Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 juni 2021

Vijftiger die meer dan 60 foutgeparkeerde wagens van toeristen uit binnen- en buitenland beschadigde wordt vrijgesproken

HLN
Vijftiger die meer dan 60 foutgeparkeerde wagens van toeristen uit binnen- en buitenland beschadigde wordt vrijgesproken
Een 52-jarige man uit Heist, die in twee jaar tijd meer dan 60 wagens beschadigde van toeristen uit binnen- en buitenland, is in de Brugse rechtbank vrijgesproken. A.D. was naar eigen zeggen de vele foutparkeerders in z'n buurt beu. De rechter oordeelde echter dat de vijftiger ten tijde van de feiten ontoerekeningsvatbaar was, maar intussen is hersteld.
Lees verder

Rechter neemt wagen in beslag nadat bestuurder zonder gordel met 206 kilometer per uur over E17 vlamt
Met meer dan 200 kilometer per uur over de snelweg scheuren in Lokeren is geen goed idee. Dat heeft ook Marcin L. aan den lijve mogen ondervinden. De man stond dinsdagvoormiddag voor politierechter Peter D'Hondt en is niet alleen zijn voertuig kwijt, hij kreeg ook een rijverbod van vijf jaar.
Lees verder

Rennersprotest in Tour: peloton staat (met dank aan Greipel) stil bij start, beginfase aan slakkengangetje afgewerkt
Hommeles in de Tour. Het peloton stond vandaag een minuut stil bij de officiële start, een protestactie nadat heel wat renners ten val kwamen. Ook werd de eerste 10 kilometer van de etappe aan een slakkengangetje afgewerkt. Maar een indrukwekkende actie was het allerminst.
Lees verder

Invallen bij Russische onderzoeksjournalisten omdat ze rijkdom minister wilden openbaren
In Moskou vinden momenteel invallen en huiszoekingen plaats bij onderzoeksjournalisten van Russisch nieuwsmedium Proekt (project). Het medium stond naar eigen zeggen op het punt om over de veronderstelde rijkdom van minister van Binnenlandse Zaken Vladimir Kolokoltsev en zijn familie te publiceren. Proekt is een van de weinige onafhankelijke media in Rusland.
Lees verder

Speurders vonden nog geen bewijzen van extremistisch motief mesaanval in Würzburg
In het onderzoek naar de mesaanval in het Duitse Würzburg hebben de onderzoekers naar eigen zeggen in de woning van de vermoedelijke dader geen bewijzen gevonden voor een islamistisch of extremistisch motief. Dat hebben de gerechtelijke autoriteiten dinsdag laten weten in een persbericht.
Lees verder

Verontwaardiging over lastigvallen Britse medische regeringsadviseur: "Verachtelijke intimidatie"
De Britse premier Boris Johnson hekelt de "verachtelijke intimidatie" van Chris Whitty, de Chief Medical Officer (CMO) die de regering advies geeft over medische zaken en de aanpak van het coronavirus. Op sociale media verschenen gisteren beelden waarop te zien is dat de topadviseur door twee mannen wordt gegrepen terwijl hij over straat loopt.
Lees verder

OPROEP. Heb jij nog een ticket bemachtigd voor België-Italië?
Vrijdag spelen de Rode Duivels in München tegen Italië. Wij zijn voor een reportage op zoek naar supporters die nog in laatste instantie aan een ticket geraakt zijn of er eentje proberen te bemachtigen?
Lees verder

LIVE TOUR. Brent Van Moer opent de debatten na lauw protest en minuut stilstand
De sprinters zijn vandaag opnieuw aan zet in de Tour de France. De vierde etappe, slechts 150 kilometer lang, voert het peloton van Redon naar Fougères. Schenkt Tim Merlier (of Jasper Philipsen) Alpecin-Fenix een derde zege op rij? Volg het hier LIVE!
Lees verder

LIVE TOUR. Peloton houdt op aangeven van Greipel dan toch even de benen stil - Benoot: "Moeilijk om alle renners op een lijn te krijgen"
De sprinters zijn vandaag opnieuw aan zet in de Tour de France. De vierde etappe, slechts 150 kilometer lang, voert het peloton van Redon naar Fougères. Schenkt Tim Merlier (of Jasper Philipsen) Alpecin-Fenix een derde zege op rij? Volg het hier LIVE!
Lees verder

LIVE TOUR. Van Moer en Périchon met z'n tweeën voorop, peloton bewaart controle
De sprinters zijn vandaag opnieuw aan zet in de Tour de France. De vierde etappe, slechts 150 kilometer lang, voert het peloton van Redon naar Fougères. Schenkt Tim Merlier (of Jasper Philipsen) Alpecin-Fenix een derde zege op rij? Volg het hier LIVE!
Lees verder

LIVE. 3M-top vandaag gehoord in Vlaams Parlement, zitting wordt met argusogen gevolgd
Enkele verantwoordelijken van 3M zullen vandaag in de commissie Leefmilieu van het Vlaams Parlement komen spreken over de PFAS-problematiek. PFAS (Poly- en perfluorakyltoffen) is de familie chemische stoffen waartoe ook PFOS behoort, de vervuilende stof die 3M tot 2002 op zijn site in Zwijndrecht produceerde. De hoorzitting start om 14 uur en u kan alles hier live volgen.
Lees verder

Elise Mertens plaatst zich probleemloos voor tweede ronde op Wimbledon
Elise Mertens (WTA 16) is goed begonnen aan Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. De 25-jarige Limburgse versloeg in de eerste ronde haar Britse leeftijdsgenote Harriet Dart (WTA 142), die een wildcard kreeg, in twee sets.
Lees verder

"Onze voeding is heel bruin en beige." Voedingsdeskundige legt uit waarom het beter is om te eten volgens de kleuren van je chakra's
Eten volgens de kleuren van je chakra's: het klinkt zweverig, maar kan een handig hulpmiddel zijn om je lichaam én geest te voeden wat ze nodig hebben. "Kleur is ontzettend belangrijk en gezond", zegt voedingsdeskundige Lily Joan Roberts. "De kleurrijkste planten bevatten de meeste voedingsstoffen." Van beter slapen door paarse groenten tot minder moodswings door oranje fruit: Roberts zet aan de hand van kleur en chakra's piekfijn op een rijtje welke voeding iets voor je lichaam en geest doet.
Lees verder

Beter slapen door paarse groenten, minder moodswings door oranje fruit: het effect van eten volgens de kleuren van je chakra's
Eten volgens de kleuren van je chakra's: het klinkt zweverig, maar kan een handig hulpmiddel zijn om je lichaam én geest te voeden wat ze nodig hebben. Want als je eet volgens je chakra's wordt je bord al snel een regenboog. "En kleur is ontzettend belangrijk en gezond", zegt voedingsdeskundige Lily Joan Roberts. "De kleurrijkste planten bevatten de meeste voedingsstoffen." Van beter slapen door paarse groenten tot minder moodswings door oranje fruit: Roberts zet aan de hand van kleur en chakra's piekfijn op een rijtje welke voeding iets voor je lichaam en geest doet.
Lees verder

Wat als je een tussenstop maakt in een ander land? En wat als je vanuit Nederland vertrekt? Al uw vragen over vliegvakanties beantwoord
Nog enkele dagen en dan start op 1 juli officieel de zomervakantie. Eén waar - na maanden van beperkingen en regels - nog nooit zó hard naar is uitgekeken. Toch zullen reizigers ook deze zomer nog rekening moeten houden met een hele resem afspraken. Wij zochten voor u een weg door het kluwen aan regels. Wat als je vertrekt en landt in een Nederlandse of Duitse luchthaven? En wat als je een tussenstop moet maken? In onze reeks beantwoorden we al uw reisvragen. Vandaag: alles over uw vliegreizen.
Lees verder

Onze redactrice test 3D-geprinte zooltjes: "Al na een paar dagen voel ik ze niet meer zitten en is ook mijn kniepijn verleden tijd"
Als we al iets positiefs hebben overgehouden aan de coronamiserie, dan is het wel dat we massaal meer begonnen te wandelen. Domper: daarmee namen ook de rug-, heup-, knie- en voetklachten toe. Maar dankzij de nieuwste (Belgische!) technologie kunnen die vaak verholpen worden met 3D-geprinte inlegzolen van Phits, op maat van je voet(afwijking). "De mogelijkheden zijn op enkele jaren tijd enorm toegenomen, zowel voor gewone gebruikers als voor sporters", geeft kinesitherapeute Eef Lantin mee. Hoeveel kost dat en hoe gaat dat in zijn werk? We zochten het proefondervindelijk uit.
Lees verder

Zwaar verdict voor Renée Eykens na val: afgescheurde achillespees en streep door Tokio
Renée Eykens moet een kruis maken over de Olympische Spelen in Tokio. Ze liep bij een valpartij op het BK atletiek afgelopen zondag een afgescheurde achillespees op, zo bevestigde ze op Instagram. In Rio haalde de 800-meterloopster nog de halve finales.
Lees verder

Ruim miljoen belastingaangiftes ingediend via Tax-on-web: morgen moeten papieren belastingaangiften binnen zijn
De federale overheidsdienst Financiën heeft de voorbije weken meer dan een miljoen belastingaangiften binnengekregen via de onlinedienst Tax-on-web. Dat blijkt uit een stand van zaken van de overheidsdienst.
Lees verder

Singapore stapt af van zero Covid-strategie: "We kunnen het virus niet uitroeien, maar wel doorgaan met ons leven"
Het was een van de landen die het meest succesvol was in het bestrijden van Covid-19. Maar nu heeft Singapore aangekondigd het geweer radicaal van schouder te veranderen. Het doel is niet langer om geen enkele besmetting meer te hebben, maar wel om te leven met het coronavirus in een nieuw normaal, zoals we ook leven met de griep. Zo wil Singapore dat aanpakken.
Lees verder

Autopsie bevestigt hoe softwarepionier John McAfee in Spaanse cel om het leven kwam
Een autopsie wijst uit dat softwarepionier John McAfee (75) uit het leven is gestapt in zijn cel in de gevangenis van Barcelona. Dat schrijft de Spaanse krant El Païs op basis van verschillende bronnen dicht bij het onderzoek. McAfee werd afgelopen woensdag dood aangetroffen. Hij zat in Spanje in de cel nadat hij in de VS beschuldigd was van belastingontduiking.
Lees verder