Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 25 juni 2021

Zomer- en winteruur worden komende jaren dan toch nog niet afgeschaft: “Europa heeft andere katten te geselen”

HLN
Zomer- en winteruur worden komende jaren dan toch nog niet afgeschaft: "Europa heeft andere katten te geselen"
Het zomer- en winteruur worden de komende jaren dan toch nog niet afgeschaft. Dat heeft de bevoegde Eurocommissaris gezegd na een vraag van Europees parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld). Geen enkele lidstaat zou een voorkeur uitgesproken hebben, ook ons land niet.
Lees verder

Vijf talenten van de Antwerpse modeacademie ontwerpen zonnebrillen voor Komono
Voor het derde jaar op rij hebben het Belgische accessoirelabel KOMONO en het modedepartement van de Antwerpse Royal Academy of Fine Arts hun krachten gebundeld. Het resultaat is een unieke capsule-collectie die een heldere blik op de toekomst van de modewereld schept: vijf talentvolle masterstudenten goten hun visie in een zonnebril.
Lees verder

Turkije keert na tien jaar mogelijk terug op het Songfestival
De European Broadcasting Union (EBU) onderhandelt met de Turkse nationale omroep TRT over een eventuele terugkeer volgend jaar op het Songfestival. Dat meldde de EBU zelf. Turkije deed in 2012 voor het laatst mee aan het liedjesfestijn.
Lees verder

Zonnepanelen plots fors duurder
Zonnepanelen zijn plots veel duurder geworden, schrijft De Tijd. Leveranciers zien prijsstijgingen van 15 tot 20 procent. Ook de levertermijnen lopen op tot drie maanden. En dat op een moment dat de overheden massaal inzetten op vergroening van energie.
Lees verder

Microsoft maakt Windows 11 eind dit jaar als gratis upgrade beschikbaar
Microsoft heeft gisteren zoals verwacht Windows 11 aangekondigd. Ten opzichte van Windows 10 krijgt het besturingssysteem onder andere een gewijzigd startmenu, een centraal gepositioneerde taakbalk en Teams geïntegreerd. Windows 11 krijgt ook de mogelijkheid om Android-apps te draaien. Gebruikers zullen die kunnen downloaden via de Amazon Appstore, die geïntegreerd is in de Microsoft Store, schrijft Tweakers. Windows 11 verschijnt eind dit jaar.
Lees verder

John Crombez: "Er valt drie miljard te besparen in gezondheidszorg"
Volgens berekeningen van voormalig sp.a-voorzitter John Crombez kan de gezondheidszorg het de komende jaren met minstens 3 miljard euro minder doen. Dat zegt Crombez, die nu wetenschappelijk onderzoeker is aan de UGent, in Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen. Hij becijferde ook dat als er niets verandert, de uitgaven de komende vijftien jaar met minstens 12 miljard euro zullen toenemen.
Lees verder

Sporten als werk: het kan in deze 5 jobs
De sportsector is goed voor een halve procent van de tewerkstelling in ons land. Maar ook in andere sectoren vind je jobs waarbij beweging in je takenpakket zit. Jobat.be ging op zoek naar vijf jobs waarin je geregeld aan het sporten of bewegen bent.
Lees verder

Meesseman is meer dan ooit de leading lady van Belgian Cats: "Het talent en de touch van Emma is ongezien in België"
Van de highlights van Emma Meesseman kan je intussen al een serie maken. Meer dan ooit is de 28-jarige Ieperse de leading lady bij de Belgian Cats. Is zij de beste Belgische basketbalspeelster ooit?
Lees verder

Molenberghs over 'vaccinbooster': "Zolang virus dodelijk is, is vaccineren nodig"
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) denkt dat gevaccineerden mogelijk elke twee jaar een 'boosterprik' moeten krijgen om hun bescherming tegen het coronavirus en zijn varianten op peil te houden. "Zolang het virus dodelijk is, is vaccineren nodig", zei biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) deze ochtend bij HLN LIVE.
Lees verder

Winston Marshall stapt uit Mumford & Sons na politieke rel: "Ik wil vrijuit kunnen spreken"
Winston Marshall (33) stapt uit de band Mumford & Sons. Dat maakt de muzikant zelf bekend op sociale media. Reden van z'n vertrek is een relletje over z'n politieke voorkeuren in maart.
Lees verder

Winston Marshall stapt uit Mumford & Sons: "Ik wil vrijuit kunnen spreken"
Winston Marshall (33) stapt uit de band Mumford & Sons. Dat maakt de muzikant zelf bekend op sociale media. Reden van z'n vertrek is een relletje over z'n politieke voorkeuren in maart.
Lees verder

He's back: Ed Sheeran lanceert nieuwe single 'Bad Habits', inclusief bijhorende videoclip
Het is een heuglijke dag voor fans van Ed Sheeran (30). De Britse zanger heeft op vrijdag namelijk zijn nieuwe single 'Bad Habits' gelanceerd. En omdat het al een tijdje geleden is dat Sheeran nog nieuwe muziek gelanceerd heeft, kregen volgers van de muzikant er de bijhorende videoclip gratis en voor niets bij.
Lees verder

Vanwijn en Bako maken indruk in Franse 'Final Four'
Van donderdag tot zaterdag wordt in Rouen de Final Four van de Franse topklasse afgewerkt. En die kleurde op de eerste dag stevig Belgisch. Zowel Hans Vanwijn (Dijon) als Ismaël Bako (Villeurbanne) werd uitgeroepen tot MVP van hun halve finale.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Grote stockverkoop bij Bristol: ronde prijzen vanaf 2 euro
Schoenen- en kledingketen Bristol trapt de koopjesperiode af met een stockopruiming. Volgens Gunther Devisch van Promojagers België kan je er terecht voor ronde prijzen vanaf 2 euro en kortingen tot -70 procent. Hij maakt er zijn wekelijkse supertip van voor de lezers van HLN.
Lees verder

Roglic en Jumbo-Visma duwen favorietenrol (iets te makkelijk) van zich af: "Laat Pogacar en co. maar controleren"
'The Revenge'. Na de dramatische plotwending van vorig jaar zou het zomaar de filmaffiche van de Tour 2021 kunnen zijn. Zelf drijft hij niet op wraak, zegt Primoz Roglic (31). Maar hij en zijn team hebben wel een les geleerd. "Pogacar is topfavoriet. De bal ligt in het kamp van UAE."
Lees verder

Na een carrière van bijna 50 jaar: Samuel L Jackson krijgt eerste Oscar
Acteur Samuel L Jackson (72) zal in 2022 een acteercarrière van 50 jaar achter de rug hebben. Toch won hij nog nooit een Oscar, maar daar komt nu verandering in. Samen met nog een aantal andere sterren krijgt hij bij de Oscars volgend jaar zijn eerste beeldje uitgereikt.
Lees verder

Helmut Lotti kiest opnieuw voor het Italiaans: "Ik wil de zomer opfleuren"
Na maandenlang wachten op betere tijden is Helmut Lotti (51) blij om eindelijk zijn nieuwe single 'Tarantella' te kunnen voorstellen. De single is een verwijzing naar de populaire en vrolijke Italiaanse dans, die hem inspireerde tot het schrijven van de tekst en melodie. 'Tarantella' staat ook op het album 'Italian Songbook', dat op 3 september verschijnt.
Lees verder

Reddingsteams zoeken met moed der wanhoop naar overlevenden in puin ingestort flatgebouw in Florida: geklop en andere geluiden gehoord, geen stemmen
Reddingsteams blijven wanhopig verder zoeken naar overlevenden in het puin van een deels ingestort appartementencomplex in de kustplaats Surfside bij Miami. Er zouden geklop en andere geluiden gehoord zijn, maar voorlopig geen stemmen. Het dodental is inmiddels opgelopen tot drie volgens nieuwszender ABC News. Er zijn ook nog 99 mensen vermist.
Lees verder

Woedende man gooit zijn fiets op een auto
Een bestuurder veroorzaakte in de Russische stad Magnitogorsk een ongeval met een fietser. Die laatste was woedend en smeet daarom zijn fiets meerdere keren richting de wagen van de bestuurder.
Lees verder

Michèle Cuvelier ruilt op StuBru de ochtend voor de avond
Michèle Cuvelier (29) presenteerde zonet haar laatste ochtendshow op Studio Brussel. Maar afscheid van de ochtend is geen afscheid van StuBru. Cuvelier lichtte meteen al een tipje van de sluier op over haar nieuwe radioprogramma. "Vanaf september hoor je me namelijk niet om 6 's ochtends, maar om 6 's avonds."
Lees verder