Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 3 juli 2021

Achillespees Spinazzola wellicht gescheurd, ploegmaats steken hem hart onder de riem met gezangen: “Olé, olé! Spi...

HLN
Achillespees Spinazzola wellicht gescheurd, ploegmaats steken hem hart onder de riem met gezangen: "Olé, olé! Spina!"
De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini was in de wolken na de 2-1-zege van zijn manschappen tegen de Rode Duivels. Al was er ook een domper op de feestvreugde: revelatie Leonardo Spinazzola heeft wellicht zijn achillespees gescheurd.
Lees verder

PORTRET. Veldrijdster Jolien Verschueren (31) verliest strijd tegen kanker: het 'kleuterjufke' dat zich kroonde tot koningin van de Koppenberg
"Ik bekijk mijn kanker alsof het een veldrit is. De zwaarste die ik ooit heb gereden, maar wel eentje die ik absoluut wil winnen." Het was een dappere Jolien Verschueren, drie jaar geleden, vlak nadat bij haar een kwaadaardige hersentumor was ontdekt. De veldrijdster knokte zich terug, herstelde en reed tot vorig jaar zelfs nog mee op het allerhoogste niveau. Maar wat haast niemand wist, was dat de kanker was teruggekeerd. Ze overleed in de nacht van donderdag op vrijdag.
Lees verder

Zus Britney Spears met de dood bedreigd: "Stop hiermee alstublieft"
Jamie Lynn Spears en haar twee kinderen worden met de dood bedreigd. Dat schrijft het 30-jarige zusje van Britney (39) op Instagram. "Ik respecteer dat iedereen het recht heeft om zichzelf te uiten, maar kunnen we alstublieft stoppen met doodsbedreigingen, vooral de doodsbedreigingen aan kinderen", aldus de actrice.
Lees verder

Foodtruckuitbaatster Liesbeth (59) zag haar inkomsten het voorbije jaar met 95% dalen: "Beseft dat we ons leven anders willen inrichten"
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag is Liesbeth Van Riet (59) aan het woord, wiens foodtrucks met icepops normaal tot dé culinaire headliners behoren op grote muziekfestivals als Couleur Café, Sfinks Festival en Dranouter. Helaas zetten de coronabeperkingen voorlopig nog een domper op de festivalvreugde. "Ik vrees dat het opnieuw een zomer van schnabbels zal worden", zegt Liesbeth. "Het afgelopen jaar was gewoon een ramp." Toch heeft de crisis ook heel wat inspiratie gebracht.
Lees verder

Buitenlandse pers ziet Rode Duivels weer eens falen wanneer het er écht toe doet: "Opnieuw een mislukt toernooi"
Opnieuw geen prijs voor de Rode Duivels. De buitenlandse media zagen een sterker Italië en stellen zich de vraag of België wel ooit gaat oogsten. "Het land bracht nooit eerder zoveel talent op de been, maar afgezien van een vracht complimenten heeft het niets tastbaars opgeleverd." Al kon één man wel bekoren: Jérémy Doku.
Lees verder

"Ze kwamen duidelijk te kort, wéér als het er echt toe doet": buitenlandse pers ziet Rode Duivels opnieuw falen, al krijgt één Belg wel veel lof
Opnieuw geen prijs voor de Rode Duivels. De buitenlandse media zagen een sterker Italië en stellen zich de vraag of België wel ooit gaat oogsten. "Het land bracht nooit eerder zoveel talent op de been, maar afgezien van een vracht complimenten heeft het niets tastbaars opgeleverd." Al kon één man wel bekoren: Jérémy Doku.
Lees verder

Joris Van Cauter, de advocaat van 'de uitgespuwden': "Ook ik wil 'Justice for Sanda'. Maar ik wil ook een eerlijk proces"
Het grote publiek leerde Joris Van Cauter (46) kennen toen hij advocaat werd van bisschop Roger Vangheluwe - hét gezicht van het misbruik in de kerk. Diezelfde Van Cauter wordt vervloekt omdat hij als raadsman van een Reuzegommer de rechter trachtte te wraken. En nu is hij ook de advocaat van Johan Sabbe, de topmagistraat die niet van zijn vrouwelijke chauffeur kon blijven. "Ik verdedig het liefst mensen die worden uitgespuwd. Misschien omdat ik het zelf meemaakte toen ik met school stopte in het vijfde middelbaar. De leraars zeiden dat ik voorbestemd was om achter de vuilniskar te lopen."
Lees verder

Brandweerman vindt lichaam eigen dochter (7) tussen puin ingestort flatgebouw. Dodentol stijgt naar 22
Een hartverscheurende ontdekking in Miami. Een brandweerman heeft vrijdagochtend zijn eigen dochter (7) dood aangetroffen onder het puin van het ingestorte flatgebouw, terwijl hij assisteerde bij de zoekacties.
Lees verder

Nederlandse snelheidsduivel geflitst met 246 km/u in Frankrijk, politie vermoedt 'cannonball-race'
Voor de tweede keer in een paar dagen tijd heeft de Franse politie een Nederlandse automobilist aan de kant gezet nadat hij met extreem hoge snelheid was geflitst. Ditmaal gebeurde dat in de buurt van de stad La Rochelle, tussen Nantes en Bordeaux. De snelheidsduivel reed overigens niet op een snelweg, maar op een nationale weg (route nationale) en dat was niet het enige opmerkelijke.
Lees verder

Angelina Jolie en The Weeknd samen gespot op restaurant in Los Angeles
Angelina Jolie (46) en The Weeknd (31) werden afgelopen woensdag samen gezien tijdens een gezellig avondje uit in Los Angeles. Ze werden gefotografeerd bij het verlaten van een restaurant.
Lees verder

Antwerp snuffelde aan Alderweireld, maar die moet nog 15 miljoen euro kosten
Hij wil weg bij Tottenham. En liet de Spurs dat ook weten. Toby Alderweireld is toe aan iets anders. Een Belgische club? Waarom niet. De Antwerpenaar is aan het bouwen in Kapellen, hij zegt geen nee tegen een terugkeer naar ons land. Dat kwam ook Royal Antwerp FC ter ore. De razend ambitieuze Great Old informeerde zich bij de entourage van de speler. Helaas, ze kwamen van een kale reis terug. De Rode Duivel is onhaalbaar voor eender welke Belgische club. De verdediger ligt nog twee jaar onder contract bij Tottenham. Transferprijs: 15 miljoen euro. Zelfs voor Antwerpse bek geen spek.
Lees verder

Kim Kardashian over blote jurk bij Vaticaan: "Dresscode niet geschonden"
Kim Kardashian (40) heeft zich naar eigen zeggen keurig aan de kledingregels gehouden toen ze afgelopen week het Vaticaan bezocht. De realityster verscheen in een schouderloze jurk met grote uitsnedes bij de residentie van de paus, terwijl zulke kleding daar binnen verboden is. De sexy outfit was echter alleen zichtbaar toen ze buiten arriveerde, verzekert ze nu.
Lees verder

"Beetje vroeg voor pintjes wel": zo beleefden 'de Lau' en andere Belgen de kwartfinale in Los Angeles
"Er is zelden zoveel samenhorigheid dan die tussen de Belgische voetbalfans in LA." Aan het woord is Alain Missoul, een uitgeweken Antwerpenaar die de voorbije drie weken voor elke Rode Duivels-match tientallen Belgische expats bij elkaar wist te trommelen - ondanks het vroege startuur van de matchen. Uitvalsbasis van de kwartfinale tegen Italië was het Ierse voetbalcafé Joxer Daley's in Culver City, waar onze Hollywoodreporter Kristien Gijbels 90 minuten lang haar oor te luisteren legde. "Er zijn veel mensen die hier al jarenlang wonen en nog nooit een Belg hebben ontmoet. Wel, dit was vandaag dé perfecte plaats."
Lees verder

Groeiende bakkebaarden en miraculeus lege glazen: 10 verborgen fouten uit het voorbije 'Thuis'-seizoen
Nu de seizoensfinale van 'Thuis' achter de rug is en de cast en crew genieten van een deugddoende vakantie, is dit het ideale moment om nog eens terug te blikken op het 26ste seizoen. Achter de schermen werkt een ruime ploeg keihard om de serie zo perfect mogelijk in beeld te brengen, maar heel af en toe sluipt er toch een foutje in een scène. En die gaan niet altijd onopgemerkt voorbij. Dit zijn de 10 leukste 'bloopers' van het 26ste seizoen op een rij.
Lees verder

Onze chef voetbal hoopt dat bondscoach Martínez nu durft doorselecteren naar Qatar: "De eliminatie komt niet als een volslagen verrassing, toch?"
Loopt onze Gouden Generatie van de Rode Duivels nu écht op z'n einde, na de nederlaag tegen Italië? Voor onze chef voetbal lijdt dat nog weinig twijfel. Met het oog op het WK in Qatar is er nood aan een frisse wind. De vraag stelt zich of bondscoach Roberto Martínez enkele van zijn trouwe strijders durft loslaten.
Lees verder

Football Talk. Mitrovic verlengt bij Club - AA Gent gaat oefenen in rode zone Portugal
Ondanks enkele lange revalidatieperiodes heeft Club Brugge het contract van Matej Mitrovic (26) opengebroken tot 2024. De Kroatische verdediger is opnieuw topfit nadat hij vorig seizoen grotendeels opzij stond met een hielprobleem. En dat zag hij deze week beloond worden met een contractverlenging voor twee extra seizoenen. Club nam Mitrovic na een huurperiode van zes maanden in januari 2018 definitief over van het Turkse Besiktas voor 4 miljoen euro. (TTV)
Lees verder

Willy Sommers en Anne De Baetzelier blikken terug op 'TOTZ': "Het was meer dan een artiest aankondigen"
Willy Sommers (58) en Anne De Baetzelier (56) waren samen jarenlang dé gezichten van 'Tien Om Te Zien'. En zo'n muziekprogramma presenteren moet duidelijk niet altijd te serieus zijn.
Lees verder

Het Grote Gelijk van Enrique: Spanje vindt juiste flow en speelt halve finale tegen Italië
Van doelpuntenarme saaie matchen naar spektakelrijk voetbal met een karrenvracht aan goals: Spanje tekende voor dé ommezwaai op dit EK voetbal en heeft nu ook mirakelploeg Zwitserland klein gekregen. Een halve finale tegen Italië, dat België uitschakelde, wacht. Bondscoach Luis Enrique kreeg kritiek op zijn gewaagde keuzes, maar is op weg naar zijn Grote Gelijk.
Lees verder

IN BEELD. Het Canadese dorp dat hitterecord brak en dag later volledig van de kaart werd geveegd door natuurbrand
Het was met een recordtemperatuur van 49,6 graden Celsius plots even de allerheetste plek van Canada: het dorpje Lytton in de provincie British Columbia. Een dag later werd Lytton volledig van de kaart geveegd door een snel oprukkende natuurbrand. Alle 250 inwoners zijn huis en haard kwijt. Luchtfoto's tonen hoe zo goed als het hele dorp door vlammen is verzwolgen.
Lees verder

Brand op zee: gaslek in onderzeese pijpleiding zet Golf van Mexico in lichterlaaie
In de Golf van Mexico heeft vannacht een brand gewoed bij een boorplatform. Volgens de Mexicaanse oliemaatschappij Pemex werd de brand veroorzaakt door een breuk in een onderzeese gasleiding. De brand aan het wateroppervlak was na vijf uur geblust. Er vielen geen gewonden, maar het leverde wel spectaculaire beelden op.
Lees verder