Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 5 juni 2021

Welk fruitsap uit de supermarkt is het lekkerst én gezondst? Onze diëtiste proeft 10 soorten: "Wat een rare, muffe ...

HLN
Welk fruitsap uit de supermarkt is het lekkerst én gezondst? Onze diëtiste proeft 10 soorten: "Wat een rare, muffe geur"
Bij een heerlijk ontbijt hoort een glaasje fruitsap. In reclamespots wordt dat nog steeds in beeld gebracht als hét toonbeeld van een gezonde start van de dag. Maar is dat wel zo? En zorgt dat ene glas appelsiensap echt voor voldoende vitamine C om onze weerstand op peil te houden? Diëtiste Iris Daems beoordeelt 10 soorten uit de supermarkt. "Een glas fruitsap bevat vooral veel suiker, zelfs zoveel als een glas cola."
Lees verder

INTERVIEW. Chris Van Puyvelde blikt terug op EURO 2016, ontslag Wilmots en aanstelling Martínez: "Ik voelde snel dat er frustraties waren"
"Iedereen was ervan overtuigd dat we die match moesten pakken." Chris Van Puyvelde (61) - de toenmalige technisch directeur van de KBVB - over de nachtmerrie tegen Wales op het EK 2016. "Ik wist dat ik nadien met een serieus verslag moest komen."
Lees verder

Russische tennisster niet vervolgd voor matchfixing na dit verdachte game, onderzoek naar groot netwerk met Armeense Belg aan het hoofd
De Russische tennisster Yana Sizikova (26), het nummer 101 van de wereld op de dubbelranking en 765 in het enkelspel, is weer op vrije voeten en wordt in deze fase van het onderzoek naar matchfixing niet vervolgd. Het Franse onderzoek zou kaderen in een ruimer Europees onderzoek naar matchfixing in meerdere landen, waarbij België.
Lees verder

IN KAART. Gemeentekaart ziet er alsmaar beter uit, vooral in Vlaanderen. Bekijk hier de situatie in uw regio
De coronacijfers in ons land blijven in dalende lijn gaan. De kaart van België kleurt weer helemaal groen en de gemeentekaart ziet er alsmaar beter uit, vooral in Vlaanderen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Russische tennisster niet vervolgd voor matchfixing na verdachte game, onderzoek naar netwerk met Armeense Belg aan het hoofd
De Russische tennisster Yana Sizikova (26), het nummer 101 van de wereld op de dubbelranking en 765 in het enkelspel, is weer op vrije voeten en wordt in deze fase van het onderzoek naar matchfixing niet vervolgd. Het Franse onderzoek zou kaderen in een ruimer Europees onderzoek naar matchfixing in meerdere landen, waarbij België.
Lees verder

Festivaldirecteur Yo Van Saet (63) is de stille kracht achter Rock Werchter: "Het is geen job die je doet tot je tachtig bent"
"Pas als de laatste festivalbezoeker weer naar huis is, valt de zware verantwoordelijkheid van me af." Als festivaldirecteur heeft zij dé centrale (rock-'n-)rol(l) op Rock Werchter. Dat doet ze al veertig jaar consequent achter de schermen, ver weg van de spotlights. Maar voor één keer is Yo Van Saet (63) zelf headliner op de mainstage van NINA. Ze vertelt wat er allemaal komt kijken bij haar job, of ze nu een coronaproof festival voorbereidt of niet. "Artiesten verlangen zelden extreme dingen. Pas op, het gebéúrt. Maar in een buitensporig aantal flessen wijn durf ik te schrappen, hoor."
Lees verder

Bij HLN en VTM begint het EK nu al: dit mag u verwachten
Over precies een week spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het EK, maar vanaf vandaag mist u bij ons niks van dat EK en de Rode Duivels. De sportredactie van Het Laatste Nieuws, HLN.be en VTM Nieuws zet u op de eerste rij. Dit mag u de komende weken allemaal verwachten.
Lees verder

It's Deviltime! Wat gebeurt er achter de schermen? Wat eten ze? Hoe zijn ze als vader of als echtgenoot? Bij HLN en VTM begint het EK van de Duivels nú al!
Over precies een week spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het EK, maar vanaf vandaag mist u bij ons niks van dat EK en de Rode Duivels. De sportredactie van Het Laatste Nieuws, HLN.be en VTM Nieuws zet u op de eerste rij. Dit mag u de komende weken allemaal verwachten.
Lees verder

Nu al sequel van 'Cruella' in de maak
Disney werkt nu al aan een vervolg op 'Cruella', zo maakte een bron binnen de studio bekend. Het nieuws komt er slechts twee weken na de première van het origineel.
Lees verder

Tot augustus warmer weer dan gemiddeld verwacht in noordelijk halfrond (maar niet bij ons)
Tussen juni en augustus worden hogere temperaturen dan gemiddeld verwacht in het noordelijk halfrond. Dat blijkt uit een rapport dat de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) deze week publiceerde. Een van de uitzonderingen zou echter het noordwesten van Europa zijn. Er is ook 90 procent kans dat minstens één jaar tussen 2021 en 2025 het warmste jaar ooit wordt.
Lees verder

Kardashians kunnen niet aanvaarden dat Caitlyn Jenner Republikein is: "Dat ik trans was, konden ze makkelijker verwerken"
Weer een straffe uitspraak van Caitlyn Jenner (71): volgens haar kan haar familie het maar moeilijk aanvaarden dat ze voor de Amerikaanse conservatieve partij stemt. "Ze hadden het er minder moeilijk mee dat ik trans was, dan dat ik Republikein was."
Lees verder

Neymar loopt mankend weg na tackle van dolenthousiaste fan
Brazilië blijft op koers voor het WK in Qatar. Neymar kroonde zich tot smaakmaker, maar schrikte vóór het duel op. Nadat hij de spelersbus uitstapte, liepen enkele enthousiaste fans naar hun grote held. Eentje ging onderuit en tackelde Neymar. De ster van PSG liep mankend naar binnen.
Lees verder

Er zit muziek in de zomer: naar deze concerten kunnen we uitkijken
De coronacijfers gaan de goede richting uit, dus het ziet ernaar uit dat we vanaf 9 juni weer wat meer kunnen versoepelen. En dat betekent dat er (eindelijk!) weer concerten zouden plaatsvinden. Hier alvast wat inspiratie!
Lees verder

Generatieclash in Parijs: jong geweld wil gevestigde waarden van de troon stoten op Roland Garros
Oud tegen jong op Roland Garros. Bijna veertigers als Roger Federer en Serena Williams zien tieners als Lorenzo Musetti en Coco Gauff mikken op hun plaats aan de top. In week twee kunnen ze het misschien zelfs uitvechten op de baan.
Lees verder

Pietro (59) van Casa del Capriccio net voor vaccinatie overleden aan corona: "Hij leerde Gent de Italiaanse keuken kennen"
Pietro Cuccureddu (59) is niet meer. Bijna veertig jaar lang hield de Gentenaar, geboren in Rome, de Italiaanse delicatessenzaak Casa del Capriccio open aan de Vlasmarkt. Nu zet zijn vrouw Mieke de zaak alleen verder. "Wat mocht hij enkele weken eerder gevaccineerd zijn?", zegt ze. "Die vraag zal ik mijn hele leven meedragen."
Lees verder

3 volwassenen en kind afgevoerd naar ziekenhuis na uitslaande brand in Van Heystveltstraat
De brandweer van Antwerpen meldde zaterdagochtend op Twitter dat er een woningbrand plaatsvond in de Van Heystveltstraat in Deurne. Men waarschuwde om de ramen en deuren gesloten te houden. Ondertussen is de brand onder controle, maar 4 mensen moesten afgevoerd worden naar het ziekenhuis.
Lees verder

Ondanks zijn vertrek uit The Jane wordt het rijk van Sergio Herman alleen maar groter: "Rustiger aandoen? Sergio stopt nooit"
Het houdt maar niet op voor Sergio Herman (51): nog maar net is hij uit The Jane gestapt of daar volgt alweer de opening van een nieuw Frites Atelier in Roosendaal en vanaf 1 juli zelfs een tijdelijk mosselrestaurant in Zeebrugge. En dan zouden we haast vergeten dat pas een nieuw kookboek in de rekken ligt. Vergeet de driesterrenchef, vandaag is Sergio vooral de alomtegenwoordige zakenman: "Al is hij nog altijd even bezeten en veeleisend als vroeger. Elk nieuw project moet nog altijd kwalitatief àf zijn."
Lees verder

Omhaal van Porto-spits Taremi verkozen tot mooiste treffer in Champions League
Een beauty. De omhaal van Mehdi Taremi is verkozen tot de mooiste goal van de Champions Leaguecampagne. De 28-jarige Iraniër en spits van FC Porto scoorde in blessuretijd op het veld van de uiteindelijke eindwinnaar Chelsea.
Lees verder

7 tips om dit weekend bij zowel regen als zonneschijn helemaal te ontstressen
Warm, regenachtig, bewolkt, zonnig: de weergoden zijn in de war de komende dagen. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je dit weekend niks leuks kan doen. Wij serveren je een selectie tips om binnen- of buitenshuis, bij zon of bij regen, helemaal te ontstressen.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Wie wint loodzware etappe met finish op La Plagne?
De voorlaatste rit in het Critérium du Dauphiné is loodzwaar. Drie beklimmingen onderweg zijn het voorgerecht voor de slotcol van 17 kilometer naar La Plagne. Wie wint etappe zeven, wat met leider Alexey Lutsenko en toont Ilan Van Wilder zich? Volg het op HLN.be!
Lees verder