Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 9 juli 2021

Australië krijgt eerste volledig geautomatiseerde boerderij

HLN
Australië krijgt eerste volledig geautomatiseerde boerderij
De Australische Charles Sturt University (CSU) heeft haar plannen voor een volautomatische boerderij onthuld. Voor de boerderij zijn geen mensen nodig, robots en artificiële intelligentie (AI) nemen al het werk over.
Lees verder

Italiaanse man doodgeknuppeld door menigte van 600 mensen in Honduras
Een menigte van zeshonderd mensen heeft in Honduras een Italiaanse man bij zijn huis gelyncht. Giorgio Scanu (49) werd ervan beschuldigd dat hij een buurtbewoner had vermoord. De menigte drong het huis van de man binnen en viel het slachtoffer aan met stokken, stenen en kapmessen. De Italiaan overleed in het ziekenhuis als gevolg van de afranseling.
Lees verder

Madonna springt in de bres: "Geef Britney Spears haar leven terug"
Ook Madonna (62) heeft zich gemengd in de discussie over Britney Spears (39), die al sinds 2008 onder toezicht van haar vader Jamie Spears (30) staat. In haar Instagram Stories vergeleek de zangeres de situatie van Britney met slavernij.
Lees verder

"Politie zoekt opdrachtgever aanslag Peter R. de Vries in hoek Taghi"
Het politieonderzoek naar de mogelijke opdrachtgever(s) achter de aanslag op de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries focust zich steeds meer op vertrouwelingen van de eind 2019 opgepakte drugsbaron Ridouan Taghi. "Alles wijst zijn kant op", melden meerdere goed ingevoerde bronnen bij de politie aan onze collga's van het AD. Door de snelle arrestatie van de uitvoerders op de snelweg A4 zijn niet alle sporen gewist.
Lees verder

Koeman hoopt dat overige Barça-spelers "inspanning leveren" zodat club Messi (34) kan betalen: "Hij is de toekomst van de club"
De rode boekhouding houdt FC Barcelona in een wurggreep. Barça kan door restricties momenteel geen spelers registreren, omdat het salarispafond is overschreden. Ook het nieuwe contract van Lionel Messi is nog altijd niet getekend en trainer Ronald Koeman hoopt daarom dat de huidige kern meedenkt met de club. Lees: dat de spelers óók een inspanning leveren.
Lees verder

Geruchten bevestigd: Dua Lipa heeft eerste filmrol te pakken
De geruchten deden al langer de ronde dat Dua Lipa (25), nu ze haar tour opnieuw moet uitstellen, zou gaan acteren. Die geruchten worden eindelijk bevestigd, want de zangeres heeft voor de eerste keer een rol in een film bemachtigd. Ze zal haar acteerdebuut maken in 'Argylle', dat meldt The Hollywood Reporter.
Lees verder

Ziekenhuis Oost-Limburg vangt nu al RSV-patiëntjes op: "Atypisch voor deze periode van het jaar"
Het Ziekenhuis Oost-Limburg verzorgt nu al kinderen met een RSV-infectie (respiratoir syncytieel virus). Dat is veel vroeger dan de voorgaande jaren. "Een echte verklaring hebben we er niet voor", klinkt het.
Lees verder

Volvo, BMW of Volkswagen? Welke wagen is het populairst
De markt voor personenauto's heeft nog steeds te lijden onder het tekort aan halfgeleiders (een elektronisch onderdeel dat gefabriceerd wordt uit enkele zeldzame grondstoffen. Ze vormen de basis voor de geheugen- en processorchips, red.) dat al enkele maanden een aantal bedrijfstakken in de hele wereld treft. Dit tekort heeft gevolgen voor de productie van nieuwe voertuigen en verlengt de leveringstermijnen. HLN Drive ging door de cijfers.
Lees verder

Hoe wapen je je als bedrijf en werknemer tegen cyberaanvallen en de daarmee gepaard gaande financiële kater? Onze experte zet je op weg
De Zweedse supermarktketen Coop moest onlangs 800 winkels sluiten omdat de kassasystemen niet meer werkten. Coop werd gehackt, samen met een duizendtal andere bedrijven in verschillende delen van de wereld. De cybercriminelen drongen binnen via software voor de toeleveringsketen, waarop al die bedrijven zijn aangesloten. Aanvallen met ransomware zijn sinds de coronapandemie fors toegenomen. Wat kan je doen om je te beschermen en een zware financiële kater te vermijden? Onze geldexperte Véronique Goossens brengt raad.
Lees verder

Thijs Zonneveld over de hypcrosie achter de reclamekaravaan in de Tour: "De ASO vindt het prima, zolang er maar dik wordt betaald"
Voor de ene een magische belevenis, voor anderen een rijdende kassa die een spoor plastic braakt in de Franse bermen. De reclamekaravaan in de Tour heeft voor- en tegenstanders. Columnist Thijs Zonneveld: "Een verkeerd weggegooid bidonnetje bestraffen in een wedstrijd waar een reclamekaravaan de berm volstort."
Lees verder

Man (33) die na karatetrap van agent werd overmeesterd, kreeg amper vier dagen eerder twee jaar cel
De 33-jarige man die vorige zaterdag in Nieuwpoort met een gerichte karatetrap overmeesterd werd door de politie, blijft een maand langer in voorhechtenis. Dat besloot de Veurnse raadkamer vrijdagochtend. Wesley V. dreigde ermee de politie neer te schieten, al bleek hij uiteindelijk toch geen pistool bij te hebben. De man blijkt geen onbekende voor politie en justitie: amper vier dagen eerder werd hij nog veroordeeld tot 2 jaar cel onder voorwaarden.
Lees verder

Louis Van Gaal over derde termijn bij Oranje: "Ik ga er zeker over nadenken"
Louis van Gaal is niet verbaasd dat de Nederlandse bond KNVB in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach bij hem is uitgekomen. "De geschiedenis herhaalt zich", zegt hij in een interview met de Franse sportkrant L'Équipe, dat al was afgenomen voordat de top van de KNVB donderdag in Portugal bij hem op bezoek kwam. "Ik ga er zeker over nadenken. Want de positie van bondscoach is heel belangrijk met het oog op de ontwikkeling en innovatie van het voetbal in een land."
Lees verder

Wat is Small en Big Dick Energy en hoe beïnvloedt het jouw (seks)leven? Seksuoloog Kaat Bollen: "Mannen die onzeker zijn over hun penis sturen vaker dickpics"
Volgens het internet heeft Barack Obama het, terwijl Kanye West het juist mist. De term Big Dick Energy dook voor het eerst op in 2018. Vandaag is het fenomeen, samen met tegenhanger Small Dick Energy, goed ingeburgerd en wordt het gebruikt om iemands uitstraling of gedrag te beschrijven. Vertoont iemand misplaatst haantjesgedrag? Dan is dat, volgens sommigen, te wijten aan een kleine penis. Straalt iemand een gezond zelfvertrouwen uit? Dat is dan Big Dick Energy. En jawel: ook in bed zijn er merkbare verschillen. Seksuoloog Kaat Bollen: "Mannen met een kleinere penis vertonen vaak compensatiegedrag."
Lees verder

Football Talk. Marcus Berg stopt als international - Van Dijk tekent present op trainingskamp Liverpool
De Zweedse aanvaller Marcus Berg zet op 34-jarige leeftijd en met negentig caps op de teller een punt achter zijn interlandcarrière, zo bevestigt hij vrijdag aan de Zweedse krant Göteborgs-Posten.
Lees verder

Trump zit tot over zijn oren in de rechtszaken: "Dit is het topje van de ijsberg"
De politieke toekomst van Donald Trump wordt bepaald in de rechtbank. Hij wil er zijn accounts op sociale media terugwinnen, maar dreigt ook zelf in het beklaagdenbankje te moeten verschijnen. Een overzicht van zijn (vele) lopende rechtszaken.
Lees verder

LIVE TOUR. Drie vluchters voorop, sprintersploegen controleren
De dertiende etappe in de Tour de France brengt het peloton vandaag van Nîmes naar Carcassonne, over 219,9 km, de op een na langste etappe van deze Tour. Kan Wout van Aert nog eens zegevieren? Of evenaart Mark Cavendish het record van Eddy Merckx? Op deze pagina hoeft u geen enkel hoogtepunt van etappe 13 te missen!
Lees verder

Kurt (54) heeft vreemde uitleg voor het mes waarmee hij ex-vriendin neerstak: "Ik wilde er haar banden plat mee steken om aandacht te krijgen"
Hij nam chocolade, een liefdesbrief en een foto van hen beiden mee om z'n ex-vriendin weer voor zich te winnen. Maar waarom had Kurt D. (54) ook een groot vleesmes bij, toen hij in het holst van de nacht naar het appartement van de vrouw trok? Het was dé vraag die onbeantwoord bleef na de moordpoging vorig weekend in Oostende. De verdachte zelf blijkt de speurders al een antwoord te hebben gegeven, al is het nog maar de vraag of die geloofd zal worden. "Het paste in m'n strategie om haar terug te krijgen", verraste hij.
Lees verder

124 van de 350 jongeren die nog in Spanje zitten ook besmet
Van de 350 jongeren die meereisden met de organisatie Summer Bash, zijn er 124 besmet. Dat kon VTM NIEUWS-journalist Aagje Vanthomme vanuit Spanje vernemen. De jongeren worden om 16 uur weer op de bus gezet naar huis.
Lees verder

Transfer Talk. Nigeriaan van IFK Göteborg optie om Hongla te vervangen bij Antwerp
De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is volop bezig, dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? En wat met Lionel Messi, blijft hij of blijft hij niet bij Barcelona? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

IN BEELD. Brandweer strijdt tegen vlammenzee in Californië
Al dagenlang bestrijden brandweerlui verschillende grote bosbranden in het noorden van de Amerikaanse staat Californië. De vlammenzee heeft in totaal een oppervlakte van zo'n 50 vierkante kilometer verzwolgen en levert imposante beelden op.
Lees verder