Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 juni 2021

Uren op het puntje van je stoel zitten met onze favoriete true crime reeksen

HLN
Uren op het puntje van je stoel zitten met onze favoriete true crime reeksen
Nu de temperaturen een tijdelijke duik nemen, wordt een tripje richting de televisie plots een stuk aanlokkelijker. Wij helpen je aan je scherm te kluisteren want we vulden onze Kijkgids aan met een selectie razend spannende, écht gebeurde true crime docureeksen. Daarbij laveren we van de grootste en beroemdste moordenaars ('Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes') naar schokkende zaken die de wereld rondgingen ('Lorena') of gewoon een buurt op zijn kop zetten ('American Murder: The Family Next Door').
Lees verder

Chinese president feliciteert astronauten in videogesprek
De Chinese president Xi Jinping heeft via videoverbinding gesproken met de astronauten in het nieuwe ruimtestation van zijn land. Xi noemde de missie van het trio een "belangrijke mijlpaal" voor de Chinese ruimtevaartindustrie, berichten staatsmedia.
Lees verder

Kamperen in brandweerwagens: Wildeweg biedt unieke vakantie-ervaring
De pompiers mogen dan al lang verhuisd zijn, op de parking van de vroegere brandweerkazerne in de Mechelse Dageraadstraat staan nog altijd brandweervoertuigen. Niet om vuur mee te bestrijden, wel om mee op vakantie te gaan. Lore (34) en Johannes (35) verbouw(d)en Ayub, Selma en Pablo tot kampeerwagens en delen hun passie met graagte met andere avonturiers.
Lees verder

Recordaantal mensen wagen hun kans om ESA astronaut te worden
De Europese ruimtevaartorganisatie ESA ging na meer dan een decennium terug op zoek naar nieuwe astronauten. En blijkbaar dromen velen van een baan in de ruimte, want meer dan 20.000 mensen wagen hun kans. Onder hen 1019 Belgen.
Lees verder

Football Talk. Buffon (43) voorgesteld bij eerste liefde Parma - Will Still assistent bij Reims
Buffon voorgesteld bij Parma
Lees verder

"Steek ze maar zonder zwemvest in die boot": mensensmokkelaars die vluchtelingen met kinderen de Noordzee opstuurden krijgen tot 12 jaar cel
Vijf leden van een mensensmokkelbende die vluchtelingen met kinderen in gammele bootjes de Noordzee opstuurden richting het Verenigd Koninkrijk, hebben in de Brugse rechtbank celstraffen tot 12 jaar gekregen. Volgens het parket hadden de Iraniërs geen enkel respect voor het leven van de slachtoffers. "Uit één van hun telefoongesprekken bleek dat de vluchtelingen desnoods maar zonder zwemvest op de boot werden gestoken", stelde procureur Manuel Manderick.
Lees verder

Nederlandse profrenner Maurits Lammertink aangereden tijdens wandeling, ondertussen buiten levensgevaar
De Nederlander Maurits Lammertink, renner van Intermarché-Wanty-Gobert, is gisterenavond aangereden door een scooter tijdens een wandeling met zijn gezin. Hij heeft een trauma aan het hoofd opgelopen en is geopereerd voor hersenbloeding. Zijn toestand is nu stabiel, laat zijn ploeg weten op Twitter.
Lees verder

Gespannen sfeertje en kritiek op de aanval bij La Roja: "Morata doet vaders en kinderen in slaap vallen"
België mag vanavond loensen naar Slovakije - Spanje: beide landen kunnen, indien derde in de groep, een mogelijke opponent in de achtste finale zijn. Toch maar liever Spanje vermijden? La Roja sputtert wel op dit EK en de hakbijl staat klaar als het vanavond misloopt.
Lees verder

Måneskin komt optreden op de Lokerse Feesten
Goed nieuws voor de fans van de Italiaanse Eurosonghelden Måneskin: de groep komt naar de Lokerse Feesten.
Lees verder

Vleesetende bacterie maakt marmeren tombes van Michelangelo in Medici-grafkapel weer schoon
Het marmer van de graftombes die Michelangelo maakte voor de Florentijnse familie de' Medici vertoont al sinds 1595 vlekken en verkleuring. De technieken om het weer schoon te krijgen, kwamen er pas recent, na enkele eeuwen. Toch bleef er ook dan nog altijd hardnekkig vuil achter. In het geheim werd de maanden voor de coronapandemie en ook tijdens de tweede golf duchtig geëxperimenteerd met bacteriën. En met succes.
Lees verder

UFO-onderzoekers rond Area 51 kijken reikhalzend uit naar overheidsrapport: "We willen weten wat het is"
Area 51 is al tientallen jaren het onderwerp van speculatie en samenzweringstheorieën. Maar in de komende dagen zou de Amerikaanse regering een officieel rapport publiceren. Daarin wordt al het bewijs geschetst over UFO's, 'ongeïdentificeerde luchtverschijnselen'.
Lees verder

Paus Franciscus krijgt Spider-Man op bezoek in Vaticaan
De paus heeft op de woensdagaudiëntie in het Vaticaan ook een Spider-Man ontvangen. Hij had plaatsgenomen in de sectie hoogwaardigheidsbekleders en zat onder meer naast een in het zwart geklede geestelijke, die totaal niet verbaasd leek over de strakke rood-zwart-blauwe uitdossing van zijn gemaskerde buurman. Sommige waarnemers waren erg verbaasd over de komst van de stripfiguur naar de statige binnenplaats van San Damaso, in het pauselijk paleis.
Lees verder

Antwerpse metalband palmt Kinepolis in met bijzondere concertfilm: "Benieuwd hoe hard iedereen zich gaat kunnen inhouden met headbangen en twerken"
De Antwerpse metalband Off The Cross schittert woensdagavond niet op een podium, wel op twee filmdoeken in de Antwerpse Kinepolis. De - zeker naar Belgische normen - bijzonder ambitieuze band nam in zaal Trix in Antwerpen een speciale show op met een hoop toeters en bellen.
Lees verder

EK-finale met 60.000 toeschouwers gaat toch door in Londen, ondanks oprukkende deltavariant, stijgende coronacijfers en protest
Ondanks de verspreiding van de deltavariant in het Verenigd Koninkrijk zal de Britse regering meer dan 60.000 supporters toelaten bij de finale van het EK voetbal in Wembley. Dat is maar liefst 75 procent van de volledige capaciteit. Het gaat om het grootste evenement in 15 maanden en dat op een moment waarop de coronacijfers aan de overkant van het Kanaal terug stijgen.
Lees verder

LIVE (21u). Mourinho vraagt Bruno Fernandes op te staan: "Hij stond op het veld, maar deed niet mee" - Fransen met Koundé en Tolisso?
• Derde speeldag groep F • Aftrap: 21 uur • Puskas Arena (Boedapest) • Frankrijk is zeker van de volgende ronde, Portugal moet vol aan de bak
Lees verder

Drempel voor volgende fase Zomerplan al bereikt: meer dan 70 procent volwassenen kreeg eerste coronaprik
70,41 procent van alle volwassen inwoners in België heeft minstens een eerste prik van een coronavaccin gekregen. Daarmee is de tweede voorwaarde voor de volgende fase van het Zomerplan al bereikt. Die fase gaat volgens de huidige planning pas op 30 juli in. De andere drempel, minder dan 500 patiënten op de afdelingen intensieve zorg, is al langer bereikt.
Lees verder

Zweden opent 's werelds grootste openluchtbar, waar je de ingrediënten voor je cocktail zelf mag plukken in de natuur
Als we nog een reden zochten om het wondermooie Zweden te bezoeken, dan hebben we die nu gevonden. Het Scandinavische land lanceert een vernieuwend concept waarbij twee van onze favoriete dingen centraal staan: cocktails en de natuur. En het leukste deel? Je mag zelf je handen vuil maken, waarna je als beloning een drankje geserveerd krijgt door een bartender van een gerenommeerde cocktailbar.
Lees verder

"Met vreemde man in auto, ik hoop dat ik niet word ontvoerd": Amerikaanse studente vermoord aangetroffen in Rusland na verontrustende sms
Catharine Serou (34) stapte vorige week dinsdag nabij een bushalte in de auto van een onbekende in de Russische stad Nizhny Novgorod, 400 km ten oosten van Moskou. De Amerikaanse studente wist niet dat de man die haar een lift gaf, een stevig strafblad had. Ze stuurde nog een verontrustende sms naar haar moeder in de VS. Zaterdag trof de politie haar levenloze lichaam aan in een bosrijke omgeving.
Lees verder

Geen ervaring en toch een nieuwe job? Het kan in deze beroepen
Tijd voor iets anders? Of ben je net afgestudeerd? Zonder ervaring is het niet altijd gemakkelijk om een leuke job te vinden. Kies je voor een knelpuntberoep ligt dat heel anders. Jobat.be belicht vier knelpuntberoepen waar je meteen aan de slag kan.
Lees verder

De slechte grasmat (waar België zondag ook op speelt) als alibi: in Spanje is niemand meer gerust op een goede afloop
Op een slechte grasmat, in een beroerde sfeer en onder hoge spanning moet Spanje vanavond tegen Slowakije een afgang op het EK voorkomen. En niemand lijkt daar helemaal gerust op.
Lees verder