Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 juni 2021

Thorgan Hazard wordt kasteelheer, of toch bijna

HLN
Thorgan Hazard wordt kasteelheer, of toch bijna
Koning van de match was hij zondagavond, Thorgan Hazard (28). En binnenkort wordt hij ook kasteelheer. Of toch bijna, want de Rode Duivel heeft de villa op het kasteeldomein van Wannegem-Lede gekocht.
Lees verder

Advocaat Reuzegommer krijgt geen gelijk, gewraakte rechter mag aanblijven: "En tóch heb ik een belangrijk punt gemaakt"
Het hof van beroep in Antwerpen heeft het wrakingsverzoek van advocaat Joris Van Cauter in de zaak-Reuzegom verworpen. Die vond dat de voorzitster van de raadkamer partijdig was en moest worden vervangen, maar krijgt dus geen gelijk. In principe kan de zaak rond de dood van Sanda Dia nu worden voortgezet op 20 juli, áls Van Cauter niet naar Cassatie stapt.
Lees verder

Thorgan Hazard wordt kasteelheer, of toch bijna
Koning van de match was hij zondagavond, Thorgan Hazard (28). En binnenkort wordt hij ook kasteelheer. Of toch bijna, want de Rode Duivel heeft de villa op het kasteeldomein van Wannegem-Lede gekocht.
Lees verder

Touring krijgt 20% meer klachten binnen: "Parkeerbeleid is één grote wanorde"
We ergeren ons kapot aan parkeermeters, -tickets en -boetes. Bij pechbijstandsdienst Touring kwamen daarover vorig jaar liefst 20 procent meer klachten binnen. Acht op de tien zien het parkeerbeleid vooral als makkelijk verdiend geld voor stad en gemeente. "Er is nood aan eenduidigheid", klinkt het bij Touring. "Nu is het één grote willekeur."
Lees verder

Jarenlang beschermd door Pfizer en Moderna: "Beter dan we ooit hadden gehoopt"
De kans is groot dat wie volledig ingeënt is met Pfizer of Moderna mogelijk "voor lange tijd" geen derde 'boostervaccin' meer nodig heeft. "Het is indrukwekkend hoe onze immuniteit wordt opgebouwd na twee prikken", zegt viroloog Johan Neyts (KU Leuven).
Lees verder

Onze expert over het drama van "falende" Mbappé, die zich intussen heeft verontschuldigd: "De pineut van een natie die zich al Europees kampioen waande"
La folie. Geen ploegmaat die hem troosten kwam. Kristof Terreur, onze man die op dit EK de toplanden volgt, zag in Boekarest de hemel op het hoofd van Kylian Mbappé vallen, de wonderboy van 22. Frankrijks grootste ster miste de beslissende penalty tegen een moedig Zwitserland. "Ik heb gefaald", verontschuldigde Mbappé zich intussen aan de Franse natie. Adieu wereldkampioen. Bedankt en tot ziens.
Lees verder

Onze man die de toplanden op dit EK volgt over het drama van Mbappé: "De pineut van een natie die zich al Europees kampioen waande"
La folie. Geen ploegmaat die hem troosten kwam. Kristof Terreur, onze man die op dit EK de toplanden volgt, zag in Boekarest de hemel op het hoofd van Kylian Mbappé vallen, de wonderboy van 22. Frankrijks grootste ster miste de beslissende penalty tegen een moedig Zwitserland. Adieu wereldkampioen. Bedankt en tot ziens.
Lees verder

Staking dreigt in Tour: vele valpartijen leiden tot onvrede in het peloton
Er dreigt hommeles in de Tour. Volgens de rennersvakbond CPA is er een staking op til. De vele valpartijen hebben tot grote onvrede geleid bij de renners en mogelijk volgen vandaag acties.
Lees verder

Stadsbestuur Antwerpen dagvaardt alle bestuursleden van Let's Go Urban
Het Antwerpse stadsbestuur dagvaardt alle voormalige leden van de raad van bestuur van Let's Go Urban (LGU). Daarmee zou de stad ook bij hen geld kunnen terugvorderen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Het strafrechtelijk onderzoek naar subsidiefraude door LGU-oprichtster Sihame El Kaouakibi loopt nog. Ondertussen zijn de vzw LGU en de vennootschap Point Urbain failliet verklaard.
Lees verder

Gebruikers geven recordbedrag uit aan mobiele apps
Gebruikers van mobiele apps hebben wereldwijd in de eerste zes maanden van het jaar een recordhoeveelheid geld uitgegeven aan die apps. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Sensor Tower. We gaven dit jaar al bijna 65 miljard dollar, omgerekend zo'n 54 miljard euro uit aan apps.
Lees verder

COLUMN. Broederliefde is: Thorgan Hazard die Eden uitroept tot man van de match
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Thorgan Hazard, 'broer van'.
Lees verder

Rekent Southgate af met z'n eigen penaltytrauma vanop EK 1996? "Dit kan onze geschiedenis veranderen"
Een nieuwe kans om af te rekenen met het verleden. Bij Engels bondscoach Gareth Southgate roept een klassieker tegen Duitsland zijn eigen voetbaltrauma op: bij het EK 1996 miste hij de beslissende penalty in de halve finale. "Onze spelers maken hun eigen historie", zegt Southgate. Het is overigens niet het enige trauma van de Engelsen tegen Duitsland.
Lees verder

3 tv-tips voor wie (even) genoeg heeft van voetbal
Vindt u geen bal aan het EK? Geen nood, want er zijn nog genoeg zenders waarop er geen balletje rolt. Wij pluizen de tv- en streaminggidsen uit, op zoek naar verborgen en reeds blinkende pareltjes die Koning Voetbal even doen vergeten.
Lees verder

OVERZICHT. Minder dan 150 Covid-patiënten op intensieve zorg, ook andere cijfers blijven dalen
Er liggen momenteel nog 340 COVID-19-patiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie er 147 op de intensive care liggen. Dat blijkt uit de jongste coronacijfers op het dashboard van Sciensano. Ook de andere coronacijfers blijven dalen.
Lees verder

Franse spelers en bondscoach Deschamps na verrassende exit: "Deze nederlaag gaat nog lang nazinderen"
Wereldkampioen Frankrijk verloor gisteravond in de achtste finales van het EK voetbal na strafschoppen van Zwitserland (5-4). Een immense verrassing. Na afloop waren de Franse spelers en bondscoach Didier Deschamps logischerwijs teleurgesteld.
Lees verder

Alex Callier over Songfestival: "Of het met Luka beter was gelopen? Geen idee, we zullen altijd voor Geike kiezen"
Ze hoopten op een plek in de top vijf, maar Hooverphonic werd uiteindelijk negentiende op het Songfestival. Een maand na de wedstrijd blikt bassist en bezieler Alex Callier nog een keer terug op hun fel becommentarieerde passage op het liedjescircus. "Måneskin zal nooit headlinen op Werchter, dat hebben wij al wél gedaan." Het drietal bereidt zich echter voor op een eerder rustige concertzomer. "Op al die jaren hebben Geike, Raymond en ik maar één keer stoned en zat op een podium gestaan."
Lees verder

Alex Callier over Songfestival: "Zelfs als ik geweten had dat we met Luka zouden winnen, had ik nog voor Geike gekozen"
Ze hoopten op een plek in de top vijf, maar Hooverphonic werd uiteindelijk negentiende op het Songfestival. Een maand na de wedstrijd blikt bassist en bezieler Alex Callier nog een keer terug op hun fel becommentarieerde passage op het liedjescircus, inclusief ongezouten mening over de winnaar. "Måneskin zal nooit headlinen op Werchter, dat hebben wij al wél gedaan." Al bleef hun deelname niet geheel onopgemerkt in het buitenland. "We krijgen aanvragen van Frankrijk tot Litouwen en Oekraïne."
Lees verder

Ontketende Messi helpt Argentinië naar kwartfinales Copa América
Argentinië heeft aan de hand van een ontketende Lionel Messi de kwartfinales van de Copa América bereikt. De ploeg versloeg Bolivia afgelopen nacht met 4-1 en treft nu in de kwartfinales Ecuador.
Lees verder

IN KAART. Heel België kleurt groen op coronakaart, op Brussel na. Bekijk hier de situatie in uw regio
De coronacijfers in ons land blijven in fors dalende lijn gaan. De incidentiekaart kleurt nu bijna volledig groen, op het Brussels gewest na.
Lees verder

Mathieu van der Poel start opnieuw in het geel, maar ziet dat Van Aert gevaarlijk dicht staat: "Wout is de grootste bedreiging"
En plots staat Wout van Aert (26) vierde. Dan komt geel toch weer een beetje meer in beeld. Voor Mathieu van der Poel (26) is het duidelijk: als iemand morgen zijn trui kan afpakken, dan wel onze landgenoot.
Lees verder