Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 juli 2021

Avondklok keert terug in 45 Portugese gemeenten, verschillende Spaanse regio’s kleuren weer rood

HLN
Avondklok keert terug in 45 Portugese gemeenten, verschillende Spaanse regio's kleuren weer rood
De coronasituatie in Spanje en Portugal gaat de verkeerde kant op. Vanaf vrijdag keert de avondklok terug in Lissabon, Porto en meer dan veertig andere gemeenten in Portugal, zo maakte de regering donderdag bekend. Verschillende Spaanse regio's, zoals Catalonië, Aragón en de regio van Valencia kleuren voortaan weer rood op de kaart van het Europese centrum voor ziektebestrijding, ECDC.
Lees verder

Coronavirus flakkert weer op in Portugal en Spanje: avondklok in 45 Portugese gemeenten, verschillende Spaanse regio's kleuren rood
De coronasituatie in Spanje en Portugal gaat de verkeerde kant op. Vanaf vrijdag keert de avondklok terug in Lissabon, Porto en meer dan veertig andere gemeenten in Portugal, zo maakte de regering donderdag bekend. In Spanje kleuren verschillende regio's, zoals Catalonië, Aragón en de regio van Valencia voortaan weer rood op de kaart van het Europese centrum voor ziektebestrijding, ECDC.
Lees verder

Parklife Werchter valt in de smaak bij eerste festivalgangers: "Zon, cocktails en goede muziek"
Een echt festival kan je het niet noemen, maar aan sfeer en veel blije gezichten geen gebrek op de eerste dag van Parklife Werchter. 2.500 aanwezigen genoten van Balthazar + Sohnarr op de lightversie van Rock Werchter en de coronamaatregelen? Daar waren de bubbels van vier best tevreden mee. "Een speciale editie waar er eten en drinken aan tafel wordt gebracht: zalig eigenlijk."
Lees verder

Topman van Trump Organization beschuldigd van belastingontduiking, bedrijf verdacht van fraude en knoeien met de boeken
Financieel topman Allen Weisselberg (73) van 'The Trump Organization', het familiebedrijf van ex-president Donald Trump en zijn kinderen, wordt ervan beschuldigd voor 900.000 dollar belasting te hebben ontdoken over 1,7 miljoen dollar aan inkomen, zo hebben aanklagers in New York donderdag gemeld. The Trump Organization werd ook in staat van beschuldiging gesteld, voor onder meer belastingfraude en knoeien met de boeken. Weisselberg en het bedrijf pleitten "niet schuldig". Het gaat om de eerste strafrechtelijke zaak die aan het opdoemen is met betrekking tot de oud-president en diens manier van zaken doen.
Lees verder

Franse gerecht opent onderzoek naar Uniqlo en Zara-moeder in kader van dwangarbeid Oeigoeren
Franse aanklagers zijn een onderzoek begonnen naar vijf grote modeconcerns die mogelijk gebruikmaken van katoen uit de Chinese regio Xinjiang. Dat meldt de Franse nieuwssite Mediapart en het nieuws wordt door een juridische bron bevestigd aan persbureau AFP. Het zou onder andere gaan om het Japanse merk Uniqlo en Inditex, het Spaanse moederbedrijf van modeketen Zara.
Lees verder

RECENSIE. 'De Bauers: Bestemming Onbekend': "Frans zat de Hare Krishna's gewoon in hun gezicht uit te lachen"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'De Bauers: Bestemming Onbekend', waarin Frans en Mariska Bauer met de camper naar illustere plekken trekken om er markante mensen te ontmoeten. "Deze eerste aflevering bewijst dat het 'reismagazine' eerder een excuus is om de vertolker des levensliederen zelf in de spotlights te zetten."
Lees verder

IN BEELD. BV's openen Starsky Club
Of onze BV's last hebben van knaldrang? ''t Zal wel zijn! En dus zakten ze massaal af naar de opening van de nagelnieuwe Starsky Club in Londerzeel. Dansen, lachen en (coronaproof) van het leven genieten: meer moet dat soms niet zijn, toch?
Lees verder

Levendige handel in Moskou: nep-vaccinbewijs voor 50 euro
Een bewijs van inenting tegen het coronavirus en bijbehorende QR-code zonder dat je gevaccineerd bent? In Moskou kun je online tegen betaling vervalsingen aanvragen.
Lees verder

"Nog geen akkoord OPEC-landen en bondgenoten over olieproductie"
De landen van oliekartel OPEC en bondgenoten, waaronder Rusland, zijn het toch nog niet eens geworden over de verhoging van de olieproductie. De Verenigde Arabische Emiraten hielden een akkoord op het laatste moment tegen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het besluit over productieafspraken wordt nu uitgesteld tot vrijdag.
Lees verder

LIVE. Laatste krachtmeting met Italië op EK werd pijnlijke affaire voor Duivels: "Eén klein foutje werd genadeloos afgestraft"
De spanning stijgt. Vanavond (21u) nemen de Rode Duivels het op tegen Italië in de kwartfinales van het EK. Met of zonder Kevin de Bruyne en Eden Hazard? Bondscoach Roberto Martínez liet op z'n persconferentie gisteren nog niet écht in zijn kaarten kijken. Op meer duidelijkheid is het dus wachten tot later op de dag. Op deze pagina krijgt u het sowieso mee!
Lees verder

LIVE (18u). Vloert Zwitserland ook Spanje in eerste kwartfinale?
• Krestovsky-stadion (18u)
Lees verder

IMF verwacht sterkste economische groei in 25 jaar voor VS
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn prognoses over de economische groei in de Verenigde Staten opwaarts bijgesteld. De Amerikaanse economie zal dit jaar haar sterkste groei in 25 jaar beleven, zo stelt het IMF donderdag in zijn jaarlijks rapport over de grootste economie ter wereld.
Lees verder

Bessemer Trust wil van curatorschap Britney Spears af
De financiële instelling die mede toezicht houdt op de eigendommen van Britney Spears heeft bij de rechter in Los Angeles een verzoek ingediend om te stoppen met het curatorschap. Bessemer Trust - samen met de vader van Spears co-curator - heeft daartoe besloten na het emotionele verhaal dat de Amerikaanse zangeres vorige week deed bij de rechter.
Lees verder

Verenigde Staten schorten uitvoering federale doodstraf op
De Amerikaanse minister van Justitie Merrick Garland heeft alle federale executies opgeschort en het ministerie de opdracht gegeven om de uitvoering van de doodstraf tegen het licht te houden. Dat heeft hij in een verklaring laten weten.
Lees verder

Virgin-stichter Richard Branson wil al op 11 juli de ruimte in, 9 dagen voor Blue Origin-baas Jeff Bezos
De Britse miljardair Richard Branson wil op 11 juli de ruimte in. Dat heeft ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic vandaag meegedeeld. Indien de stichter van het Virgin-imperium die datum haalt, zou hij die andere miljardair, Amazon-baas Jeff Bezos, de loef afsteken.
Lees verder

Ex-postbaas Van Avermaet in staat van beschuldiging in VS
Jean-Paul Van Avermaet, ex-topman van Bpost, is door een Amerikaanse recht­bank in staat van beschuldiging gesteld. Dat schrijft De Standaard vandaag. Van Avermaet moet voor een 'grand jury' verschijnen wegens verboden prijsafspraken in de beveiligingssector.
Lees verder

Duizend mensen geëvacueerd in British Columbia vanwege met hittegolf gepaard gaande branden
In de provincie British Columbia in het westen van Canada zijn zo'n duizend mensen geëvacueerd omwille van de talrijke branden die de hittegolf met zich meebrengt. Dat hebben de lokale autoriteiten donderdagavond gemeld.
Lees verder

INTERVIEW. Een Belgisch icoon is vandaag 50 jaar: "Burger King zal Quick nooit overnemen. Nooit"
Een giant hoera, Quick! Dag op dag vijftig jaar geleden opende de hamburgerketen haar eerste filiaal in ons land. Het parcours verliep hobbelig met 101 eigenaars, evenveel concurrenten en een pandemie, maar vandaag zit Quick weer in een Belgische zetel. CEO Kevin Derycke (39) schetst geschiedenis en toekomst. "We komen morgen niet plots af met een quinoaburger omdat die minder calorieën telt. Een hamburger blijft een hamburger en frieten zijn frieten."
Lees verder

Zestig jaar gewacht en nu mag ze eindelijk de ruimte in: naast Bezos zit straks 82-jarige 'Wally' Funk
"I'll be flying 'til I die!", zei Mary 'Wally' Funk twee jaar geleden. Ze was toen 80, en ze heeft niet gelogen: over goed twee weken gaat de Amerikaanse luchtvaartpionier nog eens vliegen. Vér weg, want ze reist mee met Jeff Bezos naar de ruimte. Van NASA mocht ze nooit in een raket stappen — niks voor vrouwen, vonden die — maar nu maakt ze toch haar droom waar. "Ik deed alles wat niemand van een meisje verwachtte."
Lees verder

Waarom Rode Duivels het volkslied niet eensgezind meebrullen
"Fratelli, d'Italia! L'Italia s'è desta!" Zo weergalmt het in het stadion, wanneer het Italiaanse voetbalelftal met haar supporters uit volle borst haar volkslied brult. Daarnaast slaat onze eigen Brabançonne eerder een bleek figuur: sommige rode duivels zingen, andere mompelen wat, de rest zwijgt. Is ons volkslied dan minder enthousiasmerend dat dat van onze Europese buren? Wat hebben de Italianen wat wij niet hebben?
Lees verder