Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 juni 2021

Uw in China bestelde pakketjes komen straks aan in Zeebrugge: Chinezen starten met bouw van logistiek park van 10 voe...

HLN
Uw in China bestelde pakketjes komen straks aan in Zeebrugge: Chinezen starten met bouw van logistiek park van 10 voetbalvelden, goed voor 290 jobs
Een 'state-of-the-art' logistiek park van 76.000 vierkante meter, ofwel tien voetbalvelden, verrijst volgend jaar op de gronden langs de Koffieweg in de haven van Zeebrugge. Het is een bouwproject van de Chinese Lingang Group dat er een opslagplek bouwt voor e-commerce, voeding en auto's en motorvoertuigen vanuit China, bestemd voor Noord-Europa. "Dit project is van ongeziene omvang voor Zeebrugge en een win-win tussen China en Europa", zegt haven-CEO Tom Hautekiet. Er zullen 290 mensen werken.
Lees verder

Hoe het Lilibet-plan in het gezicht van Harry en Meghan ontplofte: "Ze hebben hun put enkel dieper gegraven"
Het was de ultieme poging om een brug te slaan tussen zichzelf en de koninklijke familie, maar toch is het Lilibet-plan van prins Harry (36) en zijn echtgenote Meghan Markle (39) volledig in het water gevallen. Hun dochtertje naar de koningin vernoemen bleek allerminst een goede zet, noch voor de goede gratie van Harry's familie, noch voor de publieke opinie. Zeker toen zowel Buckingham Palace als het huishouden van prins Charles orde op zaken stelden en enkele leugens van het koppel blootlegden...
Lees verder

OPROEP. Op zoek naar een lief na corona? Schrijf je in voor Single zkt. Zomerlief!
Het afgelopen coronajaar was voor sommige singles geen fijne periode. Met de zomer in aantocht waarbij steeds meer mogelijk zal zijn, is het dan ook leuk om die niet langer alleen door te brengen. Daarom kan je samen met hln.be op zoek gaan naar het perfecte lief voor jou.
Lees verder

KBC experimenteert vanaf januari 2022 met zondagswerk
KBC gaat vanaf januari 2022 experimenteren met zondagswerk. Dat meldt de bank-verzekeraar woensdag in een persbericht. Het experiment zal acht maanden lopen en gebeurt louter op vrijwillige basis via thuiswerk.
Lees verder

Vliegende auto voltooit succesvolle testvlucht tussen twee luchthavens
Het lijkt haast een beeld uit een sciencefictionfilm, maar deze auto kan wel degelijk vliegen. Een prototype van de AirCar heeft maandag een succesvolle testvlucht tussen de internationale luchthavens van Nitra en Bratislava in Slovakije afgelegd, zo schrijft de BBC.
Lees verder

Ed Sheeran wil naar het Songfestival: "Ik kijk elk jaar"
De voorbije paar jaar deden de Britten het niet zo goed op het Eurovisiesongfestival. In tegendeel, dit jaar eindigden ze zelfs op de laatste plaats met 0 punten. Misschien dat daar binnenkort wel verandering in komt, want niemand minder dan Ed Sheeran (30) heeft zin om deel te nemen aan het liedjesfestijn.
Lees verder

'Hittekoepel' met helse temperaturen eist tientallen mensenlevens in Canada
Aan de Canadese westkust is het puffen geblazen. Er hangt geen wolkje aan de hemel en het kwik stoomt al dagenlang door tot boven 40 graden. De politie zegt dat de 'hittekoepel' - zoals het weerfenomeen wordt genoemd - al heeft geleid tot tientallen dodelijke slachtoffers in de omgeving van Vancouver, een stad die normaal een gematigd klimaat heeft.
Lees verder

Italië repatrieert laatste soldaten uit Afghanistan
Italië, een van de meest geëngageerde westerse mogendheden in Afghanistan, heeft vandaag aangekondigd dat het zijn laatste soldaten heeft gerepatrieerd. De repatriëring hoort bij de versnelde terugtrekking van de NAVO-contingenten.
Lees verder

LIVE TOUR. Drievoudige wereldkampioen bij beloften zet toptijd neer, Van der Poel: "Denk dat Wout gele trui gaat overnemen"
Belangrijke dag vandaag in de Ronde van Frankrijk, want de renners halen een eerste keer de tijdritfiets van stal. D-day voor de klassementsmannen, maar ook voor Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Die eerste wil een gooi doen naar het geel, de tweede zal er alles aan doen om de leiderstrui vast te houden. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE!
Lees verder

Elf padelvragen beantwoord: Word je er rijk van? Straks olympisch? Wat kost de aanleg van een veld?
Padel wint de recente jaren aan populariteit en tijdens corona leerden nóg meer mensen de sport kennen. Maar hoeveel padelterreinen liggen er nu eigenlijk in Vlaanderen, hoe zit de Belgische en internationale tour in elkaar? Wie speelt er voor België deze week het EK? Elf belangrijke padelvragen beantwoord.
Lees verder

Elf padelvragen beantwoord: word je er rijk van? Straks olympisch? "Geduld is echt wel mooie deugd"
Padel wint de recente jaren aan populariteit en tijdens corona leerden nóg meer mensen de sport kennen. Maar hoeveel padelterreinen liggen er nu eigenlijk in Vlaanderen, hoe zit de Belgische en internationale tour in elkaar? Wie speelt er voor België deze week het EK? Elf belangrijke padelvragen beantwoord.
Lees verder

Tiener in Noorwegen krijgt vijf jaar cel voor terroristische plannen
Een rechtbank in Oslo heeft een 16-jarige Syrische tiener veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, waarvan twee effectief, voor het voorbereiden van een aanslag in Noorwegen en het trouwzweren aan de jihadistische groepering Islamitische Staat (IS).
Lees verder

Pandemiewet mogelijk nog maar eens naar de Raad van State
De pandemiewet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) moet straks mogelijk nog maar eens naar de Raad van State. Oppositiepartijen N-VA, cdH en PVDA zijn alle drie van plan om woensdagmiddag opnieuw amendementen in te dienen op het ontwerp en daar een advies van het rechtscollege op te vragen.
Lees verder

Rachel, Roxeanne en André Jr. herdenken André Hazes op zijn 70ste verjaardag: "Weet dat ik dagelijks aan je denk"
Roxeanne Hazes (28), André Hazes Jr. (27) en Rachel Hazes (51) staan op social media stil bij het overlijden van André Hazes. Vandaag zou de volkszanger zijn 70ste verjaardag vieren, maar jammer genoeg is de Nederlandse zanger in 2004 op 53-jarige leeftijd overleden.
Lees verder

Los Angeles na 29 jaar niet meer stad met ergste verkeer van VS
29 jaar lang sleepte Los Angeles de bedenkelijke titel van ergste verkeer in de Verenigde Staten in de wacht. Maar nu moeten ze daar de eer aan de New Yorkers laten. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Verklaring daarvoor is de coronapandemie.
Lees verder

Poetin: "Brits marineschip wilde Russische reactie testen"
Het Britse marineschip dat volgens Moskou eerder deze maand illegaal Russische wateren in de Zwarte Zee bij de Krim betrad, heeft dat gedaan om in detail de reactie van de Russische strijdkrachten te observeren. President Vladimir Poetin zei dat woensdag.
Lees verder

Parijs dreigt met verbod elektrische huursteps na dodelijke incidenten
De stad Parijs dreigt met een verbod op het gebruik van elektrische huursteps na een aantal dodelijke incidenten waarbij sinds 2019 drie mensen om het leven kwamen. Eerder deze maand bezweek een 32-jarige Italiaanse vrouw die werd aangereden tijdens een wandeling langs de Seine. De bestuurder van de step, een verpleegster, ging er met haar passagier vandoor en kon pas zaterdag na een tien dagen durend onderzoek worden opgepakt.
Lees verder

Regenval zorgt voor massaal veel slakken: onze tuinexperte legt uit hoe je ze op de juiste manier bestrijdt
Door de zware regenval van de afgelopen dagen duiken er massaal veel slakken op in onze tuinen. Wat kan je doen om te voorkomen dat deze beestjes je planten gaan oppeuzelen? Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit wat je er tegen kan doen en welke lapmiddeltjes echt niet helpen. "Biervallen zijn misschien goed in een klein tuintje, maar in een weelderige tuin zijn ze niet efficiënt."
Lees verder

Berengezin zoekt verfrissing in zwembad tijdens Canadese hittegolf
Nu Canada al dagenlang temperaturen haalt van boven de 40 graden, krijgen ook dieren het erg warm. Deze mamabeer en haar twee welpen zoeken verfrissing in een zwembad.
Lees verder

Nederland gaat jongeren vanaf 12 vaccineren, nog geen beslissing in België
Alle Nederlandse gezonde jongeren van 12 tot 17 jaar oud kunnen vanaf vrijdag een afspraak maken voor een coronavaccinatie. Dat hebben de autoriteiten besloten na een positief besluit van de Gezondheidsraad, maakte zorgminister Hugo de Jonge vanmiddag bekend. Ze kunnen zich melden voor een prik van BioNTech/Pfizer, het vaccin dat is goedgekeurd voor gebruik bij jongeren. In België is er nog geen beslissing over de vaccinatie van gezonde 12- tot 15-jarigen.
Lees verder