Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 juni 2021

Wake in Gent voor slachtoffer van groepsverkrachting, ook premier De Croo aanwezig

HLN
Wake in Gent voor slachtoffer van groepsverkrachting, ook premier De Croo aanwezig
Er is momenteel een wake aan de gang in Gent voor het slachtoffer van de groepsverkrachting, dat later ook uit het leven stapte. Ook premier Alexander De Croo (Open Vld) is er aanwezig. De minderjarige verdachte, die geplaatst werd in Everberg, blijft alvast een maand langer in de gesloten instelling. Dat heeft de jeugdrechter in Gent beslist. Eerder besliste de Gentse raadkamer al dat ook de twee meerderjarige verdachten een maand langer opgesloten blijven. Het gaat om jongemannen van 18 en 19.
Lees verder

Enorme brand in Iraanse olieraffinaderij
In Iran is een enorme brand uitgebroken in een olieraffinaderij aan de zuidrand van de hoofdstad Teheran. Volgens de autoriteiten zijn er geen gewonden gevallen en lijkt sabotage niet de oorzaak. Dat zou mogelijk de explosie van een tank of pijpleiding met vloeibaar gas zijn.
Lees verder

Schattig maar gevaarlijk. In Maasmechelen lopen de everzwijnen op straat: "Vermijd oogcontact met ze"
Het Limburgse Eisden, een deelgemeente van Maasmechelen, wordt geplaagd door everzwijnen. De beesten blijven doorgaans in het Nationaal Park Hoge Kempen, maar sinds een paar maanden komen ze paraderen in de straten van Eisden. Ze vormen zo een gevaar voor het verkeer en vernielen ook tuintjes. De gemeente breekt zich nu de kop over een oplossing voor de everzwijnenplaag.
Lees verder

Indonesië ziet af van berging gezonken duikboot: "Te moeilijk"
Indonesië heeft beslist om de duikboot die voor de kust van Bali is gezonken, niet boven water te halen. Dit omdat de operatie te moeilijk is, zo heeft de marine woensdagavond bekendgemaakt. De onderzeeër had in totaal 53 mensen aan boord. Zij zijn allemaal omgekomen.
Lees verder

Nederlander die slachtoffer op café verdooft en haar verkracht, overgeleverd aan ons land
De 25-jarige Surinamer Virgill D.V. is vanuit een Nederlandse gevangenis overgeleverd aan het Antwerpse gerecht. Hier zal hij moeten terechtstaan voor de aanranding en verkrachting van vier jonge dames die na een avond uit naar huis reden. Eén van de dames zou op café zijn verdoofd en naderhand thuis verkracht.
Lees verder

Jaimie Vaes en Lil' Kleine sturen duidelijke boodschap de wereld in: "Het is genoeg geweest"
Lil' Kleine (26) en Jaimie Vaes (31) hebben eerder al gereageerd op zogenaamde Ibiza-incident, maar nu blijkt dat alle geruchten en verhalen maar niet gaan liggen, reageerde het koppel nogmaals in een filmpje op hun sociale media. "Het is genoeg geweest", klinkt het duidelijk.
Lees verder

Duizenden twitterberichten, 15 liefdesbrieven en een bezoekje op het werk. Man stalkt Studio Brussel-presentatrice: "Ze stuurt me boodschappen via haar muziekkeuze"
Het Brusselse parket heeft een werkstraf van 100 uur gevorderd tegen een man die maandenlang een presentatrice van radiozender Studio Brussel had gestalkt. Niet alleen verzond hij haar duizenden berichten via Twitter, hij schreef haar ook 15 "liefdesbrieven" en probeerde haar op haar werk op te zoeken. "Via haar muziekkeuze stuurt ze me boodschappen", klonk het tegen de politie.
Lees verder

Duizenden twitterberichten, 15 liefdesbrieven en een bezoekje op het werk. Man stalkt ex-Studio Brusselpresentatrice: "Ze stuurt me boodschappen via haar muziekkeuze"
Het Brusselse parket heeft een werkstraf van 100 uur gevorderd tegen een man die maandenlang een ex-presentatrice van radiozender Studio Brussel had gestalkt. Niet alleen verzond hij haar duizenden berichten via Twitter, hij schreef haar ook 15 'liefdesbrieven' en probeerde haar op haar werk op te zoeken. "Via haar muziekkeuze stuurt ze me boodschappen", klonk het tegen de politie.
Lees verder

IN BEELD. Zo beleeft Vlaanderen deze zomerse dag: van waterpret tot picknicken
Het is vandaag een heerlijk zomerse dag met temperaturen tot 29 graden. Na een grijze, natte lente konden we dat wel eens gebruiken. Heel Vlaanderen voelde de zomersfeer. We gingen massaal naar de speeltuin, de zwemvijver, het ijssalon, ... U ook?
Lees verder

Griekse bondscoach Van 't Schip verwacht mooi duel met Rode Duivels: "Jammer dat De Bruyne er niet is"
John van 't Schip, de Nederlandse bondscoach van Griekenland, had op zijn persconferentie, één dag voor de vriendschappelijke interland van de Grieken in het Koning Boudewijnstadion, veel respect voor de Rode Duivels. "Het is jammer dat een topspeler als Kevin De Bruyne er morgen niet bij is", liet hij noteren.
Lees verder

Donateurs steunen COVAX-vaccinprogramma met 2,4 miljard dollar
Het internationale vaccinatieprogramma COVAX heeft vandaag 2,4 miljard dollar (een kleine 2 miljard euro) extra opgehaald. Maar een gebrek aan beschikbare vaccins maakt dat het programma niet ten volle kan functioneren. COVAX kan met de ingezamelde middelen 1,8 miljard vaccindoses kopen voor armere landen. Japan en de Globale Alliantie voor Vaccinatie (Gavi) organiseerden de virtuele top waar de middelen zijn ingezameld.
Lees verder

Kim Gevaert over knaltijd en verbeterd Belgisch record Bolingo op 400m: "Cynthia mag dromen van olympische finale"
Kim Gevaert blijft de beste Belgische sprintster ooit, maar haar Belgisch record op de 400m is ze sinds dinsdag kwijt aan Cynthia Bolingo, die zich zo individueel plaatste voor de Spelen. Gevaert looft hoe Bolingo terugvocht na een moeilijke periode: "Nu is ze klaar om door te groeien."
Lees verder

Hoe Angelo V.G. (39) vijf uur lang dreigde zijn huis op te blazen: "Ongelooflijk wat deze man in Gijzegem heeft teweeggebracht"
Vijf uur lang verschanste Angelo V.G. (39) zich op de bovenste verdieping van zijn huurwoning op de Steenweg naar Oudegem. Alle onderhandelingspogingen met de dertiger mislukten en hij gebruikte meermaals agressief taalgebruik. Na vijf uur konden de special forces van de politie de man overmeesteren zonder geweld. "De man stond bij de politiediensten gekend voor weerspannigheid, maar over zijn motieven is op dit moment nog niets duidelijk", zegt burgemeester Christoph D'Haese.
Lees verder

Duitsland laat geen vluchten uit Rusland meer toe
Duitsland stopt met het toelaten van vliegtuigen van Russische maatschappijen als die in Rusland zijn opgestegen. Aanleiding is een incident rond vluchten van Lufthansa vanochtend. Die konden volgens het Duitse ministerie van Transport niet doorgaan omdat Russische toestemming te lang op zich liet wachten. De tegenmaatregel blijft van kracht tot Rusland zich anders opstelt.
Lees verder

LIVE. Training uitgesteld door plotse stortbui - Martínez: "Rusland komt waarschijnlijk te vroeg voor De Bruyne"
Derde dag in de EK-voorbereiding van de Rode Duivels, die het morgen in een eerste oefeninterland opnemen tegen Griekenland. Om 19u trainen 'Onze Jongens' nog in Tubeke, om 14u spraken Simon Mignolet en Roberto Martínez met de pers, waarbij het duo de vaccinheisa tackelde. De bondscoach meldde ook dat het aantreden van De Bruyne in de eerste poulematch tegen Rusland erg twijfelachtig is.
Lees verder

ROLAND GARROS. Alexander Zverev en Stefanos Tsitsipas plaatsen zich na vlotte zege voor derde ronde Roland Garros
Alexander Zverev (ATP 6) heeft woensdag geen misstap begaan tegen de Rus Roman Safiullin (ATP 182) in de tweede ronde van Roland Garros. Zverev haalde het met 7-6 (7/4), 6-3 en 7-6 (7/1) na 2 uur en 31 minuten.
Lees verder

Nieuwbakken hoofdcoach Ancelotti wil het beste uit Hazard halen bij Real: "Hij wil hier absoluut slagen"
Carlo Ancelotti is voor de tweede keer in z'n carrière voorgesteld als coach van Real Madrid. De Italiaan wordt in Spanje de trainer van Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard. Over die laatste had hij het ook al even specifiek: "Hij wil absoluut slagen bij Real Madrid."
Lees verder

De 'Bende van het Van Beverenplein': de vijf tieners die verdacht worden van verkrachting in Gent
Ze noemen zichzelf de 'Bende van het Van Beverenplein'. Vijf tieners uit Gent die graag uitpakten op sociale media met stoere praat. Het bleef vaak bij stoerdoenerij, tot twee weken geleden. Een veertienjarig meisje werd door hen aangerand en gefilmd. De beelden werden verspreid, het meisje stapte uit het leven. De daders zijn nog heel jong, maar toch waren ze al berucht in de buurt.
Lees verder

Jonge wolf Ilan Van Wilder staat op rand van de grote doorbraak: "Je moet me nog tijd geven"
Onze jonge landgenoot Ilan Van Wilder is aan een goed seizoen bezig en eindigde vandaag vijfde in de tijdrit van de Dauphiné. Opnieuw een jonge landgenoot die op de rand van de grote doorbraak staat? Ook met aerodynamica is Van Wilder bezig, "maar ik ben niet zo maniakaal als bijvoorbeeld Victor Campenaerts", luidt het.
Lees verder

Staat Ilan Van Wilder op de rand van de grote doorbraak? "Je moet me nog tijd geven"
Onze jonge landgenoot Ilan Van Wilder is aan een goed seizoen bezig en eindigde vandaag vijfde in de tijdrit van de Dauphiné. Opnieuw een jonge landgenoot die op de rand van de grote doorbraak staat? Ook met aerodynamica is Van Wilder bezig, "maar ik ben niet zo maniakaal als bijvoorbeeld Victor Campenaerts", luidt het.
Lees verder