Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 9 juni 2021

Van lef gesproken... man (35) probeert zakje met liefst 38 gram heroïne gevangenis binnen te smokkelen

HLN
Van lef gesproken... man (35) probeert zakje met liefst 38 gram heroïne gevangenis binnen te smokkelen
Een 35-jarige Bruggeling heeft begin dit jaar meteen naam gemaakt, toen hij door de politie de gevangenis werd binnengebracht. Bij een fouillering werd meteen een zakje met liefst 38 gram heroïne aangetroffen bij de man.
Lees verder

LIVE. Vier vluchters vechten het uit voor ritwinst in Zwitserland, geen hattrick Van der Poel
Een hattrick voor Mathieu van der Poel in de Ronde van Zwitserland? Tussen Pfaffnau en Gstaad krijgt de Nederlander opnieuw een parcours dat hem moet liggen. Volg de rit in onze liveblog.
Lees verder

54,5 ton drugs in beslag genomen sinds begin dit jaar: "Het probleem wordt enkel maar groter."
Tijdens de eerste 5 maanden van 2021 is er in de Antwerpse haven al zo'n 54,5 ton cocaïne onderschept. Dat werd woensdagochtend meegedeeld door minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) op een conferentie in de haven. Dat lijkt een record te worden, want het totale cijfer van 2020 lag op 65,4 ton. Burgemeester De Wever (N-VA) is tevreden, maar waarschuwt voor de toekomst. "Het drugsprobleem veroorzaakt veel meer doden dan terreur en het vergiftigt de samenleving veel sterker."
Lees verder

School verontschuldigt zich na weigeren van 'te blote' leerlingen aan poort: "Beseffen dat deze aanpak een heel nare indruk heeft nagelaten"
Nadat op dinsdag leerlingen aan de schoolpoort van COLOMAplus in Mechelen werden geweigerd wegens "te luchtige" kledij, maakt de school vandaag nieuwe afspraken. Zo kunnen leerlingen die zich niet aan de kledingvoorschriften houden kledij lenen van de school. In een mededeling naar de leerlingen verontschuldigt het zich over de aanpak van de kledingcontrole. "We stellen vast dat de kledingvoorschriften te vaag en niet duidelijk genoeg zijn, waardoor willekeur dreigt te ontstaan."
Lees verder

Minister Weyts verdedigt regels rond kledij: "Een school is geen strandbar"
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vindt het perfect verdedigbaar dat scholen kledingvoorschriften opleggen aan hun leerlingen. "Het maakt wel uit wat je draagt en niet draagt. Het is goed dat er lijnen worden getrokken. Een school is een locatie om te leren, geen vrijetijdslocatie. Een school is geen strandbar." Weyts vindt het wél goed dat jongeren hun stem laten horen.
Lees verder

LIVE. Drie vluchters vechten het uit voor ritwinst, geen hattrick voor Van der Poel
Een hattrick voor Mathieu van der Poel in de Ronde van Zwitserland? Tussen Pfaffnau en Gstaad krijgt de Nederlander opnieuw een parcours dat hem moet liggen. Volg de rit in onze liveblog.
Lees verder

Evenepoel pakt uit met gewéldig nummer in kopgroep en is eerste leider in Ronde van België, vluchter Ghys wint etappe in de sprint
Robbe Ghys heeft de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour gewonnen. Hij haalde het in een sprint met drie van Remco Evenepoel en Gianni Marchand. Evenepoel is na een gewéldig nummer in de kopgroep wel de eerste leider.
Lees verder

Remco Evenepoel pakt uit met gewéldig nummer en is leider in Ronde van België, rit is voor vluchter Ghys: "Blij met gevoel, maar voel nog werkpunten"
Robbe Ghys heeft de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour gewonnen. Hij haalde het in een sprint met drie van Remco Evenepoel en Gianni Marchand. Evenepoel is na een gewéldig nummer in de kopgroep wel de eerste leider en daar is hij meer dan tevreden mee. "Morgen in de tijdrit ga ik voor ritwinst en wil ik mijn voorsprong uitbreiden."
Lees verder

Medewerker Navalny: "Rusland kan alleen van binnenuit veranderen"
Politieke verandering in Rusland moet van binnenuit komen, en niet worden gepusht door de westerse wereld. Dat was de boodschap die Leoniv Volkov, een directe medewerker van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny, overbracht in een videogesprek met de Tweede Kamer.
Lees verder

Deze hinder kan je verwachten tijdens NAVO-top en bezoek president Biden
De NAVO-top op 14 juni en het bijkomende bezoek van Amerikaans president Joe Biden aan België op 13, 14 en 15 juni zal voor hinder zorgen in Brussel. De Brusselse politie waarschuwt dat de veiligheidsmaatregelen gevolgen zullen hebben voor het verkeer in onze hoofdstad.
Lees verder

Cicaden steken stokken in de wielen bij vertrek Biden: vliegtuig met journalisten kan niet opstijgen
De Amerikaanse president die naar Europa reist? Dat betekent dat heel wat journalisten in zijn zog dienen te volgen. Het vliegtuig dat hen moest vervoeren, botste echter op een onverwacht obstakel. De motoren werden overspoeld door cicaden, waardoor opstijgen onmogelijk geworden was. Voor de persmeute zat er niets anders op dan te wachten op een nieuw toestel, weet 'The New York Times'.
Lees verder

Vliegtuigbom gevonden op Pottelberg: buurtbewoners geëvacueerd
Tijdens graafwerken nabij de Damiaanschool werd deze namiddag een vliegtuigbom gevonden. De politie heeft de Pottelberg afgesloten, tussen de Bruyningstraat en Condédreef.
Lees verder

Gewraakte voorzitter raadkamer in dossier-Reuzegom weigert zich vrijwillig terug te trekken
De voorzitter van de raadkamer in het dossier Reuzegom weigert zich vrijwillig terug te trekken na het wrakingsverzoek van de advocaat van een van de beklaagden. Dat meldt het parket van Limburg.
Lees verder

Bissegger rondt lange vlucht af en wint vierde etappe in Ronde van Zwitserland, Van der Poel blijft leider
Stefan Bissegger heeft de vierde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Zwitser van EF Education-Nippo toonde zich na een lange vlucht sneller dan medevluchters Benjamin Thomas (Groupama-FDJ) en Joey Rosskopf (Rally Cycling). Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), die de tweede en derde etappe won, blijft leider.
Lees verder

Kim Kardashian alweer onder vuur voor gefotoshopt lichaam. Lingerie-ontwerpster Murielle Scherre: "Laat ons niet boos zijn, maar slimmer"
In een reclamefilmpje van Skims, het shapewearmerk van Kim Kardashian, is te zien hoe een vinger van de ster er plots erg vervormd uitziet wanneer ze met haar hand over haar heup glijdt. Duidelijk een Photoshop-misser. Murielle Scherre, de Belgische lingerie-ontwerpster van La Fille d'O die al jaren weigert om Photoshop te gebruiken, reageert op de heisa. "Er zitten geen 'fouten' in het menselijke lichaam. Een lichaam is perfect. Altijd."
Lees verder

SHOWBITS. Sandra Bekkari heeft haar eerste prik gekregen en Bart Kaëll nam een verfrissende duik
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Veel onbegrip bij Europese Commissie nadat brexit-gesprekken met Britse regering opnieuw mislukken
"We staan op een kruispunt in onze relaties met het Verenigd Koninkrijk. Het vertrouwen moet worden hersteld." Vicevoorzitter van de Europese Commissie Maros Sefcovic stak vanmiddag, na een ontmoeting met de Britse 'brexitminister' David Frost, niet onder stoelen of banken dat het water tussen Brussel en Londen erg diep geworden is. Hij begrijpt niet dat de regering van Boris Johnson geen akkoord wil sluiten dat meer dan driekwart van de gewraakte grenscontroles op producten van dierlijke en plantaardige oorsprong overbodig zou maken.
Lees verder

Actrice Keira Knightley: "Elke vrouw die ik ken, is seksueel geïntimideerd"
Alle vrouwen die actrice Keira Knightley (36) kent, hebben volgens haar te maken gehad met seksuele intimidatie. "Van ongevraagd lichaamsdelen te zien krijgen, tot vastgegrepen worden, een man die zegt dat hij je keel doorsnijdt of een klap in je gezicht", zegt ze tegen Harper's Bazaar.
Lees verder

Automobilisten verbazen zich: 'spookwerken' op E313 netjes op tijd afgerond
Mooie vooruitzichten voor wie zich met de wagen tussen Antwerpen en Limburg verplaatst: eind deze week zitten de herstellingswerken aan de E313-brug in Westerlo (complex Geel-West) erop. Netjes op tijd bovendien. En net dát verbaast sommige automobilisten. Want wie er de voorbije maanden – vooral in de richting van Antwerpen – in de file stond, zag amper arbeiders aan het werk.
Lees verder

Stefan Krämer (54) nieuwe coach van Eupen
AS Eupen heeft in Duitsland zijn nieuwe coach gevonden: Stefan Krämer (54), gediplomeerd in lichamelijke opvoeding, sinds 2011 achtereenvolgens T1 bij Arminia Bielefeld, Energie Cottbus, R.W. Erfut, Uerdingen, FC Magdeburg en opnieuw Uerdingen. Hij volgt Beñat San José op en tekende een contract voor 2 jaar.
Lees verder