Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 juni 2021

Vlaamse Ultratop 50 wordt Vlaamse Ultratop 30

HLN
Vlaamse Ultratop 50 wordt Vlaamse Ultratop 30
Ultratop, de organisatie die wekelijks de Belgische hitparades samenstelt, zou er naar verluidt voor gekozen hebben de vijftig nummers van de Vlaamse Ultratop 50 te reduceren naar dertig nummers. Dat schrijft Showbizzsite. De lijst met het nieuwe aantal nummers zou vanaf deze week ingaan.
Lees verder

'Tomorrowland Around the World 2021' maakt thema en line-up bekend
Binnen drie weken verwelkomt Tomorrowland festivalgangers van over de hele wereld op hun virtuele festival 'Tomorrowland Around the World 2021'. Hoewel het tot voor kort relatief stil bleef over de details van het festival, heeft de organisatie nu het thema en de line-up bekend gemaakt. De tweedaagse digitale muziekfestivalervaring mag artiesten van over de hele wereld verwelkomen op het 'Amicorum Spectaculum', één van de meest mythische thema's in de geschiedenis van Tomorrowland. Onder meer Charlotte de Witte, Nicky Romero en Alan Walker zullen tijdens het virtuele festival optreden.
Lees verder

Plooirokjes, witte sokken en poloshirts: Vogue roept 'tenniscore' uit tot de nieuwste modetrend
Hadden we de voorbije maanden enthousiast de joggingbroek omarmd, duikt er nu een nieuwe sportieve modetrend op. Eentje die gepaard gaat met plooirokken, skorts, hoge witte sokken en poloshirts. Jawel: tenniskledij eist momenteel alle aandacht op. En de timing kan niet beter zijn. Want Wimbledon, het meest prestigieuze en oudste tennistoernooi ter wereld, is deze week gestart. Game, set, match!
Lees verder

Honderden Nederlanders brengen coronavirus mee vanop vakantie in Spanje en Portugal
Opnieuw hebben honderden Nederlanders het coronavirus mee teruggenomen van hun zomervakantie. Zeker 400 mensen die in de afgelopen week positief zijn getest, waren in de twee weken ervoor in het buitenland. De kans is groot dat ze het virus daar hebben opgelopen.
Lees verder

LIVE TOUR. Vierde rit is kroniek van aangekondigde massasprint: zorgt Philipsen voor hattrick Alpecin-Fenix?
De sprinters zijn vandaag opnieuw aan zet in de Tour de France. De vierde etappe, slechts 150 kilometer lang, voert het peloton van Redon naar Fougères. Schenkt Jasper Philipsen Alpecin-Fenix een derde zege op rij? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Europees Asielagentschap ziet het levenslicht
Het Europees Ondersteuningsbureau voor asielzaken (EASO) wordt omgevormd tot een echt Europees Asielagentschap. De onderhandelaars van de Raad en het Europees Parlement hebben daarover een akkoord bereikt. Het agentschap moet ervoor zorgen dat de nationale asielprocedures sneller afgehandeld worden en beter op elkaar afgestemd zijn. Lidstaten zullen de hulp van het agentschap kunnen inroepen wanneer zich een piek van het aantal asieldossiers voordoet.
Lees verder

Het moment waarop enorme vuurbal uit Londens station vliegt
Maandag woedt een grote brand in treinstation Elephant and Castle in Londen. Een voorbijganger filmt hoe omstaanders gaan lopen van een ontploffing die een enorme vuurbal de straat op jaagt.
Lees verder

Frank de Boer niet langer bondscoach van Nederland na mislukt EK: "Geen gezonde situatie voor mij"
Frank de Boer is niet langer bondscoach van Nederland. Dat maakte de KNVB zopas bekend na een evaluatie. Oranje werd zondag uitgeschakeld door Tsjechië in de achtste finales van het EK voetbal.
Lees verder

Frank de Boer niet langer bondscoach van Nederland na mislukt EK
Frank de Boer is niet langer bondscoach van Nederland. Dat maakte de KNVB zopas bekend na een evaluatie. Oranje werd gisteren uitgeschakeld door Tsjechië in de achtste finales van het EK voetbal.
Lees verder

Brusselse volkszanger Lange Jojo (84) op pensioen: "80 procent van mijn fysieke kracht kwijt
Lange Jojo gaat op pensioen. Dat bevestigde de 84-jarige Brusselse volkszanger aan VRT NWS. "Ik heb de kracht en de goesting niet meer om op te treden", legt Jean Vanobbergen, zoals hij echt heet, uit.
Lees verder

Robots schudden mechanische heupen los
Boston Dynamics toont in een nieuwe video opnieuw hun populairste robot Spot. Dit keer danst hij en dat op een nummer van de K-pop-groep BTS.
Lees verder

Politie vindt 3.000 kilo cocaïne en 11 miljoen euro in boerderij nabij Amsterdam
In een boerderij in het Nederlandse dorp De Kwakel bij Uithoorn (Noord-Holland), ten zuiden van Amsterdam, heeft de politie bijna 3.000 kilo cocaïne ontdekt. Naast de drugs lagen in het pand nog eens elf miljoen euro aan contanten, diverse vuurwapens en andere luxe goederen.
Lees verder

LIVE. Saka opnieuw aan de aftrap bij Engeland in kraker tegen Duitsland, waar Werner en Müller starten
• 1/8ste finales • Aftrap: 18u • Ref: Danny Makkelie (Ned) • Wembley
Lees verder

Chris Van Espen uit 'Tegen de Sterren Op' verrassend getrouwd met zijn Elke: "Nochtans wilde ik vrijgezel blijven"
'Tegen De Sterren Op'-acteur Chris Van Espen heeft er een druk jaar opzitten - verrassend genoeg met dank aan de coronamaatregelen. "Financieel ben ik heel goed uit deze periode gekomen", klinkt het. Hij vertelt alles over zijn huwelijk met beste vriendin Elke (38) in Las Vegas, of het ook bij ons rechtsgeldig is en of we een nieuw seizoen van 'Tegen De Sterren Op' mogen verwachten. "De fans zijn nog steeds talrijk, merk ik."
Lees verder

Nummer 31 voor Cavendish! Brit sprint naar zege na thriller van jewelste tussen peloton en sterke Van Moer
Marc Cavendish heeft 'm te pakken. De Brit haalde vijf jaar na zijn laatste overwinning ritzege nummer 31 binnen in de Tour de France. De renner van Deceuninck-Quick.Step haalde het in een massasprint voor Bouhanni en Philipsen. 'Cav' pakt ook groen, Mathieu van der Poel behoudt het geel. In het slot legde Brent Van Moer met een uitval de sprintersploegen het vuur flink aan de schenen.
Lees verder

WIMBLEDON. Topreekshoofd Barty verslaat afscheidnemende Suarez Navarro - De Minaur moet enkele dagen na titel in Eastbourne al inpakken
Ashleigh Barty (WTA-1) is de eerste ronde van Wimbledon zonder kleerscheuren doorgekomen. Het Australische eerste reekshoofd had dinsdag wel drie sets nodig tegen de Spaanse Carla Suarez Navarro (WTA-138). In 1 uur en 43 minuten werd het 6-1, 6-7 (1/7) en 6-1. In de tweede ronde wacht de Russin Anna Blinkova (WTA-89) of de Hongaarse Timea Babos (WTA-116).
Lees verder

Vindplaats Jürgen Conings blijkt te goed verstopt, dus hangen aanhangers pijlen op
De boom waar militair Jürgen Conings stierf, blijkt zo moeilijk vindbaar dat aanhangers nu pijlen hebben opgehangen. Nochtans klonk vanuit diezelfde groep dat speurders hem makkelijk hadden moeten vinden, net omdat het niet ver van een mountainbiketrail ligt. De plek ligt intussen vol bloemen en kaarsen.
Lees verder

Cavendish met tranen in de ogen: "Velen geloofden niet meer in mij, maar deze jongens wel"
Met tranen in de ogen, krop in de keel en niet goed wetend welke woorden te kiezen gaf Mark Cavendish een korte reactie na zijn ritwinst in de Tour de France. "Hier zijn was al zo speciaal..."
Lees verder

IMF wil ambitieuzer begrotingsplan van Belgische regering
Het International Monetair Fonds (IMF) vindt dat de Belgische regering meer moet doen om de overheidsschuld af te bouwen. De instelling uit Washington meent dat na de coronacrisis vooral aan de uitgaven gesleuteld moet worden, want de belastingdruk is al hoog in België.
Lees verder

Rijkste Belgen zijn nog rijker geworden dankzij de baksteen in hun maag
In 2020 zijn de Belgische miljonairs iets rijker geworden. Dat blijkt uit het 25e 'World Wealth Report' van consultancybedrijf Capgemini. Met 133.600 zijn ze in ons land, en ze bezitten samen 286 miljard euro. Verrassend genoeg ligt de coronacrisis net aan de basis van hun groeiende rijkdom.
Lees verder