Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 22 juni 2021

Wellicht vroege exit, toch straffe statistiek voor Yaremchuk: het was 37 jaar geleden dat speler uit JPL twee keer ko...

HLN
Wellicht vroege exit, toch straffe statistiek voor Yaremchuk: het was 37 jaar geleden dat speler uit JPL twee keer kon scoren op EK
De nederlaag tegen Oostenrijk betekent zo goed als zeker de exit voor Roman Yaremchuk op dit EK. De twee goals van de AA Gent-spits mogen wel in historisch perspectief worden gezet. Het was liefst 37 jaar geleden dat een speler uit de Jupiler Pro League twee keer kon scoren op een EK.
Lees verder

Astronauten installeren eerste van zes nieuwe zonnepanelen op ISS
Astronauten op het internationale ruimtestation hebben tijdens een ruimtewandeling de installatie van een nieuw uitrolbaar zonnepaneel op het ISS voltooid. De bestaande zonnepanelen op het station zijn meer dan 20 jaar oud en krijgen een upgrade. Er komen in totaal zes nieuwe panelen.
Lees verder

LIVE. Denemarken op voorsprong tegen Rusland na knappe goal Damsgaard
• Parken Stadion
Lees verder

LIVE. België en Finland rusten bij 0-0, zorgen om Eden Hazard die trekkebenend kleedkamers opzocht
• Krestovskystadion (21u)
Lees verder

Met perfect bulletin naar Budapest: onze Oranjewatcher concludeert dat Nederland dominant voetbal beter even vergeet
Acht goals voor, twee tegen en 9 op 9. Nederland rondde de eerste ronde tegen Noord-Macedonië foutloos af. De groepswinst lag al vast dus greep De Boer zijn kans om wat dingen uit te proberen. Malen gaf zijn visitekaartje af, maar dominant voetbal, dat zetten ze in Nederland best even uit hun hoofd.
Lees verder

Even zorgen om Eden Hazard, nadat hij in duel neergaat en pijnlijk naar zijn voet grijpt
Het zal toch niet? Vlak voor de pauze, Lukaku die perfect Eden Hazard aanspeelt in de zestien. Net voor de aanvaller wou aanleggen, ging hij neer in duel met O'Shaughnessy. Te licht voor een strafschop, zo oordeelde ref Brych. Zo mogelijk veel erger: Hazard greep meteen naar de linkervoet en trok een pijnlijke grimas. Gelukkig al niet de rechterenkel waaraan Eden in maart vorig jaar is geopereerd en die hem al bijna anderhalf jaar parten speelt. Maar al trekkebenend moest Hazard verder, waarna er een minuutje later afgeloten werd voor de pauze. Gelukkig start Eden, geregeld bij de acties betrokken maar weinig succesvol laat staan flitsend, nog wel de tweede helft. Hij staat voor het eerst sinds 1,5 jaar aan de aftrap van een match met de Rode Duivels.
Lees verder

Stad Luik slachtoffer van grote cyberaanval
De stad Luik is sinds maandagochtend slachtoffer van een grote cyberaanval. Heel wat diensten liggen plat. De stad analyseert momenteel de omvang van de aanval, en probeert er alles aan te doen om de informaticasystemen te herstellen.
Lees verder

LIVE. Poulsen verdubbelt Deense voorsprong na Russisch geklungel
• Parken Stadion
Lees verder

LIVE. Daar is dan toch de goal! Lukaku verzilvert fantástische assist De Bruyne!
• Krestovskystadion (21u)
Lees verder

PFOS-debat in Antwerpse gemeenteraad: oppositie begrijpt niet waarom De Wever burgers niet waarschuwde voor de risico's
De extra gemeenteraad over PFOS die op initiatief van PVDA in Antwerpen was bijeengeroepen, draaide uit op een taaie brok. Alle partijen kregen ruimschoots de kans om de betrokken schepenen en burgemeester Bart De Wever een reeks vragen voor te schotelen. "Ik trek al drie gemeenteraden aan de alarmbel over PFOS, maar telkens stuurt de meerderheid ons met een kluitje in het riet. Ik word er moedeloos van", zo begon Peter Mertens (PVDA).
Lees verder

Wat als je 25 jaar je snor laat groeien? Haji (75) toont het resultaat
Haji Kirbaç, een 75-jarige kapper en zanger uit het Turkse Horosan, pronkt met een snor van bijna 80 cm lang. De Koerd heeft ze al 60 jaar, en besloot ze niet meer te trimmen na een incident op een snorrenwedstrijd in 1996. Zijn snor is zo lang dat hij beide kanten gewoon vastbindt bovenop zijn hoofd.
Lees verder

Ook Denemarken naar volgende ronde na ruime en verdiende zege tegen Rusland
Denemarken mag samen met de Rode Duivels als tweede naar de 1/8 finales. De Denen rekenden in thuisbasis Kopenhagen af met een zwak Rusland.
Lees verder

KIJK LIVE. "Iedereen is jaloers op ons duo De Bruyne-Lukaku": Mulder en Degryse zien groepswinnaar België 9 op 9 pakken tegen Finland
• Krestovskystadion (21u)
Lees verder

Laat het echte EK beginnen: koningskoppel De Bruyne - Lukaku velt ook Finland
De negen op negen en de groepswinst zijn een feit. Een goal van de onvermijdelijke Lukaku werd nog afgekeurd wegens millimeterbuitenspel, toen Vermaelen kopte en Hradecky in eigen doel devieerde, was het wel prijs. Een EK-entree die kan tellen voor Vermaelen. Wat later kon de VAR het feestje van de o zo heerlijke combinatie De Bruyne - Lukaku niet meer verpesten. Oververdiende 0-2. Laat het echte EK beginnen voor de Duivels. Ze zijn er klaar voor.
Lees verder

Amper te zien: 0-1 van Lukaku afgekeurd na millimeters offside
Centimeters? Millimeters? Net na het uur leek Romelu Lukaku de ban te breken na een geweldige assist van Kevin De Bruyne. 'Big Rom' verscheen oog in oog met Hradecky en deponeerde het leer netjes in zijn rechterbenedenhoek. 0-1 zou je denken, maar de VAR verpestte het feestje. De goal werd afgekeurd. Een kwestie van een teennagel, zo bleek uit de herhaling. Lukaku ontgoocheld, maar tien minuten later had hij dan toch zijn goaltje beet - meteen zijn derde waardoor hij zich opnieuw naast Ronaldo, Schick en Wijnaldum hijst aan de EK-topschutterstand.
Lees verder

Wellicht clash met Italië in kwartfinale, Oranje pas mogelijk op Wembley: het traject van onze Rode Duivels richting EK-goud
De Rode Duivels zijn de groepswinnaar van poule B. Maar wat betekent dat voor de rest van het toernooi? Een (voorlopige) stand van zaken.
Lees verder

"Zijn wij zeker dat wij sterk genoeg zijn?": onze chef voetbal ziet hoe Rode Duivels ook na 0-2 tegen Finland mysterie blijven
9 op 9. Gewonnen nu ook van Finland. Op spaarstand. Zonder dat de Duivels écht hun ware gezicht lieten zien. Hoé sterk zijn zij? Wanneer nemen zij het masker af? Zondag in Sevilla zullen we al veel meer weten.
Lees verder

Rode Duivels en Finnen 'opgeschrikt' door schaars geklede veldbestormster
Opschudding in Sint-Petersburg, in de diepe slotfase van Finland-België. Bij een 0-2-stand bestormde een schaars geklede vrouw het veld van de Gazprom Arena. Lang duurde haar 'moment of fame' niet, want ze werd al snel van de grasmat begeleid door meerdere stewards die er opvallend snel bij waren.
Lees verder

REACTIES. Vermaelen: "Blij om nog eens 90 minuten te mogen spelen" - De Bruyne: "Wisten dat het moeilijk ging worden"
Een puntje was genoeg, maar de Belgen komen naar huis met een overwinning tegen Finland. Geen simpele wedstrijd tegen een defensief elftal. De reacties na de moeizame partij waren dan ook positief: "De hele verdediging heeft het goed gedaan", aldus Vermaelen. Verder kregen heel wat jongens hun eerste speelminuten op het EK.
Lees verder

Mulder en Degryse lyrisch over Lukaku en De Bruyne: "Iedereen is jaloers op ons duo"
De Rode Duivels kroonden zich tot groepswinnaar na een 2-0-zege tegen Finland. Onze analisten Jan Mulder en Marc Degryse zagen Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne andermaal uitblinken.
Lees verder