Doorgaan naar hoofdcontent

16,3% minder nieuwe auto's in juni: deze wagens verkochten desondanks goed

HLN
16,3% minder nieuwe auto's in juni: deze wagens verkochten desondanks goed
De markt voor personenauto's heeft nog steeds te lijden onder het tekort aan halfgeleiders (een elektronisch onderdeel dat gefabriceerd wordt uit enkele zeldzame grondstoffen. Ze vormen de basis voor de geheugen- en processorchips, red.) dat al enkele maanden een aantal bedrijfstakken in de hele wereld treft. Dit tekort heeft gevolgen voor de productie van nieuwe voertuigen en verlengt de leveringstermijnen. HLN Drive ging door de cijfers.
Lees verder

"Soms is losgeld betalen bijna onvermijdelijk": geldexperte legt uit hoe je je wapent tegen de opmars van cyberafpersing
De Zweedse supermarktketen Coop moest onlangs 800 winkels sluiten omdat de kassasystemen niet meer werkten. Coop werd gehackt, samen met een duizendtal andere bedrijven in verschillende delen van de wereld. De cybercriminelen drongen binnen via software voor de toeleveringsketen, waarop al die bedrijven zijn aangesloten. Aanvallen met ransomware zijn sinds de coronapandemie fors toegenomen. Wat kan je doen om je te beschermen en een zware financiële kater te vermijden? Onze geldexperte Véronique Goossens brengt raad.
Lees verder

Thijs Zonneveld over de hypocrisie achter de reclamekaravaan in de Tour: "De ASO vindt het prima, zolang er maar dik wordt betaald"
Voor de ene een magische belevenis, voor anderen een rijdende kassa die een spoor plastic braakt in de Franse bermen. De reclamekaravaan in de Tour de France heeft voor- en tegenstanders. Columnist Thijs Zonneveld: "Een verkeerd weggegooid bidonnetje bestraffen in een wedstrijd waar een reclamekaravaan de berm volstort, dat is gewoon hypocriet."
Lees verder

Vlaams Belang wil stemrecht voor expats en internationale vertegenwoordiging van Vlaams Parlement
Het Vlaams Belang wil naar aanleiding van de Vlaamse feestdag op 11 juli enkele voorstellen op de agenda plaatsen. Ten eerste pleit de partij ervoor dat Vlaamse expats de mogelijkheid krijgen om te stemmen in de deelstaatverkiezingen. Verder streeft de partij naar een internationale vertegenwoordiging van het Vlaams parlement. Parlementsleden Kristof Slagmulder en Johan Deckmyn dienden de voorstellen in.
Lees verder

UEFA-baas Ceferin vindt EK-format met gaststeden over heel Europa oneerlijk: "Dit gaan we niet meer doen"
UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft zich uitgesproken tegen het format van dit EK, dat elf verschillende gaststeden heeft, verspreid over heel Europa. "Het is te lastig en niet correct", vertelt hij aan de BBC.
Lees verder

Hoogtevrees en eerste spoedgeval in 'Vakantiehuis for Life'
Het gloednieuwe VTM-programma 'Vakantiehuis for Life' schakelt komende maandag een versnelling hoger. De vijf duo's die een chalet in Durbuy verbouwen, beginnen nu echt met de zware werken. En daar komt al meteen een ongelukje bij kijken. Tijdens de survival-opdracht krijgt ouderdomsdeken Erwin (52) het bovendien even moeilijk.
Lees verder

Richard Groenendaal volgt Gianni Meersman op als ploegleider bij Pauwels Sauzen-Bingoal
Richard Groenendaal volgt Gianni Meersman op als ploegleider bij Pauwels Sauzen - Bingoal. "Met Richard halen we bijzonder veel ervaring en crosskennis in huis", zegt teammanager Jurgen Mettepenningen.
Lees verder

Voka: "Geef teugels van arbeidsmarkt in Vlaamse handen"
Voka wil dat Vlaanderen de hefbomen voor het arbeidsmarktbeleid volledig zelf in handen krijgt. "Geef de teugels van de arbeidsmarkt in Vlaamse handen", luidt de 11 juli-boodschap van de Vlaamse werkgeversorganisatie.
Lees verder

Zo gaat het 35 jaar na 'Top Gun'-met de 'onbegrepen' Val Kilmer: "Ik heb mij verschrikkelijk gedragen"
Hoe zou het nog zijn met 'Top Gun'-held Val Kilmer (61)? Nu de nieuwe documentaire 'VAL' - over het leven en de carrière van de Hollywood-ster - in première ging in Cannes, staat hij weer even in het middelpunt van de belangstelling. Het waren echter zijn kinderen Jack (26) en Mercedes (29) die de film kwamen voorstellen, want Val kon vanwege zijn slechte gezondheid niet aanwezig zijn. Al wordt Kilmer achter de schermen al veel langer getroffen door (medische) problemen en wordt hij door sommigen zelfs omschreven al 'de man die alles verloor': van zijn familie en zijn vele aanbiedingen, tot zijn kenmerkende looks en stem.
Lees verder

Football Talk. KVM speelt gelijk tegen Roda, Dailly valt uit met zware blessure - Marcus Berg stopt als international
KV Mechelen heeft in een oefenmatch tegen Roda JC 2-2 gelijkgespeeld. Malinwa kwam vroeg op voorsprong via Dailly. Enkele minuten later misstapte de youngster zich en hij moest met een draagberrie van het veld gedragen worden. De jonge aanvaller, die aan een goede voorbereiding bezig was, lijkt een zware knieblessure opgelopen te hebben. Bij rust stond het 1-1 na de gelijkmaker van Jensen en na de pauze ging Roda erop en erover dankzij een doelpunt van Goppel (1-2). Cuypers liet een penalty liggen, maar maakte in het slot alsnog gelijk: 2-2.
Lees verder

LIVE TOUR. Ploegleider koploper niet tevreden: "Niet het scenario dat we bedacht hadden"
De dertiende etappe in de Tour de France brengt het peloton vandaag van Nîmes naar Carcassonne, over 219,9 km, de op een na langste etappe van deze Tour. Kan Wout van Aert nog eens zegevieren? Of evenaart Mark Cavendish het record van Eddy Merckx? Op deze pagina hoeft u geen enkel hoogtepunt van etappe 13 te missen!
Lees verder

LIVE TOUR. Ploegleider koploper niet tevreden, evenaart Cavendish record van Merckx?
De dertiende etappe in de Tour de France brengt het peloton vandaag van Nîmes naar Carcassonne, over 219,9 km, de op een na langste etappe van deze Tour. Kan Wout van Aert nog eens zegevieren? Of evenaart Mark Cavendish het record van Eddy Merckx? Op deze pagina hoeft u geen enkel hoogtepunt van etappe 13 te missen!
Lees verder

Na één komt twee: Suns imponeren opnieuw en pakken comfortabele voorsprong
Giannis Antetokounmpo vs de Suns. Zo valt de match van vannacht samen te vatten. 'The Greek Freak' deed alles, maar dat was niet genoeg. 118-108 voor Phoenix. En zo pakken de Suns een comfortabele 2-0 voorsprong.
Lees verder

Man overgiet zichzelf met vloeistof en wil zich in brand steken op het Binnenhof in Den Haag, omgeving afgezet
Op het Binnenhof in Den Haag, het politieke centrum van Nederland, heeft zojuist een man zichzelf overgoten met een vloeistof en geprobeerd zichzelf in brand te steken. Het Binnenhof is uit voorzorg ontruimd.
Lees verder

E40 even afgesloten om eendenkroost te redden
De E40 in Leuven richting Tienen is donderdagavond enkele minuten afgesloten geweest om een eendenkroost te redden die op de snelweg op wandel was.
Lees verder

'Vaccinatiereclame' Heineken leidt tot oproep boycot
Een reclamespot waarin bierbrouwer Heineken oproept tot vaccineren tegen corona heeft tot boze reacties geleid van voornamelijk anti-vaxxers. Verscheidene mensen hebben op sociale media opgeroepen tot een boycot van het biermerk. De boodschap kon op rekenen op steun.
Lees verder

Moordenaar van Inge (14) en Ines (16) komt na 30 jaar niet vrij: 'monster van Woensdrecht' blijft gevaar
Dertig jaar na de moord op Inge Breugelmans (14) uit Wuustwezel en Ines Van Muylder (16) uit Essen komt Ludo D.B. (62) niet vrij. De serieverkrachter en moordenaar uit het Nederlandse Putte (Woensdrecht) is nog steeds een gevaar voor de samenleving, oordeelt ook de rechtbank in Breda.
Lees verder

Britse agent pleit schuldig voor moord op Sarah Everard
Een Britse politieagent heeft in de rechtbank schuldig gepleit voor de moord op Sarah Everard (33). Wayne Couzens gaf eerder al toe schuldig te zijn aan haar ontvoering en verkrachting. De verdwijning en dood van de Londense vrouw leidde eerder dit jaar tot grote verontwaardiging in het Verenigd Koninkrijk en ook daarbuiten.
Lees verder

Franse nachtclubs mogen heropenen, maar deltavariant dwingt meerderheid van uitbaters om deuren gesloten te houden
Vanaf vandaag mogen de Franse nachtclubs hun deuren weer openen, al gooit de besmettelijke deltavariant voor vele uitbaters roet in het eten. Om die reden zal de meerderheid van de uitgangsplaatsen doorheen het land gesloten blijven. Volgens de Franse minister van Volksgezondheid Olivier Véran zal de variant binnenkort instaan voor de meerderheid van de besmettingen in het land.
Lees verder

CELEBS 24/7. Carrie Bradshaw is terug en matching outfits ten huize Serena Williams
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder