Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 juni 2021

Vrijwillige vaccinatie met Johnson & Johnson voor min-41-jarigen goedgekeurd: minister Beke legt bij VTM NIEUWS uit h...

HLN
Vrijwillige vaccinatie met Johnson & Johnson voor min-41-jarigen goedgekeurd: minister Beke legt bij VTM NIEUWS uit hoe dat moet
Mensen jonger dan 41 jaar zullen er binnenkort vrijwillig voor kunnen kiezen om gevaccineerd te worden met het vaccin van Johnson & Johnson. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist. De inschrijving zal vanaf 16 juni gebeuren via de reservelijst Qvax. In de studio van VTM NIEUWS legt minister Wouter Beke uit hoe dat moet.
Lees verder

Coronacrisis woog op relatie van Metejoor: "Financieel én emotioneel is het een catastrofe"
Na lang aarzelen had Joris Van Rossem (29) - alias Metejoor - beslist: hij zou alles op de muziek zetten en zijn job als leerkracht opzeggen. En toen, net op het moment dat hij aan zijn nieuwe leven begon, ging het land op slot. "Zonder corona had ik mijn grote hit '1 Op Een Miljoen' wellicht nooit geschreven", relativeert hij vandaag. Al heeft hij van dat succes nog niet echt genoten: zowel zijn carrière als zijn relatie stonden de afgelopen tijd stevig onder druk. "Ik heb echt in zak en as gezeten."
Lees verder

Zware periode voor hooikoortslijders: grassen in bloei én heel veel pollen in de lucht door het mooie weer
Momenteel zitten we in het hoogseizoen van de grassen want zij staan volop in bloei. De weersomstandigheden zijn momenteel zeer gunstig voor de verspreiding van pollen in de lucht, zo meldt Scienscano.
Lees verder

Zware periode voor hooikoortslijders: grassen in bloei én heel veel pollen in de lucht
Momenteel zitten we in het hoogseizoen van de grassen want zij staan volop in bloei. De weersomstandigheden zijn momenteel zeer gunstig voor de verspreiding van pollen in de lucht, zo meldt Scienscano.
Lees verder

Dit Oranjelied ziet de Rode Duivels het EK winnen: "We komen tot de achtste finale, 't is absoluut het maximale"
Een Oranjelied waarbij niet Nederland maar België Europees Kampioen wordt?! Klinkt nogal onrealistisch, of toch niet... Het heerlijke 'We Komen Tot De Achtste Finale' is dan ook een initiatief van De Speld, de bekendste satirische nieuwssite bij onze noorderburen.
Lees verder

Zelfs eieren in straal van 15 kilometer rond 3M-fabriek schadelijk: "In bijna alle cases zorgen twee eitjes per week al voor te grote inname chemische stoffen"
Niet alleen Zwijndrecht heeft last van vervuilde gronden door de chemische stof PFOS. Meer zelfs: in een straal van 15 kilometer rond de 3M-fabriek is zelfs de consumptie van eieren uit eigen tuin schadelijk. Dat hebben onderzoekers van de Universiteit Antwerpen ontdekt. De gemeente Zwijndrecht gaat – op basis van de bevindingen – zijn inwoners zo goed als zeker verbieden om eieren uit eigen tuin te eten. "De gezondheidsrisico's gaan van een verstoorde hormoonbalans tot een verhoogd risico op kanker."
Lees verder

VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck getuigt over haar transitie: "Mijn echtgenote wist al dat ik mij af en toe als vrouw kleedde"
VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck (62) heeft in een nieuwe editie van gazED van het jongerenplatform ED TV bijzonder openhartig verteld over haar transitie. Begin 2018 kondigde Bo aan dat ze voortaan als vrouw door het leven zou gaan, maar dat was allesbehalve een makkelijke beslissing.
Lees verder

Hoe komt een hertekend Spanje voor de dag? "Wie zapt, riskeert later tot de vaststelling te komen dat hij iets gemist heeft"
Er is al behoorlijk wat gezegd en geschreven over de Rode Duivels, maar de concurrentie op het EK is natuurlijk niet van de poes. In aanloop naar het toernooi neemt HLN.be de voornaamste tegenstanders van de Belgen onder de loep, bijgestaan door een kenner van het land. Vandaag Spanje, doorgelicht door zevenvoudig Spaans international Luis Garcia (40). En de ex-spelmaker en vrijschopspecialist bij AS Eupen, 8ste in de eindstand van de Gouden Schoen 2018, schat zijn landgenoten hoog in.
Lees verder

Videogamegigant EA gehackt
Hackers zijn binnengedrongen in de servers van de videospelbedrijf Electronic Arts (EA) en hebben een gigantische hoeveelheid data buitgemaakt. Dat meldt Vice Motherboard. De hackers gingen aan de haal met 790 gigabyte aan data, waaronder de broncode voor FIFA 21, en bieden die te koop aan op verscheidene clandestiene hackersfora.
Lees verder

Delhaize heeft vergunning beet: Stad Gent staat supermarkt in Sint-Annakerk toe
Supermarktketen Delhaize mag in de Sint-Annakerk een buurtwinkel, een wijnbar en een restaurant uitbaten. Dat heeft het Gentse schepencollege beslist. Hiermee lijkt het dossier stilaan in zijn finale plooi te vallen.
Lees verder

Vader Meghan Markle smeekt om vergiffenis in nieuw interview: "Al honderd keer excuses aangeboden"
Thomas Markle (76) heeft opnieuw de media opgezocht om te praten over zijn dochter Meghan (39), met wie hij al drie jaar geen contact meer heeft. In de Australische versie van het nieuwsmagazine '60 Minutes' drukt hij in de uitzending van komende zondag z'n hoop uit op een verzoening, nu kleindochter Lili is geboren. Dat is te zien in een trailer die gelanceerd is.
Lees verder

Evenepoel bedankt omgeving na zege en zet vriendin Oumi (letterlijk) in de bloemetjes: "Zij hebben mij elke dag vooruit geholpen"
Remco Evenepoel weet weer wat winnen is. In de tijdrit van de Baloise Belgium Tour maakte Evenepoel zijn favorietenrol waar en pakte hij zijn eerste overwinning sinds zijn val in Lombardije vorig jaar. En of het deugd deed. Evenepoel nam uitgebreid de tijd om iedereen te bedanken en zette vriendin Oumi letterlijk in de bloemetjes.
Lees verder

Eerst de isolatie planten, dan een appartementsblok zetten: hennepveld verrijst op bouwsite
In Molenbeek zijn vandaag een half miljoen hennepplanten gezaaid. Niet om wiet te smoren, wel om er isolatiemateriaal van te maken. Na de oogst wordt op hetzelfde veld een appartements- en kantorenblok opgetrokken, dat geïsoleerd wordt met diezelfde hennep. Een wereldprimeur. "Het wordt hoe langer hoe belangrijker om gezonde materialen te gebruiken."
Lees verder

#REDCHALLENGE. Bierbeek gaat uitdaging aan en kleurt helemaal rood: "Een voetbalfeest voor alle leeftijden!"
Bierbeek kleurde woensdag helemaal rood voor de 'Red Challenge' van VTM Nieuws en hln.be. Niemand minder dan Rode Duivel Matz Sels had de inwoners uitgedaagd en zij zijn vol enthousiasme en met glans geslaagd. Van de allerkleinsten in de kinderopvang tot de rusthuisbewoners: de Belgen op het EK voetbal laten niemand onberoerd.
Lees verder

Skateboarder Lore Bruggeman (19) naar Olympische Spelen: "Vroeger durfde ik niet naar het skatepark, want ik had schrik van de grote jongens"
Ze was altijd het enige meisje in het skatepark. "Af en toe kreeg ik vreemde blikken van jongens, maar die veranderden zodra ze me zagen skaten." Nu durft niemand meer vreemd op te kijken, want Lore Bruggeman (19) uit Deerlijk staat volgende maand op haar skateboard op de Olympische Spelen. "Toen ik net begon, durfde ik hier zelfs niet van dromen."
Lees verder

Team Navalny zegt dat ziekenhuis knoeide met medische gegevens
Aanhangers van de Russische opposant Aleksej Navalny hebben het Russische ziekenhuis dat hem kort verpleegde na een aanslag met zenuwgif ervan beschuldigd medische gegevens te hebben vervalst.
Lees verder

LIVE EK hockey. Red Lions strijden tegen Nederland voor plek in finale
Kunnen de Red Lions zich plaatsen voor de finale van het Europees kampioenschap? In de halve finale nemen ze het op tegen onder noorderburen uit Nederland. Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

Idéfix, de trouwe hond van Obelix, krijgt eigen strip
Idéfix, de trouwe hond van de oersterke Galliër Obelix, krijgt een eigen strip. Het eerste album verschijnt in Frankrijk op 16 juni, aldus de uitgever. Later dit jaar volgt een animatieserie van 52 afleveringen op de Franse televisie.
Lees verder

'Gravinfluencer' Eloise van Oranje openhartig over gebruik van sociale media: "Ik ontvolg mensen die me onzeker maken"
De Nederlandse gravin Eloise van Oranje (19) heeft een manier gevonden om te kunnen omgaan met de 'perfecte plaatjes' die worden gedeeld op sociale media. In het tv-programma 'Tijd voor MAX' biechtte de oudste dochter van prins Constantijn (51) en prinses Laurentien (55) op dat ze mensen ontvolgt die haar onzeker maken.
Lees verder

Man (33) sterft na val van dakterras op appartement in Roeselare
Een 33-jarige man is woensdagnacht om het leven gekomen na een val van het dakterras van zijn appartement in Roeselare.
Lees verder