Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 5 juni 2021

“Wij hebben jullie steun nodig!”: Rode Duivels roepen op om mee te doen aan de Red Challenge, en wie weet wint u ...

HLN
"Wij hebben jullie steun nodig!": Rode Duivels roepen op om mee te doen aan de Red Challenge, en wie weet wint u wel een gesigneerd shirt
De Rode Duivels willen alles geven op het EK. Maar daarvoor hebben ze jullie steun hard nodig. Toon ons hoe rood jij bent en doe mee met de Red Challenge. Kleur jezelf, jouw straat, jouw school, jouw kantoor zo rood mogelijk en schrijf mee aan de voetbalgeschiedenis. It's Deviltime!
Lees verder

LIVE. Meer dan 25.000 overlijdens door COVID-19 in ons land - Groot-Brittannië noteert hoogste aantal infecties sinds eind maart
De coronapandemie heeft tot nu toe zeker 25.000 levens in ons land geëist. Belgen die terugkeren uit een rode zone hoeven vanaf 1 juli niet meer in quarantaine als ze een Europees Covid-certificaat hebben. Dat is vrijdagnamiddag beslist op het Overlegcomité. Ook de horeca kreeg goed nieuws: binnenruimtes én terrassen kunnen vanaf woensdag openblijven tot 23.30 uur. Om de zomer in goede banen te leiden, deed premier Alexander De Croo tien basisregels uit de doeken op de persconferentie na het overleg. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Overlegcomité kiest toch voor één sluitingsuur: hilarische speech van Jambon trok iedereen over de streep
Dan toch nog een verrassing gisteren op het overlegcomité: alle cafés en restaurants - binnen én buiten - mogen dan tòch open blijven tot 23u30. Nochtans vonden Brussel en Wallonië dat aanvankelijk geen goed idee, maar een voorbereid pleidooi van Jan Jambon (N-VA), kon de neuzen in dezelfde richting krijgen. "Dat dubbele sluitingsuur was gewoon georganiseerde miserie."
Lees verder

ONDERZOEK. Net zo radicaal als 'jihadbruiden': de vrouwen achter Vlaams extreem-rechts
Tomas Boutens, Jürgen Conings en Koen J., de copycat die vorige week werd ingerekend nadat ook hij bedreigingen tegen Marc Van Ranst had geuit. Het lijken altijd mannen te zijn die zorgen voor rechts-extremistisch gevaar. Maar onderschat de vrouwen niet. Die zitten heus niet aan de haard. Net zoals bij jihadisten vuren zij de mannen aan en soms nemen ze ook zelf de wapens op. Maak kennis met de Vlaamse fascista's.
Lees verder

Twijfels rond Eden Hazard blijven: "Het gaat erom dat hij kan groeien in het toernooi"
Roberto Martínez doet er alles aan om positief te blijven als het thema-Eden Hazard wordt aangesneden. Maar het licht van de zon kan niet ontkend worden: Hazard had tot gisteravond nog steeds niet met de groep getraind, en hoe groot zijn aandeel zal zijn in de oefenmatch tegen Kroatië, zondag, is erg onduidelijk. Waar blijft Hazard?
Lees verder

INTERVIEW. CD&V-voorzitter Joachim Coens reageert op Grote Peiling: "We zijn tsjeven hé, we zijn nog te braaf"
Joachim Coens begrijpt niet waarom zijn CD&V in de Grote Peiling zakt naar 10% - en hij vindt het vooral zeer onterecht. Maar hij beseft wel dat de partij duidelijker moet maken waar ze voor staat. "Soms moet je als voorzitter blijkbaar gewoon je gedacht zeggen, ook al komt er uiteindelijk niets van. Maar polariseren zoals Bouchez, dat gaan we niet doen."
Lees verder

Nederlandse vrouwen naar België voor late abortus door gebrekkige voorlichting arts
Door gebrekkige voorlichting wijken jaarlijks ongeveer tien Nederlandse vrouwen uit naar ons land voor een late abortus van een kind met zeer ernstige afwijkingen. Nederlandse artsen mogen zo'n late abortus ook uitvoeren, maar schrikken daarvoor terug en zwijgen soms over de mogelijkheden.
Lees verder

Foto van Chinese 'Tankman' verdwenen van zoekmachine Bing
De foto van 'Tankman', de onbekende protestganger die in juni 1989 de weg blokkeert voor een colonne Chinese tanks aan het Tiananmenplein in Peking, is vrijdag op mysterieuze wijze verdwenen uit de Bing-zoekrobot van softwarebedrijf Microsoft. Het is zaterdag exact 32 jaar geleden dat de foto genomen werd.
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen - België rondt kaap van 25.000 coronadoden
De daling van de coronacijfers in ons land zet zich verder. Dat blijkt uit de recentste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Ons land rondt vandaag wel de trieste kaap van de 25.000 overlijdens door het coronavirus.
Lees verder

Nieuwe tractor mist rondpunt en duikt tot op snelweg E19
Vanmorgen rond 5 uur is een ongeval gebeurd aan het rondpunt op de afrit van de E19 in Brecht. Een splinternieuwe tractor met zware kiepwagen raakte stuurloos ter hoogte van het rondpunt. Het gevaarte ramde enkele betonblokken en donderde dan een tiental meter naar beneden op de berm van de E19. De tractor bleef steken in de gracht langs de rijbaan. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Op de snelweg zelf was raakte geen enkel voertuig betrokken bij het vreemde ongeval.
Lees verder

Zwaarbewolkte zaterdag met enkele buien
Het wordt zaterdag overwegend zwaarbewolkt, met enkele buien die vanaf de kust naar de Ardennen trekken. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Glas fruitsap bevat makkelijk 3 klontjes suiker, maar is het ene merk gezonder dan het andere? Diëtiste proeft 10 soorten: "Wat een rare, muffe geur"
Bij een heerlijk ontbijt hoort een glaasje fruitsap. In reclamespots wordt dat nog steeds in beeld gebracht als hét toonbeeld van een gezonde start van de dag. Maar is dat wel zo? En zorgt dat ene glas appelsiensap echt voor voldoende vitamine C om onze weerstand op peil te houden? Diëtiste Iris Daems beoordeelt 10 soorten uit de supermarkt. "Een glas fruitsap bevat vooral veel suiker, zelfs zoveel als een glas cola."
Lees verder

Rode Duivels-'Icon' Michel Preud'homme: "De refs op het EK zullen De Bruyne beschermen"
U had hem al een tijdje niet meer gehoord of gelezen. Voor de gelegenheid: hoeveel Rode Duivel zit er nog in het Icon van de Belgische keepers? Deviltime met Michel Preud'homme (62).
Lees verder

Deze week in 'Lisa': wordt Lisa bedrogen door Katja? En gelooft Jonas haar eindelijk?
De rollercoaster tussen Lisa (Tine Oltmans) en Jonas (Oscar Willems) blijft maar duren. Ook de volgende dagen is het een spel van aantrekken en afstoten.
Lees verder

Mexicaanse mijnwerkers vast in ingestorte mijn
Hulpdiensten proberen zeven mijnwerkers te redden die vast zijn komen te zitten nadat een mijn instortte in Mexico. Het ongeval speelde zich af in een noordelijke regio van het land, waar veel kolen worden geproduceerd.
Lees verder

Ramkrakers raken niet binnen bij Switch in Aartselaar
Ramkrakers hebben nog maar eens hun geluk beproefd op computerwinkel Switch langs de Boomsesteenweg in Aartselaar. Deze keer probeerden zij rond 5 uur 's morgens met een gestolen BMW het uitstalraam aan diggelen te rijden. De ruit verbrijzelde wel, maar de ramkrakers raakten niet binnen.
Lees verder

Ramkrakers raken niet binnen bij Switch
Ramkrakers hebben nog maar eens hun geluk beproefd op de computerwinkel Switch langs de Boomsesteenweg in Aartselaar. Deze keer probeerden zij rond 5 uur 's morgens met een gestolen BMW het uitstalraam aan diggelen te rijden. Het opzet lukte niet. De ruit verbrijzelde wel maar de ramkrakers raakten niet binnen.
Lees verder

Tinne Oltmans en Juan Gerlo uit elkaar: "Nog veel respect en liefde"
'Lisa'-actrice Tinne Oltmans (28) en haar vriend Juan Gerlo (30) hebben een punt achter hun relatie gezet. Dat maakte Oltmans zelf bekend via Instagram. "We hebben het hier nog moeilijk mee."
Lees verder

Chris Van Puyvelde blikt terug op EURO 2016, ontslag Wilmots en aanstelling Martínez: "Ik voelde snel dat er frustraties waren"
"Iedereen was ervan overtuigd dat we die match moesten pakken." Chris Van Puyvelde (61) - de toenmalige technisch directeur van de KBVB - over de nachtmerrie tegen Wales op het EK 2016. "Ik wist dat ik nadien met een serieus verslag moest komen."
Lees verder

Karen Damen verliest pluspapa: "Rust zacht, maatke"
Triest nieuws voor Karen Damen (46) en haar familie: de actrice verloor zopas haar pluspapa, René. Dat maakte ze zelf bekend via Instagram.
Lees verder