Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 9 juli 2021

Aaron Blommaert over de ‘Familie’-spin-off: "De kijker zal eindelijk Ravens geheim leren kennen"

HLN
Aaron Blommaert over de 'Familie'-spin-off: "De kijker zal eindelijk Ravens geheim leren kennen"
'Familie' is met vakantie, maar de soapfans hoeven hun favoriete serie geen volledige zomer te missen. Op VTM GO kan je momenteel kijken naar 'Het geheim van Raven', een negendelige spin-off met Aaron Blommaert (18) in de hoofdrol. De acteur vertelt over zijn overvolle agenda voor deze zomer, over de driedubbele beenbreuk van een cameraman en over het lijk dat vandaag gevonden wordt in de reeks. "Sinds het debuut van mijn personage in 'Familie' hangt er rond Raven een waas van mysterie. Nu wordt duidelijk hoe dat komt."
Lees verder

Het rommelt bij Team DSM, waar zelfs Benoot zich steeds meer ergert aan regelneverij en strakke keurslijf
Het blijft rommelen bij Team DSM. Deze week lekte uit dat ook Ilan Van Wilder aanstuurt op een vertrek. En zelfs de ideale werknemer Tiesj Benoot is niet langer honderd procent gelukkig. Wat is toch het probleem bij de Duits-Nederlandse formatie, die eerder ook al Tom Dumoulin, Marc Hirschi en Michael Matthews vroeger dan gepland zag vertrekken? Een voorbeeld: vorige zomer werd de Australiër Michael Storer van trainingskamp gestuurd omdat hij de ploegbubbel had verlaten om simpelweg shampoo te gaan kopen.
Lees verder

Dag start grijs, later zon en wolken met lokaal kans op bui
We krijgen vrijdag na het verdwijnen van het lokale ochtendgrijs een afwisseling van zon en wolken, met in het binnenland enkele lokale buien. Aan zee wordt het dan zonnig. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 23 graden in de Kempen. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Burgemeesterssjerp van Francesco Vanderjeugd gestolen: "Breng 'm asjeblieft terug, hij is voor mij van onschatbare waarde"
Burgervader Francesco Vanderjeugd (Open Vld) van Staden is er het hart van in. Een onbekende pikte zijn tricolore sjerp die hij per ongeluk in de fietstas liet zitten. "Breng 'm asjeblieft terug, hij is voor mij van onschatbare waarde", klinkt het.
Lees verder

Burgemeesterssjerp van Francesco Vanderjeugd gestolen: "Breng 'm alstublieft terug, hij is voor mij van onschatbare waarde"
Burgervader Francesco Vanderjeugd (Open Vld) van Staden is er het hart van in. Een onbekende pikte zijn tricolore sjerp die hij per ongeluk in de fietstas liet zitten. "Breng 'm asjeblieft terug, hij is voor mij van onschatbare waarde", klinkt het.
Lees verder

Ritwinnaar Nils Politt wrijft het er nog eens in: ook zonder Peter Sagan kan zijn ploeg winnen
Peter Sagan nam uitgebreid de tijd. Hij reed van box naar box, van het ene tv-station naar het andere. Sagan deed zijn verhaal over zijn zere knie, die maakt dat hij in deze Tour de France niet meer verder kan. Er mochten zelfs foto's met de iPhone worden gemaakt.
Lees verder

Irrigatiekanalen in Kempen en Ardennen kandidaat voor erkenning als Unesco-erfgoed
Een nationaal voorstel, gedragen door Vlaanderen en Wallonië, wil de praktijk van de irrigatie van weiden via kanalen op hellingen door Unesco laten erkennen als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. Dat schrijft Sudpresse vrijdag.
Lees verder

Drie zoenen op de wangen hoeven van meeste Nederlanders nog niet terug
Sommige gewoonten die in coronatijd zijn veranderd, zouden weleens voor langere tijd zo kunnen blijven. Volgens een peiling van het Rode Kruis is 56 procent van de Nederlanders bijvoorbeeld van plan om in de elleboog te blijven hoesten of niezen, ook als de overheid dat niet meer dringend adviseert. Een andere opvallende uitkomst uit het onderzoek: de typisch Nederlandse gewoonte om mensen met drie zoenen te begroeten, hoeft van de meerderheid (54 procent) ook niet meteen terug als het advies om afstand te houden komt te vervallen.
Lees verder

Van barbecueën tot de leukste fietsroutes: beleef jouw beste zomer ooit met onze HLN Summer Challenges
Met de HLN Summer Challenges willen we de zomer op de meest positieve manier aangaan. Vijf experten dagen je uit om er de boeiendste zomer ooit van te maken: van barbecueën met de bekendste slager van Vlaanderen, Hendrik Dierendonck, tot de mooiste fietsroutes getipt door Tom Boonen. Je kiest zelf aan hoeveel en aan welke challenges je deelneemt. Eén ding is zeker: saai wordt het deze zomer niet.
Lees verder

Antwerp-coach Brian Priske laat in zijn kaarten kijken: "Ik wil beter doen dan vorig seizoen"
"Beter doen dan vorig seizoen." Da's de - weliswaar weinig originele - ambitie van Brian Priske bij Antwerp. Als we hem wijzen op het feit dat de Great Old na de reguliere competitie tweede eindigde, en beter doen dus een eerste plaats impliceert, moet hij lachen. "Bij Midtjylland was ik ook ontgoocheld met de tweede plek."
Lees verder

Ongeruste bewoners over PFOS-vervuiling stellen Zwijndrecht en Antwerpen in gebreke
Enkele bewoners van de gemeente Zwijndrecht en de stad Antwerpen sturen vandaag een ingebrekestelling richting hun gemeentebesturen in het kader van de PFOS-vervuiling in hun omgeving. Dat meldt de lokale actiegroep Grondrecht. De bewoners vinden dat er te weinig voorzorgsmaatregelen worden genomen bij de Oosterweelwerken en krijgen daarin ook de steun van Greenpeace en de Bond Beter Leefmilieu (BBL).
Lees verder

Amper één op vijf Brugse hotelkamers bezet in juli: "En er is ook geen beterschap in zicht"
De Brugse hotelsector blijft maar klappen incasseren. Ook deze zomervakantie valt het aantal boekingen flink tegen. Amper één op vijf hotelkamers is momenteel bezet. "Een ramp", zucht hoteluitbater Dimitri Thirion. "Want er is ook geen beterschap in zicht de komende maanden."
Lees verder

Belgisch antisnurkbedrijf Nyxoah haalt 97,8 miljoen dollar op bij Amerikaanse beursgang
Nyxoah heeft bij de beursgang op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq finaal 97,8 miljoen dollar (82,64 miljoen euro) opgehaald. De optie voor een bijkomend lot aandelen werd volledig gerealiseerd. Dat heeft het bedrijf uit Mont-Saint-Guibert, dat een behandeling voor slaapapneu ontwikkelt op basis van een chip, donderdagavond gemeld.
Lees verder

Shonda Rhimes breidt exclusieve Netflix-deal uit
Vier jaar geleden bracht televisiemaakster Shonda Rhimes (51) haar productiebedrijf Shondaland al naar Netflix. Met succes, want de tv-reeks 'Bridgerton' was bijvoorbeeld waanzinnig populair. En dus wordt de deal uitgebreid, klinkt het bij Deadline.
Lees verder

Productiehuis Bruno Wyndaele maakt serie rond het 'kalifaatmeisje': "Een verhaal dat je meteen bij je nekvel grijpt"
Tv-maker Bruno Wyndaele (55) gaat een nieuwe reeks produceren over Laura H. De Nederlandse jonge vrouw wist naar eigen zeggen in 2016 te ontsnappen uit de handen van het kalifaat, maar bij haar terugkeer in Nederland werden haar motieven in vraag gesteld. "Het is zo'n meeslepend verhaal, en bovenal één dat nu verteld moet worden", laat de tv-maker weten aan Het Nieuwsblad.
Lees verder

Stijgende inflatie zorgt ervoor dat spaargeld minder waard wordt
De inflatie is in ons land de voorbije maanden stevig gestegen. Dat betekent dat het algemene prijspeil de hoogte in gaat en jouw centen minder waard worden. Maar wat zijn de gevolgen voor de spaar- en hypotheekrente? Spaargids.be legt het uit.
Lees verder

Terwijl concurrenten met miljoenen gooien: Club Brugge bereidt zich in alle stilte voor op Europees succes
De oefencampagne loopt stroef, van nieuwe spelers is er geen spoor. Het is windstil in Brugge… al hoeft dat geen probleem te zijn.
Lees verder

Binnenkijken bij de superrijken: een blik achter de gevels van de meest exclusieve panden in België
Luxevastgoed blijft verkopen als zoete broodjes. Helaas zie je maar zelden hoe de happy few in ons land wonen. Daarom ging onze woonexpert Björn Cocquyt op zoek naar tien van de meest exclusieve huizen die nu op de markt staan. Het resultaat is een unieke blik op de interieurs en domeinen die achter de gevels van luxevastgoed schuilgaan. Van een moderne villa die volledig met zink is ingepakt, over een dijkwoning tot een 16de-eeuws kasteel waar de zoon van schilder Peter Paul Rubens ooit nog woonde.
Lees verder

Ondanks een fenomenale Giannis: Suns staan op twee zeges van eerste NBA-titel
Phoenix Suns heeft ook het tweede duel tegen Milwaukee Bucks in de finale van de NBA gewonnen. De Suns, die op jacht zijn naar hun eerste kampioenschap, waren voor eigen publiek met 118-108 te sterk voor de Bucks.
Lees verder

Axel Daeseleire verspreidt boodschap van hoop met lichtkunstwerken in MAS Antwerpen: "Licht aan het einde van de tunnel"
Donderdagavond opende de tentoonstelling 'Bakens van Licht en Hoop' van Axel Daeseleire en de Oostenrijkse kunstenaar Adalbert Gans in het MAS in Antwerpen. Ze stellen er zeven lichtkunstwerken voor waarmee ze een boodschap van hoop willen verspreiden. "We komen uit een heel donkere coronaperiode en we willen nu licht en hoop brengen na de ellende die we gekend hebben", vertelt Daeseleire op Radio 2.
Lees verder