Doorgaan naar hoofdcontent

Vier dagen voor de horeca volledig heropent, moet terras van café Belfort dicht: “Volgens de stad is dit geen terr...

HLN
Vier dagen voor de horeca volledig heropent, moet terras van café Belfort dicht: "Volgens de stad is dit geen terras, begrijp jij dat?"
Julien Saeys, uitbater van café Belfort in Aalst, moest vrijdagavond zijn terras sluiten. Niet in overeenstemming met de geldende coronamaatregelen, zo vindt de stad, en dus moet Julien na drie weken opnieuw de deuren sluiten. "Mijn terras blijkt geen terras te zijn. Onbegrijpelijk. Op 9 juni mag ik weer heropenen, mogen mensen binnen en buiten zitten. Waarom is deze pesterij nodig na een zwaar coronajaar?", vraagt de man zich af.
Lees verder

LIVE. Bissegger zet kanontijd neer, Dennis strandt op 18 seconden
Na een jaar afwezigheid door het coronavirus staat de Ronde van Zwitserland opnieuw op het programma. De etappekoers trekt zich vandaag op gang met een tijdrit van 10,9 km, waar wel wat toppers hun zinnen op hebben gezet. Onder hen ook Tom Dumoulin, die zijn eerste koers rijdt in 2021 en terugkeert na een mentale rustpauze, wordt het een eerste test met het oog op de tijdrit op de Olympisch Spelen, al is die wel een pak langer en bevat die meer hoogtemeters. Kan de Nederlander zich meteen tonen? Volg het hieronder live!
Lees verder

"Vorige week stonden we nog te lachen en te babbelen. En nu dit": familie en collega's nemen afscheid van Pedro (44) na arbeidsongeval in Coca-Colafabriek
"We waren twee handen op één buik. Waar Pedro kwam, zag je mij. Hij was mijn soulmate." Geëmotioneerd maar vol trots blikt vader Marc terug op zijn zoon Pedro De Bruyne (44), die zaterdag het leven liet toen een productieband op hem belandde in de Coca-Colafabriek in Zwijnaarde. "Een echte selfmademan. Voor zijn werkijver werd hij door iedereen bewonderd, maar het is hem misschien fataal geworden", klinkt het bij zijn collega's.
Lees verder

Mooie start van het EK voor de Red Panthers met gelijkspel tegen groepsfavoriet Duitsland
De Red Panthers openden het EK in Amstelveen met een zeer sterke prestatie tegen Duitsland, de op papier sterkste opponent uit de poule. Het overwicht was in de eerste helft voor de Belgische hockeyvrouwen, in het derde kwart nam Duitsland het initiatief over. Met nog zeven minuten op de klok scoorde Duitsland en leken de Panthers het deksel op de neus te krijgen, maar twee minuten later zorgde Ambre Ballenghien voor de zeer verdiende gelijkmaker: 1-1.
Lees verder

SHOWBITS. Welke actrice stapt in het huwelijksbootje en Gert Verhulst geniet van z'n zondags ontbijt
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE F1. Pijnlijk racebegin voor Leclerc en Ferrari in Baku, Verstappen vliegt. Wint 'Mad Max' de GP van Azerbeidzjan?
Om 14u is de GP Formule 1 van Azerbeidzjan op gang geschoten. Volg de race hieronder via onze liveblog.
Lees verder

Padun wint opnieuw en is de man van het slotweekend in de Dauphiné, Porte haalt eindzege binnen
Mark Padun heeft een uitroepteken achter het slotweekend in de Dauphiné gezet. De 24-jarige Oekraïener reed net als gisteren naar de dagzege. In de zware slotrit naar Les Gets haalde Richie Porte de eindzege binnen.
Lees verder

Ryan Reynolds praat open over mentale issues: "Mijn dochters moeten weten dat er gevoelens mogen zijn"
Ryan Reynolds wil graag een rolmodel zijn voor zijn drie dochters. Om die reden sprak de 44-jarige acteur onlangs openhartig over het feit dat hij al jaren kampt met angsten.
Lees verder

Aantal oplichtingen door vriendschapsfraude piekt: "Ik wantrouw ieder sms'je, iedere mail"
Het aantal meldingen van vriendschapsfraude bij de Economische Inspectie is vorig jaar fors toegenomen. Het ging om 1.317 meldingen in 2020 tegenover 718 meldingen een jaar voordien, wat neerkomt op een stijging van 83 procent. Dat meldt Kamerlid Leen Dierick (CD&V), die daarover cijfers opvroeg bij minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS).
Lees verder

LIVE F1. Indrukwekkende Verstappen vliegt in Baku, Stroll crasht stevig. Wie wint de GP van Azerbeidzjan?
Om 14u is de GP Formule 1 van Azerbeidzjan op gang geschoten. Volg de race hieronder via onze liveblog.
Lees verder

Zaak MH17 wordt na 7 jaar eindelijk behandeld in rechtbank: dit zijn de 4 verdachten van moord op 298 inzittenden
In Nederland gaat morgen de behandeling van het proces rond het neergeschoten vliegtuig MH17 van start. Zeven jaar nadat het vliegtuig neergehaald werd boven het oosten van Oekraïne zal de zaak na heel wat onderzoek behandeld worden. Vier commandanten worden verdacht van moord op de 298 inzittenden, waaronder zes Belgen. De beklaagdenbank zal echter leeg blijven. De vier zouden op Russische grondgebied verblijven, een uitlevering aan Nederland is niet mogelijk.
Lees verder

SpaceX lanceert satelliet voor radio-uitzendingen
Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft succesvol een satelliet voor digitale radio-uitzendingen gelanceerd. Dat meldt de gezaghebbende krant 'Florida Today'.
Lees verder

WK JUDO. Verstraeten niet voorbij achtste finales, Jura en Petit sneuvelen bij eerste kamp
Jorre Verstraeten (-60 kg) raakte op de openingsdag van het wereldkampioenschap judo in Boedapest niet verder dan de achtste finales. Bij de -48 kg werden Anne-Sophie Jura en Loïs Petit uit het toernooi gewipt na hun eerste kamp.
Lees verder

Van Quickenborne hoopt nog op akkoord in parlement over haatspraak
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) hoopt nog steeds dat een serene discussie in het parlement kan leiden tot een meer effectieve aanpak van haatmisdrijven. Wel moeten daarbij duidelijke grenzen worden gesteld, vindt de minister. De piste om haatspraak enkel strafbaar te stellen indien het aanzet tot geweld, zoals N-VA voorstelt, lijkt hij niet te volgen, zo bleek in De Zevende Dag op Eén.
Lees verder

CELEBS 24/7. Jane Fonda is in topconditie en van wie is dit super schattig dochtertje?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE F1. Wat een pech! Klapband voor Max Verstappen, die op weg was naar de zege in Azerbeidzjan!
Om 14u is de GP Formule 1 van Azerbeidzjan op gang geschoten. Volg de race hieronder via onze liveblog.
Lees verder

EK RETRO. Terugblik op het eerste EK van de Belgen: enkel 'Der Bomber' kan Goethals' muur neerhalen
De Rode Duivels waren voor de gelegenheid Witte Duivels. Ons land haalt in 1972 voor het eerst de eindronde van het EK en organiseert ook het toernooi. Omdat de andere kandidaat-gastlanden zich niet kwalificeerden. Tot zover ons geluk. België elimineerde Schotland, Denemarken, Portugal en Italië en moest het in de halve finale opnemen tegen Duitsland...
Lees verder

ROLAND GARROS. Geen kwartfinales in het dubbel voor Sander Gillé en Joran Vliegen
Sander Gillé en Joran Vliegen hebben zich niet weten te plaatsen voor de kwartfinales in het dubbelspel op Roland Garros. De veertiende reekshoofden gingen met 6-4 en 7-6 (8/6) onderuit tegen de Spanjaarden Pablo Andujar en Pedro Martinez in de derde ronde. Vorig jaar werden Gillé en Vliegen in de eerste ronde uitgeschakeld in Parijs. Vliegen schopte het in 2019 aan de zijde van de Kazach Mikhail Kukushkin tot in de kwartfinales.
Lees verder

Buurman schiet na huurgeschil koppel dood op eiland Corfu
Een schietincident met drie doden heeft deze ochtend voor de nodige consternatie gezorgd in de toeristische plek Dassia op het Griekse eiland Corfu. Een man en een vrouw werden met een karabijn in hun tuin doodgeschoten door hun buurman. De dader beroofde zichzelf nadien van het leven, meldt de nieuwssite ERT. Een huurgeschil lag aan de basis van het incident.
Lees verder

Mariah Carey na ruzie met Jay-Z weg bij Roc Nation: "Ze hadden een explosief overleg"
Mariah Carey (51) wordt niet langer vertegenwoordigd door managementbureau Roc Nation. De zangeres heeft volgens een ingewijde een heftige ruzie gehad met oprichter Jay-Z (51).
Lees verder