Doorgaan naar hoofdcontent

Wilfried Van Moer over de gemiste kans op het EK 1972 en de revalidatierace van Witsel: “Ik ga met bang hartje kijk...

HLN
Wilfried Van Moer over de gemiste kans op het EK 1972 en de revalidatierace van Witsel: "Ik ga met bang hartje kijken naar Axel"
Wilfried Van Moer (76) was een echte doorbijter – blijven voetballen met een gebroken kuitbeen, zeg. Zijn terugblik op het EK van 1972 en zijn visie op de huidige generatie middenvelders bij de Rode Duivels. "Axel Witsel is een patron, maar hij mag geen risico nemen."
Lees verder

Vijf tieners opgepakt na verkrachting: slachtoffer (14) stapte enkele dagen later uit het leven nadat daders beelden online verspreidden
Vijf tieners, onder wie drie minderjarigen, zijn opgepakt nadat ze samen een veertienjarig meisje hadden verkracht op een kerkhof in Gent. Het vijftal had beelden gemaakt van de aanranding en deze verspreid via sociale media. Het slachtoffer stapte enkele dagen later uit het leven. Drie minderjarigen zijn intussen geplaatst, twee meerderjarigen werden door de onderzoeksrechter aangehouden.
Lees verder

Wim Lybaert komt dit najaar terug met 'De Colombus'
Fans van het tv-programma 'De Colombus' mogen in hun handen wrijven. Wim Lybaert (52) is opnieuw met een gast op roadtrip, wat betekent dat het succesvolle programma terug komt.
Lees verder

Oostenrijkse minister van Integratie slikt kritiek voor haar 'kaart van politieke islam'
De Oostenrijkse minister van Integratie Susanne Raab krijgt de nodige kritiek te slikken naar aanleiding van haar zogenaamde 'kaart van politieke islam'. Op de kaart staan 623 moslimorganisaties, verenigingen en moskeeën en hun hoofdkantoren in Oostenrijk. "Dit gaat geenszins over een algemene achterdocht tegen moslims", zei ze in de Duitse krant Die Welt. "Het gaat om de gezamenlijke strijd tegen de politieke islam als voedingsbodem voor extremisme."
Lees verder

LIVE. Hazard traint niet mee met groep - Doku op persconferentie: "Niet gekomen om langs zijlijn te wachten" - Castagne: "Ik wil titularis zijn"
Daags na hun intrede en eerste training in Tubeke waren er voor Timothy Castagne en Jérémy Doku meteen mediaverplichtingen. Om 10u15 spraken zij met de pers, om 11 uur volgt er een trainingssessie. Volg alles op de voet in onze liveblog!
Lees verder

LIVE. Castagne en Doku spreken om 10u15 met de pers, aansluitend trainen Rode Duivels
Daags na hun intrede en eerste training in Tubeke spreken Timothy Castagne en Jérémy Doku een eerste keer met de media. Om 10u15 is er hun persconferentie, aansluitend volgt er een trainingssessie. Volg alles op de voet in onze liveblog!
Lees verder

Football Talk. Vidal in ziekenhuis opgenomen na coronabesmetting - Ook Wolfsburg wil Bornauw
Het is nog niet zeker dat de Copa America tussen 13 juni en 10 juli in Brazilië kan plaatsvinden. Daaromtrent is er nog geen beslissing genomen, zo bevestigde de Braziliaanse regering.
Lees verder

Wizards boeken eerste zege, Jazz op weg naar halve finales
Washington Wizards heeft zijn eerste zege geboekt tegen Philadelphia 76'ers in de play-offs van de NBA. In de Capital One Arena in de Amerikaanse hoofdstad werd het 122-114. Pointguard Russell Westbrook sloot af met 19 punten, 21 rebounds en 14 assists. Bradley Beal werd topschutter met 27 punten. Bij de Sixers viel sterspeler Joel Embiid in het eerste kwart uit met een knieblessure.
Lees verder

Likes op Instagram wel of niet zien? Binnenkort is de keuze aan jou
Het socialemediaplatform Instagram gaat een functie introduceren waarmee je het aantal likes kan verbergen. Dat werd aangekondigd in een blogpost.
Lees verder

Zeventien jaar na Gevaert leidt Rudi Diels met Paulien Couckuyt al vierde atleet naar Spelen: "Enige wat ik niet onder controle heb is concurrentie"
Kim Gevaert was de eerste atlete die hij in 2004 naar de Olympische Spelen leidde. Zeventien jaar later is hij met hordeloopster Paulien Couckuyt al aan z'n vierde individuele atleet toe. Hoe flikt trainer Rudi Diels (57) dat toch?
Lees verder

FC Barcelona haalt Agüero en Garcia naar Camp Nou: "Iedereen weet dat dit de beste club ter wereld is"
Sergio Agüero (32) is de eerste aanwinst van FC Barcelona. De Argentijnse spits - en maatje van Lionel Messi - komt transfervrij over van Manchester City en tekent tot medio 2023 in Camp Nou. De Catalaanse club liet een afkoopclausule van 100 miljoen euro opnemen. Ook Eric Garcia komt over van de Citizens. Giorginio Wijnaldum, einde contract bij Liverpool, moet de volgende inkomende transfers worden in Barça's sportieve herstelplan.
Lees verder

Broer en zus nog altijd woedend op Mariah Carey: "Ik had het niet zo bedoeld"
De biografie die Mariah Carey (51) in september 2020 uitbracht, is niet bij iedereen goed gevallen. Carey's broer Morgan (61) klaagde haar in maart aan, omdat er volgens hem onjuistheden in het boek staan. Zo zou Mariah hem als 'gewelddadig' omschreven toen ze als kinderen opgroeiden, iets waarmee Morgan het absoluut niet eens is. Dat meldt Page Six.
Lees verder

Club Brugge-manager Vincent Mannaert verschijnt voor rechter na nachtelijk uitstapje met 2,44 promille in bloed: "Heb mijn verantwoordelijkheid genomen"
Vincent Mannaert, algemeen manager van Club Brugge, moest zich dinsdagochtend verantwoorden voor de politierechtbank. In augustus vorig jaar werd hij door de politie van de weg gehaald in Oostende met 2,44 promille alcohol in z'n bloed. Hij verkeerde bovendien in staat van herhaling. "Ik heb mijn verantwoordelijkheid opgenomen. Het schuldbesef is zeker aanwezig", zegt Mannaert.
Lees verder

Siciliaanse ex-maffioso die 200 moorden pleegde komt na 25 jaar in gevangenis weer vrij
Eén van de meest beruchte Siciliaanse maffialeden ooit is maandag door Italiaanse autoriteiten vrijgelaten uit de gevangenis. Giovanni Brusca zat sinds 1996 een levenslange celstraf uit voor de moord op onderzoeksrechter Giovanni Falcone, die hij in 1992 pleegde.
Lees verder

Ed Sheeran tekent 'hypocriete' deal bij TikTok: "Het levert hem monsterlijk veel geld op"
Ed Sheeran (30) zou een deal getekend hebben bij TikTok, zo meent de Britse pers. De zanger zou het nieuwe gezicht worden van de populaire app, die vooral gebruikt wordt door jongeren. Opvallend, gezien Sheeran even geleden nog beweerde dat hij voorgoed zou stoppen met sociale media.
Lees verder

Sammy Mahdi: "Collectieve regularisatie zal er nooit komen, ook niet door hongerstaking"
"Ik ga iedere avond slapen met de angst dat ik morgen opsta en dat er iemand gestorven is omdat die dacht dat een hongerstaking zou helpen". Dat zei een geëmotioneerde Sammy Mahdi (CD&V), staatssecretaris voor Asiel en Migratie, in De Ochtend op Radio 1, over de asielzoekers in Brussel die met hun hongerstaking een collectieve regularisatie willen bekomen. Mahdi wees met een beschuldigende vinger naar een "aantal organisaties" die asielzoekers dit "wijsmaken".
Lees verder

Vader van Marc Coucke op 93-jarige leeftijd overleden
Marc Coucke, eigenaar van dierenpark Pairi Daiza en voetbalclub RSC Anderlecht, heeft afscheid moeten nemen van zijn vader André. Dat heeft de zakenman bekendgemaakt via Instagram. Zijn vader André werd 93 jaar.
Lees verder

Sergio Herman stapt uit sterrenrestaurant The Jane
Topchef Sergio Herman stapt uit sterrenrestaurant The Jane in Antwerpen. Zijn zakenpartner Nick Bril wordt nu voor de volle honderd procent eigenaar.
Lees verder

De Lijn gaat 350 elektrische bussen bestellen
De raad van bestuur van De Lijn heeft maandag groen licht gegeven voor de bestelling van 350 elektrische bussen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) bekendgemaakt.
Lees verder

5 verrassende renovaties: van een gouden chalet tot een loft op zolder
Ben je van plan om te verbouwen? Dan is komende zondag hét moment om inspiratie op te doen, want die dag kun je – al dan niet digitaal – binnenkijken in tientallen gerenoveerde huizen. Wij selecteerden vijf verrassende verbouwingen die allemaal te bezichtigen zijn tijdens de Renovatiedag. Het event is gratis, maar vooraf registreren is noodzakelijk.
Lees verder