Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 25 juni 2021

Vuilniswagen sloopt Oranje-versiering in Nederland: ‘Leidinggevende zei: doorrijden maar!”

HLN
Vuilniswagen sloopt Oranje-versiering in Nederland: 'Leidinggevende zei: doorrijden maar!"
Een vuilniswagen van Twente Milieu rijdt door een straat in de Nederlandse stad Enschede. Eerst twijfelde hij even om door te rijden. Er hangen namelijk oranje vlaggetjes in de straat, en die hangen erg laag. Maar wanneer hij naar zijn leidinggevende belt, zegt die laatste: "Doorrijden maar!". Uiteindelijk sleurt de bestuurder de vlaggetjes mee in zijn tocht. Twente Milieu had er eerder al op aangedrongen om oranje versiering overal in de regio 'op wettelijke hoogte op te hangen'. Versiering moet in Nederland minimaal 4,2 meter hoog hangen.
Lees verder

Advocaat van Britney Spears niet heel zuiver op de graat: "Hij zei dat ik alles voor mezelf moest houden"
Britney Spears (39) heeft het niet alleen gehad met haar vader Jamie Spears (68), maar als het van de zangeres afhangt, mag ook haar advocaat zijn boeltje pakken. In haar emotionele getuigenis in de rechtbank maakte de popster duidelijk dat ze een andere raadsman wil. Haar huidige advocaat Samuel D. Ingham III, die al sinds 2008 voor haar spreekt, wist trouwens niet op voorhand wat Spears te vertellen had.
Lees verder

Plots weer meer dan 1.000 besmettingen per dag in België volgens dashboard van Worldometers, maar verklaring blijkt niet zo verontrustend te zijn
Volgens de veel geraadpleegde statistische website Worldometers zijn er in België gisteren 1.026 nieuwe coronabesmettingen gerapporteerd, en vandaag opnieuw 847. Dat zijn er fors meer dan de 395 en 225 van twee en drie dagen geleden. Sciensano daarentegen meldt geen stijging. Wat is er dan aan de hand?
Lees verder

Vliegtuigje neergekomen in weiland naast Nederlandse snelweg: 18 inzittenden ongedeerd
Een vliegtuig is vanochtend na een heftige noodlanding in een greppel terechtgekomen langs de snelweg A50 bij het Nederlandse Apeldoorn (Gelderland). Het toestel ligt met een vleugel op de vangrail van de snelweg.
Lees verder

Wout van Aert moet vrouw en kind deze zomer zes weken missen: "Opofferingen die je als topsporter moet maken"
Drukke weken voor Wout van Aert. De Belgische kampioen op de weg start morgen aan de Tour en vliegt dan rechtstreeks door naar Tokio voor de Olympische Spelen. In totaal zal hij zes weken van huis zijn, vertelt hij in gesprek met Stijn Vlaeminck. "Even schrikken, maar zo'n zomer vraagt opofferingen"
Lees verder

Ging jij al naar de cinema? Deze vijf films moet je zeker gezien hebben
Onder de noemer #WeLoveCinema gaat vandaag een campagne van start die Vlamingen en Brusselaars de komende weken opnieuw volop zin moet geven om films in de bioscoop te ontdekken én beleven. Nog niet tot in de cinema geraakt, maar wel nog eens zin in een uitstapje? Deze vijf films zijn alvast een aanrader.
Lees verder

Het heeft lang geduurd maar EK-koorts is in het land: "We hebben de nood om ons verenigd te voelen"
De dag voordat de Rode Duivels hun openingsmatch tegen Rusland speelden, wist half België met moeite dat het EK begon. Nu duiken er dag na dag meer tricolore vlaggen, autospiegelhoesjes en grote schermen op. De EK-gekte komt eraan. "Dankzij het feit dat we Portugal treffen: dat is tenminste een serieuze tegenstander."
Lees verder

Werkloze moeder vond geen oppas en nam daarom peuter mee naar sollicitatie inclusief zijn cv
Maggie Mundwiller werd na haar moederschapsverlof ontslagen en stond voor de uitdagende opdracht om met een baby in huis een nieuwe job te zoeken en te beginnen solliciteren. Deze week werd ze uitgenodigd voor een tweede gesprek, op locatie. Een babysitter vond ze niet, haar zoontje mocht daarom mee op zijn eerste sollicitatiegesprek.
Lees verder

16+ en nog geen afspraak voor een vaccin? Loop tussen 14.30 en 21 uur Flanders Expo binnen en je krijgt je Pfizer-inenting
Elke Gentenaar ouder dan 16 die nog geen eerste prik kreeg en ook nog geen afspraak heeft, kan zich vanmiddag vanaf 14.30 uur vrij aanmelden aan Flanders Expo, en zal een Pfizer-vaccin toegediend krijgen. Deze oproep is vooral bedoeld voor 16- en 17-jarigen van wie de uitnodiging per post nog niet is toegekomen.
Lees verder

Wit-Russische autoriteiten halen journalist en vriendin uit hechtenis en plaatsen hen onder huisarrest
De Wit-Russische dissident en journalist Roman Protasevitsj, die vorige maand uit een omgeleid Ryanairvliegtuig werd gehaald en werd aangehouden, is vrijgelaten uit hechtenis en heeft nu huisarrest gekregen. Ook de vriendin van de man, die gelijktijdig werd gearresteerd, krijgt dezelfde sanctie. Oppositieleider Sviatlana Tsikhanouskaya noemt de kentering "goed nieuws", maar benadrukt dat er nog geen sprake is van vrijheid voor de twee dissidenten. "Ze zijn nog steeds gijzelaars", klinkt het.
Lees verder

Wisselvallig weekend op komst: buien op zaterdag, tot 25 graden in de Kempen
Deze namiddag is het vaak bewolkt en kan er wat regen of enkele buien vallen, vooral over de westelijke landshelft. In het zuidoosten van het land zijn er opklaringen en is het droog. De maxima gaan van 17 graden aan zee en 21 tot 22 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen. De wind waait meestal matig uit zuidwest, meldt het KMI.
Lees verder

"Van Aert weet dat hij een unieke kans krijgt om geel te pakken": Stijn Vlaeminck, onze man ter plaatse, blikt vooruit naar de Tour
Door de EK-gekte zouden we het bijna vergeten, maar komend weekend start ook de Tour de France. Onze wielerjournalist Stijn Vlaeminck is al in Brest en blikt in een HLN LIVE-gesprek met Jonas Decleer al even vooruit naar 'La Grande Boucle' - "het grootste wat er is in het wielrennen".
Lees verder

Aanklager vraagt 5 jaar cel voor pedojagers, rechter legt hen werkstraf op
Drie zelfverklaarde 'pedojagers' uit Wuustwezel en Brecht hebben werkstraffen tot 300 uur gekregen voor het in de val lokken en afpersen van drie homo's. Zij hadden een vals profiel aangemaakt op de datingapp Grindr. De procureur had celstraffen tot 5 jaar gevraagd. De pedojagers vuurden met een luchtdrukpistool op hun slachtoffers wanneer zij probeerden te vluchten.
Lees verder

Mathieu van der Poel kijkt uit naar openingsweekend: "Unieke kans om in eerste Tour geel te pakken"
Mathieu van der Poel maakt zaterdag zijn debuut in de Tour de France. Net als Wout van Aert krijgt hij in de eerste twee ritten een unieke kans op ritwinst en de gele trui. "Maar eenvoudig wordt het niet. De openingsrit is echt veel lastiger dan verwacht."
Lees verder

Woning is 6,7% duurder dan vorig jaar
Wie begin dit jaar een bestaande woning kocht, betaalde daar 7,6% meer voor dan hij begin 2020 had moeten doen voor hetzelfde pand met hetzelfde comfort. Voor nieuwbouw bedroeg de prijsstijging 4,5%. Over alle panden heen was er een toename met 6,7%.
Lees verder

Van een resem Turken over Dries Mertens tot Harry Kane: kies uw elftal met teleurstellingen in de groepsfase van het EK
Voor elke uitblinker een ontgoocheling. Na het topelftal van de groepsfase van het EK is het nu ook weer aan u om het flopelftal tot nu toe samen te stellen. Wie ontgoochelde? Welke sterren brachten op dit Europees kampioenschap niet wat er van hen werd verwacht. Van een resem Turken over Dries Mertens tot Harry Kane, wij selecteerden per positie een aantal gegadigden: de finale keuze is aan u.
Lees verder

De 'foutste' artiesten van Vlaanderen getuigen: "Als het aan mij had gelegen, was 'Laat De Zon In Je Hart' nooit verschenen"
Wie vanavond de 'Foute 728' afsluit op nummer 1, daar moeten we nog even op wachten. Wordt het Aqua met 'Barbie Girl'? Of onze eigen Christoff met 'Sweet Caroline'? Heel wat Vlaamse artiesten zoals Willy Sommers, Bart Kaëll, Sam Gooris en Sergio kwamen afgelopen week zelfs meermaals voorbij met hun 'foute' nummers in deze jaarlijkse top van QMusic. Wij peilden naar de beste anekdotes over hun nummers en hun eigen 'foutste' momenten, van de originele titel van 'Basketsloefkes' tot de persoon die de TMF-award van Milk Inc. stal.
Lees verder

Haalt Goffin het vliegtuig, wat met het opspelende lichaam van Mertens en goud in het dubbel? De kansen van onze Belgische tennissers in Tokio
Wimbledon moet nog starten, maar enkele Belgen zitten toch al met het olympisch tennistornooi in hun achterhoofd. Over 30 dagen wagen vier of vijf landgenoten hun kans in Tokio. Haalt Goffin het vliegtuig? En wat met het opspelende lichaam van Mertens? Wij schatten hun kansen in.
Lees verder

Ryanair breidt Charleroi-netwerk in winter uit richting noorden
De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair vliegt komende winter vanop de luchthaven van Charleroi naar enkele nieuwe bestemmingen in Noord-Europa.
Lees verder

Hoe gevaarlijk zijn twee narcisten die een koppel vormen? "Het zal hen worst wezen als hun kinderen eronder lijden"
In haar nieuwe roman 'Een hele lieve fuck you' schrijft Sylvia Van Driessche over #MeToo in België en over vrouwen die ten prooi vallen aan een geliefde mediamaker. De man is een narcist, gelooft het hoofdpersonage, en zijn vrouw, die hem blijft steunen, wellicht ook. Twee narcisten samen, dat heet een 'narcistische collusie'. "Denk maar aan Melania en Donald Trump", zegt narcismecoach Nelly De Keye. Hoe functioneert zo'n koppel en kan het gevaarlijk zijn voor hun omgeving? "Hun kinderen voelen zich niet zelden emotioneel mishandeld."
Lees verder