Doorgaan naar hoofdcontent

Zorgen voor Rode Duivels: Kevin De Bruyne en Eden Hazard geblesseerd van het veld

Zorgen voor Rode Duivels: Kevin De Bruyne en Eden Hazard geblesseerd van het veld

De Rode Duivels hebben de kwartfinale van het EK gehaald, maar na de match tegen Portugal is er toch een kleine domper op de feestvreugde. Kevin De Bruyne - die uitgerekend maandag zijn 30ste verjaardag viert - moest kort na de pauze immers noodgedwongen gewisseld worden omwille van een enkelblessure. Ook Eden Hazard moest kort voor het einde eraf. Het is nog afwachten of de twee kunnen aantreden in de kwartfinale tegen Italië komende vrijdag.

Lees verder

Weyts heeft opvolger voor M-decreet klaar: 'Scholen mogen kinderen weigeren. Vaak weten ze dat zelfs niet'

Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) heeft de blauwdruk klaar voor de opvolger van het verguisde M-decreet. Weyts belooft een betere ondersteuning van kinderen met een beperking op school, onder meer met 680 extra krachten. Tegelijkertijd maakt hij scholen duidelijk dat ze kinderen mogen weigeren als die té veel zorg nodig hebben.

Lees verder

Jan Fabre gedagvaard voor pesterijen en aanranding eerbaarheid na klachten van dansgezelschap

Kunstenaar Jan Fabre wordt gedagvaard voor geweld, pesterijen en ongewenst seksuele gedrag op het werk en aanranding. Dat heeft het arbeidsauditoraat Antwerpen beslist na de open brief die in 2018 verscheen van verschillende dansers en werknemers over het grensoverschrijdend gedrag van Fabre.

Lees verder

Portugese bondscoach: 'Overwinning van de Duivels was oneerlijk'

Na een voetbalthriller tegen Portugal hebben de Rode Duivels zich zondagavond kunnen plaatsen voor de kwartfinale van het EK voetbal. Fernando Santos, de Portugese bondscoach, reageerde na afloop van de match erg ontgoocheld. 'De Belgen hebben maar één keer proberen te scoren, wij 29 keer', klonk het onder meer. Roberto Martinez sprak daarentegen vol lof over zijn Duivels.

Lees verder

Fel onweer in Luxemburg, tornado gespot nabij Houffalize

Zondagavond heeft zich een fel onweer ontwikkeld in het oosten van Luxemburg. Het ging om een supercel, het zwaarste type onweersbui dat kan voorkomen. Rond 19 uur ontstond in de buurt van Houffalize een tornado, die heel wat schade heeft aangericht. Een boerderij in de plaats Bernistap ligt volledig in puin. Hoe krachtig de wervelwind was moet nog bevestigd worden.

Lees verder

Uitbundige voetbalfans bouwen feestje op dak van lijnbus in Brussel

De overwinning van de Rode Duivels tegen Portugal in de achtste finale van het EK 2020 is zondagavond in Brussel massaal gevierd. Het Belgische doelpunt leidde tot vreugdetaferelen waarbij mensen dicht bij elkaar in de straten dansten en joelden, coronamaatregelen ten spijt. De massa fans versperde ook het verkeer en enkelingen beklommen een rijdende lijnbus. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Nummer twee van politie krijgt alsnog tuchtstraf in zaak-Chovanec

André Desenfants, de nummer twee van de federale politie, zal als straf voor de zaak-Chovanec twee maanden 10 procent minder brutoloon krijgen, ofwel ongeveer 1.500 euro. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Desenfants kan nog naar de hoge tuchtraad om de straf aan te vechten.

Lees verder

RTL Belgium blijft in Belgische (deels Vlaamse) handen

Een van de grootste recente Belgische mediadeals is beklonken: DPG en Rossel kopen RTL België, voor een slordige 250 miljoen euro.

Lees verder

OPROEP | Studenten en 'long covid'

We zijn op zoek naar jongeren (tot en met 22 jaar) die in de eerste, tweede of derde golf besmet geraakten met covid-19 en daar tot op vandaag last van ondervinden. Denk aan vermoeidheid, concentratieproblemen… We bellen je graag op. Bezorg ons je contactgegevens via binnenland@standaard.be

Lees verder

Aanwijzingen voor 'islamitisch motief' bij mesaanval Würzburg

De Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann heeft zondag op de lokale radio gezegd dat de dader van de steekpartij in Würzburg mogelijk een islamitisch motief had. 'Er is veel dat suggereert dat het effectief om een door islamisten gemotiveerde daad zou kunnen gaan', aldus Herrmann.

Lees verder

Zweedse premier neemt ontslag na verlies vertrouwensstemming

De Zweedse premier Stefan Löfven heeft ontslag genomen nadat hij vorige week een vertrouwensstemming verloor. In plaats vervroegde verkiezingen uit te schrijven roept hij het Zweedse parlement op om een regering te vormen.

Lees verder

Ongeziene hittegolf in Canada: tot 46 graden

In het westen van Canada zijn afgelopen weekend verschillende temperatuurrecords verbroken. Op sommige plekken was het zelfs 10 tot 15 graden warmer dan normaal. In drie provincies en twee Arctische gebieden zijn hittewaarschuwingen van kracht.

Lees verder

Voorzitter van raadkamer blijft aan in zaak-Sanda Dia

Ilse Lommelen, de voorzitter van de raadkamer in Hasselt, mag aanblijven in de zaak-Sanda Dia. Het hof van beroep in Antwerpen heeft het wrakingsverzoek van advocaat Joris Van Cauter, die een van de Reuzegommers verdedigt, afgewezen.

Lees verder

MR warmt zich op voor slag om kernuitstap

De MR stuurt ex-minister Marie Christine Marghem vooruit om de discussie over de verlenging van de kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 te openen.

Lees verder

Senegalese migrant redt man van verdrinkingsdood in Spaanse rivier

Toen een 72-jarige man bewusteloos in de rivier de Nerviónrivier in de Noord-Spaanse stad Bilbao viel, aarzelde de Senegalese migrant Mouhammad Fada Diouf niet om in het water te duiken en de onbekende man te redden. Een video van zijn moedige actie werd gedeeld op sociale media en leidde tot een petitie om Diouf te belonen met wettelijke papieren om in Spanje te mogen blijven wonen. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Jumbo-Visma verliest Gesink na val, Geraint Thomas keert terug in peloton maar niet zonder pijn

Ook in de derde etappe van de Tour wordt er gevallen. En met belangrijke slachtoffers. Een val van Luke Rowe en Geraint Thomas (Ineos-Grenadiers) sleurde ook Robert Gesink en (alweer) Tony Martin mee in hun val. Robert Gesink moest de wedstrijd per ambulance verlaten.

Lees verder

Coronavaccin van AstraZeneca werkt beter met interval van enkele maanden tussen eerste en tweede prik

Een interval van enkele maanden tussen de eerste en tweede dosis van het coronavaccin van AstraZeneca/Oxford leidt tot een betere immuniteit. Dat blijkt uit een studie die de universiteit van Oxford maandag heeft gepubliceerd.

Lees verder

Japan wil atleten uit door deltavariant getroffen landen strengere regels opleggen

Japan zal voor de Olympische Spelen in Tokio striktere regels opleggen aan atleten en stafleden als ze uit landen komen die getroffen zijn door de besmettelijke deltavariant van het coronavirus. Dat maakte een regeringswoordvoerder maandag bekend.

Lees verder

De 'Leave Britney alone'-ster hoeft je excuses niet

14 jaar voor de 'Free Britney'-beweging en de documentaire Framing Britney Spears ging er al eens een steunbetuiging aan de geplaagde zangeres de wereld rond. Alleen werd die op hoongelach onthaald. 'Eigenlijk was er niets komisch aan mijn video', zegt Chris Crocker, de persoon achter 'Leave Britney alone', nu aan NPR.

Lees verder

Britten viseren grootste cryptobeurs ter wereld

De Britse financiële toezichthouder kiest voor de vlucht vooruit in een nieuwe poging om cryptomunten te reguleren. Het grootste cryptoplatform ter wereld wordt verbannen in het VK – of dat is toch de bedoeling.

Lees verder

VS stellen bijsluiter Pfizer en Moderna bij

Verhoogt het covid-vaccin van Pfizer het risico op een ontstoken hartspier of hartzakje, vooral bij jonge mannen? De Amerikaanse gezondheidsautoriteit FDA vermoedt een verband en breidt de bijsluiter uit met een waarschuwing. Wat betekent dat voor de jonge volwassenen en tieners die intussen in aanmerking komen voor een prik?

Lees verder

Pentagon deelt beelden van luchtaanvallen op pro-Iraanse milities

De Verenigde Staten hebben 27 juni een nieuwe ronde luchtaanvallen uitgevoerd tegen pro-Iraanse milities in Irak en Syrië. In een verklaring zei het Amerikaanse leger dat de aanval een vergeldingsactie was, gericht op operationele en wapenopslagfaciliteiten op twee locaties in Syrië en één locatie in Irak.

Lees verder

Minstens een gewonde bij grote brand nabij Londens metrostation

In de buurt van het metrostation Elephant and Castle in het zuiden van Londen is maandagnamiddag een grote brand uitgebroken. Daardoor is een enorme zwarte rookpluim te zien boven de stad. Het is nog niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen. Voor zover bekend is een man gewond geraakt, hij wordt ter plaatse behandeld.

Lees verder

Elise Mertens komt maandag niet in actie op Wimbledon door de regen

Elise Mertens (WTA 16) komt maandag niet in actie op Wimbledon. Door de regen liep het speelschema op de eerste dag van het grandslamtoernooi meteen vertraging op.

Lees verder

Ruime meerderheid voor verlengen Congocommissie met een jaar

Een ruime meerderheid van de leden van de Congocommissie heeft er maandagnamiddag mee ingestemd om de werkzaamheden met een jaar te verlengen. Over een jaar moet het werk van de commissie rond zijn: dan moeten de conclusies en aanbevelingen er zijn. Het rapport met de bevindingen van de expertengroep zal na de zomer publiek voorgesteld worden.

Lees verder

Tim Merlier sprint naar etappewinst in Tour de France, finale ontsierd door valpartijen

Tim Merlier heeft de derde etappe van de Tour de France gewonnen. In een door valpartijen ontsierde finale was hij de snelste in een massasprint. Merliers ploegmaat Jasper Philipsen werd zelfs nog tweede, voor Nacer Bouhanni.

Lees verder

Twee sans-papiers naaien mond dicht

De afgelopen dagen hebben twee van de ongeveer 430 mensen zonder papieren in de Brusselse Begijnhofkerk en op de campussen van de VUB en ULB die in hongerstaking zijn, hun mond dichtgenaaid.

Lees verder

Martinez: 'Het toernooi van Kevin en Eden is niet voorbij'

Bondscoach Roberto Martinez bracht goed nieuws mee op de persconferentie van de Rode Duivels. Mogelijk geraken Kevin De Bruyne en Eden Hazard toch nog speelklaar mochten we verder geraken in het toernooi. De match tegen de Italianen komt wellicht te vroeg.

Lees verder

Tiende slachtoffer ingestort flatgebouw Miami geborgen

Reddingswerkers hebben maandag opnieuw een dodelijk slachtoffer uit het puin van een ingestort appartementencomplex in Florida gehaald. De flat in het district Surfside stortte vorige week donderdag deels in. Zeker 150 mensen worden nog vermist.

Lees verder

Caleb Ewan verlaat Tour de France met gebroken sleutelbeen

Caleb Ewan (26) verlaat de Ronde van Frankrijk. De Australische spurtbom van Lotto Soudal brak zijn rechtersleutelbeen bij een valpartij in de sprint in de derde etappe. Dat meldt zijn team maandagavond.

Lees verder

Bijna 300 coronabesmettingen bij Finse fans na duel met België in Sint-Petersburg

Uiteindelijk hebben bijna 300 Finse voetbalsupporters bij hun terugkeer uit Sint-Petersburg, na het duel tegen de Rode Duivels vorige week maandag, positief getest op covid-19. Dat kondigden de Finse gezondheidsautoriteiten maandag aan.

Lees verder

Hittegolf 'die slechts een keer in duizend jaar voorkomt'

Het noordwesten van de VS en Canada kreunen onder een stolp van hitte. De Canadese overheid beschouwt die als een groter risico voor de gezondheid dan het coronavirus.

Lees verder

Spanje stoot door na verlengingen en doelpuntenfestival tegen Kroatië

Spanje heeft zich na een knotsgekke wedstrijd pas na verlengingen kunnen plaatsen voor de kwartfinales van dit EK. Een zwak Kroatië kon de Spanjaarden aanvankelijk niet veel in de weg leggen, maar kwam in de slotfase toch nog langszij. De vreselijke flater van Spaanse doelman Unai Simón leidde het doelpuntenfestival in en Álvaro Morata maakte in de verlengingen het doelpunt van de verlossing. Spanje won na 121 minuten met 3-5.

Lees verder

Amerikaanse rechter: transgender Gavin mag naar jongenstoilet op school

Een Amerikaanse transgender die naar de rechter stapte omdat hij op school niet naar het jongenstoilet mocht, heeft in een jarenlange juridische strijd aan het langste eind getrokken. Het Amerikaanse hooggerechtshof besloot maandag zijn zaak niet te behandelen, hierdoor blijft een uitspraak van een lagere rechtbank overeind. Die gaf de als meisje geboren maar zich jongen voelende Gavin Grimm gelijk.

Lees verder

Open VLD Brussel dient klacht in tegen partijlid Els Ampe

De Brusselse afdeling van Open VLD heeft bij de statutaire commissie van de liberale partij een klacht ingediend tegen Vlaams parlementslid Els Ampe. Dat schrijft Bruzz en wordt bevestigd aan Belga.

Lees verder

Comité P ziet falend integriteitsbeleid bij luchtvaartpolitie

In een rapport naar aanleiding van het over­lijden van de Slovaak Jozef ­Chovanec in Charleroi legt het Comité P een resem manco's bij de luchtvaartpolitie bloot.

Lees verder

Zwitserland knikkert wereldkampioen Frankrijk uit toernooi na strafschoppen

Na een zinderende 1/8ste finale heeft Zwitserland zich geplaatst voor de kwartfinale. Zwitserland kwam in de eerste helft op voorsprong, maar met twee treffers in evenveel minuten van Karim Benzema en een penaltymisser van Ricardo Rodriguez gingen Les Bleus er in de tweede helft in sneltempo over. Een heerlijke goal van Paul Pogba leek Frankrijk de kwalificatie te bezorgen, maar de stugge Zwitsers kwamen nog langszij. Na strafschoppen trok Zwitserland uiteindelijk aan het langste eind.

Lees verder

Is het sociaal overleg nog van deze tijd?

Het sociaal overlegmodel, waar België altijd zo trots op was, is nog maar eens door het oog van de naald gekropen.

Lees verder

Jeugdjournaal Karrewiet stopt met Instagramaccount

Via Instagram laat Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet, weten dat het zijn Instagramkanaal woensdag opdoekt. De Ketnetnieuwsankers verwijzen in een filmpje door naar het Tiktok­account van Karrewiet – onlangs werd een Tiktokjournalist aangeworven – en naar Nws.nws.nws, het Instagramaccount van VRT Nws op maat van jongeren.

Lees verder

Minder dan 150 coronapatiënten op intensieve zorg

Er liggen nog 340 covid-19-patiënten in de ziekenhuizen, van wie er 147 op de intensive care liggen. Dat blijkt uit de voorlopige coronacijfers op het dashboard van Sciensano. Het is geleden van eind september dat er nog minder dan 150 patiënten intensieve verzorging nodig hadden.

Lees verder

Vlaamse kortfilm bekroond in de VS

Howling, een intimistische kortfilm over de emotionele ­impact van echtscheiding en nieuw samengestelde gezinnen op jonge kinderen, is in de VS in de prijzen gevallen.

Lees verder

Opnieuw onweer op komst

Dinsdag krijgen we weer felle regenbuien, met in de namiddag en avond ook kans op onweer. Woensdag neemt de neerslag af, maar ook dan blijft onweer mogelijk.

Lees verder

Birgit Van Mol stopt na 23 jaar als nieuwsanker: 'Moest even slikken'

Birgit Van Mol (53) is niet langer nieuwsanker bij VTM. Dat heeft DPG Media bekendgemaakt. Ze wordt tijdelijk vervangen door Faroek Özgünes en Birgit Herteleer. Van Mol gaat zich meer toeleggen op haar rol als interviewer.

Lees verder

Antwerpen dagvaardt voormalige bestuursleden Let's Go Urban

Het Antwerpse stadsbestuur dagvaardt alle voormalige leden van de raad van bestuur van Let's Go Urban (LGU). Daarmee zou de stad ook bij hen geld kunnen terugvorderen.

Lees verder

3M reageert op PFOS-vervuiling: 'Nemen onze verantwoordelijkheid'

3M heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd in het dossier rond de PFOS-vervuiling. Het Amerikaanse bedrijf belooft de bodem en het grondwater nabij de fabriek in Zwijndrecht te blijven 'remediëren'. Deze namiddag komt 3M uitleg geven in het Vlaams Parlement.

Lees verder