Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 9 juni 2021

Vaccinatiecentra blijven tot minstens half oktober open: Vlaamse regering voorziet 55 miljoen euro extra

HLN
Vaccinatiecentra blijven tot minstens half oktober open: Vlaamse regering voorziet 55 miljoen euro extra
De Vlaamse regering maakt 55 miljoen euro vrij om de vaccinatiecentra tot half oktober open te houden. Dat melden minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) en minister van Welzijn en Gezondheid Wouter Beke (CD&V).
Lees verder

Wout van Aert moet ploeg van Nick Nuyens ruim 660.000 euro verbrekingsvergoeding betalen
Wout van Aert moet 662.000 euro verbrekingsvergoeding betalen aan Nick Nuyens. Dat heeft het Arbeidshof in Antwerpen zopas beslist. Het oordeelde dat Van Aert zijn arbeidsovereenkomst met Sniper Cycling in september 2018 ten onrechte verbrak wegens dringende redenen.
Lees verder

Utah en Philadelphia winnen in de play-offs, Jokic is MVP van het reguliere seizoen
Utah is uitstekend begonnen aan de halve finales van de Western Conference in de NBA. De nummer één uit het reguliere seizoen haalde het met 112-109 van de Los Angeles Clippers.
Lees verder

Wout van Aert pleegde volgens arbeidshof dan toch contractbreuk: hij moet ex-ploeg 662.000 euro als verbrekingsvergoeding
Na een vrijspraak in eerste aanleg besliste het arbeidshof in Antwerpen vandaag dan toch dat Wout van Aert zijn contract bij Sniper Cycling op onrechtmatige wijze had verbroken. Daardoor is hij de wielerploeg van Nick Nuyens nu ruim 662.000 euro verschuldigd in de vorm van een verbrekingsvergoeding.
Lees verder

Nog 3 dagen tot het EK: speel mee met het Gouden EK en maak kans op 5.000 euro cash
De nationale voetbalcompetities zijn afgelopen, vanaf nu gaat het in één rechte lijn richting het Europees kampioenschap. Om het toernooi voor jou nog spannender te maken, is er het Gouden EK. Stel zelf je ideale selectie samen en maak kans op de hoofdprijs: 5.000 euro cash.
Lees verder

"We leven in gevaarlijke tijden": econoom waarschuwt voor het nakende einde van de middenklasse
Europa moet dringend meer doortastendheid aan de dag leggen om de dominantie van de technologiereuzen in te perken, zo zegt het Europees Parlement zelf in een splinternieuw rapport. Dat klinkt als muziek in de oren van econoom Jan Eeckhout, die zopas een boek schreef over de marktmacht van de nieuwe multinationals.
Lees verder

Jupiler Pro League heeft 9 niet-Belgen op het EK: 'Belgische' enclave bij Oekraïne, Tsjechen rekenen op Club-flop
De Belgische competitie heeft straks 11 vertegenwoordigers op het EK. Naast de Rode Duivels Simon Mignolet en Hans Vanaken vertegenwoordigen nog 9 spelers uit de Jupiler Pro League hun land. Van Yaremchuk tot Zajkov.
Lees verder

'Nick Cave And The Bad Seeds' headliner op TW Classic 2022
Hoewel de festivalzomer van 2021 nu pas vorm begint te krijgen, worden er al namen gedropt voor die van 2022. De headliner op TW Classic wordt 'Nick Cave And The Bad Seeds'. De Australische band tourt in de zomer van 2022 door Europa en houdt op 25 juni halt in Werchter. Andere bands die de line-up versieren zijn 'Whispering Sons', 'Placebo' en 'Sleaford Mods'.
Lees verder

Eerste procesdag Arco: meer pers en advocaten aanwezig dan gedupeerde coöperanten
Op de eerste procesdag rond Arco is amper een tiental gedupeerde coöperanten opgedaagd. Het proces vindt plaats in de Navo-gebouwen in Evere, net omdat daar veel ruimte is om publiek te ontvangen. Maar er daagden in feite meer advocaten en pers op dan coöperanten.
Lees verder

Cameraman steelt de show tijdens loopwedstrijd
Een student van de universiteit Datong in de Chinese provincie Shanxi heeft de show gestolen tijdens een sprint. Hij wilde zijn medestudenten vastleggen op beeld en liep met hen mee. Op beelden is te zien hoe hij erin slaagt hetzelfde tempo te behouden als zijn medestudenten, en dit terwijl hij een camera vastheeft. De beelden gingen al snel viraal. De cameraman werd door verschillende mensen online geprezen. Zo reageerden enkelen dat hij de echte winnaar is van de sprint.
Lees verder

Bewoners woonzorgcentra die niet besmet raakten, mogelijk gebaat met derde vaccindosis
Bewoners van woonzorgcentra die geen Covid-19-besmetting hebben opgelopen, zijn mogelijk gebaat bij een derde dosis van een coronavaccin. Zij maken immers de laagste hoeveelheden antistoffen aan na twee doses. Dat meldt gezondheidsinstituut Sciensano op basis van een studie die in januari is uitgevoerd in twee Belgische woonzorgcentra.
Lees verder

Britse maakt levensechte babypoppen en helpt zo ook ouders van sterrenkindjes
De Britse Elie Habibi maakt levensechte babypoppen. Haar filmpjes verbazen duizenden volgers op sociale media. Ze maakt de poppen speciaal op maat en werkt ze af tot in de kleinste details. Tussen haar klanten zitten kunstliefhebbers en verzamelaars, maar ook ouders van sterrenkindjes.
Lees verder

Expert schetst ideale formule: "Twee dagen thuiswerk, drie dagen op kantoor"
Vanaf vandaag mogen thuiswerkers weer één dag per week naar kantoor. Een hele aanpassing voor wie al maandenlang van thuis uit werkt. Er wordt nu nagedacht over arbeidsrichtlijnen voor ná de coronacrisis. "Twee dagen per week thuis en drie op de werkvloer is ideaal", vindt expert Hendrik Delagrange die advies geeft.
Lees verder

LIVE. Coronacertificaat goedgekeurd door Europees Parlement - Tientallen versoepelingen gaan vandaag in
Nu meer dan 8 op de 10 kwetsbare personen (65-plussers en risicopatiënten jonger dan 65 jaar) minsten één prik hebben gekregen en we ruim onder de vooropgestelde drempel van 500 bedden op intensieve zorg zitten, gaan vanaf vandaag tientallen versoepelingen in. Om de zomer in goede banen te leiden, gaf premier Alexander De Croo (Open Vld) vorige week wel nog tien basisregels mee. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Gentse agent (39) die handboeien en kogelvrije vesten verkocht moet niet naar de gevangenis
Een 39-jarige voormalige agent is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur nadat hij werd betrapt op het verkopen van wapens en andere spullen van de Gentse politie. Dat deed hij om zijn schulden af te betalen. Het openbaar ministerie had een celstraf van twee jaar gevraagd, maar de man moet dus toch niet naar de gevangenis.
Lees verder

Gentse agent (39) die stiekem handboeien en kogelvrije vesten verkocht moet niet naar de gevangenis
Een 39-jarige voormalige agent is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur nadat hij werd betrapt op het verkopen van wapens en andere spullen van de Gentse politie. Dat deed hij om zijn schulden af te betalen. Er werd een celstraf van twee jaar gevraagd door het openbaar ministerie, maar de man moet dus toch niet naar de gevangenis.
Lees verder

LIVE EK. Verratti traint opnieuw met de bal - Tweede coronageval bij Spanje
Het aftellen naar het EK voetbal kan beginnen. Naast de Rode Duivels dromen nog heel wat landen van een topprestatie. In deze liveblog krijgt u al het 'buitenlandse' nieuws mee.
Lees verder

Amerikaan zit ruim twintig jaar onschuldig in gevangenis voor moord op jonge vrouw
De Amerikaanse Christopher Tapp heeft ruim twintig jaar onschuldig in de gevangenis gezeten voor het verkrachten en vermoorden van Angie Dodge in 1996. De jonge vrouw was toen 18 jaar oud. Na al die jaren gaat de echte dader, Brian Leigh Dripps (55) uit Idaho, eindelijk de gevangenis in. Dripps kreeg gisteren levenslang.
Lees verder

Gaat Wout van Aert in cassatie tegen monsterboete die hij moet betalen aan ploeg van Nick Nuyens? "Anders is de zaak beklonken"
Wout van Aert moet 662.000 euro verbrekingsvergoeding betalen aan Nick Nuyens. Dat heeft het Arbeidshof in Antwerpen zopas beslist. Het oordeelde dat Van Aert zijn arbeidsovereenkomst met Sniper Cycling in september 2018 ten onrechte verbrak wegens dringende redenen. Onze wielerman Stijn Vlaeminck ziet bij HLN LIVE nog één overgebleven optie voor de toprenner: in cassatie gaan.
Lees verder

Waar en wanneer kan je morgen de gedeeltelijke zonsverduistering bewonderen?
Morgen, donderdag 10 juni, vindt er hoog in het noorden een ringvormige zonsverduistering plaats. Ook in België zal het hemelverschijnsel gedeeltelijk waar te nemen zijn. "Je kan de gedeeltelijke zonsverduistering overal waarnemen, want de weercondities zijn gunstig te noemen", zegt weerman Nicolas Roose van weerdienst NoodweerBenelux. Wie het fenomeen wil bewonderen, moet om zijn ogen te beschermen wel een eclipsbril dragen.
Lees verder