Doorgaan naar hoofdcontent

45 voetbalvelden groot: Singapore onthult drijvend zonnepark met 122.000 zonnepanelen

HLN
45 voetbalvelden groot: Singapore onthult drijvend zonnepark met 122.000 zonnepanelen
In Singapore is een van de grootste drijvende zonne-energiecentrales onthuld. Op een oppervlakte die even groot is als 45 voetbalvelden werden in totaal 122.000 zonnepanelen geïnstalleerd.
Lees verder

Dit is Hayley Atwell, de vrouw die Tom Cruise lijkt los te weken van Scientology
Het lijkt erop dat Tom Cruise (59) opnieuw van 't straat is. De Amerikaanse superster werd tijdens Wimbledon gespot met de Brits-Amerikaanse Hayley Atwell (39), en de twee hadden het duidelijk erg gezellig samen. Maar wie is Atwell precies? Waarom noemt ze zichzelf 'geslachtsloos'? Hoe gaat ze om met de woede-uitbarstingen van Cruise? En waarom neemt hij nu plots meer afstand van Scientology?
Lees verder

"Als je het virus de coronavaccins wil laten verschalken, dan moet je doen zoals de Britten"
Premier Boris Johnson heeft vanaf komende maandag versoepelingen aangekondigd, terwijl het aantal coronabesmettingen in het Verenigd Koninkrijk blijft stijgen en slechts iets meer dan de helft van de bevolking er volledig gevaccineerd is. Aan de andere kant van de wereld noemen experts dat een "vreselijk experiment".
Lees verder

SHOWBITS. Tom Decock ligt in het ziekenhuis en Flo Windey viert haar verjaardag topless
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

INTERVIEW. Infectioloog ziet nieuwe fase in corona-epidemie aanbreken: "Stop met focus op besmettingen en temper de paniek"
"Stop met die focus op besmettingen en temper de paniek." Die boodschap van Jeroen van der Hilst (44), infectioloog aan het Jessa Ziekenhuis, krijgt opvallend veel bijval op sociale media. Van der Hilst - geboren in Nederland maar al tien jaar actief in ons land - vindt dat we anders met het virus moeten omgaan. "Neen, er komt geen tsunami meer."
Lees verder

Infectioloog ziet nieuwe fase in corona-epidemie aanbreken: "Stop met focus op besmettingen en temper de paniek"
"Stop met die focus op besmettingen en temper de paniek." Die boodschap van Jeroen van der Hilst (44), infectioloog aan het Jessa Ziekenhuis, krijgt opvallend veel bijval op sociale media. Van der Hilst - geboren in Nederland maar al tien jaar actief in ons land - vindt dat we anders met het virus moeten omgaan. "Neen, er komt geen tsunami meer."
Lees verder

Drie Indische deelstaten overwegen streng tweekindbeleid
Drie Indische deelstaten overwegen een streng tweekindbeleid, waarbij gezinnen met meer dan twee kinderen geen recht hebben op uitkeringen en in sommige gevallen zelfs een job. Verder willen ze sterilisatie promoten. Op die manier zouden de regeringen de populatie willen terugdringen, al lijkt het voorstel vooral politieke motieven te hebben.
Lees verder

Hoe prins Charles een nieuwe familievete aanwakkert met zijn broer Edward
Hangt er alweer onweer in de lucht tussen de leden van de Britse koninklijke familie? Prins Edward (57), de jongste zoon van koningin Elizabeth en prins Philip, zou er namelijk al jarenlang van uitgaan dat hij de titel 'hertog van Edinburgh' van zijn vader zou erven. Maar daar zou zijn oudste broer prins Charles nu "uit jaloezie" een stokje voor willen steken, zo schrijven Britse media.
Lees verder

LIVE TOUR. Renners begonnen aan loodzware finale, heel wat supporters verzamelen op slotklim
Quatorze Juillet, dan mag je wat verwachten in de Tour de France. Ook vandaag. Het peloton rijdt op de Franse nationale feestdag de koninginnenrit van deze ronde, een zware bergrit over 178,4 kilometer van Muret naar Saint-Lary-Soulan. De aankomst ligt bovenop de Col du Portet (BC), na de beklimmingen van de Col de Peyresourde (cat. 1) en de Col de Val Louron-Azet (cat.1). Wie verzorgt het spektakel? En kunnen de Belgen zich tonen? Het antwoord krijgt u op deze pagina!
Lees verder

Corona-uitbraak op Brits vlaggenschip tijdens eerste wereldreis
Het nieuwe vlaggenschip van de Britse marine is tijdens zijn eerste wereldreis getroffen door een corona-uitbraak. Britse media berichten dat zo'n honderd besmettingen zijn vastgesteld aan boord van de HMS Queen Elizabeth. Ook aan boord van escorteschepen zijn coronagevallen ontdekt.
Lees verder

Zo kan het dus ook: 49 jongeren testen negatief na jeugdvakantie Malgrat de Mar
Jitse Timmermans (17) uit Wichelen keerde na een deugddoende vakantie met OZ kampen in het Spaanse Malgrat de Mar samen met 48 leeftijdgenoten afgelopen maandag terug. "Er zijn al zoveel verhalen en berichten verschenen over feestende en besmette jongeren. Maar bij ons testte iedereen negatief", zegt Jitse.
Lees verder

Kim Kardashian, Lizzo en Maisie Williams zijn fan: durf jij je wenkbrauwen te bleachen?
Elke goede make-upartiest zal het beamen: wenkbrauwen kunnen je look naar een hoger niveau tillen. Zeker als je de kleine haartjes bleekt. Dan ziet je gezicht er plots compleet anders uit. Bekende sterren als Kim Kardashian, Lizzo en FKA Twigs hebben het al eens geprobeerd en ook op TikTok is de beautybehandeling razend populair. Een gewaagd statement of toch iets te ver van je bed?
Lees verder

Ronnie Flex verwacht binnenkort een tweede dochtertje
Ronnie Flex (29) wordt binnenkort voor de tweede keer papa van een dochtertje. Dat heeft de rapper laten weten op zijn Instagram. Het wordt het eerste kindje voor Ronnie en zijn vriendin Demi de Boer (25) samen.
Lees verder

Meer dan 5 miljoen Belgen zijn volledig gevaccineerd: volg hier de campagne op de voet
De vaccinatiecampagne loopt na een moeizame start als een trein. Deze zomer moet elke meerderjarige Vlaming - en ook elke 12- tot 17-jarige - die dat wil minstens een eerste keer gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van het verloop en de laatste stand van zaken van de campagne.
Lees verder

Margot Robbie kruipt voorlopig niet meer in de huid van Harley Quinn
Het lijkt erop dat driemaal scheepsrecht is voor Margot Robbie (31). De Australische actrice heeft namelijk besloot om na drie films voorlopig niet meer in de huid van het personage Harley Quinn te kruipen. Dat vertelt ze aan Entertainment Weekly.
Lees verder

Moreno B. en Giërmo B. riskeren levenslang voor moord op Derk Wiersum, de advocaat van Taghi's kroongetuige
Het Openbaar Ministerie eist levenslang tegen de twee verdachten in de beladen zaak rond de moord op de Nederlandse advocaat Derk Wiersum. Dat is de hoogst mogelijke straf. De raadsman werd op 18 september 2019 doodgeschoten bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert. De misdaad bracht heel Nederland in shock. Verdachten Giërmo B. (37) en Moreno B. (32) ontkennen iets met de moord te maken te hebben.
Lees verder

Pistool dat lijkt gemaakt uit LEGO zorgt voor ophef in de VS: "Schieten is leuk"
Een Amerikaanse wapenfabrikant zorgt voor controverse nadat het een Glock-pistool in een LEGO-thema heeft uitgebracht. "Het maakt me ziek. Kinderen gaan er door sterven", reageert een geschokte moeder. LEGO heeft intussen geëist dat het bedrijf stopt met de productie van de wapens.
Lees verder

KOERS KORT. Aanvaller Perez blijft langer bij Cofidis - Ulissi wint in Italië, Vanmarcke en Hermans bij eerste tien
Anthony Perez heeft zijn aflopende contract bij Cofidis met twee extra seizoenen verlengd. De dertigjarige Fransman is momenteel in de Tour aan de slag , waar hij op de 98e plaats in het algemeen klassement staat. Het is zijn vierde Tour, enkel vorig jaar kon hij niet uitrijden. Perez, al jarenlang een vaste waarde in de vroege vlucht, rijdt sinds 2016 voor Cofidis. Op zijn palmares staan ritzeges in de Ronde van Luxemburg en Ronde van de Haut-Var. Dit seizoen won hij nog het bergklassement in Parijs-Nice.
Lees verder

Europa stelt uitgebreid klimaatpakket voor: "Economie op fossiele brandstoffen heeft haar limiet bereikt"
Een verbod op voertuigen met verbrandingsmotoren vanaf 2035, uitstootrechten voor transport en gebouwen, een belasting op kerosine,... Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft een omvangrijk pakket wetgevende maatregelen aangekondigd die de Europese Unie in staat moet stellen haar klimaatdoelstellingen te halen. "De economie op fossiele brandstoffen heeft haar limiet bereikt", klinkt het.
Lees verder

Bijna 1.000 bezoekers festival in Utrecht besmet, teller loopt op: "Meer besmettingen niet uit te sluiten"
Bijna duizend bezoekers van een tweedaags festival in de Nederlandse stad Utrecht zijn besmet geraakt met het coronavirus. Het evenement in de open lucht trok 20.000 mensen.
Lees verder