Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 juli 2021

Al meer dan 17.000 van de 12- tot 15-jarigen gevaccineerd in Vlaanderen, maar aantal afwezigen voor eerste coronaprik...

HLN
Al meer dan 17.000 van de 12- tot 15-jarigen gevaccineerd in Vlaanderen, maar aantal afwezigen voor eerste coronaprik schiet de hoogte in
17.410 van de 12- tot 15-jarigen hebben in Vlaanderen al een eerste coronaprik gekregen. Dat meldt het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid in zijn wekelijks overzicht van de vaccinatiecampagne. Van de 16 en 17-jarigen zijn er al 59.911 minstens deels gevaccineerd. Wel gaat tegenwoordig 1 op de 5 Vlamingen niet in op zijn uitnodiging. "Dat is niet helemaal onverwacht, want er zijn veel jonge mensen die op vakantie vertrekken", duidt woordvoerder Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap.
Lees verder

Wat met het tuinhuis en zwembad? Wanneer mag ik mijn vergoeding verwachten? Dit is wat u moet weten over uw woningverzekering
Nu het water op de meeste plaatsen wegtrekt, wordt de schade opgemeten. Verzekeringsmaatschappijen worden overspoeld met aangiften. Doet één 'waterbom' het over heel 2020 uitbetaalde recordbedrag van 330 miljoen euro aan storm- en waterschade sneuvelen? Buiten kijft staat alvast dat de verzekeringen een buitengewoon schadebedrag wacht. Zijn zij hiertegen gewapend? Gaat de premie nu voor iedereen de hoogte in? En wat dekt de woningverzekering nu wel, en niet? De meeste vragen over de woningverzekering beantwoord.
Lees verder

Goed nieuws voor Belgian Cats: Australische vedette Liz Cambage haakt met twijfelachtig excuus af voor Spelen
Toch een béétje een opsteker voor de Belgian Cats in Tokio: Liz Cambage, de onbetwiste sterspeelster van Australië, zegt af voor de Spelen. De Opals, zoals hun bijnaam luidt, zijn op de Spelen de eerste tegenstander van de Belgen in de poulefase. Ze zijn - of beter: waren - als vice-wereldkampioenen een belangrijke kandidaat voor een medaille.
Lees verder

Rapporten over zaak-Haouch en Moslimbroederschap in de maak
De voorzitter van het Vast Comité I, dat de inlichtingendiensten in ons land controleert, vraagt een verslag op over de behandeling van het dossier van Ihsane Haouach. Dat is vandaag vernomen na een vergadering van de parlementaire begeleidingscommissie van de Vaste Comités P en I in de Kamer.
Lees verder

Nicolas Cage wil geen blockbusters meer maken: "Er was zoveel druk"
Hij speelde al mee in films als 'Ghost Rider', 'The Rock' en 'Con Air', maar Nicolas Cage (57) is niet van plan om nog veel blockbusters te maken. Dat vertelt hij in Variety.
Lees verder

Gillian Anderson draagt geen beha meer: "Zo ongemakkelijk"
Gillian Anderson (52) heeft zich tijdens een vragenrondje met fans erg openhartig getoond. Zo verklapte de 'The Crown'-actrice dat ze geen beha meer wil dragen.
Lees verder

Héél wat nieuwe namen bij Anderlecht, geen enkele bij Club: de verwachte basisploegen van de topclubs voor speeldag 1
Het EK is nog maar net beslist, maar binnen een week volgt al de start van onze Jupiler Pro League. Hoe staan de topclubs er op dit moment voor? En met welke basisploeg beginnen ze normaal aan het nieuwe seizoen? Onze clubwatchers maken de oplijsting.
Lees verder

Omwonenden Nederlands Julianakanaal mogen nog niet naar huis: dijkbreuk nog niet helemaal gedicht
Een dijk langs het Nederlands Limburgse Julianakanaal, een aftakking van de Maas, is vanmiddag doorgebroken ter hoogte van het gehucht Voulwames, aan de grens met het Belgische Rekem (Lanaken). Omwonenden die waren geëvacueerd, moeten er rekening mee houden dat ze de nacht ergens anders moeten doorbrengen. Pas rond middernacht wordt duidelijk of ze terug naar huis kunnen of niet, zegt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.
Lees verder

Opmerkelijke beelden: woedende Cavendish vliegt uit tegen mecanicien voor start etappe 19
Mark Cavendish kwam vanmorgen niet opdagen in de perszone voor aanvang van de negentiende etappe. Bizar, de Brit was nochtans één van de kanshebbers voor de ritzege, al draaide dat anders uit. De reden voor zijn afwezigheid is nu bekend. Op Twitter zijn beelden opgedoken aan de ploegbus van Deceuninck-Quick.Step, waar een woedende Cavendish de mecanicien de volle lading geeft. De sprintbom was allerminst tevreden toen een probleem aan z'n fiets niet opgelost geraakte. Hij duwde de fiets terug in de handen van de mecanicien in kwestie, vloekte erop los en trok zich terug in de bus.
Lees verder

Coronagevallen nemen toe in Engeland: 1 op 95 inwoners besmet, meer dan 50.000 nieuwe besmettingen in Verenigd Koninkrijk
De besmettingen met het coronavirus blijven stijgen in Engeland. Volgens nieuwe cijfers is ondertussen één op de 95 mensen in de regio besmet. Vandaag kwamen er opnieuw meer dan 50.000 gevallen bij voor het hele Verenigd Koninkrijk
Lees verder

Coronagevallen nemen toe in Engeland: 1 op 95 inwoners besmet
De besmettingen met het coronavirus blijven stijgen in Engeland. Volgens nieuwe cijfers is ondertussen één op de 95 mensen in de regio besmet.
Lees verder

Transfer Talk. Dries Wouters verlaat Racing Genk voor Schalke 04 - Seraing legt Franse ex-jeugdinternational vast
Seraing legt Franse ex-jeugdinternational vast
Lees verder

De weermannen na het noodweer: "Als je al de schade ziet en er doden vallen, denk je: 'Hadden we de mensen nóg meer moeten waarschuwen?'"
Nooit eerder beleefden de weermannen een week als deze, met meer regen dan ooit en vooral grotere gevolgen dan ooit. Informeren en waarschuwen, méér konden Frank Deboosere (62) en David Dehenauw (50) niet doen. En dan: bang afwachten en de schok verwerken. "Die béélden. Ik had het emotioneel echt moeilijk gisteren en dan was ik niet eens ter plaatse. Mocht ik daar zijn, ik weende mijn ogen uit mijn kop."
Lees verder

Burgemeester Pepinster verweert zich tegen kritiek: "Dit kon niet vermeden worden"
In Pepinster, een van de gemeenten die het zwaarst werden getroffen door het noodweer, neemt de kritiek op burgemeester Philippe Godin (Pepin) toe. Velen begrijpen immers niet waarom hij geen verplichte evacuaties liet uitvoeren, zoals dat gebeurde in meerdere Limburgse gemeenten langs de Maas.
Lees verder

Klimaatverandering staat na extreem noodweer centraal in Duitse verkiezingscampagne voor opvolging Merkel
Het noodweer dat de afgelopen dagen in het westen van Duitsland meer dan honderd mensen het leven kostte en een enorme ravage aanrichtte, heeft de klimaatverandering tot middelpunt van de nationale verkiezingscampagne gemaakt. De meeste Duitse partijleiders hebben de overstromingen, de geweldige hoeveelheid regen en de recente periode van zeer hoge temperaturen meteen aangegrepen om de bevolking te wijzen op de gevaren van de opwarming van de aarde.
Lees verder

Hamilton troeft Verstappen af en mag vooraan starten in sprintrace op Silverstone
Niet Max Verstappen, maar Lewis Hamilton start morgenmiddag vooraan in de allereerste sprintrace in de Formule 1. Tot groot genoegen van de uitzinnige Britse racefans bleef de thuisfavoriet zijn Nederlandse concurrent met een verschil van 75 duizendsten nipt voor in de kwalificatie op Silverstone.
Lees verder

Minderheid hongerstakers Brusselse Begijnhofkerk gaan stap verder en stoppen ook met drinken
De Union des Sans-papiers pour la Régularisation (USPR) kondigt vanavond aan dat verschillende hongerstakers in de Begijnhofkerk en op de campussen van de ULB en VUB een dorststaking beginnen. Als reden voor deze volgende stap wijzen ze naar het gebrek aan politieke wil om tot een oplossing te komen.
Lees verder

Football Talk. KV Kortrijk wint met ruime cijfers van Oudenaarde - Standard speelt oefenmatch tegen Rennes na noodweer achter gesloten deuren - Istanboel ontvangt CL-finale in 2023
Daags voor de galamatch tegen het Franse Lille heeft KVK met 1-6 gewonnen van Oudenaarde. Bij de Kerels verscheen tester Tshimanga aan de aftrap. Youngster Benidianishvili trof na amper drie minuten al raak. Nieuwkomer Herrmann maakte even later zijn eerste goal voor KVK. Voor de rust lieten ook Selemani en Gueye nog de netten trillen. In de tweede helft maakte Gueye zijn tweede van de avond en kon de jonge Arthur Desot de eindstand op het bord zetten. Er was nog altijd geen spoor van rechtsachter Gilles Dewaele. Hij mist hoogstwaarschijnlijk de competititestart. KVK begint volgende week zaterdag aan zijn seizoen tegen promovendus Seraing. (IVDA)
Lees verder

Belgische film 'La Civil' wint Audacity Award op filmfestival Cannes
Op het Filmfestival van Cannes heeft 'La Civil', het speelfilmdebuut van Teodora Ana Mihai, de Audacity Award (Prijs voor Durf) gewonnen. De film beleefde eind vorige week zijn wereldpremière in Cannes, als onderdeel van het 'Un Certain Regard'-programma van de Officiële Selectie.
Lees verder

Onze reporter in Duitsland: "Je ruikt hoe de benzine zich mengt met overstromingswater"
De overstromingen in Duitsland hebben al aan minstens 106 mensen het leven gekost, zo heeft de krant Die Welt vrijdagavond uit officiële bronnen gemeld. Luchtbeelden tonen hoe ganse dorpen in puin liggen en het water op bepaalde plaatsen nog door de straten stroomt. Er heerst ook nog altijd acuut instortingsgevaar na een aardverschuiving in Erfstadt-Blessem, nabij Keulen. VTM NIEUWS-reporter Romina Van Camp bracht ter plaatse verslag uit.
Lees verder