Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 juni 2021

Vermiste peuter Noah (2) in Portugal na bijna 36 uur “gezond en wel” aangetroffen

HLN
Vermiste peuter Noah (2) in Portugal na bijna 36 uur "gezond en wel" aangetroffen
De tweejarige Noah die woensdagmorgen verdween in het oosten van Portugal, is levend en wel teruggevonden. Dat gebeurde volgens Portugese media in het gebied waar ruim honderd vrijwilligers naar hem zochten, ondersteund door brandweer en politie met speurhonden en warmtedrones.
Lees verder

De Bruyne geeft uitleg bij z'n viering en vond het niet zo vreemd dat het moeizaam liep
Hij deed Denemarken-België helemaal kantelen na zijn invalbeurt. Kevin De Bruyne stond er meteen in Kopenhagen. Met een assist, een goal en een ingetogen viering maakte hij danig indruk.
Lees verder

"Kanye West maakte eerste move in romance met Irina Shayk"
Kanye West (44) en Kim Kardashian (40) zijn nog niet zo lang uit elkaar, maar de rapper was duidelijk klaar om opnieuw te daten. Volgens het Amerikaanse magazine Us Weekly is het namelijk West die de eerste move heeft gemaakt in zijn huidige romance met Irina Shayk (35).
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Vier jaar geleden is beslist om niet te communiceren over vervuilende PFOS-affaire: persbericht lag klaar, maar werd niet verzonden
Vermijd eigen kweek. Dat kregen de bewoners van Zwijndrecht deze week te horen van de Vlaamse regering. Die aanbeveling deed toxicoloog Jan Tytgat al in 2017. De gezondheidsrisico's door de PFOS-vervuiling zijn al vier jaar bekend bij de politiek. Er is zelfs stevig nagedacht over hoe men de bewoners van Zwijndrecht moest inlichten. Dat blijkt uit mailverkeer tussen de hoofdrolspelers. Maar uiteindelijk bleef het oorverdovend stil. Waar liep het spaak? Een reconstructie.
Lees verder

LIVE. Depay schiet tweede treffer huizenhoog over, Oranje gaat rusten met 1-0 tegen Oostenrijk
• Tweede speeldag groep C • Aftrap: 21 uur • Johan Cruijff ArenA (Amsterdam) • Nederland en Oostenrijk wonnen elk hun openingsmatch
Lees verder

Marco Borsato en Leontine hebben vlinders in de buik
Het lijkt erop dat Marco Borsato en zijn ex-vrouw Leontine elkaar langzaam weer vinden in de liefde. De twee hinten op Instagram op een hereniging.
Lees verder

Rabobank.be stopt definitief tegen juli 2022: u bent klant, wat nu?
De Nederlandse groep Rabobank heeft geen overnemer gevonden voor Rabobank.be. De Belgische spaaractiviteiten worden daarom stopgezet. De spaarrekeningen worden afgesloten op 1 juli 2022, de zichtrekeningen op een later moment. Voor 53 mensen volgt collectief ontslag.
Lees verder

Van drie naar tien dagen: Kamer keurt uitbreiding rouwverlof finaal goed
Het rouwverlof breidt uit van drie naar tien dagen. Dat heeft de plenaire Kamer donderdagavond unaniem beslist. Nabestaanden die een partner of een inwonend kind verliezen, zullen die dagen bovendien flexibel kunnen opnemen binnen het jaar na het overlijden.
Lees verder

LIVE. Malen gunt Dumfries de 2-0, Nederland op weg naar zege tegen Oostenrijk
• Tweede speeldag groep C • Aftrap: 21 uur • Johan Cruijff ArenA (Amsterdam) • Nederland en Oostenrijk wonnen elk hun openingsmatch
Lees verder

LIVE. Wéér een gemiste kans, diept Oranje voorsprong tegen Oostenrijk nog uit in tweede helft?
• Tweede speeldag groep C • Aftrap: 21 uur • Johan Cruijff ArenA (Amsterdam) • Nederland en Oostenrijk wonnen elk hun openingsmatch
Lees verder

Ook Belgen hebben oog voor colaflesjes tijdens persconferentie: "Duivels houden van Coca Cola"
Na de acties van onder anderen Cristiano Ronaldo was het aan de Rode Duivels om tijdens het persmoment te grappen met de flesjes van sponsor Coca Cola, die ostentatief in beeld staan.
Lees verder

Licht op groen voor administratieve toeslag: alle geldboetes 9 tot 25 euro duurder
Op alle strafrechtelijke geldboetes komt een administratieve toeslag van 8,84 of 25,32 euro. Dat staat in een programmawet die donderdagavond is goedgekeurd in de plenaire vergadering van de Kamer.
Lees verder

Oranje blijft foutloos: Nederland kent weinig moeite met Oostenrijk en is zeker van groepswinst
Denzel Dumfries, het was niet de hoofdrolspeler waar Nederland op had gerekend, maar de rechtsachter van PSV mist alleen nog een cape die bij zijn oranje uitrusting past. Weer was hij de held met de verlossende 2-0 die Oranje van groepswinst en een plek bij de laatste zestien verzekert.
Lees verder

Juneteenth, de dag waarop slavernij in VS werd afgeschaft, voortaan nationale Amerikaanse feestdag
Juneteenth, de dag waarop de afschaffing van de slavernij in de Verenigde Staten wordt herdacht, wordt een officiële nationale feestdag. De 'Juneteenth National Independence Day Act' was de voorbije dagen al goedgekeurd in de beide kamers van het Congres en donderdag heeft Amerikaans president Joe Biden de wet formeel ondertekend.
Lees verder

Israël bombardeert Gazastrook na aanvallen met brandballonnen
De Israëlische luchtmacht heeft donderdag in de Gazastrook nieuwe aanvallen uitgevoerd op doelen van de radicaal-islamitische beweging Hamas. Dat hebben het leger en ooggetuigen meegedeeld.
Lees verder

Amerikaans paar dat wapens richtte op BLM-betogers bekent schuld: 'Ik zou het zo weer doen'
Het advocatenpaar uit St. Louis dat wereldwijde bekendheid verwierf omdat ze wapens richtten op Black Lives Matter-demonstranten die langs hun villa trokken, heeft donderdag schuld bekend. Mark (63) en Patricia (61) McCloskey werden veroordeeld tot een geldboete wegens respectievelijk het in gevaar brengen van mensen en intimidatie.
Lees verder

Kim Jong-un: "Noord-Korea is klaar voor zowel dialoog als confrontatie met VS"
De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un zegt dat zijn land zich voorbereidt op zowel dialoog als confrontatie met de VS, en vooral op confrontatie, na een "gedetailleerde analyse van de nieuwe Amerikaanse regering". Dat meldt het staatspersagentschap KCNA vandaag.
Lees verder

UNICEF: "Zelfs rijke landen scoren slecht in kwaliteitsvolle en betaalbare kinderopvang"
Zelfs in de rijkste landen is betaalbare en kwalitatieve kinderopvang niet altijd een evidentie. Luxemburg, IJsland en Zweden scoren het hoogst van de 41 landen die door VN-kinderrechtenorganisatie Unicef onderzocht werden. België komt op de achttiende plaats.
Lees verder

Noodtoestand in Californië en Louisiana om extreem weer
In twee Amerikaanse staten hebben de gouverneurs de noodtoestand uitgeroepen vanwege extreem weer. In Californië is dat vanwege de hitte en in de zuidelijke staat Louisiana vanwege een verwachte tropische storm.
Lees verder

Bondscoach Sven Vanthourenhout staat aan de start van een spannende koerszomer: "We gaan niet zomaar overal goud pakken"
Met het Belgisch kampioenschap is ook de sportzomer in het wielrennen begonnen. Tour, Spelen, WK in Leuven. Voor bondscoach Sven Vanthourenhout wachten spannende, maar ook moeilijke tijden. Want niet iedereen kan overal deelnemen. "Er is één iemand die ik zeker moet ontgoochelen voor Tokio. Dat is niet de olympische kampioen."
Lees verder