Doorgaan naar hoofdcontent

Wie wilde Mounia (36) dood? Eerste verdachte vrijgelaten. Nieuwe verdachte ontkent alles ondanks verschillende bezwar...

HLN
Wie wilde Mounia (36) dood? Eerste verdachte vrijgelaten. Nieuwe verdachte ontkent alles ondanks verschillende bezwarende elementen
De nieuwe verdachte in het dossier rond de dodelijke steekpartij in Evere van eind mei ontkent dat hij de dader is. Ondertussen heeft de familie van de vrouw die eind mei in Evere op straat werd neergestoken zich burgerlijke partij gesteld in het onderzoek.
Lees verder

België kleurt binnen de week niet langer rood op EU-reiskaart
Ons land kan binnen de week opnieuw oranje kleuren op de Europese ECDC-reiskaart na maandenlang rood te zijn geweest. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gemeld op het vrijdagse persmoment van het Nationaal Crisiscentrum.
Lees verder

Groenen schieten woonstbetredingen van Mahdi af: "No pasaran"
'No pasaran.' Regeringspartijen Groen en Ecolo stellen hun veto tegen het voorstel van staatssecretaris voor Migratie Sammy Mahdi (CD&V) om in bepaalde gevallen woonstbetredingen toe te laten bij personen zonder papieren.
Lees verder

Football Talk. Gianni Bruno ruilt Zulte Waregem voor AA Gent - Zulte Waregem versterkt zich met Noorse vleugelverdediger
Gianni Bruno stapt van Zulte Waregem over naar AA Gent. Hij ondertekende bij de Buffalo's een contract tot 2024, zo bevestigde de club vrijdag. De 29-jarige Bruno speelde sinds de zomer van 2019 voor Zulte Waregem, waar hij nog een seizoen onder contract lag. Gent betaalt naar verluidt zo'n twee miljoen euro voor de aanvaller.
Lees verder

Ticketverkoop Pukkelpop start op woensdag 16 juni, voorlopig zonder line-up
Na het Overlegcomité van vorige week werd duidelijk dat festivals vanaf 13 augustus weer 75.000 bezoekers per dag mogen verwelkomen. Goed nieuws dus voor de organisatie van onder meer Tomorrowland en Pukkelpop. Bij deze laatste zijn ze dan ook niet bij de pakken blijven zitten. In een persbericht kondigde de organisatie zonet aan dat de ticketverkoop voor het festival volgende week van start gaat.
Lees verder

LIVE. Duivels vertrokken voor hun EK-opener, Russen werken op dit moment training af in Sint-Petersburg
Het is zover! Vanavond trappen Turkije en Italië het EK op gang, maar, nog belangrijker: de Rode Duivels reizen naar Sint-Petersburg om er morgen hun opener af te werken tegen Rusland. Welk nieuws valt er nog te rapen in het Belgische kamp? Via deze liveblog blijft u op de hoogte!
Lees verder

Steeds meer mensen vinden heil in 'silent vlogs', een snelgroeiend genre op YouTube. Fan: "De video's gaan niet zomaar over handwerk of eten maken"
In de video's van 'silent vloggers' is het stil. Er wordt niet in gepraat en je krijgt het gezicht van de vlogger vaak niet eens te zien. Wat je wel ziet, is de uitvoering van doorsnee huishoudelijke activiteiten zoals koken, tuinieren of de was doen. Alledaags of niet, 'silent vlogs' halen miljoenen views. Voor vele kijkers zijn de video's namelijk als therapie; niet om de sleur van het dagelijkse leven te ontlopen, maar juist om het te omarmen. "De video's gaan niet zomaar over eten maken of handwerk. Voor mij heeft het een diepere betekenis", aldus fan Morgana Cappellari (30).
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Action verkoopt zwembad nu voor prikje: "Dat is echt wel IMMENS groot prijsverschil"
De zomer is volop in het land en dan kan het heerlijk zijn om verkoeling te zoeken in een zwembad. Volgens de leden van de Facebookgroep Promojagers België zijn er koopjes te doen bij discounter Action. Je kan er een kleurrijk kinderbadje kopen voor maar 34,95 euro. "Bij Bol.com betaal je er nu 53,77 euro voor", klinkt het. "En in het online warenhuis vidaXL zelfs 115,99 euro."
Lees verder

Meghan doneert 2000 van haar kinderboeken
Meghan (39), de vrouw van prins Harry (36), schenkt in totaal 2000 exemplaren van haar kinderboek 'The Bench' aan diverse Amerikaanse instellingen. Onder meer bibliotheken en scholen krijgen het boek cadeau. Dat laten de hertogin en hertog van Sussex weten op de website van hun organisatie Archewell.
Lees verder

Meghan doneert 2.000 van haar kinderboeken
Meghan (39), de vrouw van prins Harry (36), schenkt in totaal 2.000 exemplaren van haar kinderboek 'The Bench' aan diverse Amerikaanse instellingen. Onder meer bibliotheken en scholen krijgen het boek cadeau. Dat laten de hertogin en hertog van Sussex weten op de website van hun organisatie Archewell.
Lees verder

Prins William vindt onverwachte bondgenoot in Noel Gallagher: "Harry is zo'n typische 'woke snowflake'"
Voormalig Oasis-gitarist Noel Gallagher (54) heeft zich gemoeid met de vete tussen de Britse prinsen William en Harry. Noel laat duidelijk horen dat hij Williams kant kiest: "Harry is een snowflake."
Lees verder

In deze labo's kan je terecht voor een PCR-test om op buitenlandse reis te kunnen
Wie plannen heeft om binnenkort een buitenlandse reis te maken en een PCR-test moet kunnen voorleggen , kan terecht in een privélabo of een ziekenhuislabo. Het Nationaal Crisiscentrum heeft op het vrijdagse persmoment een website onder de aandacht gebracht met een overzicht van alle labo's over het hele land.
Lees verder

EK-QUIZ. Ceulemans? Vandereycken? Een opwarmer voor morgen: herkent u de Panini-stickers van de beste EK-duivels?
Kunnen de Rode Duivels ons een onvergetelijke zomer bezorgen? Als onze Gouden Generatie het de komende weken even goed doet als de mannen van in 1980, ziet het er in elk geval veelbelovend uit. Ken jij nog de Rode Duivels die ruim veertig jaar geleden de finale van het EK haalden? Wij haalden er als opwarmer voor morgen de Panini-stickers van toen bij. Veel succes!
Lees verder

Lichaam van Spaanse kleuter die samen met zusje gekidnapt werd door vader gevonden op bodem van de zee
Spaanse autoriteiten hebben het lichaam van de 6-jarige Olivia Gimeno Zimmermann gisteren gevonden op de bodem van de zee. Het kind en haar 1-jarige zusje Anna waren al sinds 27 april vermist nadat ze ontvoerd werden door hun vader, Tomás Gimeno. De boot van de man was drie dagen eerder gelokaliseerd nabij de oostkust van Tenerife. De politie zoekt nu verder naar Tomás en Anna Gimeno.
Lees verder

LIVE. Van der Poel stapt met lichte verkoudheid uit Ronde van Zwitserland - 4 zieken bij BikeExchange
De Ronde van Zwitserland is vandaag aan rit zes toe. Van Andermatt gaat het over 130 kilometer naar Sedrun, net als gisteren gaat het over bergachtig terrein. Mathieu van der Poel zal er niet meer bij zijn. De kopman van Alpecin-Fenix gaf voor de start op met een lichte verkoudheid. U volgt het verloop van de etappe live op deze pagina!
Lees verder

Rusland-expert meet temperatuur bij onze tegenstander: "Ze hopen op mirakel en zullen extra gedreven zijn op nationale feestdag"
Morgen is het 12 juni. Zou het toeval zijn dat net dán Rusland zijn openingsmatch op het EK, tegen België, speelt? 12 juni is namelijk ook de 'Onafhankelijkheidsdag van het Sovjetsysteem', of de nationale feestdag in Rusland. Meteen weet u ook waarom die Russen er nog net iets meer hun hoofd voor zullen leggen. Carolien van Nunen, Rusland-specialiste van 'VTM Nieuws', over hoe onze tegenstanders toeleven naar hun EK-opener.
Lees verder

WK Judo. Nikoforov sneuvelt in tweede ronde, Berger al in eerste ronde geklopt
De tweede ronde is het eindstation geworden voor Toma Nikiforov (IJF 15) in de categorie tot 100 kilogram op het WK judo in Boedapest. De Brusselaar verloor van de Oezbeek Mukhammadkarim Khurramov (IJF 14).
Lees verder

"Dit is ongezien": Miljoenen dode insecten kleuren voeten van Amerikaanse strandgangers zwart
Na hun strandwandeling in de Amerikaanse staat Maine keren mensen met pikzwarte voeten terug huiswaarts. Er ontstaat onrust over de raadselachtige verkleuring. Het zou alleszins niet om een giftige substantie gaan - zo is na enig onderzoek duidelijk geworden - maar wel om de karkassen van miljoenen aangespoelde insecten. Alleen is nog niet opgehelderd om welke beestjes het precies gaat en waarom ze zo massaal zijn aangespoeld.
Lees verder

Eén lanceert eerste beelden van nieuwe fictiereeks 'Onder vuur' met Louis Talpe
Eén lanceerde zopas de eerste beelden van de nieuwe dramareeks 'Onder vuur', die naar verwachting eind dit jaar te zien zal zijn op de zender. De serie zoomt in op een groep brandweermannen en -vrouwen, die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne en speelt zich af in Oostende. De hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen en Sam Louwyck.
Lees verder

Worden plastiek wegwerpzakjes binnenkort gemaakt van "vegan spinrag"?
Wetenschappers van de Britse universiteit Cambridge zijn er in geslaagd om spinrag na te maken in een laboratorium. Bij het proces komt geen spinnetje aan te pas, de stof is dus vegan. Daarbovenop gebruiken de wetenschappers enkel natuurlijke bouwstenen en geen chemicaliën om het goedje te produceren, waardoor het volledig biologisch afbreekbaar is. De nieuw ontwikkelde "vegan spinrag" kan dus voor een duurzamere wereld zorgen door plastiek te vervangen en zo vervuiling tegen te gaan.
Lees verder