Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 juni 2021

Vrachtwagen die schuin op rijbaan stond zorgde voor hinder op verkeerswisselaar R2 en A12 richting Antwerpen: baan is...

HLN
Vrachtwagen die schuin op rijbaan stond zorgde voor hinder op verkeerswisselaar R2 en A12 richting Antwerpen: baan is weer vrij
Door een ongeval op de verkeerswisselaar van de Antwerpse Ring met de A12 was dinsdagochtend de weg versperd richting Antwerpen. Dat meldde het Vlaams Verkeerscentrum op Twitter. Het verkeer werd tijdelijk aangeraden om te rijden via de A12 richting Nederland en de uitrit Stabroek. Momenteel is alles weer vrij.
Lees verder

Onze correspondent in Parijs: "De ontgoocheling is enorm, de Franse pers spreekt enkel over een grote mislukking"
Frankrijk is uitgeschakeld op het EK voetbal. Het verloor van Zwitserland na een bloedstollende wedstrijd die door een penaltyreeks werd beslist. "In Frankrijk is de ontgoocheling enorm", vertelt correspondent Frank Renout. "Normaal gezien beginnen de Fransen pas vanaf de kwartfinales te supporteren, maar deze keer was het anders. De natie stond echt achter de ploeg. Spijtig dat het dan zo moet stuklopen." Kylian Mbappé miste de beslissende strafschop. "Ze nemen het hem kwalijk. Hij is de duurste voetballer op dit EK en heeft dat niet kunnen tonen. Al blijft hij wel de publiekslieveling."
Lees verder

Brandstofprijzen stijgen weer: zo rij je zo zuinig mogelijk
Tijdens de coronacrisis zakte de prijs van benzine en diesel fors. Maar nu de economie zich terug op gang trekt, stijgen ook de brandstofprijzen weer tot het hoogste niveau op 2,5 jaar tijd. Hoe kan je, zeker met de autovakanties in het vooruitzicht, besparen op brandstof? HLN Drive legt uit hoe je zo zuinig mogelijk rijdt.
Lees verder

Tatyana Beloy (36) lanceert kinderboek over sociale media."We hebben allemaal nood aan duidelijke afspraken rond schermtijd, ook ouders"
De dag van vandaag kunnen we ons geen leven meer voorstellen zonder sociale media. Wij hebben het nog anders gekend, maar wat met kinderen die opgroeiden met likes, selfies en hashtags? Hoe maak je hen als ouder wegwijs in het vinden van een goeie balans tussen de on- en offline wereld? Tatyana Beloy (36) goot het antwoord op die vraag in een doe-boek voor kinderen, getiteld 'What the #?!'. Ze leert kinderen onder andere hoe ze kunnen reageren op online pestgedrag, hoe ze zichzelf graag leren zien, en hoe ze tot rust komen na alle online prikkels. "Kinderen hebben soms een duwtje in de rug nodig om terug offline te leren spelen."
Lees verder

Ook zo blij met je vaccin? Stuur ons een foto van jouw stralende gezicht!
Nu ruim drie op de vier volwassen Belgen een eerste keer ingeënt zijn tegen het coronavirus, komt het al zo vaak beloofde Rijk der Vrijheid eindelijk écht in zicht.
Lees verder

LIVE TOUR. Sprinters opnieuw aan zet, loepzuivere hattrick voor Alpecin-Fenix?
De sprinters zijn vandaag opnieuw aan zet in de Tour de France. De vierde etappe, slechts 150 kilometer lang, voert het peloton van Redon naar Fougères. Schenkt Tim Merlier (of Jasper Philipsen) Alpecin-Fenix een derde zege op rij? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Renners staken vandaag in Tour: peloton houdt halt na rustige openingsfase, pas laatste 100 kilometer wordt er gekoerst
Hommeles in de Tour. Volgens Oliver Naesen gaat het peloton vandaag staken, de vele valpartijen hebben tot grote onvrede geleid bij de renners. De bedoeling is om de eerste 50 kilometer op een rustig tempo af te werken, waarna iedereen (even) zal stoppen. Pas in de laatste 100 kilometer wordt er gekoerst.
Lees verder

Opnames film met Dimitri Vegas uitgesteld: "Door het overlijden van mijn vader stond m'n wereld op zijn kop"
De opnames van de Vlaamse actiecomedy 'Hazard' zijn uitgesteld naar augustus. Normaal gezien ging de productie deze maand van start, maar door het overlijden van de vader van Dimitri Vegas (39) en Like Mike (35) vorige maand, heeft de productie beslist om alles even on hold te zetten. Dimitri heeft zo nog wat rust voor hij op de set wordt verwacht en voor hij binnenkort vader wordt.
Lees verder

Gewezen Ketnet-wrapper Melvin Klooster veroordeeld tot 2 jaar cel met uitstel
Voormalig Ketnet-wrapper Melvin Klooster (39) is veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar, waarvan de helft met uitstel. Dat besloot de Antwerpse correctionele rechtbank dinsdagmorgen na 6 maanden en verschillende zittingsdagen. Daarmee acht de rechtbank het bewezen dat hij wielrenner Iljo Keisse in oktober 2017 te lijf was gegaan met een glazen fles. Ook zal Klooster Keisse ruim 36.000 euro schadevergoeding moeten betalen.
Lees verder

Politie lanceert campagne tegen zakkenrollers in stations: doorzie jij de truken van 'de neptoerist'?
De Spoorwegpolitie heeft in samenwerking met een vijftiental Europese andere politiediensten een nieuwe campagne gelanceerd tegen zakkenrollers in en rond treinstations. Posters en filmpjes moeten burgers waarschuwen tegen de lepe trucen van zes types pickpockets.
Lees verder

Brussels Airport verwacht 40.000 passagiers per dag
Aan het begin van de zomervakantie verwacht Brussels Airport weer tot 40.000 passagiers over de vloer te krijgen. Afgelopen weekend haalde de luchthaven van Zaventem voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie de kaap van 30.000.
Lees verder

Thomas Vermaelen, de samoerai van de Rode Duivels, onverzettelijk en klaar voor de strijd: "Ik ben maanden bezig geweest met dit EK"
"Je moet soms vechten in het leven", is zijn devies. Thomas Vermaelen (35), de onwrikbare Rode Duivel die Cristiano Ronaldo klein kreeg. "Hoe deugd het ook deed, we staan uiteindelijk nog nergens."
Lees verder

Tom Lenaerts maakt nieuwe fictiereeks voor Eén en Netflix
Eén werkt samen met productiehuis Panenka aan de nieuwe psychologische thrillerreeks 'Twee zomers'. Het scenario is van Paul Baeten en Tom Lenaerts. Die laatste neemt ook de regie voor zich. De cast bestaat uit ronkende namen als Koen De Bouw, Ruth Becquaert en Kevin Janssens. De reeks wordt in 2022 uitgezonden op de openbare omroep en nadien ook wereldwijd via Netflix.
Lees verder

Zwitserse fan beleeft meest uiteenlopende emoties tijdens match tegen Frankrijk: van pure frustratie naar complete extase in 90 seconden
De achtste finale tussen Frankrijk en Zwitserland die gisteren gespeeld werd in Kopenhagen heeft voetbalfans twee uur lang op het puntje van hun stoel gehouden. Na een uur speeltijd leek de overwinning voor Frankrijk binnen, maar Zwitserland knokte zich terug, met de gelijkmaker in de negentigste minuut als beloning. Voor de fans in het stadion was het nagelbijten tot de laatste seconde, en één fan liet zien wat elke Zwitserlandsupporter op dat moment voelde: van pure frustratie naar pure euforie op amper anderhalve minuut.
Lees verder

'Fast & Furious'-acteur John Cena doet opvallende bekentenis: "Ik was zo blut dat ik in mijn auto sliep"
Het klinkt bijna ironisch. Een aantal jaar geleden sliep acteur John Cena (44) nog in zijn auto wegens geldgebrek, nu speelt hij mee in de meest befaamde autofilm ter wereld: 'Fast & Furious 9'. "Ik wilde niet huilend naar huis, met mijn staart tussen mijn benen. Dus sliep ik in mijn auto en gebruikte ik de kleedkamers en douche van de fitness", vertelt Cena.
Lees verder

Meer dan 7 miljoen inwoners kregen al minstens eerste coronaprik: volg hier de vaccinatiecampagne in binnen- en buitenland op de voet
De vaccinatiecampagne loopt na een moeizame start als een trein. Deze zomer moet elke meerderjarige Vlaming - en ook elke 16- en 17-jarige - die dat wil minstens een eerste keer gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en Vlaanderen, en in de rest van de wereld.
Lees verder

"Met die brand heb ik niks te maken, ik heb alleen opgeschept dat ik het gedaan had": Eeklonaar riskeert jaar cel voor brandstichting, vandalisme en opzettelijke slagen
Een waslijst aan overtredingen kan een man uit Eeklo een celstraf van een jaar opleveren. De man moest zich in de Gentse correctionele rechtbank verantwoorden voor onder andere brandstichting in een garage, vandalisme aan vijf wagens en opzettelijke slagen en verwondingen aan een vrouw.
Lees verder

Energiemarkt blijft een kluwen voor de consument: zeven op de tien kennen voorwaarden van huidig energiecontract niet
Veel consumenten vinden nog steeds hun weg niet op de elektriciteits- en aardgasmarkt, wegens veel te ingewikkeld. Dat blijkt uit een bevraging door de federale energieregulator Creg.
Lees verder

LIVE. Rode Duivels trainen vandaag in Tubeke - Volgt er meer nieuws over De Bruyne en Hazard?
Vandaag en morgen bereiden de Rode Duivels zich in Tubeke voor op de kwartfinale van vrijdag tegen Italië. Om 16u trainen de Belgen, maar eerst spreken Thorgan Hazard en Matz Sels de pers toe. Wat hebben ze te vertellen? En sijpelt er meer nieuws door over de blessures van Kevin De Bruyne en Eden Hazard? Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen vanop de eerste rij.
Lees verder

Zangeres Trisha zit in zak en as: "Mijn man vraagt de scheiding aan, en ik weet niet eens waarom"
Ze leek er na haar mentale worsteling en opname in de psychiatrie weer helemaal bovenop. Maar helaas, Trisha (37) krijgt een nieuwe klap te verwerken: haar echtgenoot Kurt, de vader van hun tweeling Marie-Lore en Marie-Lynn (4) en baby Liza-Marie (9 maanden), heeft de scheiding aangevraagd. De zangeres, die niet weet hoe het nu verder moet met hun huis en hun zaak, zit in zak en as. "Ik sta op het punt om er weer helemaal onderdoor te gaan."
Lees verder