Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 juni 2021

Vrijwillige vaccinatie met Johnson & Johnson voor min-41-jarigen goedgekeurd

HLN
Vrijwillige vaccinatie met Johnson & Johnson voor min-41-jarigen goedgekeurd
Mensen jonger dan 41 jaar zullen er binnenkort vrijwillig voor kunnen kiezen om gevaccineerd te worden met het vaccin van Johnson & Johnson. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist. De inschrijving zal gebeuren via de reservelijst Qvax.
Lees verder

Vrijwillige vaccinatie met Johnson & Johnson voor min-41-jarigen goedgekeurd, inschrijven kan vanaf 16 juni
Mensen jonger dan 41 jaar zullen er binnenkort vrijwillig voor kunnen kiezen om gevaccineerd te worden met het vaccin van Johnson & Johnson. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist. De inschrijving zal vanaf 16 juni gebeuren via de reservelijst Qvax.
Lees verder

LIVE. Kevin De Bruyne traint niet mee met de groep en past wellicht voor openingsmatch - Duivels vliegen morgenvroeg naar Rusland
Morgen trappen Turkije en Italië het EK op gang, maar, nog belangrijker: onze Rode Duivels reizen dan ook af naar Sint-Petersburg om er zaterdag hun opener af te werken tegen Rusland. Welk nieuws valt er nog te rapen in het Belgische kamp, daags voordat de Duivels op het vliegtuig stappen? Via deze liveblog blijft u alvast op de hoogte!
Lees verder

Ook McDonald's springt op Pokémon-hype
Na 25 jaar is Pokémon nog steeds immens populair en dat is ook McDonald's niet ontgaan. De fastfoodketen deelt sinds gisteren Pokémonkaarten uit aan wie een Happy Meal bestelt. Op sociale media valt de actie alvast enorm in de smaak.
Lees verder

Telenet verhoogt tarieven voor internet, tv en telefonie
Telenet trekt op 16 augustus de prijs van een deel van zijn abonnementen voor internet, tv en telefonie op met 1 procent. De betrokken klanten worden de komende weken op de hoogte gebracht, zegt het telecombedrijf.
Lees verder

Mijlpaal in zicht: tegen 21 juni zijn 7 op de 10 volwassen Vlamingen een eerste keer geprikt
21 juni wordt een mijlpaal in de vaccinatiecampagne. Dan is 70 procent van de volwassen Vlamingen één keer gevaccineerd. Dat geeft nog geen groepsimmuniteit, maar we kunnen met geruster gemoed de zomer in.
Lees verder

Weyts noemt federale beslissingen over artsenquota "ronduit dramatisch"
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts is niet te spreken over de koninklijke besluiten die de federale regering heeft goedgekeurd over de artsenquota. De N-VA-minister noemt de inhoud van de kb's "ronduit dramatisch". Volgens Weyts dreigt Vlaanderen opnieuw als "flinkste leerling van de klas in de hoek gezet en gestraft te worden". Dat heeft hij in de commissie Onderwijs van het Vlaams parlement geantwoord op een vraag van CD&V-parlementslid Brecht Warnez.
Lees verder

Duizenden gezinnen in Vlaanderen kunnen stroom en gas niet betalen: "Heel wat gezinnen lijden kou"
Wegens geldgebrek moeten duizenden gezinnen in Vlaanderen het soms uren, in sommige gevallen zelfs dagen, aan een stuk stellen zonder stroom of gas. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse energieregulator Vreg. In de winter wordt zelfs kou geleden om hoge facturen te vermijden.
Lees verder

Europees Parlement wil Commissie voor EU-Hof dagen wegens "nalatigheid"
Het Europees Parlement wil de Europese Commissie voor het Hof van Justitie in Luxemburg dagen. Volgens de parlementsleden komt de Commissie haar verplichtingen niet na omdat ze niet optreedt tegen de landen die de rechtsstaat schenden, zoals Hongarije, Tsjechië en Polen. "De onwil die de Commissie nu toont, getuigt van grove nalatigheid", zegt parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld).
Lees verder

Prachtige time-lapses van zonsverduistering
Dit zijn beelden van de zonsverduistering die duizenden keren versneld zijn. Bij ons was zo'n 15 procent van de zon bedekt, maar in andere regio's was dat veel meer.
Lees verder

OPROEP. Intieme getuigenis over ongeval van naasten op avonturentocht
Dixie Dansercoer is begin deze week op 58-jarige leeftijd gestorven tijdens een val door een sneeuwbrug in Groenland. Hij was er op expeditie met zijn kompaan Seb Audy die het ongeval zag gebeuren. Naar aanleiding van zijn overlijden zijn wij met Het Laatste Nieuws op zoek naar lezers ook getuige zijn geweest van een val met dodelijke afloop van een vriend, familielid of naaste op tocht. Mensen die willen vertellen over wat zij meemaakten en hoe ze het gebeuren al dan niet een plaats hebben kunnen geven.
Lees verder

Vertonghen, die nog niet gevaccineerd is, ziet EK niet als eindpunt: "Zelfs niet als we winnen"
Een nieuwe dag, een nieuwe Duivelse persconferentie. Dit keer stond Jan Vertonghen de media te woord. "Frankrijk en Engeland zijn de grote favorieten om het EK te winnen."
Lees verder

Vertonghen, die nog niet gevaccineerd is, kijkt met verbazing naar Witsel: "Had hem nooit op dit niveau verwacht"
Een nieuwe dag, een nieuwe persconferentie van de Rode Duivels. Dit keer stond Jan Vertonghen de media te woord. "Frankrijk en Engeland zijn de grote favorieten om het EK te winnen."
Lees verder

"Je denkt dan al snel: wat ben ik toch een saaie mens": lijden we straks allemaal aan post-corona-FOMO?
Het voorbije anderhalf jaar viel er weinig te missen. Maar nu horeca, bioscopen en theaters opnieuw open zijn, mogen we weer uit ons kot. En komt ook de FOMO, de fear of missing out of angst om iets te missen, in alle hevigheid terug. "Dit wordt nog een hele uitdaging", klinkt het in De Morgen.
Lees verder

'PLL'-actrice Troian Bellisario in auto bevallen van haar tweede kind: "Er was geen ruimte om te panikeren"
'Pretty Little Liars'-actrice Troian Bellisario (35) en haar man Patrick J. Adams (39) zijn onlangs ouders geworden van hun tweede kindje. Alleen is de bevalling van Troian niet zo vlot verlopen. De actrice is namelijk bevallen in de auto.
Lees verder

Europese Commissie vraagt Polen om voorrang Europees recht te respecteren
De Europese Commissie vraagt dat de Poolse premier Mateusz Morawiecki een motie bij het grondwettelijke hof van zijn land intrekt waarin de regeringsleider de voorrang van het Europese recht in twijfel trekt.
Lees verder

Mertens ziet ook Frankrijk en Engeland als grote favorieten: "Of het nu of nooit is voor ons? Dat denk ik niet"
Dries Mertens ziet net als Jan Vertonghen twee topfavorieten om het EK te winnen: "Frankrijk in de eerste plaats, gevolgd door Engeland." En de Rode Duivels? "Het is een nadeel dat we uitwedstrijden spelen, maar we zijn natuurlijk ook heel sterk."
Lees verder

Hoog bezoek in Tubeke: Koning Filip bezoekt Duivels en krijgt gepersonaliseerd truitje mee naar huis
Hoog bezoek in Tubeke vandaag. De Rode Duivels en de staf kregen het bezoek van Koning Filip, die de spelers voor hun afreis naar Rusland kwam groeten. Op beelden van de RBFA-app is te zien hoe CEO Peter Bossaert en bondscoach Roberto Martinez de Koning opwachten en aanvoerder Eden Hazard alle spelers persoonlijk aan hem voorstelt. Zo feliciteert de Koning Dries Mertens met het doelpuntenrecord dat hij brak bij Napoli en gaf Kevin De Bruyne toe te mikken op de tweede groepswedstrijd tegen Denemarken. De Koning ging ook niet zonder lege handen naar huis. Bij zijn vertrek kreeg hij nog een gepersonaliseerd truitje van de Rode Duivels.
Lees verder

Football talk. Adriano weg bij Eupen - Wijnaldum tekent voor drie jaar bij PSG
AS Eupen moet verder zonder Adriano. Dat bevestigde Christoph Henkel, algemeen directeur 'Am Kehrweg'. "We kunnen ons niet veroorloven zijn contract te verlengen. Jammer genoeg, want Adriano is een formidabele voetballer, die ons het voorbije seizoen enorm veel heeft bijgebracht."
Lees verder

ASSISEN. Beschuldigde op moordproces Sara Laeremans: "Ik voelde me de moeder van die kinderen"
Is Inge Maderick — schoonmoeder van de vermoorde Sara Laeremans — een onschuldig sukkeltje? Of een gewiekste manipulatrice en de bron van alle kwaad? En was het vader Meesseman of zijn zoon Glenn die Sara om het leven bracht? Vanmiddag ondervroeg voorzitter Thys de beschuldigden.
Lees verder