Doorgaan naar hoofdcontent

10-jarige Nora en Muka redden 6-jarige jongen van de verdrinkingsdood in zwembad Deinze: “Plots zagen we bubbeltjes...

HLN
10-jarige Nora en Muka redden 6-jarige jongen van de verdrinkingsdood in zwembad Deinze: "Plots zagen we bubbeltjes in het water"
Nora Van De Walle (10) en Muka Mortier (10) mogen zich gerust de twee helden van het jaar noemen. Afgelopen vrijdag redden de twee vriendinnetjes een 6-jarige jongen in het zwembad Palaestra in Deinze nadat hij zonder bandjes in het grote bad viel. De jongen belandde drie meter diep op de bodem, waar hij na een tiental seconden door Nora uit het water werd getrokken. "Eerst beseften we niet goed wat we hadden gedaan. Maar nu weten we hoe stoer dit wel is."
Lees verder

Italië overweegt corona-attest bij restaurantbezoek
De Italiaanse regering overweegt om een attest van inenting of een Covid-test te verplichten voor het bezoek aan een restaurant.
Lees verder

LIVE World Matchplay. Smith plaatst zich voor de volgende ronde ten koste van Cross, Wade en Humphries staan klaar
Gisteren plaatste Dimitri Van den Bergh zich voor de tweede ronde op de World Matchplay. Vandaag komt 'Dancing Dimi' niet in actie, maar er zijn genoeg matchen om naar uit te kijken. Volg alle actie hier LIVE.
Lees verder

LIVE. Dodentol loopt op tot 31, nog 163 mensen vermist - Premier De Croo over zondvloed: "Link met klimaatverandering? Ja, die is er"
De officiële dodentol na de zware overstromingen in ons land staat op 31. Dat heeft het Nationaal Crisiscentrum zondagnamiddag laten weten. 163 mensen zijn nog "vermoedelijk vermist of onbereikbaar". Ook in buurland Duitsland vielen er al 156 dodelijke slachtoffers. Volg alle ontwikkelingen over het noodweer in onze liveblog.
Lees verder

CELEBS 24/7. John Legend poseert in zwembroek en Dua Lipa heeft haar droomhuis gevonden
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Hotels zo goed als volzet en 250.000 dagjestoeristen": kust heeft seizoen goed ingezet ondanks minder treinen vanuit Eupen en Luik
Door de wateroverlast reden er geen treinen vanuit Eupen en Luik naar de kust. Toch was het aan zee behoorlijk druk met op zaterdag 110.000 dagjestoeristen en zondag 140.000. De hotels zaten zaterdagavond voor negentig procent en meer vol en die trend houdt al zeker aan tot en met woensdag. Wij gingen dit weekend een kijkje nemen in Oostende, Blankenberge en Nieuwpoort.
Lees verder

LIVE TOUR. Slotparade begonnen: Pogacar signeert bollentrui Poels, Slovenen brengen eerbetoon aan Roglic
Vandaag eindigt de Ronde van Frankrijk met de traditionele parade richting de Champs-Élysées in Parijs. Voor eindwinnaar Tadej Pogacar niets meer dan een triomftocht, maar voor de sprinters staat er nog wél iets op het spel. Mark Cavendish kan vandaag met een ritzege het record van Eddy Merckx van de tabellen fietsen. Slaagt de Brit in z'n opzet of steekt Wout van Aert er een stokje voor? Op deze pagina volgt u het allemaal LIVE.
Lees verder

Topman Red Bull kraakt Hamilton nadat die Verstappen aantikte: "Zulk roekeloos en gevaarlijk gedrag verdient een schorsing"
Helmut Marko, topman bij Red Bull Racing, vindt dat Lewis Hamilton de maximale straf verdient voor het veroorzaken van de crash van Max Verstappen op Silverstone. Het bleef echter bij tien seconden tijdstraf voor de Britse coureur van Mercedes.
Lees verder

IN BEELD. Pogacar wordt in de bloemetjes gezet in slotrit Tour de France
Tadej Pogacar wint zonder ongelukken de Tour de France en werd in de slotrit in de bloemetjes gezet. De Sloveen heeft meer dan vijf minuten voorsprong op de tweede, Jonas Vingegaard. Geniet u even mee van enkele schitterende beelden.
Lees verder

Thierry Neuville wordt derde in rally van Estland, 20-jarige Rovanperä is jongste winnaar ooit van een WRC-manche
Thierry Neuville (Hyundai) eindigde op een derde plaats in de rally van Estland, de zevende manche van het WK rally. De overwinning was voor Kalle Rovanperä (Toyota), die met zijn twintig jaar de jongste winnaar ooit van een WRC-manche werd. Neuville eindigde op 1:12.4 van de Fin. Zijn ploegmakker, de Ier Craig Breen (Hyundai), werd tweede op 59,9 seconden. De Franse WK-leider Sébastien Ogier (Toyota) werd vierde op 1:24.0.
Lees verder

LIVE. Dat wordt nog spannend! Hamilton rijdt razendsnel rond en is op weg naar leider Leclerc
Meteen sensatie in Silverstone na een zware crash van Max Verstappen. De Nederlander en WK-leider ging na een duel met Lewis Hamilton in ronde één van de baan en vloog ongenadig hard de bandenmuur in. Verstappen kroop uit het wrak en stapte op eigen krachten in de ambulance - hij heeft volgens de teambaas van Red Bull geen zware blessures. De race ging opnieuw van start om 16u46. Volg het verdere verloop hieronder!
Lees verder

Adele is voor de eerste keer in maanden nog eens in het openbaar gespot
Adele (33) heeft haar gezicht nog eens laten zien. Op zaterdagavond woonde de zangeres een wedstrijd van de NBA Finals bij in de Amerikaanse stad Phoenix en daar werd ze door de aanwezig pers verschillende keren gefotografeerd. Verschillende buitenlandse media zijn bovendien vol lof over de look van de 'Hello'-zangeres.
Lees verder

Adele is voor het eerst in lange tijd nog eens in het openbaar gefotografeerd
Adele (33) heeft haar gezicht nog eens laten zien. Op zaterdagavond woonde de zangeres een wedstrijd van de NBA Finals bij in de Amerikaanse stad Phoenix en daar werd ze door de aanwezige pers verschillende keren gefotografeerd. Verschillende buitenlandse media zijn bovendien vol lof over de look van de 'Hello'-zangeres.
Lees verder

World Matchplay. Humphries maakt indruk tegen Wade, om 20u40 beginnen we er opnieuw aan
Gisteren plaatste Dimitri Van den Bergh zich voor de tweede ronde op de World Matchplay. Vandaag komt 'Dancing Dimi' niet in actie, maar er zijn genoeg matchen om naar uit te kijken. De eerste vier partijen zijn gespeeld, maar vanaf 20u40 staan er nog vier wedstrijden op het programma. Op deze pagina kunt u alles LIVE volgen.
Lees verder

Loodzware balans na felle overstromingen in ons land: meer dan 30 doden, nog 163 vermisten
De dodentol na de overstromingen in België is opgelopen tot 31. Er zijn nog 163 mensen "vermoedelijk vermist of onbereikbaar". Dat zegt het crisiscentrum.
Lees verder

Verliezend Wimbledon-finalist Matteo Berrettini moet door spierblessure forfait geven voor Olympische Spelen
De lijst met tennistoppers die niet aanwezig zullen zijn op de Olympische Spelen wordt alsmaar langer. Nu haakt ook Wimbledon-finalist Matteo Berrettini (ATP-8) af voor Tokio. Een spierblessure die hij opliep op het grastoernooi dwarsboomt de Spelen voor de Italiaan.
Lees verder

LIVE TOUR. De Tour is in Parijs: breekt Cavendish het record van Merckx met 35ste ritzege?
Vandaag eindigt de Ronde van Frankrijk met de traditionele parade richting de Champs-Élysées in Parijs. Voor eindwinnaar Tadej Pogacar niets meer dan een triomftocht, maar voor de sprinters staat er nog wél iets op het spel. Mark Cavendish kan vandaag met een ritzege het record van Eddy Merckx van de tabellen fietsen. Slaagt de Brit in z'n opzet of steekt Wout van Aert er een stokje voor? Op deze pagina volgt u het allemaal LIVE.
Lees verder

"Mijn vriendin strompelde en kon nog amper een zin vormen": Aili gaat viraal met relaas van hoe twee mannen haar en vriendin wilden drogeren
De populaire TikTokster Aili van @aili.likes.adventure haalt miljoenen views met een getuigenis over een nachtje uit waarbij twee mannen haar en haar vriendin een drankje met een verdovend middel gaven. "Het ene moment kon mijn vriendin met mij dansen en praten, het volgende strompelde ze rond en kon ze nog amper een zin vormen", zegt ze.
Lees verder

Vroegere UKIP-leider Farage krijgt eigen televisieprogramma
De vroegere leider van de Britse UKIP-partij en vurige voorstander van de Brexit Nigel Farage krijgt zijn eigen televisieprogramma, zo heeft de nieuwszender GB News in het weekend aangekondigd.
Lees verder

INTERVIEW. "Acteren op lsd zou ik niemand aanraden": Viggo Mortensen maakt regiedebuut met 'Falling'
Op z'n 62ste maakt Viggo Mortensen, nog altijd enorm geliefd als Aragorn uit 'Lord of the Rings', z'n regiedebuut met 'Falling'. Inspiratie voor die film kreeg hij op een slapeloze vlucht naar huis na de begrafenis van zijn moeder. Een gesprek over de band met zijn ouders, de tol van de roem en de angst om dement te worden. "Dementie is zo aanwezig in mijn familie dat ik me heb laten testen."
Lees verder