Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 juni 2021

Wereldkampioen! Matthias Casse pakt gouden medaille op WK judo in Boedapest: “Ik had ze allemaal kunnen verslaan”

HLN
Wereldkampioen! Matthias Casse pakt gouden medaille op WK judo in Boedapest: "Ik had ze allemaal kunnen verslaan"
Wereldkampioen. Nummer één op de wereldranking in zijn gewichtsklasse. Matthias Casse solliciteert met zijn goud op het WK in Boedapest wel heel nadrukkelijk naar het statuut van topkandidaat voor olympisch goud over zes weken in Tokio.
Lees verder

LIVE. VK en VS willen reisverkeer 'zo snel mogelijk' hervatten - Recordaantal coronadoden in India
Nu meer dan 8 op de 10 kwetsbare personen (65-plussers en risicopatiënten jonger dan 65 jaar) minsten één prik hebben gekregen en we ruim onder de vooropgestelde drempel van 500 bedden op intensieve zorg zitten, zijn gisteren tientallen versoepelingen ingegaan. Om de zomer in goede banen te leiden, gaf premier Alexander De Croo (Open Vld) vorige week wel nog tien basisregels mee. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Nog altijd geen beslissing over vrijwillige vaccinatie met Johnson & Johnson. Vandaag groen licht?
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) wil dat mensen jonger dan 41 jaar vrijwillig kunnen kiezen voor het vaccin van Johnson & Johnson. De negen gezondheidsministers van ons land zijn het daarover nog niet eens, Vandaag bespreken ze het opnieuw. Ook over het sneller toedienen van de laatste dosis van het AstraZeneca-vaccin bij mensen die pas 12 weken na de eerste prik om hun tweede spuit mogen, is nog geen beslissing gevallen. Er is wel extra budget vrijgemaakt voor de 95 vaccinatiecentra in Vlaanderen, zodat die anderhalve maand langer, nog tot half oktober, open kunnen blijven.
Lees verder

Grootste vleesverwerker ter wereld betaalde 11 miljoen dollar na cyberaanval
De Amerikaanse tak van vleesverwerkingsbedrijf JBS heeft 11 miljoen dollar, zo'n 9 miljoen euro, losgeld betaald na een cyberaanval die begin juni een aanzienlijk deel van de Amerikaanse vleesverwerkingsindustrie stillegde. Dat meldt topman Andre Nogueira van het van oorsprong Braziliaanse bedrijf in een verklaring.
Lees verder

Vlaanderen gaat in 2022 opnieuw geloofsgemeenschappen erkennen
De Vlaamse overheid gaat vanaf 2022 opnieuw lokale geloofsgemeenschappen erkennen. Een nieuw ontwerp van decreet daarover is goedgekeurd door de Vlaamse ministerraad en moet nog goedgekeurd worden door het parlement. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen vandaag. Het nieuwe decreet voorziet onder meer in een nieuwe screeningsdienst, die de naleving van de opgelegde voorwaarden controleert. Verder mag een imam niet worden betaald door een buitenlandse overheid.
Lees verder

Vlaanderen gaat volgend jaar opnieuw geloofsgemeenschappen erkennen
De Vlaamse overheid gaat vanaf 2022 opnieuw lokale geloofsgemeenschappen erkennen. Een nieuw ontwerp van decreet daarover is goedgekeurd door de Vlaamse ministerraad en moet nog goedgekeurd worden door het parlement. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen vandaag. Het nieuwe decreet voorziet onder meer in een nieuwe screeningsdienst, die de naleving van de opgelegde voorwaarden controleert. Verder mag een imam niet worden betaald door een buitenlandse overheid.
Lees verder

"Onrustige beurszomer, maar hoge verwachtingen voor daarna"
Ook al is het nu doorgaans "niet goedkoop" om aandelen te kopen, toch is er volgens BNP Paribas Fortis op lange termijn geen beter beleggingsalternatief. Dat zei de bank tijdens de presentatie van de halfjaarlijkse marktvooruitzichten. "Voor de zomer zijn we voorzichtig, maar voor daarna hebben we hoge verwachtingen."
Lees verder

ANNO 2021. Presentatrice Inge Becks (55): "Na enkele maanden kreeg ik enigszins vat op mijn angsten"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: presentatrice Inge Becks (55), presentatrice, ex-reporter van 'Koppen' en mama van Yahmina. Zij werkte 20 jaar lang zowat elk weekend. "Ik doe nog veel en heb om de zoveel tijd nood aan een nieuwe uitdaging. Maar zo zot als vroeger, dat gaat niet meer." Zeker niet na haar coronabesmetting, die haar maandenlang parten speelde.
Lees verder

Anderlecht volgt ex-Club Brugge-target in zoektocht naar opvolger Sambi Lokonga
In de zoektocht naar een opvolger voor Albert Sambi Lokonga, die wellicht vertrekt, volgt Anderlecht verschillende pistes. Volgens lokale media is één daarvan Fausto Vera. De 21-jarige Argentijn van Argentinos Juniors is een defensieve middenvelder die een grote toekomst voorspeld wordt. In het verleden had Club Brugge hem op de brede verlanglijst staan. Volgens Transfermarkt is de marktwaarde van Vera elf miljoen euro. Anderlecht zit niet dik in de middelen, de club zal dus creatief moeten zijn, wil het de speler echt binnenhalen. Ook Njegos Petrovic (21) van Rode Ster Belgrado staat op de radar van RSCA.
Lees verder

Dina Tersago gaat uit de kleren in de strijd tegen preutsheid: "Thuis loop ik met mijn zoontjes ook naakt rond"
Worden we steeds preutser? Dina Tersago (42) vraagt het zich af en gaat daarom uit de kleren, in de hoop dat u hetzelfde doet. Voor seizoen twee van 'Ze Zeggen Dat' wil ze met een massa mensen een artistieke naaktfoto maken in de stijl van Spencer Tunick. "Ik heb dit vooraf met mijn partner Wim besproken, als moest ik toch ook even slikken toen ik het resultaat zag."
Lees verder

Dina Tersago gaat uit de kleren in de strijd tegen preutsheid: "Thuis loop ik met mijn zoontjes ook naakt rond"
Worden we steeds preutser? Dina Tersago (42) vraagt het zich af en gaat daarom uit de kleren, in de hoop dat u hetzelfde doet. Voor seizoen twee van 'Ze zeggen dat' wil ze met een massa mensen een artistieke naaktfoto maken in de stijl van Spencer Tunick. "Ik heb dit vooraf met mijn partner Wim besproken, als moest ik toch ook even slikken toen ik het resultaat zag."
Lees verder

Belle Perez wil zomer veroveren met tweetalige single: "Er staan al optredens tot in het buitenland gepland"
De sfeer van 'Enamorada', haar zomerhit van achttien jaar geleden, maar dan 2.0. In een mix van het Spaans en het Nederlands, de talen waarin ze haar zoontje opvoedt. Belle Perez (45) heeft een nieuwe sound gevonden. Met een agenda die volloopt aan optredens tot in het buitenland toe, en zelfs met een catchy dansje erbij op TikTok, hoopt Belle op een nieuwe zomerhit. Eentje die ook een inkijk geeft in haar eigen huwelijk. "Laat 'Contigo' de nieuwe 'Macarena' worden."
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven fors dalen: gemiddeld aantal bevestigde besmettingen voor het eerst in 9 maanden onder 1.300
Alle indicatoren van de coronapandemie in ons land - hospitalisaties, ziekenhuisbezetting, besmettingen en positiviteitsratio - staan op groen in het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

COLUMN. Het Eurostadion! Zie het blinken in de Brusselse avondzon. Trots dat hier morgen het EK wordt afgetrapt
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Jan Vertonghen, aanvoerder van de Rode Duivels.
Lees verder

Els de Schepper wordt iconische Judy Garland in 'Judy, the musical dinner show'
In juni 2022, het jaar en de maand dat de Amerikaanse actrice en zangeres Judy Garland haar 100ste verjaardag zou vieren, brengt producent Music Hall de jubileumproductie 'Judy, the musical dinner show' op de planken van Studio Zuid in Antwerpen. Niemand minder dan Els De Schepper (55) zal de rol Judy op zich nemen.
Lees verder

DEVILTIME. IJstaart in tricolore, rood in Herk-de-Stad en tafeltennisvoetbal met Carrasco en Batshuayi
Het EK voetbal en de Rode Duivels leven ook naast het veld. De beste bewijzen daarvan bundelen we op deze pagina in de categorie 'Deviltime'. Ontdek hier de strijd tegen racisme van Roberto Martínez, de tricolore ijstaart die de Duivels verorberden en hoe Vlaamse steden en gemeenten rood kleuren.
Lees verder

Kwik loopt vandaag op tot 27 graden, vanavond plaatselijke bui mogelijk
Na het optrekken van het lokale ochtendgrijs wordt het vandaag zonnig met geleidelijk vorming van binnenlandse stapelwolken. Het blijft droog bij maxima tussen 20 graden aan zee en 27 graden in het centrum van het land. Een plaatselijke bui is vanavond niet volledig uitgesloten.
Lees verder

Kinderwens Siska Schoeters komt uit in 'De Droomfabriek': "Turnen met Ronny Mosuse"
Vier weken aan een stuk maakte Siska Schoeters (39) dromen van briefschrijvers waar in haar mini-versie van 'De Droomfabriek', maar in de laatste aflevering is de presentatrice zelf aan de beurt. Haar kinderwens? Turnles krijgen van Ronny Mosuse (50). "Net als in mijn kindertijd kon ik nog steeds niet turnen", lacht ze.
Lees verder

Gedeeltelijke zonsverduistering straks te bewonderen
Vandaag vindt er hoog in het noorden een ringvormige zonsverduistering plaats. In België zal het hemelverschijnsel gedeeltelijk waar te nemen zijn. Wie het fenomeen wil bewonderen, moet om zijn ogen te beschermen een eclipsbril dragen. Om 11.17 uur deze ochtend Belgische tijd zullen de maan en de zon voor het eerst contact hebben.
Lees verder

Titelverdediger Portugal doorgelicht: "Zal moeilijk zijn voor Ronaldo om op dit niveau nog te schitteren"
Er is al behoorlijk wat gezegd en geschreven over de Rode Duivels, maar de concurrentie op het EK is natuurlijk niet van de poes. In aanloop naar het toernooi neemt HLN.be de voornaamste tegenstanders van de Belgen onder de loep, bijgestaan door een kenner van het land. Vandaag werpt ex-Sporting-doelman Filip De Wilde zijn blik op titelverdediger Portugal.
Lees verder