Doorgaan naar hoofdcontent

Aantal nieuwe besmettingen blijft met meer dan 80 procent stijgen

Aantal nieuwe besmettingen blijft met meer dan 80 procent stijgen

Het aantal bevestigde coronagevallen in ons land blijft sterk stijgen. In de week tot en met 7 juli hebben elke dag gemiddeld 774 mensen positief getest op het coronavirus. Dat is een stijging met 86 procent in vergelijking met een week eerder.

Lees verder

26 doden bij bendegeweld in Venezuela

In Caracas in Venezuela zijn bij confrontaties tussen de politie en bendeleden 26 doden gevallen. Het gaat om '22 delinquenten' en vier leden van de veiligheidstroepen, zo heeft de Venezolaanse minister van Binnenlandse Zaken Carmen Melendez zaterdag gezegd.

Lees verder

Copa América is zoveel méér dan kroon op Messi's kolossale carrière

'Ik zou een titel met Barcelona inruilen voor een prijs met Argentinië.' Lionel Messi (34), volgens (bijna) de hele wereld de beste voetballer ter wereld, heeft zijn frustratie over het gat op zijn duizelingwekkende palmares nooit onder stoelen of banken gestoken. Dit weekend maakte hij komaf met zijn trauma. Messi kan een nieuw hoofdstuk beginnen - bij een nieuwe club?

Lees verder

Kermisattractie dreigt even om te vallen: 'Ik sta nog te trillen'

Bezoekers van een kermis in de Amerikaanse staat Michigan beleefden donderdag enkele bange momenten toen een attractie plots leek los te komen. Omstanders schoten snel te hulp en uiteindelijk kon de attractie veilig stilgelegd worden. 'Ik sta nog te trillen', klonk het achteraf bij een van de aanwezigen.

Lees verder

Nederland kleurt deze week deels rood

In Nederland ontkomt geen uithoek van het land aan het nieuwste offensief van het coronavirus. Deze week zullen sommige gebieden wellicht rood kleuren op de Europese kaart.

Lees verder

'Laat ons symbolenstrijd en dogma's achterwege laten'

Vlaams parlementsvoorzitster Liesbeth Homans (N-VA) vraagt in haar 11 julitoespraak om bij de onderhandelingen over een nieuwe staatshervorming uit te gaan van rechtsstaat waar de mensen beter van worden. Ze nam daarbij de Plantentuin van Meise, waar de 11 juliviering uitzonderlijk plaatsvond, als voorbeeld.

Lees verder

In het diepste zwembad ter wereld kunt u snookeren en schaken

In Dubai hebben ze het diepste zwembad ter wereld geopend. Het zwembad is zo'n 60 meter diep en is gevuld met 14 miljoen liter water, waardoor het vier keer groter is dan elk ander zwembad ter wereld. Het zwembad is eigenlijk een heuse onderwaterstad, waar bezoekers kunnen snookeren en schaken. Hoe dat er precies aan toegaat, ziet u in bovenstaande video.

Lees verder

Hagelstenen van 10 centimeter groot vallen uit de hemel in Milaan

Milaan werd donderdag getroffen door een zware storm. De Italiaanse stad werd gebombardeerd door enorme hagelstenen, die heel wat huizen en auto's beschadigden. Bekijk de beelden van de hagelstenen in bovenstaande video.

Lees verder

Rolstoeltennisser Joachim Gérard steekt eerste Wimbledontitel op zak

Rolstoeltennisser Joachim Gérard heeft zondag voor het eerst in zijn carrière Wimbledon gewonnen. Het nummer vier van de wereld versloeg in de finale op het Londense gras de Brit Gordon Reid (ITF 6).

Lees verder

Liesbeth Homans zet Linda De Win in de bloemetjes op 11 juli-viering

In de plantentuin in Meise vond vandaag de jaarlijkse 11 juli-viering plaats. Ook VRT-journaliste Linda De Win was hierbij aanwezig voor haar laatste 'Villa Politica'. Bekijk in bovenstaande video hoe Vlaams parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) De Win uitzwaaide voor haar pensioen.

Lees verder

Branson probeert voorsprong te nemen in de ruimterace

De Britse miljardair Richard Branson gaat de ruimte in. Daarmee probeert hij zijn collega-miljardairs Jeff Bezos en Elon Musk een stap voor te zijn.

Lees verder

Antwerps ICT-bedrijf betaalt 250.000 euro losgeld aan cybercriminelen

Het Antwerpse ITxx heeft 300.000 Amerikaanse dollars (ruim 250.000 euro) losgeld betaald aan cybercriminelen die eerder deze maand de computersystemen van het bedrijf op slot hadden gezet. Dat meldt de ICT-leverancier zondag op de website.

Lees verder

Vierde eindwinst voor Anna van der Breggen in Giro Donne

De Nederlandse Anna van der Breggen (SD Worx) heeft zondag voor de vierde keer in haar carrière de Ronde van Italië voor vrouwen op haar naam geschreven. Ze finishte als vierde in de slotrit, die werd gewonnen door de Amerikaanse Coryn Rivera (Team DSM).

Lees verder

Sepp Kuss maakt voorbereidend werk van indrukwekkende Van Aert af

De eerste Pyreneeënrit met aankomst in Andorra is gewonnen door de Amerikaan Sepp Kuss (Jumbo-Visma). Hij was de beste uit een ruime kopgroep van 32 die al snel het hazenpad koos. Ook opmerkelijk: Wout van Aert deed verdorie een gooi naar de bollentrui. Morgen is het rustdag.

Lees verder

'Politie vreesde aanslag met raketwerper op RTL Boulevard'

Angst voor een aanslag met een raketwerper of met automatische vuurwapens op het redactielokaal van RTL Boulevard aan het Leidseplein in Amsterdam is volgens bronnen binnen het opsporingsapparaat de reden dat de uitzending van zaterdagavond geen doorgang kon vinden.

Lees verder

Nog meer deelnemers op EK voetbal? 'UEFA denkt na over toernooi met 32 landen'

De Europese voetbalbond UEFA denkt erover om vanaf 2028 het Europees kampioenschap uit te breiden tot 32 landen, in plaats van de huidige 24 deelnemende teams, zo vernam nieuwsagentschap AP zondag uit goede bron.

Lees verder

Zesde Wimbledontitel voor Djokovic, die Federer en Nadal inhaalt

Na de Australian Open en Roland Garros heeft Novak Djokovic nu ook Wimbledon gewonnen. In de finale was de Servische nummer één van de wereld sterker dan de Italiaan Matteo Berrettini: het werd 6-7 (4-7), 6-4, 6-4 en 6-3. Het is Djokovic' twintigste zege in een Grandslamtoernooi, waarmee hij in de ranglijst naast Rafael Nadal en Roger Federer komt.

Lees verder

Antwerpse Boerentoren officieel in handen van Katoen Natie-topman Fernand Huts

In Antwerpen hebben KBC en de Katoen Natie Groep de verkoopovereenkomst getekend van de KBC-Boerentoren. Katoen Natie-topman Fernand Huts wil in het gebouw onder meer de kunstcollectie van zijn Phoebus Foundation onderbrengen en er een trekpleister van maken zoals het Getty Museum dat is in Los Angeles.

Lees verder

Ruim een derde van in Spanje negatief geteste jongeren toch positief in Gent

Van de jongeren die zaterdag opnieuw getest werden aan het UZ Gent nadat ze naar Spanje waren gegaan met reisorganisatie Summer Bash en daar negatief getest hadden voor ze met de bus naar België terugkeerden, is meer dan een derde nu toch besmet met het coronavirus.

Lees verder

Nederland verslikt zich in te snelle versoepelingen

Mondmaskers werden triomfantelijk verbrand. Jongeren mochten met duizend tegelijk naar nachtclubs. Nu dreigt voor Nederland de rode zone.

Lees verder

Voormalig Bulgaars premier nipt op winst in exitpolls

Ondanks corruptiebeschuldigingen stevent de partij van voormalig Bulgaars premier Bojko Borisov af op een nipte overwinning bij de parlementsverkiezingen van zondag. Dat blijkt alvast uit de eerste prognoses.

Lees verder

Italië kampioen, Engeland in één voetbalavond van hemel naar hel

De Engelsen de verbittering, de Italianen de beker. Met een beslissende safe in de strafschoppenreeks leidde Donnarumma zijn land naar een nieuw delirium. Italië is Europees kampioen. Football is coming to Rome.

Lees verder

Na 20 jaar laten we de Afghanen liever aan hun lot over

'Als dit zo doorgaat, is een burgeroorlog in Afghanistan zeker voorstelbaar en dat zou de wereld zorgen moeten baren'. Dat zei de Amerikaanse viersterrengeneraal Austin Miller, hoofd van de missie in Afghanistan, onlangs. 20 jaar lang waren de Amerikanen en hun bondgenoten nadrukkelijk aanwezig in Afghanistan en dan zegt hun viersterrengeneraal zoiets.

Lees verder

Cuba opgeschrikt door ongebruikelijke protesten tegen regering

In verschillende steden op Cuba zijn zondag spontaan protesten uitgebroken. De manifestanten hekelen onder meer de economische malaise in het land en scanderen leuzen zoals 'Weg met de dictatuur' en 'Dat ze hun boeltje pakken'. Dat op zulke schaal demonstraties ontstaan is erg ongebruikelijk in het communistische Cuba.

Lees verder

Scouts: 'Deelnemers jeugdkampen vooraf testen moeilijk haalbaar'

Deelnemers aan jeugdkampen vooraf testen op covid-19 is organisatorisch moeilijk haalbaar en moeilijk betaalbaar, zelfs met een mooie voorraad tests. Dat zegt de vereniging Scouts en Gidsen Vlaanderen, die erop wijst dat momenteel zo'n 23.000 kampen vertrekkensklaar staan.

Lees verder

Politie onderzoekt racistische berichten over Engelse voetballers na EK-verlies

De Londense politie onderzoekt racistische berichten op sociale media tegenover de Engelse spelers die hun penalty's misten tijdens de finale van het EK voetbal. De Engelse voetbalbond (FA) veroordeelt het racisme.

Lees verder

Opnieuw protest in Spanje na moord op homoseksuele jongeman

In verschillende steden in Spanje zijn demonstranten zondag opnieuw de straat opgetrokken om gerechtigheid te eisen na de moord op een jonge homoseksueel. Die werd vorig weekend doodgeslagen tijdens een mogelijk homofobe aanval.

Lees verder

Moldavië stemt bij parlementsverkiezingen voor prowesterse koers

In Moldavië hebben de kiezers bij de parlementsverkiezingen van zondag voor een prowesterse koers gestemd.

Lees verder

Recordbedrag voor oude spelcassette Super Mario 64 op veiling: 1,56 miljoen dollar

Een spelcassette uit 1996 van Nintendo's klassieke videospel Super Mario 64 is voor een recordbedrag van 1,56 miljoen dollar (ruim 1,3 miljoen euro) op een veiling verkocht. Nooit eerder werd meer dan 1 miljoen dollar voor een spelcartridge geboden, meldt het veilinghuis Heritage Auctions in het Amerikaanse Dallas.

Lees verder

Verheyden pakt verrassend goud op 1.500 meter

Ruben Verheyden heeft zich zaterdag in het Estse Tallinn verrassend tot Europees kampioen U23 op de 1.500 meter gekroond.

Lees verder

Koalatest peilt de taalkennis van je kleuter

De Koalatest. Zo heet de taalscreening die kindjes in de derde kleuterklas vanaf volgend schooljaar moeten afleggen.

Lees verder

Kans op intense buien blijft

Ook de komende dagen blijft de kans op regen groot. Er ligt een natte en onweerachtige week in het verschiet

Lees verder

Veerle Heeren vanaf vrijdag opnieuw burgemeester van Sint-Truiden

Veerle Heeren (CD&V) neemt vrijdag haar mandaat als burgemeester van Sint-Truiden weer op. Begin mei zette ze tijdelijk een stap opzij omdat ze zichzelf en haar entourage vroeger liet vaccineren, wat veel kritiek opleverde.

Lees verder

Britse en Italiaanse kranten reageren: 'Tranen voor helden' vs. 'Europa is van ons'

Terwijl de Britse media afscheid neemt van de droom van een mogelijke overwinning, kan de Italiaanse haar geluk niet op.

Lees verder

Vermoedelijk brein achter moord op Haïtiaanse president opgepakt

In Haïti is zondag het vermoedelijke brein achter de moord op president Jovenel Moise opgepakt. Dat heeft de nationale politie van Haïti bekendgemaakt.

Lees verder

Varianten bedreigen herstel wereldeconomie

De ministers van ­Financiën van de G20 waar­schuwen voor het effect van de ­virusvarianten op de wereldwijde economie. Ze zijn er niet ­gerust op.

Lees verder