Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 juli 2021

Avondklok in Barcelona met week verlengd

HLN
Avondklok in Barcelona met week verlengd
In de Spaanse stad Barcelona en in een groot deel van Catalonië wordt de avondklok tussen 1 uur en 6 uur met een week verlengd. De maatregel is bedoeld om de opmars van het aantal coronabesmettingen te temperen.
Lees verder

Komiek Hans Teeuwen maakt Nederlandse 'woke' cultuursector met de grond gelijk: "Ideologen maken de kunst kapot"
Komiek Hans Teeuwen neemt nooit een blad voor de mond en doet in een nieuwe video op sociale media zijn reputatie alle eer aan. De cabaretier die ook in Vlaanderen steevast voor uitverkochte grote zalen speelt, haalt op geheel eigen wijze uit naar de Nederlandse kunst - en cultuursector. "Ideologen maken de kunst kapot".
Lees verder

Jan Dewijngaert vanuit Tokio: "Al na één dag als een crimineel mee naar politiecommissariaat"
Vader en zoon Jan en Klaas Dewijngaert zijn voor VTM Nieuws en HLN ter plaatse in Tokio. Van daaruit zullen ze ruim twee weken lang verslag uitbrengen over de Olympische Spelen. Afwisselend houden ze ook een dagboek bij over hun Japanse avonturen. Vandaag bijt Jan de spits af.
Lees verder

Meer dan 200 mensen opgespoord in VS wegens mogelijke blootstelling aan zeldzame apenpokken
In de VS worden momenteel meer dan 200 mensen opgevolgd omdat ze mogelijk besmet raakten met de apenpokken, een zeldzaam virus dat vooral in Afrika komt. De mensen deelden een vlucht met een man uit Texas die het virus eerder deze maand opliep in Nigeria.
Lees verder

Kind van achttien maanden in Pelt overleden na aanrijding met auto op parking speeltuin
Bij een ongeval in Pelt is in de late namiddag een kind van achttien maanden om het leven gekomen. De lokale politie HANO ging ter plaatse voor de vaststellingen.
Lees verder

Bezoekers van Pukkelpop mogen ook sneltest gebruiken: "Maar wie langere periode blijft zal verschillende keren moeten getest worden"
Naast PCR-testen mogen bezoekers van Pukkelpop ook gebruikmaken van sneltesten. Die zullen wel maar 24 uur geldig zijn, bevestigde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke in VTM Nieuws. De organisatie is van deze toegift dinsdagavond al op de hoogte gebracht. Toch werd vandaag alsnog de stekker (tijdelijk) uit de opbouw en de ticketverkoop getrokken.
Lees verder

Hongerstakers schorten actie in Begijnhofkerk op: "Nee, er is hen niks beloofd"
De hongerstakers in de Brusselse Begijnhofkerk hebben hun actie opgeschort. De actievoerders voelden aan dat de regering niet meer zou bewegen. Bovendien begon de tijd te dringen.
Lees verder

LIVE. Kan Dimitri Van den Bergh brulboei Gerwyn Price het zwijgen opleggen? Ratajski en Rydz spelen eerst hun kwartfinale
Absolute topaffiche vanavond, in de kwartfinales op de World Matchplay darts. Titelverdediger Dimitri Van den Bergh kijkt omstreeks 21.30 uur wereldkampioen Gerwyn Price in de ogen. Kan 'Dancing Dimi' de Welshe brulboei het zwijgen opleggen? Volg het LIVE, in deze liveblog en op VTM2!
Lees verder

Dirk Devroey: "Franse maatregelen overwegen in Brussel"
Het stijgend aantal coronabesmettingen in het Brussels Gewest heeft ertoe geleid dat de hoofdstedelijke regio opnieuw rood kleurt op de Europese coronakaart. Volgens VUB-decaan aan de Geneeskunde- en Farmaciefaculteit Dirk Devroey zou het geen slecht idee zijn als Brussel "Franse maatregelen" overweegt, waarbij vaccinatie gekoppeld wordt aan toegang tot bepaalde activiteiten.
Lees verder

Goud is geen obsessie meer voor taekwondoka Jaouad Achab: "In Rio wilde ik het té graag"
In Rio was goud het enige waar Jaouad Achab aan kon denken. Maar uiteindelijk stond hij toen niet eens op het podium: "Ik had geen zin meer om nog voor het brons te vechten." Vijf jaar later is de 28-jarige taekwondoka van zijn obsessie verlost. "Ik ben minder favoriet, dus ben ik relaxer en amuséér ik me."
Lees verder

CELEBS 24/7. De nieuwe coupe van Nicole Kidman en Lady Gaga toont haar nieuwe bikini
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Disney+ maakt muziekspecial met Billie Eilish
Zangeres Billie Eilish (19) gaat het middelpunt worden van een nieuwe muziekspecial voor Disney+. Billie brengt in de special haar komende album 'Happier Than Ever' ten gehore, zo maakte de productiemaatschappij vandaag bekend.
Lees verder

YouTube verwijdert leugenachtige video's Bolsonaro over coronavirus
YouTube heeft video's van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro verwijderd vanwege "misleidende informatie" over het coronavirus. In een verklaring schrijft YouTube dat het na een "zorgvuldige beoordeling" heeft besloten de video's van de rechts-populistische president te verwijderen.
Lees verder

China wijst verder onderzoek naar oorsprong coronapandemie af: "Dit is onverantwoord en gevaarlijk"
China heeft een voorstel van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) afgewezen om verder onderzoek te doen naar de oorsprong van de coronapandemie. "Dit is onverantwoord en gevaarlijk. Het is niet het moment om dwars te gaan liggen", stelt Witte Huis-woordvoerster Jen Psaki.
Lees verder

LIVE. Bruno brengt Gent met zijn eerste goal vroeg op voorsprong tegen Valerenga
AA Gent begint vanavond aan zijn Europese avontuur. De Buffalo's worden zo ook de allereerste Belgische club ooit in de Conference League. In de tweede voorronde van die derde Europese clubcompetitie nemen ze het vandaag op tegen het Noorse Valerenga.
Lees verder

Kritiek na watersnood Duitsland: "Zijn hier net zo slecht op voorbereid als op corona"
Het zal veel tijd kosten voordat Duitsland de schade door de recente overstromingen heeft hersteld. "We zullen geduldig moeten zijn", zei bondskanselier Angela Merkel vandaag tijdens haar laatste jaarlijkse zomerpersconferentie, in Berlijn. "Er zijn nog altijd veel vermisten", voegde ze eraan toe. Het officiële dodental in Duitstand steeg naar 177.
Lees verder

De jarenlange familievete die miljardenbedrijf achter Dr. Oetker in tweeën hakt: drie huwelijken, acht kinderen en veel jaloezie
Het Duits megaconcern Dr. Oetker, bij het grote publiek bekend van de gelijknamige diepvriespizza's, maar ook actief in tal van andere sectoren, wordt opgesplitst in twee onafhankelijke groepen. De breuk komt er na een jarenlange familieruzie.
Lees verder

Zo zagen de cijfers van de cultuursector er vorig jaar uit: Tomorrowland 5 miljoen verlies
De coronacrisis was hard voor de Vlaamse cultuursector. Onze festivals en concerthallen kregen het zwaar te verduren, gezien er geen massaevenementen meer georganiseerd mochten worden. Uit hun jaarrekening van 2020, die concertnieuws.be kon inkijken, kunnen we opmaken dat er heel wat verliezen zijn gemaakt. Maar verrassend genoeg ook een beetje winst.
Lees verder

VS straffen Cuba voor hardhandig onderdrukken van protesten
De Verenigde Staten hebben besloten het communistische regime van Cuba te straffen voor het hardhandig onderdrukken van de recente "vreedzame en prodemocratische" protesten. De regering in Washington kondigde maatregelen aan tegen de leiding van het Cubaanse leger, en tegen de afdeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken die de acties tegen de betogingen aanstuurt.
Lees verder

Football Talk. Antwerpse recordaankoop Balikwisha meteen weken out - Laçi neemt optie op match tegen Anderlecht
Anderlecht staat dicht bij een trip naar Albanië in de derde voorronde van de Conference League. FC Laçi won vanavond de heenmatch in de tweede voorronde tegen het Roemeense Universitatea Craiova met 1-0. De Montenegrijn Zarubica scoorde het enige doelpunt. De terugmatch wordt volgende week donderdag in Roemenië gespeeld. Wie doorstoot, neemt het op 5 en 12 augustus op tegen Anderlecht. (SVL)
Lees verder