Doorgaan naar hoofdcontent

4.000 jongeren laten zich in Tomorrowland-sfeer vaccineren

4.000 jongeren laten zich in Tomorrowland-sfeer vaccineren

In het Antwerpse vaccinatiecentrum op Spoor Oost krijgen woensdag zo'n 4.000 jongeren hun coronavaccin. Tijdens de vaccinatie werden ze getrakteerd op een set van enkele Tomorrowland-dj's. De spuitjes werden gezet door onder meer viroloog Marc Van Ranst, Pierre Van Damme en Erika Vlieghe. (

Lees verder

Achttien doden geborgen na instorting appartementsgebouw in Miami

Tussen de overblijfselen van het ingestorte flatgebouw in Miami zijn woensdag zes lichamen gevonden. Dat brengt het totale aantal bevestigde dodelijke slachtoffers op achttien, net geen week na de instorting. Reddingswerkers zoeken verder naar 145 vermisten.

Lees verder

Tot een uur wachten door vakbondsactie op Brussels Airport

Een vakbondsactie bij de douane veroorzaakt hinder op Brussels Airport. Aankomende reizigers moesten er donderdagochtend tot een uur aanschuiven. De bonden willen nog de hele dag actievoeren.

Lees verder

Pukkelpop lost eerste namen: Editors, Liam Gallagher, dEUS, Netsky en meer

Zoals beloofd lost Pukkelpop vandaag de eerste namen voor de geplande editie van 19 tot en met 22 augustus. De affiche kleurt al vroeg erg Belgisch met namen als dEUS, Netsky, 2manydj's en Whispering Sons.

Lees verder

Twee gewonden bij incident met Belgische F-16 in Leeuwarden

In het Nederlandse Leeuwarden is een Belgische F-16 rijdend tegen een technisch gebouw gebotst. Daarbij zijn twee gewonden gevallen, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Friesland.

Lees verder

Gewichtheffers van eiland Samoa mogen niet naar Olympische Spelen uit vrees voor corona

Er zullen op de Olympische Spelen in Tokio geen gewichtheffers aantreden namens Samoa. De eilandstaat in de Stille Oceaan houdt de drie gekwalificeerde atleten thuis uit vrees voor het coronavirus.

Lees verder

Op reis met de auto? Zo vermijd je problemen

VAB-Reisbijstand ziet een ideale cocktail voor autopech: een combinatie van hitte, een zwaar geladen wagen, een lange rit met files en een gebrek aan voorbereiding. De organisatie baseert zich daarvoor op een bevraging bij 2.000 Vlamingen midden juni.

Lees verder

Zeventien gewonden bij ontploffing van twee ton illegaal vuurwerk in L.A.

De politie van de Amerikaanse stad Los Angeles heeft maandag zo'n 2.200 kilogram ton vuurwerk in beslag genomen. Het liep grondig mis toen het vuurwerk, dat opgeslagen lag in een politiebusje, ontplofte. Zeventien mensen raakten gewond, maar niemand is in levensgevaar.

Lees verder

Trump: 'We moeten grensmuur in het zwart schilderen, dan is hij te heet om te beklimmen'

Oud-president Donald Trump heeft woensdag een bezoek gebracht aan de grensmuur bij Mexico in Texas. Trump beweerde er onterecht dat de muur bijna af was. Tijdens zijn vier jaar als president werd ongeveer 720 kilometer aan muur gebouwd, terwijl de volledige grens zo'n 3.100 kilometer lang is. Maar wat hem het meeste opviel, was het feit dat de muur nog niet geschilderd was.

Lees verder

Vakantie aan zee: waar mondmasker dragen, waar stukje strand reserveren?

De kust verwacht de komende weken een massa toeristen. Maar moeten we nog een mondmasker dragen op de dijk? En moeten we een stukje strand reserveren? Een overzicht per kustgemeente.

Lees verder

Toeschouwster met bord die Tourpeloton deed vallen nog steeds in hechtenis: 'Een voorbeeld stellen'

De Franse toeschouwster die vorige zaterdag tijdens de eerste rit van de Ronde van Frankrijk een massale val veroorzaakte in het peloton zat donderdagmorgen nog steeds in hechtenis. Dat verklaarde kolonel Nicolas Duvinage, de commandant van de politie van Finistère. Er vond ook een huiszoeking plaats op haar woonplaats.

Lees verder

Mbappé volgend jaar transfervrij? Spits wil contract voorlopig niet verlengen bij PSG

Kylian Mbappé wil zijn contract bij Paris Saint-Germain, dat nog één jaar doorloopt, voorlopig niet verlengen. Volgens de Franse sportkrant L'Equipe heeft de 22-jarige aanvaller die mededeling gedaan aan de directie van de club.

Lees verder

Warmste plek van Canada staat in brand

In Lytton werden dagenlang de warmste temperaturen in Canada gemeten. De bewoners worden nu geëvacueerd omdat er branden zijn ontstaan in de omgeving.

Lees verder

Michel Preud'Homme verlaat Standard

Het verhaal van Michel Preud'Homme bij Standard is afgelopen. Dat laat de Luikse club weten op haar website.

Lees verder

Messi is een vrije vlo: waar nestelt hij zich?

Voor de eerste keer in zijn carrière is Lionel Messi een vrije speler. Het contract van de Argentijnse superster bij FC Barcelona verviel om middernacht. Verlaat Messi Catalonië of blijft hij z'n club toch trouw? En vooral: kan Barcelona de financiële inspanningen leveren die daarvoor nodig zijn?

Lees verder

Beursdocument maakt verhuis Jadon Sancho van Dortmund naar Manchester United officieel

Jadon Sancho zal Borussia Dortmund verlaten voor Manchester United. De transfer hing al maanden in de lucht, maar werd donderdag officieel door een verplichte verklaring die Borussia Dortmund, als beursgenoteerde club, aan de beurs moest overhandigen.

Lees verder

Gillé en Vliegen moeten meteen inpakken in het dubbelspel op Wimbledon

Wimbledon zit er al na de eerste ronde op voor dubbelspelers Sander Gillé en Joran Vliegen. Het Limburgse duo verloor van de Oostenrijks-Pakistaanse tandem Oliver Marach/Aisam Ul Haq Qureshi.

Lees verder

Elf dingen die je beter niet in je 'out of office'-mail kunt zetten

Het lijkt zo eenvoudig: een goede 'out of office'-mail maken. Maar er kan een hoop mee misgaan, hoorde Japke-d. Bouma. 'Liever geen humor, geen gedichten, geen muziektips of reisverslagen.'

Lees verder

WHO waarschuwt voor risico op nieuwe golf in Europa

Het aantal coronabesmettingen in Europa is vorige week weer gestegen, nadat het tien weken op rij was gedaald. Dat meldt de Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 'Er komt een nieuwe golf in de Europese regio, tenzij we gedisciplineerd blijven', zei Hans Kluge, de Europese WHO-directeur, donderdag op een persconferentie.

Lees verder

Directeur van Trump Organization meldt zich bij aanklager in New York

Financieel directeur Allen Weisselberg van The Trump Organization heeft zich donderdag gemeld bij het kantoor van het Openbaar Ministerie in New York. Hij en The Trump Organization zijn aangeklaagd en moeten donderdag voor de rechter verschijnen, aldus The New York Times.

Lees verder

Bouwvakker valt van dak in Antwerpse haven: slachtoffer overleden

Een bouwvakker is donderdagmiddag overleden na een arbeidsongeval in de Antwerpse haven. Dat bevestigt de federale politie. De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht.

Lees verder

CureVac suggereert EU aangekochte dosissen te verdelen aan ontwikkelingslanden

Tijdens een persconferentie deelde vaccinproducent CureVac mee dat het met zijn enige klant, de Europese Unie (EU), overlegt over waar ter wereld die het CureVac-vaccin het beste kan inzetten, na goedkeuring door het Europese geneesmiddelenagentschap EMA.

Lees verder

Moeskroen en Standard mogen tijdelijk geen transfers doen

Zowel Moeskroen als Standard heeft een verbod gekregen om transfers te doen. De redenen daarvoor zijn verschillend.

Lees verder

170 studenten verlaten hotelquarantaine op Mallorca

Meer dan 170 Spaanse scholieren hebben na tussenkomst van een rechter het hotel op Mallorca verlaten waar ze in quarantaine zaten. 77 andere studenten die een positieve coronatest aflegden, moeten wel nog blijven.

Lees verder

William en Harry onthullen standbeeld Diana

Prins William en zijn broer Harry hebben in de tuin van Kensington Palace het standbeeld voor hun overleden moeder, prinses Diana, onthuld. Het is de eerste keer dat de twee samen in het openbaar verschijnen sinds de begrafenis van hun grootvader.

Lees verder

De Croo: 'Geen sprake van collectieve regularisatie sans-papiers'

Premier Alexander De Croo (Open VLD) steunt in de Kamer het standpunt van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mehdi (CD&V) over de mensen zonder papieren die in hongerstaking zijn gegaan.

Lees verder

Podcasttips | Hoe verwerkt een kustdorp een moord en hoe onbaatzuchtig is altruïsme?

Elke week vist redacteur Max De Moor uit het onmetelijke podcastaanbod de verhalen of gesprekken op die je gehoord moet hebben. Ze verschijnen eerst in de nieuwsbrief en daarna als artikel.

Lees verder

Russische straaljagers en bommenwerpers ingezet tegen Nederlands fregat op Zwarte Zee

Nadat Rusland vorige week 'waarschuwingsschoten' afvuurde tegen een torpedojager van de Brits marine op de Zwarte Zee, heeft het land nu ook straaljagers ingezet tegen een schip van de Nederlandse marine. Volgens het Russische ministerie voor Defensie werden de gevechtstoestellen en bommenwerpers ingezet om te verhinderden dat het fregat door de Zwarte Zee voer. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Meer groen, maar toch vooral bebouwing op Brusselse Josaphatsite

Plannen van de Brusselse regering om de 'laatste wildernis' van de hoofdstad vol te bouwen, stootten op verzet. Een nieuw plan voorziet in meer groen, 'maar fundamenteel verandert niets.'

Lees verder

Tiktok verwijdert meer dan 7 miljoen accounts van te jonge gebruikers

Tiktok is niet alleen populair bij tieners, maar ook bij kinderen. Officieel is de leeftijdsgrens echter 13 jaar. Daarom verwijderde het bedrijf dit jaar al meer dan 7 miljoen profielen. Dat staat te lezen in het eerste transparantierapport van het bedrijf.

Lees verder

Opnieuw raak: Mark Cavendish pakt tweede etappezege en wint hattrick in Châteauroux

Mark Cavendish heeft de zesde etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Hij was na een rit van 160 kilometer tussen Tours en Châteauroux in een massasprint sneller dan Jasper Philipsen en Nacer Bouhanni.

Lees verder

Tweeduizend Vlaamse 15-jarigen per ongeluk uitgenodigd voor een vaccin

2.073 Vlaamse 15-jarigen hebben onlangs een uitnodiging gekregen voor een coronavaccinatie. Nochtans zijn zij nog helemaal niet aan de beurt. Door een technische fout kregen ze wel allemaal al een uitnodiging in de bus. 'De code is intussen ongeldig gemaakt.'

Lees verder

Elise Mertens wint ook in dubbelspel op Wimbledon: geplaatst voor tweede ronde

Elise Mertens en Hsieh Su-Wei hebben zich donderdag voor de tweede ronde van het dubbelspel geplaatst op Wimbledon.

Lees verder

EMA: 'Twee doses van erkende vaccins beschermen tegen deltavariant'

Wie twee doses kreeg van een coronavaccin lijkt beschermd tegen de besmettelijkere deltavariant. 'Uit praktijkdata blijkt dat twee doses beschermen tegen de deltavariant', zegt Marco Cavaleri, verantwoordelijke voor de vaccinstrategie van het Europees geneesmiddelenagentschap EMA.

Lees verder

Cavendish op 2 zeges van ritrecord: 'Win ik nooit meer, dan is dat zo'

Mark Cavendish heeft donderdag zijn 32e ritzege in de Ronde van Frankrijk geboekt. Daarmee is de 36-jarige Brit van Deceuninck-Quick Step nog maar twee zeges verwijderd van het absolute Tourrecord van Eddy Merckx. 'Zeg de naam niet', grijnsde Cavendish de vraag weg.

Lees verder

Festivalzomer begonnen met Parklife in Werchter: 625 bubbels van vier

2.500 mensen kwamen donderdagmiddag samen in Werchter. Het was een kleine stap voor het Festivalpark, dat het twintigvoudige gewend is, maar een grote stap voor de postcoronasamenleving.

Lees verder

Wallonië wil twee nieuwe Nationale Parken creëren

De Waalse regering lanceert een projectoproep met het oog op de creatie van twee Nationale Parken op haar grondgebied. Dat heeft de regering donderdag aangekondigd. Het prijskaartje bedraagt 28 miljoen euro, geld dat uit het Europees herstelfonds moet komen.

Lees verder

Bedrijfsleven herstelt, maar is nog niet genezen

Het bedrijfsleven is goed op weg om zich te herstellen van de coronapandemie, maar het presteert nog altijd 8 procent onder het niveau van vóór de ziekte toesloeg.

Lees verder

Rekenhof maakt ontnuchterende doorlichting van de VDAB

Een doorlichting van de VDAB verplicht de Vlaamse regering tot ingrijpen. Het uitbestedingsbeleid leest ondoorzichtig en is weinig efficiënt.

Lees verder

Martinez: 'Voor Hazard wordt het moeilijker dan voor De Bruyne'

Op zijn persconferentie gaf bondscoach Roberto Martinez nog geen uitsluitsel of Eden Hazard en Kevin De Bruyne zullen aantreden in de kwartfinale tegen Italië. Beiden trainden vandaag niet, maar komen wel in aanmerking voor de wedstrijd. 'Het zal beter moeten dan tegen Portugal', besefte Martinez.

Lees verder

Doorbraak voor internationale minimumbelasting

Het licht staat op groen voor een internationale vennootschaps­belasting van minimaal 15 procent, een overwinning voor de regering-Biden.

Lees verder

'Praktisch heel moeilijk om alle passagiers op coronapaspoort te controleren'

Op de eerste dag van de vakantie-uittocht maakten luchtvaartmaatschappijen al praktische bezwaren over het controleren van de coronacertificaten. 'Als we elke QR-code moeten scannen, hebben we vier keer meer tijd nodig.'

Lees verder

PFOS-vervuiling: 'Geen verontrustende waarden in landbouwproducten regio Zwijndrecht'

De resultaten van de stalen binnen de algemene monitoring van de landbouwproducten in de regio Zwijndrecht, zijn geruststellend. Dat heeft het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) bekendgemaakt. Het FAVV gaat wel extra monsters nemen in de regio rond de 3M-fabriek.

Lees verder

Geen akkoord tussen VRT en Streamz

Onderhandelingen over een structurele samenwerking tussen de VRT en streamingdienst Streamz zijn mislukt. Dat heeft de ceo van de openbare omroep, Frederik Delaplace, donderdag gezegd in het Vlaams Parlement.

Lees verder

Hoe we het milieu moeten schaden om het klimaat te redden

Om tegen 2050 een klimaatneutrale economie te hebben, moeten we nog meer dan één tandje bijsteken. Om de overgang te maken hebben we grondstoffen als kobalt en lithium nodig, die bijvoorbeeld in batterijen worden gebruikt.

Lees verder

Wat betekent het nagelnieuwe Windows 11 voor de gebruiker?

Microsoft brengt een nieuw besturingssysteem uit voor uw pc, Windows 11. Het was al een tijdje geleden. Wat is er nu anders?

Lees verder

Noor Warholm verbetert mythisch wereldrecord 400 meter horden

De Noor Karsten Warholm heeft donderdag op de Diamond League meeting in Oslo het 29 jaar oude wereldrecord van de Amerikaan Kevin Young op de 400 meter horden verbeterd. Voor eigen volk deed Warholm de klok stoppen na 46.70.

Lees verder

Corona verhinderde vierduizend kankerdiagnoses in België in 2020

In het coronajaar 2020 werden 6 procent minder nieuwe kankerdiagnoses gesteld in vergelijking met 2019. Dat komt neer op naar schatting 4.000 ontbrekende diagnoses in België. De Stichting tegen Kanker stipt vrijdag aan dat de inhaalbeweging is ingezet, vooral voor bepaalde tumoren en leeftijdsgroepen.

Lees verder

Minder dan 300 patiënten in ziekenhuizen

Er liggen nu minder dan 300 covid-patiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt vrijdagochtend uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Virgin-stichter Richard Branson wil op 11 juli de ruimte in, vóór Jeff Bezos

De Britse miljardair Richard Branson wil op 11 juli de ruimte in. Dat heeft ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic vrijdag meegedeeld. Indien de stichter van het Virgin-imperium die datum haalt, zou hij die andere miljardair, Amazon-baas Jeff Bezos, de loef afsteken. Bezos plant op 20 juli de ruimte in te gaan.

Lees verder