Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 juni 2021

Vrouw sukkelt in Schelde aan Rijnkaai, man springt haar achterna

HLN
Vrouw sukkelt in Schelde aan Rijnkaai, man springt haar achterna
Een vrouw is woensdagmiddag onwel geworden en in de Schelde terechtgekomen. Dat bevestigt de Antwerpse politie. Het slachtoffer werd blijkbaar onwel ter hoogte van de Waagnatie en sukkelde het water in, waarna een oplettende omstaander achter haar het water in dook om haar te helpen. Ze is afgevoerd naar het ziekenhuis.
Lees verder

Deze vogels laten zich niet beetnemen, zelfs niet door goocheltrucs
Geoefende goochelaars slagen er misschien in om een groot publiek te misleiden met hun trucjes. Maar vogels zijn iets moeilijker beet te nemen. Dat is het ietwat verrassende resultaat van een onderzoek dat gepubliceerd werd in het vaktijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).
Lees verder

Roze spreeuw duikt uitzonderlijk op in ons land: zo herken je de vogel
De roze spreeuw is sinds dinsdag uitzonderlijk in België te zien. Dat meldt Natuurpunt. De soort is zeldzaam in ons land: ze werd tot nog toe maar 71 keer waargenomen.
Lees verder

QUIZ. Wat weet jij nog over 'Tien Om Te Zien?'
Het liedjesprogramma had van bij de start torenhoge kijkcijfers en zorgde ervoor dat Vlaamse artiesten plots konden leven van hun muziek. Nu decennia later heeft TOTZ haast een iconische status.
Lees verder

Libanon-Tribunaal dreigt te verdwijnen door financiële nood
Het door de Verenigde Naties gesteunde Speciale Tribunaal voor Libanon (STL) dreigt te verdwijnen door grote financiële nood. Als er niet onmiddellijk hulp komt, kan het tribunaal, dat in Leidschendam (in het westen van Nederland) gevestigd is, na juli niet meer verdergaan. Dan is het geld op, meldt het STL in een persbericht.
Lees verder

Nieuwe wet dreigt Russische oppositie uit te sluiten bij verkiezingen
De Russische Senaat heeft vandaag een wetsontwerp goedgekeurd dat medewerkers van "extremistische" organisaties verbiedt om deel te nemen aan de verkiezingen. De oppositie ziet het als manoeuvre om politieke tegenstand uit te schakelen bij de parlementsverkiezingen in september.
Lees verder

Bondscoach Martínez wil tegen "sterke defensie" van Griekenland enkele duo's testen: "Lokonga-Tielemans is zeker een mogelijkheid"
Dat Griekenland een goede test wordt, vertelt bondscoach Roberto Martínez over de oefenpot van morgen. Met enkele nieuwe koppeltjes. "We gaan duo's testen en de vorm van enkele spelers achterhalen."
Lees verder

Vlaamse regering dringt aan op uniform sluitingsuur horeca
De Vlaamse regering zal vrijdag op het Overlegcomité opnieuw pleiten voor een uniform sluitingsuur voor de horeca. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Ilse Malfroot (Vlaams Belang) en Kurt Varyckeghem (CD&V). Het pleidooi voor een gelijk sluitingsuur kreeg woensdag brede steun in het Vlaamse halfrond.
Lees verder

Channing Tatum moet 'Magic Mike'-miljoenen afgeven aan ex: "Lastig, want ander werk vindt hij niet meer"
Wie Channing Tatum (41) zegt, denkt spontaan aan de gespierde torso's en suggestieve moves uit het stripperepos 'Magic Mike'. De acteur verdient vandaag nog altijd flink geld aan de controversiële franchise, die nu zelfs een eigen realityreeks krijgt. Wie liever géén tientje in zijn onderbroek stopt, is echter zijn ex-vrouw Jenna Dewan. Zij wil een graantje meepikken van al die miljoenen. Als ze haar slag thuishaalt, betekent dat een groot probleem voor de virtueel werkloze Channing.
Lees verder

QUIZ. Kan jij het beter dan de kandidaten van 'Popquiz'? Test hier je muziekkennis
In navolging van Matthijs van Nieuwkerk en z'n 'Popquiz' op VTM schotelen wij je tien weken lang tien vragen voor over popmuziek. Test vandaag voor de tiende keer je muzikale kennis.
Lees verder

Proces over aanslag in Nice zal volgend jaar plaatsvinden
Het proces over de aanslag in Nice, die vijf jaar geleden op de Franse nationale feestdag plaatsvond, zal volgend jaar van 5 september tot 15 november doorgaan. Door de aanslag, waarbij de dader Mohamed Lahouaiej Bouhlel inreed op een mensenmassa op de Promenade des Anglais, overleden 86 mensen en vielen meer dan 400 gewonden.
Lees verder

Zo kom je van dat schadelijke stuifmeel op je auto af
Het zomerse weer heeft als nadeel dat er veel pollen in de lucht zitten en al dat stuifmeel blijft graag plakken. Op auto's laat het een laagje achter dat niet gemakkelijk te verwijderen is. Bij het schoonmaken zijn er een paar zaken waar je op moet letten.
Lees verder

Zorg en Gezondheid geen voorstander leeftijdsvolgorde vaccinatie te laten vallen: "Mensen dreigen uit de boot te vallen"
De vaccinatiecampagne aanpassen door de leeftijdsgrenzen te laten vallen en mensen zelf een afspraak te laten maken, is niet alleen organisatorisch moeilijk. Ook dreigen bepaalde mensen uit te boot te vallen. Dat zegt Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Hij reageert daarmee op een oproep van dokter Jan Stroobants, spoedarts en verantwoordelijke van het test- en vaccinatiecentrum Spoor Oost in Antwerpen.
Lees verder

Vlaanderen verstrengt jeugddelinquentierecht voor onder meer daders verkrachting
De Vlaamse regering buigt zich vrijdag over een verstrenging van het jeugddelinquentierecht, onder meer voor jonge daders van verkrachting. Dat zegt minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) vandaag.
Lees verder

Belg strijkt 7 jaar pensioen van dode moeder op terwijl hij geniet van Spaanse zon
In Spanje is een Belg (48) gearresteerd die zeven jaar lang het pensioen van zijn overleden moeder heeft opgestreken. De man kon in de buurt van Benidorm genieten van zon, zee en strand, terwijl hij elke maand 1.100 euro opstreek. In totaal fraudeerde hij voor meer dan 90.000 euro.
Lees verder

Russische oppositieleider Pivovarov blijft in de cel
De gewezen leider van de Russische oppositiepartij Open Rusland, Andrej Pivovarov, zit zeker nog tot 31 juli in de cel. Dat deelden zijn medewerkers woensdag mee.
Lees verder

Elon Musk: "Grootste uitdaging voor Tesla is chiptekort"
Het chiptekort in de wereldwijde autosector is momenteel de grootste uitdaging voor Tesla. Dat heeft topman Elon Musk op Twitter gezegd. Volgens hem kopen bedrijven nu veel meer computerchips op dan ze daadwerkelijk nodig hebben, uit vrees later een tekort te hebben: "Het is zoals het tekort aan toiletpapier, maar dan op een epische schaal."
Lees verder

Kritieke dagen voor sociaal overleg: onderhandelaars mikken op akkoord op maandag
Vakbonden en werkgevers overleggen de komende dagen opnieuw over enkele heikele sociale dossiers. Het is, voor de zoveelste maal, moneytime voor de sociale partners. Er wordt gemikt op maandag voor een al dan niet akkoord.
Lees verder

Vaccinatie van 2.200 Belgische zeevaarders gestart
Bij het centrum voor maritieme geneeskunde Mediport in Antwerpen is vanmorgen de vaccinatiecampagne gestart om Belgische zeevarenden in te enten tegen het coronavirus. België is het eerste Europese land dat een campagne start voor zeelieden.
Lees verder

Lutsenko wint tijdrit in Dauphiné, Pöstlberger redt nipt leiderstrui
Alexey Lutsenko (Astana) won de tijdrit van 16,4 kilometer in het Critérium du Dauphiné. Lukas Pöstlberger redde zijn gele leiderstrui met anderhalve seconde.
Lees verder