Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 juli 2021

België mag coronatest vragen van reizigers die terugkeren uit Portugal: “Maar quarantaine gaat te ver”, oordeelt...

HLN
België mag coronatest vragen van reizigers die terugkeren uit Portugal: "Maar quarantaine gaat te ver", oordeelt Europa
Volgens Europees Commissaris voor Justitie Didier Reynders mag België een coronatest vragen van reizigers die terugkeren uit Portugal. Dat was vorige week het voorstel van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). De deelstaten hielden die boot echter af, omdat ze een gecoördineerde Europese aanpak wilden.
Lees verder

Kate Middleton in quarantaine na contact met coronabesmetting
Kate Middleton (39) gaat de komende periode thuis in isolatie, nadat ze in contact is gekomen met iemand die positief heeft getest op het coronavirus. Dat bevestigt Buckingham Palace aan verschillende Britse media.
Lees verder

Sambi Lokonga niet mee op stage naar Alkmaar: transfer is nakend
Albert Sambi Lokonga (21) is niet op de bus gestapt voor de stage van Anderlecht in Nederland. De middenvelder stond wel op de lijst om deel te nemen, maar uiteindelijk reisde hij dus niet mee af. Dat heeft alles te maken met een nakende transfer naar Arsenal.
Lees verder

Zeeleeuw legt voetbalwedstrijd in Nieuw-Zeeland stil
Een voetbalmatch in Nieuw-Zeeland werd afgelopen weekend verstoord door een unieke invaller: een zeeleeuw. Het dier stormde bij het begin van de wedstrijd het veld op. Toen de club dan maar besloot om van veld te wisselen, ging de sportieve zeeleeuw gewoon mee.
Lees verder

Honderden vluchtelingen gered voor kust van Libië
Het reddingsschip Ocean Viking heeft in de nacht van zondag op maandag ruim 370 vluchtelingen uit de Middellandse Zee gehaald. Dat gebeurde voor de kust van Libië, meldt SOS Mediterranée, de organisatie achter de Ocean Viking. De groep migranten bevond zich aan boord van een grote houten boot. De operatie duurde goed vijf uur.
Lees verder

Football Talk. De Wolf definitief van Antwerp, dat op stage trekt zonder Lamkel Zé
Ortwin De Wolf (24) verkast definitief van KAS Eupen naar Antwerp. Het afgelopen halfjaar leenden de Oostkantonners de doelman al uit aan de Great Old. Op de Bosuil zette De Wolf zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen, met één jaar optie. "KAS Eupen geeft zo gevolg aan het verzoek van De Wolf om bij Antwerp te tekenen", zo klinkt het in een persbericht. De doelman zal meteen aansluiten op de stage van Antwerp in het Nederlandse Horst.
Lees verder

Gedaan met de geruchten: Gwen Stefani is nu écht getrouwd met Blake Shelton
Na de eerdere geruchten dat zangeres Gwen Stefani (51) en haar verloofde Blake Shelton (45) getrouwd zouden zijn, is er nu geen twijfel meer mogelijk. De twee stapten zaterdag echt in het huwelijksbootje tijdens een intieme ceremonie. Shelton liet speciaal voor hun trouw zelfs een kapel bouwen op hun ranch in Oklahoma.
Lees verder

Man (33) dreigt politie neer te schieten: inspecteur overmeestert hem met gerichte karatetrap
Er zijn beelden opgedoken van een opvallende arrestatie in Nieuwpoort, zaterdagavond op het Hendrikaplein aan de Zeedijk. Een 33-jarige man dreigde ermee de politie neer te schieten én wou zelf door agenten doodgeschoten worden. Uiteindelijk werd hij geneutraliseerd door een stevige karatetrap.
Lees verder

Zonneveld over Pogacar: "Beschuldigen zonder hard bewijs gaat te ver. Maar er is genoeg reden om vragen te stellen"
Ook Thijs Zonneveld keek de voorbije dagen met open mond naar de prestaties van Tadej Pogacar. De columnist weet niet of Pogi iets doet wat niet mag en vindt het "veel te ver gaan om hem zonder hard bewijs te beschuldigen". Maar tegelijk heeft de Nederlander wel vragen, ook over enkele dubieuze figuren in Pogacars omkadering.
Lees verder

Italië kleurt volledig groen op kaart met reisbestemmingen, oosten van Spanje en Cyprus krijgen rode kleur
De kaart met reisbestemmingen die de FOD Buitenlandse Zaken wekelijks updatet, ziet er alweer een stukje groener uit. Dat geldt althans voor Italië (dat volledig groen kleurt) en Griekenland (enkel Attica en de Zuid-Egeïsche eilanden kleuren nog oranje). In Spanje kleurt het oosten rood. Omdat de Balearen eveneens oranje kleuren, telt Spanje geen enkele groene zone meer.
Lees verder

Google verwijdert apps die wachtwoord Facebook stelen: dit moet je doen als je ze op je telefoon hebt staan
Google heeft negen kwaadaardige Android-apps verwijderd uit de Google Play Store, nadat bleek dat de apps gebruikt werden om Facebook-wachtwoorden te stelen. Samen werden de apps ruim 5,8 miljoen keer gedownload. Als je één van deze apps op je telefoon hebt staan, moet je mogelijk je wachtwoord op Facebook opnieuw instellen.
Lees verder

Prijzen tot 23.000 euro voor enkele vlucht naar Australië na verlaging aantal toegelaten reizigers
Australië laat vanaf 14 juli nog maar 3.000 reizigers van commerciële vluchten per week binnen. Dat is een halvering ten opzichte van vandaag, en slechts een fractie van de 260.000 reizigers die vóór de pandemie in Australië wekelijks neerstreken. De verstrenging leidt blijkbaar tot peperdure prijzen, die de voorbije dagen opliepen tot 23.000 euro voor een enkeltje van Londen naar Sydney.
Lees verder

Duizenden Indiërs slachtoffer van nepvaccins
De Indische politie onderzoekt of oplichters in de Indische stad Mumbai duizenden Indiërs met zout water hebben ingeënt in plaats van een coronavaccin. Veertien verdachten werden gearresteerd. De oplichters, waaronder medisch personeel, zouden de 'vaccins' tegen 8 à 14 euro verkocht hebben, in totaal heeft de politie al zo'n 17.000 euro in beslag genomen.
Lees verder

WhatsApp gaat gebruikers laten kiezen in welke kwaliteit ze hun video's uploaden
WhatsApp werkt aan een functie om gebruikers te laten kiezen of ze willen uploaden met de beste kwaliteit of met het minste gebruik van data. Dat blijkt uit een testversie van de Android-variant van WhatsApp.
Lees verder

Nathalie Meskens verwacht een jongetje: "Lima krijgt er een broertje bij"
Nathalie Meskens (39) verwacht een jongetje. Dat maakte de actrice zelf bekend op Instagram. Lima krijgt er dus binnenkort een broertje bij.
Lees verder

Tuinman van prinses Diana haalt herinneringen op: "Ze was erg bezorgd om iedereen"
Ook de Britse Graham Dillamore - die verantwoordelijk is voor het onderhoud van alle koninklijke tuinen - heeft gezien hoe prins William en Harry een standbeeld van hun overleden moeder Diana hebben onthuld in de tuin van Kensington Palace in Londen. Dat gebeurde tijdens een kleine familiebijeenkomst op de dag dat de prinses van Wales 60 jaar zou zijn geworden. Het doet de tuinman terugdenken aan alle momenten van toen: "Diana stopte altijd even om met mij of de andere tuinmannen een praatje te maken."
Lees verder

Al zowat 89.000 Vlamingen en 11.000 Walen kiezen voor vervroegde tweede prik van AstraZeneca
Al 89.000 Vlamingen en 11.000 Walen die een eerste dosis van het AstraZeneca-vaccin kregen, hebben hun afspraak voor de tweede prik vervroegd. Dat meldt Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie maandag.
Lees verder

Football Talk. De Wolf definitief van Antwerp, dat op stage trekt zonder Lamkel Zé - Genk stelt nieuw thuistenue voor
Blauw shirt, witte short, blauwe kousen. KRC Genk heeft haar thuistenue voorgesteld voor het komende seizoen. Enkele supporters werden betrokken bij het ontwerp. Bryan Heynen, Cyriel Dessers en Simen Juklerod tonen de nieuwe outfit in onderstaande video. "Wij zijn een club voor én door de supporters. Ondanks corona en de vele wedstrijden zonder publiek, zijn we altijd in nauw contact gebleven met hen. De nieuwe shirts zijn daar een uitstekend voorbeeld van. Nu is het aan onze spelers én supporters om in België en Europa te schitteren in deze prachtige outfit, waarbij ook onze partners voor de eerste keer volledig geïntegreerd zijn in het design. De komende seizoenen zullen we onze supporters trouwens opnieuw betrekken bij de keuze van de wedstrijdshirts", zegt Erik Gerits, algemeen directeur van KRC Genk.
Lees verder

OPEC-landen doen nieuwe poging om uit impasse te geraken
De 23 leden van OPEC+, het oliekartel OPEC en een reeks bondgenoten, zoeken maandag een uitweg uit de impasse om een akkoord te proberen te vinden over een mogelijke productieverhoging vanaf augustus. Vrijdag waren de leden nog in onenigheid uit elkaar gegaan. De ministeriële top gaat van start om 15 uur Belgische tijd.
Lees verder

Belgische groep Besix gaat grootste toren van Afrika bouwen: "Bijzonder trots"
De Belgische bouw- en vastgoedgroep Besix gaat meewerken aan de bouw van de hoogste toren van Afrika, in Abidjan (Ivoorkust). Dat meldt het bedrijf in een persbericht.
Lees verder