Doorgaan naar hoofdcontent

‘The Love Boat’-ster Gavin MacLeod (90) overleden

'The Love Boat'-ster Gavin MacLeod (90) overleden

Gavin MacLeod, die de gastvrije kapitein van het cruiseschip speelde in 'The Love Boat', is zaterdag op 90-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.

Lees verder

België doneert 4 miljoen vaccins aan Covax

België sluit zich daarmee aan bij Zweden en Denemarken, die ook doneren aan het internationale vaccinatie­programma. Het gaat over overschotten van AstraZeneca en Johnson&Johnson.

Lees verder

China gaat drie kinderen per gezin toelaten

China gaat de limiet van twee kinderen per gezin schrappen en drie kinderen toelaten. Dat heeft het persagentschap Xinhua maandag aangekondigd.

Lees verder

Ferry met 275 opvarenden brandt helemaal uit in Indonesië

In de Molukse Zee bij Indonesië is zaterdag een hevige brand ontstaan op een overzetboot. 274 opvarenden konden gered worden, maar zondag werd nog steeds één 43-jarige man vermist. Van de ferry bleef slechts een verkoold wrak achter. Bekijk het in bovenstaande video.

Lees verder

Meer gezonde voeding in de les, maar minder in de eetzaal

In bijna alle Vlaamse basisscholen zijn gesuikerde frisdranken verboden, maar in het middelbaar mogen ze in de meeste scholen wel. Afspraken over bewegen zijn er wel in het secundair, maar veel minder in het lager. Dat blijkt uit de vierjaarlijkse bevraging naar het gezondheidsbeleid in de Vlaamse scholen.

Lees verder

Barcelonese stranden ontruimd wegens enorme drukte en illegale feestjes

De ordediensten van Barcelona hebben dit weekend verschillende stranden van de badstad ontruimd. Vooral in de nacht van zaterdag op zondag maakten strandgangers het al te bont zonder zich aan de coronamaatregelen te houden. Ruim 5.500 mensen werden naar huis gestuurd.

Lees verder

Gewapende Franse ex-militair in Dordogne opgepakt

In de Dordogne in Frankrijk is de gezochte en gewapende ex-militair Terry Dupin (29) opgepakt. Hij is bij zijn arrestatie gewond geraakt. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin bevestigd.

Lees verder

Vakbonden willen brugpensioen nieuw leven inblazen

De vakbonden eisen een verlaging van de leeftijd voor SWT, het vroegere brugpensioen, voor de bedrijfsherstructureringen die op til zijn. 'Nu al is er krapte op de arbeidsmarkt', reageert Unizo-topman Danny Van Assche.

Lees verder

Italiaan vestigt snelheidsrecord op weg vol haarspeldbochten

De Italiaanse autocoureur Fabio Barone heeft zondag 30 mei op een heuvelflank in het Italiaanse Maratea een wereldrecord gevestigd. Aan het stuur van een knalrode Ferrari F8 Tributo scheurde Barone met een recordsnelheid over de weg vol haarspeldbochten. Bekijk zijn prestatie in bovenstaande video.

Lees verder

EK voetbal 2021 Live | Geen operatie nodig voor De Bruyne

Volg hier alle nieuws over het Europees Kampioenschap voetbal 2021 en onze Rode Duivels.

Lees verder

Elise Mertens naar tweede ronde Roland Garros

Elise Mertens (WTA 15) heeft zich maandagmiddag geplaats voor de tweede ronde van Roland Garros dankzij een zege in twee sets (6-4 en 6-1) tegen de Australische Storm Sanders (WTA 161).

Lees verder

Pöstlberger wint tweede etappe Critérium du Dauphiné

Lukas Pöstlberger (Bora-hansgrohe) heeft de tweede rit, een heuvelachtige etappe van Brioude naar Saugues, gewonnen in het Critérium du Dauphiné.

Lees verder

Hoe verschillende landen vaccintwijfelaars proberen te verleiden

Aarzelt u om een covid-19-vaccin te krijgen? Zou een gratis donut u van gedachte doen veranderen? Of wat dacht u van een cadeaubon voor een restaurant? Dit is hoe verschillende landen mensen aanmoedigen om hun coronaprik te krijgen.

Lees verder

Courteney Cox en Ed Sheeran doen iconisch dansje uit 'Friends'

De Amerikaanse actrice Courteney Cox, die jarenlang Monica Geller speelde in de serie Friends, heeft haar beste danspassen bovengehaald. Samen met popster Ed Sheeran heeft Cox een video opgenomen die de harten van fans van de populaire sitcom sneller doet slaan. Bekijk het in bovenstaande video.

Lees verder

Treinverkeer naar Nederland is opnieuw mogelijk

Het treinverkeer in Nederland komt weer op gang. Dat meldt de Nederlandse spoorwegmaatschappij NS en bevestigt Infrabel. Een storing aan het telefoniesysteem veroorzaakte deze namiddag hinder op het volledige Nederlandse spoornetwerk.

Lees verder

Hazard meteen fit, De Bruyne positief en Witsel klaar tegen België-Finland

De coach van de Rode Duivels, Roberto Martinez, gaf maandag samen met speler Eden Hazard een persconferentie voor de start van het Europees Kampioenschap 2021. Daarin verklaarde hij dat Kevin De Bruyne geen operatie nodig heeft en zal meespelen op het EK. Hazard rekent hij onder de fitte spelers, Witsel schat hij pas tijdens de derde match in te zetten.

Lees verder

Costa Rica treedt toe tot 'club van rijke landen'

Costa Rica is het jongste lid van de Oeso, de organisatie van geïndustrialiseerde landen. Het kleine, vredevolle land wint aan prestige, maar wordt ook geconfronteerd met strengere eisen.

Lees verder

Autoriteit Suezkanaal stelt kapitein Ever Given verantwoordelijk voor blokkade

De Autoriteit van het Suezkanaal (SCA) wijst de theorie af dat het slechte weer en een sterke zijwind tot het ongeval leidden. Ook stelt ze dat er geen technische problemen waren met het vrachtschip. Ze stelt de kapitein van de Ever Given direct verantwoordelijk voor de blokkade van het kanaal.

Lees verder

Navo weert Wit-Russische diplomaten uit hoofdkwartier

Secretaris-generaal Jens Stoltenberg zei maandag tijdens een online persconferentie dat de Navo niet zomaar meer Wit-Russische diplomaten verwelkomt op haar hoofdkwartier in Brussel. De aanleiding daarvoor is de arrestatie van een kritische journalist, nadat de autoriteiten in Minsk diens passerende lijnvlucht hadden verplicht te landen in Minsk.

Lees verder

China wil meer kinderen, maar willen de Chinezen dat wel?

Chinezen mogen voortaan drie kinderen hebben. Maar ze zijn kleine gezinnen gewend en het leven in de steden is duur. De maatregel geeft vooral aan dat de dalende fertiliteit Peking steeds meer zorgen baart.

Lees verder

Naomi Osaka trekt zich terug uit Roland Garros

In een openhartige boodschap op Twitter kondigt het nummer twee van de wereld in het vrouwentennis aan dat ze één van de belangrijkste toernooien vroegtijdig verlaat. Als reden geeft ze aan dat ze kampt met sociale angst. Ze zal een tijdje wegblijven van de tennisbaan, klinkt het nog.

Lees verder

David Goffin en Alison Van Uytvanck in eerste ronde van Roland Garros uitgeschakeld

David Goffin (ATP 13) heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op Roland Garros. De 30-jarige Luikenaar verloor zijn opener op het gravel in Parijs tegen de 19-jarige Italiaan Lorenzo Musetti (ATP 76). Ook Alison Van Uytvanck delfde het onderspit.

Lees verder

Staatssecretaris Mahdi wil stop hongerstaking: 'Regularisatie is uitzonderingsprocedure'

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) roept de mensen zonder papieren in de Brusselse Begijnhofkerk op een einde te maken aan hun hongerstaking in de hoop zo een regularisatie af te dwingen. 'De regularisatie is een uitzonderingsprocedure en moet dat blijven.'

Lees verder

Eerste Olympische atleten aangekomen in Japan

In Japan zijn dinsdag de speelsters van het Australische softbalteam aangekomen. Ze zijn daarmee het eerste Olympische team dat voet aan wal zet in het gastland van de Olympische Spelen van dit jaar.

Lees verder

Onderzoek naar zedenfeiten in Brusselse school: ouders vragen kalmte

De ouders van een aantal kinderen die school lopen in de basisschool Floralia in Sint-Lambrechts-Woluwe roepen op tot kalmte, respect en waardigheid, nu in de pers berichten zijn verschenen over een onderzoek naar mogelijke zedenfeiten op de school. Een lid van het onderwijzend personeel zou zich mogelijk vergrepen hebben aan één of meerdere kinderen maar de ouders betreuren dat het onderzoeksgeheim niet gerespecteerd werd en foute informatie naar buiten is gekomen.

Lees verder

Waarom ook jongeren van nu vriend willen zijn met Friends

17 jaar na de allerlaatste uitzending scoort Friends nog steeds bij jong en oud. En vanavond kan je op Play4 en Streamz kijken naar de langverwachte reüniespecial van het iconische zestal. Wat maakt Friends zo bijzonder en hoe belangrijk is de reeks in de popcultuur?

Lees verder

EU, Verenigd Koninkrijk en Japan uiten twijfels over vrijgeven patenten coronavaccins

De EU, het Verenigd Koninkrijk en Japan hebben hun twijfels uitgesproken bij de Wereldhandelsorganisatie WTO over het opzijschuiven van patenten op Covid-19-vaccins. De leden van de WTO zijn bij de onderhandelingen maandag niet tot een akkoord gekomen.

Lees verder

Coronacijfers nog steeds in dalende lijn

Uit de cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano kan dinsdagochtend opgemaakt worden dat alle indicatoren verder blijven dalen. Er liggen op dit moment nog 438 mensen op intensieve zorg. Verder kreeg veertig procent van de totale bevolking al een eerste prik.

Lees verder

Dinsdag zonnig en zomers warm

Dinsdag wordt het zonnig en warm. De wind waait eerst zwak uit het oosten tot het zuidoosten, maar hij wordt geleidelijk matig. Het kwik bereikt 20 graden op de hoge plateaus van de Ardennen, 22 graden aan de kust en 24 of 25 graden elders. Dinsdagavond en -nacht wordt het meestal helder. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten. Het kwik daalt naar 7 tot 14 graden, zo meldt het KMI.

Lees verder

Cartoon van de dag - juni 2021

Elke dag brengt De Standaard nieuwe cartoons van huiscartoonist Lectrr.

Lees verder

Nationale Bank van België: 'Jongeren kunnen wel een huis kopen'

Slagen jongeren er door de hoge huizenprijzen en strenge banken nog in een huis te kopen? De Nationale Bank van België vindt daar geen bewijs voor.

Lees verder

Russische oppositieleider uit vliegtuig gehaald en gearresteerd

Andrei Pivovarov, leider van de prodemocratische organisatie Open Russia, is maandagavond gearresteerd. Hij werd in Sint-Petersburg door de Russische veiligheidsdienst FSB uit een vliegtuig gehaald dat vlak voor het opstijgen werd tegengehouden. Dat meldt hij via zijn Twitteraccount.

Lees verder