gossip Girl' uitzag alsof sommige acteurs de beste vrienden waren, boterde het in het echt voor geen meter. Sommigen weigeren zelfs om ooit nog met elkaar samen te werken. Een overzicht van de grootste vriendschapsillusies van Hollywood: "De gevechtsscènes waren niét geacteerd"
Lees verder

4 stylingtips om een saaie wand om te toveren tot blikvanger
Heb jij een saaie muur in huis die wat extra aandacht kan gebruiken? Of ben je op zoek naar originele items om de wanden in je woning op te fleuren? Dan ben je bij vtwonen-stylist Fietje Bruijn aan het juiste adres. In dit artikel geeft ze enkele tips om zelf unieke wanddecoratie te maken. Zeg maar vaarwel saaie muren en hallo eyecatchers!
Lees verder

Meer dan 400 verwaarloosde dieren in beslag genomen in Bocholt
De politie heeft in Bocholt honderden verwaarloosde dieren aangetroffen in een woning. Het ging voornamelijk om vogels, konijnen en een hond.
Lees verder

PORTRET. Vic Swerts (81), de grote baas van Soudal die in zee gaat met Patrick Lefevere: "Ik voel mij absoluut geen wonderboy"
Opschudding in wielerland. Soudal vertrekt na 2022 bij Lotto en wordt de nieuwe hoofdsponsor van Patrick Lefevere. Een opvallende move. Maar wie zit daarachter? Een portret van baron Vic Swerts (81), nog altijd de grote baas van Soudal.
Lees verder

Wit-Rusland komt met drastische maatregelen tegen Europa
Het door Europa bestrafte regime van Wit-Rusland heeft nieuwe drastische tegenmaatregelen aangekondigd. De machthebbers in Minsk leggen de doorvoer van Europese producten naar Rusland en China aan banden. De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko dreigde verder vluchtelingen uit Afghanistan, Syrië en Irak ongehinderd door te laten naar Europese landen. Hij haalde vooral fel uit naar Duitsland.
Lees verder

Zeilbootje Antwerpse zeescouts omgeslagen op Oosterschelde, iedereen veilig aan de wal
Vier zeilscheepjes met in totaal 21 zeescouts uit Antwerpen aan boord en een begeleidingsboot zijn dinsdagochtend in de problemen gekomen op een stormachtige Oosterschelde tussen Wemeldinge en het eiland Tholen, twee plaatsen in de Nederlandse provincie Zeeland. Eén bootje sloeg om en twee liepen vast op een mosselbank. Inmiddels zijn alle opvarenden vermoeid, maar veilig aan de wal. Een persoon is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Ocean Viking met 570 migranten aan boord zoekt veilige haven
Het humanitaire schip Ocean Viking is op zoek naar een veilige haven nadat het 570 migranten heeft gered op de Middellandse Zee. Dat meldt de organisatie SOS Mediterranee.
Lees verder

Transfer Talk. Hervé Koffi is van Charleroi - OHL wil (te dure) Vlietinck houden - Podolski gaat in geboorteland Polen voetballen
De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is volop bezig, dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? En wat met Lionel Messi, blijft hij of blijft hij niet bij Barcelona? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

LIVE TOUR. Van der Sande en Houle rijden drie minuten voor peloton uit, kans op waaiers niet al te groot
Na een dagje welverdiende rust keert het Tourpeloton weer terug naar de orde van de dag. Op het menu staat een overwegend vlakke rit. Alles wijst dus op een nieuwe massasprint, waarin Mark Cavendish z'n derde ritzege in deze Tour kan boeken. Of doorbreekt met Wout van Aert of Jasper Philipsen een Belg de Britse dominantie? Op deze pagina hoeft u niets van de etappe te missen.
Lees verder

Franse autoriteiten aangeklaagd wegens "nalatigheid": nog steeds te hoge loodniveaus in gebied rond Notre Dame
Twee jaar na de brand in de Parijse kathedraal Notre Dame is een klacht ingediend tegen de autoriteiten van de stad. De aanklagers, waaronder twee vooraanstaande Franse vakbonden, stellen de "ernstige nalatigheid" van de Franse autoriteiten aan de kaak. Volgens hen zouden heel wat inwoners zijn blootgesteld aan gevaarlijk grote hoeveelheden lood in de lucht.
Lees verder

Pfizer-vaccin iets minder effectief bij deltavariant in Israël, "maar nog altijd sprake van een sterk effect"
Het coronavaccin van Pfizer beschermt voor zo'n 70 procent tegen infectie met de extra besmettelijke 'deltavariant' van het virus. Dat hebben Israëlische wetenschappers vastgesteld. Het gaat daar evenwel om milde symptomen, het vaccin beschermt nog altijd zeer goed tegen ernstige ziekte.
Lees verder

Collega's en vrienden reageren op overlijden Wim Ravell: "Wim zong na elke optreden 'My Boy' voor zijn zoon Andy"
Wim Ravell, de eerste winnaar van 'De Soundmixshow' en vader van acteur Andy Peelman, is op 59-jarige leeftijd overleden. Het nieuws is voor veel collega's en vrienden een verrassing.
Lees verder

Zo voorkom je dat je ooit nog een mailbijlage vergeet
Het overkomt iedereen wel eens: je stuurt een e-mail, maar ontdekt kort daarna dat je de bijlage niet hebt toegevoegd. Gelukkig zijn er enkele handige trucjes die dit helpen voorkomen.
Lees verder

Door blessures geteisterde play-offs bereiken hun hoogtepunt: Phoenix Suns en Milwaukee Bucks starten vannacht hun strijd om de NBA-titel
Eindelijk. De NBA-finalisten zijn bekend. Na 72 matchen in het reguliere seizoen en zo'n zestien in de play-offs mag de beste uit het Oosten het opnemen tegen de beste uit het Westen: de Milwaukee Bucks vs de Phoenix Suns. Best of 7. Eerste tot vier overwinningen. Voor de Suns kan het hun eerste titel worden, voor de Bucks dateert hun laatste titel van 50 jaar geleden. Één ding is zeker: geschiedenis zal geschreven worden. En de eerste pennentrek daarvan wordt deze nacht gezet.
Lees verder