Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 22 juni 2021

Vrouw die veld opliep tijdens Finland-België, promootte mogelijk cryptomunt van oplichters

HLN
Vrouw die veld opliep tijdens Finland-België, promootte mogelijk cryptomunt van oplichters
"De kans is groot dat de WTF-coin, die een schaars geklede vrouw gisteren promootte tijdens de EK-wedstrijd tussen Finland en België, een cryptomunt is van oplichters." Dat zegt professor Bart Preneel, expert cryptografie aan de KU Leuven.
Lees verder

André Hazes: "Vroeger wilde ik weleens niet naar huis, nu kan ik niet wachten"
André Hazes (27) had vroeger niet altijd zin om naar huis te gaan. Dat schrijft de volkszanger in z'n nieuwe column voor Veronica Superguide. Met z'n nieuwe vriendin Sarah Van Soelen heeft hij dat probleem naar eigen zeggen niet. "Dat is mijn leven niet meer."
Lees verder

Van moord beschuldigde Valérie (40) getuigt over dagelijkse hel van bijna 25 jaar: "Na de afranselingen was hij rustiger, liever dat dan uitgescholden te worden"
Het assisenproces tegen Valérie Bacot (40) in de Franse stad Chalon-sur-Soâne is de tweede dag ingegaan. De vrouw staat terecht voor moord op echtgenoot Daniel Polette (61), haar voormalige stiefvader waarvan ze op 17-jarige leeftijd na verkrachting zwanger raakte en die van haar leven bijna 25 jaar lang een dagelijkse hel vol misbruik en agressie maakte. Ze riskeert in theorie levenslang. Het proces houdt heel Frankrijk in de ban. Op de eerste procesdag die tot 21.00 uur duurde, gaf ze als beschuldigde urenlang antwoord op vragen van de procureur en de advocaten.
Lees verder

Na 20 seizoenen en een imperium van 2 miljard euro: hoe moet het nu verder met de Kardashians?
This is the end… van onvoorwaardelijke zussenliefde, heftige familieruzies, extravagante (trouw)feestjes, ontrouwe partners en niet te vergeten: diamanten oorbellen op de bodem van een oceaan. Na 20 seizoenen is de realityserie 'Keeping Up with the Kardashians' (KUWTK) op tien juni aan z'n einde gekomen. Maar wat brengt de toekomst voor de 'Pfaffs van Hollywood'?
Lees verder

Thais koppel krijgt bezoek van een olifant met een hongertje
In Thailand kreeg een koppel afgelopen weekend een onverwachte gast over de vloer. Kittichai Boodchan en zijn vrouw Ratchadawan Puengprasoppon troffen plots een reusachtige olifant in hun keuken aan. Het dier zou de keukenmuur vorige maand al hebben vernield. Daardoor brengt het nu af en toe een bezoekje aan het koppel, dat dichtbij het nationale park Kaeng Krachan in het westen van Thailand woont.
Lees verder

Facebook dreigt pagina Van Grieken te verwijderen na steunbetuiging aan familie Conings: "Nochtans deed Van Ranst hetzelfde op Twitter"
Nadat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op zijn Facebookpagina een bericht had geplaatst waarin hij sterkte wenste aan de familie van Jürgen Conings, dreigt Facebook zijn pagina met meer dan een half miljoen volgers te verwijderen. "Er moet dringend paal en perk gesteld worden aan de willekeurige censuur door de multimediagiganten", zegt Van Grieken in een reactie.
Lees verder

Enzo Scifo officieel voorgesteld als hoofdtrainer Moeskroen: "De doelstelling is om zo snel mogelijk terug naar 1A te gaan"
Opnieuw een grote naam naar Le Canonnier. Enzo Scifo (55) wordt de nieuwe coach van Excelsior Moeskroen in 1B. Scifo plaatste zichzelf op non-actief toen hij in 2016, uit solidariteit met Marc Wilmots, ontslag nam als coach van de nationale beloften.
Lees verder

Enzo Scifo officieel voorgesteld als hoofdtrainer Moeskroen: "De doelstelling is om zo snel mogelijk terug naar 1A te keren"
Excel Moeskroen heeft Enzo Scifo voorgesteld als nieuwe hoofdcoach. De 55-jarige Henegouwer ondertekende op Le Canonnier een contract voor twee seizoenen, met een optie op nog een seizoen. Hij is de opvolger van de Portugees Jorge Simao, die het na de degradatie van 'Les Hurlus' uit de Jupiler Pro League voor bekeken hield. Scifo moet proberen Moeskroen zo snel mogelijk terug naar de Jupiler Pro League te brengen.
Lees verder

PFOS-vervuiling: stad Antwerpen gaat op beide oevers in bodem prikken en start infocampagne
De stad gaat nog een heleboel nieuwe metingen doen om te achterhalen hoeveel PFOS er in de Antwerpse bodem zit. Het gaat volgens schepen van Leefmilieu Tom Meeuws (Vooruit) over dertien extra stalen op beide Scheldeoevers.
Lees verder

Van der Vaart wekt woede in Spanje: 'Die woorden onthouden we zeker als we tegen Oranje spelen'
Met een 0-0 gelijkspel tegen Zweden en een 1-1 tegen Polen maakte Spanje vooralsnog weinig indruk op het EK. Rafael van der Vaart, die zelf een Spaanse moeder heeft, noemde de Spanjaarden bij de NOS zelfs "verschrikkelijk." De voormalig Oranje-international hoopte dat het Nederlands elftal Spanje zou treffen in de volgende ronde en daarmee raakte hij blijkbaar een gevoelige snaar.
Lees verder

Huurder van ontploft pand op Antwerpse Paardenmarkt veroordeeld tot 18 maanden voor onopzettelijke doding en slagen en verwondingen
De correctionele rechtbank heeft de huurder van het pand op de Paardenmarkt in Antwerpen, waar zich drie jaar geleden een verwoestende gasontploffing voordeed, veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan de helft met uitstel, voor onopzettelijke doding en onopzettelijke slagen en verwondingen.
Lees verder

Huurder van ontploft pand op Antwerpse Paardenmarkt veroordeeld tot 18 maanden voor onopzettelijke doding en onopzettelijke slagen
De correctionele rechtbank heeft de huurder van het pand op de Paardenmarkt in Antwerpen, waar zich drie jaar geleden een verwoestende gasontploffing voordeed, veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan de helft met uitstel, voor onopzettelijke doding en onopzettelijke slagen en verwondingen.
Lees verder

Dertiger uit Californië in de cel voor diefstal van 19 ton pistachenoten
De 34-jarige Alberto Montemayor zit vast in een cel in Tulare, Californië. Hij is gearresteerd voor de diefstal van maar liefst 19 ton pistachenoten. De vrachtwagenchauffeur was volgens de Amerikaanse politie van plan de gestolen waar door te verkopen. Het is niet de eerste keer dat criminelen de lucratieve notensector viseren.
Lees verder

Vaticaan tekent protest aan tegen Italiaans wetsvoorstel tegen homofobie
Het Vaticaan heeft formeel protest aangetekend tegen een Italiaans wetsvoorstel dat de strijd aangaat tegen homofobie. Het gaat om een ongewone diplomatieke interventie van de Heilige Stoel in de Italiaanse zaken. Dat meldt de 'Corriere della Sera' dinsdag.
Lees verder

Twee keer op rij kampioen en dus leggen Philippe Clement en Club Brugge de lat nóg hoger: "Willen beter doen in Europa"
Twee keer kampioen op rij… en dus wordt de lat nóg hoger gelegd bij Club Brugge dit seizoen. Zo wil blauw-zwart bovenop een historisch derde opeenvolgende landstitel ook in Europa potten breken: "We zijn er heel dicht bij geweest, maar nu willen we het over de streep trekken", ambieert Philippe Clement de tweede ronde van de Champions League.
Lees verder

Voor het eerst in twee maanden meer dan 100 nieuwe besmettingen in Israël
De voorbije weken bleef het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in Israël bijzonder laag, maar dinsdag zijn voor het eerst in goed twee maanden meer dan 100 nieuwe besmettingen gemeld.
Lees verder

Media moeten archieven controleren bij expliciete vraag om anonimisering artikel om "virtueel strafblad" te voorkomen
Media hoeven niet systematisch hun archieven te controleren om berichten over veroordeelden die hun straf hebben uitgezeten, te anonimiseren. Dat is wel het geval indien daar expliciet om wordt gevraagd. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) geoordeeld.
Lees verder

Op zoek naar een gerenoveerde woning? Onze woonexpert waarschuwt: "Wees extra aandachtig tijdens bezichtiging"
Vorig jaar werden in Vlaanderen bijna 19.000 omgevingsvergunningen uitgereikt voor een verbouwing. Door ons verouderd woningpark zal dat aantal alleen maar toenemen en dus zullen er ook steeds meer gerenoveerde huizen op de immomarkt terechtkomen. Die verdienen tijdens een bezichtiging specifieke aandacht. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt wijst enkele cruciale zaken aan waar je zeker op moet letten.
Lees verder

Vice-wereldkampioen Kroatië onder druk tegen Schotland: "Staan er altijd op belangrijke afspraken"
De druk wordt opgevoerd. Kroatië, verliezend finalist op het WK in Rusland, flirt met de uitschakeling op het EK. Enkel een zege in Glasgow tegen Schotland volstaat - waarschijnlijk - voor een plek in de 1/8ste finale.
Lees verder

OVERZICHT TOURSELECTIES. Deceuninck-Quick.Step mét Cavendish en zonder Bennett, UAE Team Emirates laat Trentin thuis
Zaterdag is het eindelijk zover, dan begint de 108ste editie van de Ronde van Frankrijk. Op deze overzichtspagina vindt u de selecties van de 23 ploegen voor La Grande Boucle terug.
Lees verder