Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 juni 2021

“Ze moest hondenbrokken eten en haar braaksel weer inslikken”: Martine H. (55) folterde haar zwakbegaafde zus zo ...

HLN
"Ze moest hondenbrokken eten en haar braaksel weer inslikken": Martine H. (55) folterde haar zwakbegaafde zus zo zwaar dat ze zich moet verantwoorden voor assisen
Een bijzonder schrijnend verhaal van twee zussen uit de Scheldekouter in Ronse. Zo schrijnend dat de verdachte voor assisen moet verschijnen, alhoewel er geen dodelijk slachtoffer is. De 55-jarige Martine H. riskeert dertig jaar cel nadat aan het licht kwam dat ze haar zwakbegaafde zus jarenlang zwaar folterde. Ook de moeder, die intussen overleden is, kreeg het zwaar te verduren. Vrijdag gaat het proces van start.
Lees verder

Is verhoging minimumlonen eenmalig? Wat met brugpensioen? En komen er soepelere landingsbanen? Uw vragen over het loonakkoord beantwoord
Vakbonden en werkgevers hebben maandagnacht een sociaal akkoord gesloten. Maar wat is er precies beslist over het minimumlonen, brugpensioen, landingsbanen en overuren? En wat betekent dat voor uzelf én voor uw portemonnee? De meest prangende vragen over het sociaal akkoord hieronder beantwoord.
Lees verder

Poolreiziger Dixie Dansercoer (58) sterft tijdens expeditie op Groenland, lichaam kan niet geborgen worden
Avonturier Dixie Dansercoer (58) is tijdens een expeditie op Groenland om het leven gekomen. Dat is bevestigd aan 'VTM Nieuws'. De Belg stierf gisteravond (Belgische tijd) na een val in een gletsjerkloof. "Het is een troost dat hij gestorven is in een omgeving waar hij letterlijk zijn hart verloren is", zegt Stefan Maes, goede vriend en collega van de poolreiziger. Zijn lichaam kon nog niet geborgen worden. "De omstandigheden laten het ook niet toe om nog verder te zoeken."
Lees verder

LIVE. Solo Alaphilippe in de kiem gesmoord, voert Van der Poel bisnummer op?
De derde rit in de Ronde van Zwitserland verloopt opnieuw via een glooiend parcours. Voortdurend op en af zonder het echt steil wordt. Finishen doen we op een licht hellende strook. Gesneden koek dus voor Mathieu van der Poel. Twee op twee voor de Nederlander? Volg het in onderstaande liveblog.
Lees verder

Nu ook helemaal klaar: Duivels poseren voor hun officiële EK-ploegfoto
Eentje voor op de schouw. De Rode Duivels hebben geposeerd voor hun officiële EK-ploegfoto. De groep is sinds de aankomst van Kevin De Bruyne compleet en de 26 spelers mochten daarom hun beste glimlach boven halen. Er werd ook een foto gemaakt met de spelers die op de reservelijst staan, maar toch in Tubeke zijn (zie onder). Later vanavond volgt bij wijze van teambuilding nog een barbecue voor de selectie en de staf van bondscoach Roberto Martínez - met alles erop en eraan.
Lees verder

Sarkozy op 15 juni verhoord in zaak rond financiering verkiezingscampagne
De rechtbank van Parijs zal gewezen president Nicolas Sarkozy (66) op 15 juni verhoren in de zaak rond de financiering van zijn verkiezingscampagne van 2012, zo heeft rechtbankvoorzitster Caroline Viguier bekendgemaakt.
Lees verder

Corendon vliegt naar Curaçao vanuit Charleroi
Touroperator Corendon vliegt deze zomer met Air Belgium vanuit Brussels South Charleroi Airport naar Curaçao. De Airbus A340 van Air Belgium zal iedere woensdag en zaterdag reizigers naar het eiland vliegen.
Lees verder

Engeland, een 'gevaarlijke outsider' voor EK-titel, doorgelicht: "Van Mason Mount ben ik écht onder de indruk"
Er is al behoorlijk wat gezegd en geschreven over de Rode Duivels, maar de concurrentie op het EK is natuurlijk niet van de poes. In aanloop naar het toernooi neemt HLN.be de voornaamste tegenstanders van de Belgen onder de loep, bijgestaan door een kenner van het land. Denis Odoi (33), al vijf jaar speler van Fulham FC, schat Engeland in.
Lees verder

Guterres krijgt tweede ambtstermijn als VN-baas
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) steunt de herbenoeming van António Guterres als secretaris-generaal. De 72-jarige Portugees mag zich dus opmaken voor een tweede ambtstermijn (2022-2026).
Lees verder

Alle vaccinatie-uitnodigingen de deur uit in Wallonië, nog meer dan een half miljoen te gaan in Vlaanderen: vanwaar het verschil?
In Wallonië versturen de gezondheidsdiensten morgen de allerlaatste uitnodigingen voor een coronaprik. Tegen einde juni wil de regio klaar zijn en moet elke volwassen Waal, die dat wil, minstens een eerste dosis gekregen hebben. De vaccinatiecampagne lijkt dus veel sneller te gaan dan in Vlaanderen, waar er nog meer dan een half miljoen uitnodigingen wachten op verzending, en er zelfs nog geen zicht is op een einddatum. Is Wallonië dan beter bezig dan Vlaanderen of zijn ze daar blij met een dooie mus?
Lees verder

SHOWBITS. Jamie-Lee Six waarschuwt ons en Lize Feryn bevindt zich in de zevende kattenhemel
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

CELEBS 24/7. Gwyneth Paltrow en haar dochter hebben een rare traditie en nog een laatste knuffel voor David Schwimmer en Jennifer Aniston
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Bisnummer: Mathieu van der Poel wint oppermachtig derde etappe in Ronde van Zwitserland en is nieuwe leider
Bisnummer! Mathieu van der Poel won ook de derde rit in de Ronde van Zwitserland. De Nederlander maakte het in een sprint met een uitgedund peloton indrukwekkend af en is de nieuwe leider.
Lees verder

EK RETRO. Magisch Frans vierkant met 'Le Roi Platini' leidt Frankrijk naar eindzege op EK van 1984
Michel Platini is zoveel meer dan een corrupte, geschorste en beboete bobo. Drie keer winnaar van de Gouden Bal, drie keer topschutter in de Serie A. Platini was de spil van Juventus en won in 1985 de door het Heizeldrama overschaduwde Beker voor Landskampioenen. Een jaar eerder, in 1984, bezorgde hij Frankrijk het EK.
Lees verder

Paula Sémer had maar één eis voor haar toekomstige biopic: "Zolang ze maar heel mooi Nederlands kan praten"
Zeven jaar geleden zaten regisseur en scenariste Katrien De Groef (38) en de zopas overleden radio- en televisiepionier Paula Sémer (96) samen in de auto. Op weg naar research voor een project waar ze samen aan werkten. Vele babbeltjes en levensverhalen later kan Katrien het niet ontkennen: "Paula, jouw leven is gewoon een film." En zo geschiedde. De dag voor Paula's dood belden de twee nog met elkaar. "Ik heb haar toen beloofd dat Vlaanderen over 100 jaar nog zal weten wie Paula Sémer is."
Lees verder

Crocs dient in VS klacht in tegen onrechtmatig ingevoerde schoenen
De Amerikaanse schoeiselfabrikant Crocs heeft bij de Amerikaanse International Trade Commission een klacht ingediend tegen buitenlandse bedrijven die de bescherming van zijn typerende producten met de voeten zouden treden. Het bedrijf wil een onderzoek naar onrechtmatig in de VS geïmporteerde schoenen, die een overtreding zouden vormen van zijn geregistreerde handelsmerken.
Lees verder

Vier doden nadat Canadees opzettelijk inrijdt op moslimgezin: "Dit was terreuraanslag"
In London, een stad in het zuiden van de Canadese provincie Ontario, is een twintigjarige man aangeklaagd voor de moord op vier leden van een moslimgezin. Het vijfde gezinslid, een 9-jarig jongetje, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Volgens de politie reed Nathanial Veltman zondagavond met zijn pick-uptruck opzettelijk op het gezin in. "Dit was geen ongeval", aldus de Canadese premier Justin Trudeau in een toespraak in het parlement. "Dit was een terroristische aanslag, ingegeven door haat."
Lees verder

'Ratchet & Clank: Rift Apart' is een zinderende aanval op je zintuigen, maar wel een plezante
De perfectie bestaat niet, maar de makers van de nieuwe Ratchet & Clank doen er alles aan om die te benaderen. Ze lossen een bombardement op je zintuigen waarin elk aspect tot in de puntjes uitgewerkt is, van de prachtige omgevingen tot de supervlotte besturing en samenhang van verhaal en gameplay. Boem! Pats! Mic drop.
Lees verder

Amerikaanse gouden munt verkocht voor record van bijna 20 miljoen dollar
Een Amerikaanse gouden munt is dinsdag voor 19,51 miljoen dollar (16 miljoen euro) verkocht tijdens een veiling van het veilinghuis Sotheby's in New York.
Lees verder

Hoge vertegenwoordiger EU: "Geen ruimte meer voor democratie in Wit-Rusland"
Tijdens een debat over Wit-Rusland heeft Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken van de EU, een somber beeld geschetst van de toestand in het land. "Het lijdt geen twijfel dat de repressie in Wit-Rusland nog heviger geworden is. Dat er geen massaprotesten meer zijn, is niet het resultaat van een terugkeer naar de normaliteit, maar wel van een systematische en brutale repressie."
Lees verder