Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 juni 2021

Stelt Michael Verschueren zich kandidaat om voorzitter voetbalbond te worden?

HLN
Stelt Michael Verschueren zich kandidaat om voorzitter voetbalbond te worden?
Eind augustus weten we wie Mehdi Bayat opvolgt als voorzitter van de voetbalbond. Volgens onze informatie is de kans reëel dat Michael Verschueren zich kandidaat zal stellen.
Lees verder

CELEBS 24/7. BBQ-time bij de familie Beckham en Tom Holland viert zijn 25ste verjaardag
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Disney heeft me drie maanden lang afgewezen": deze Belg filmde blockbuster 'Cruella'
Hij werd 'een beetje per ongeluk' cameraman, en toch stond deze Belg onlangs als director of photography op de set van Disneys nieuwste megaproductie 'Cruella'. Eerdere pareltjes op zijn palmares: 'Rundskop', 'Triple 9' en 'I, Tonya'. 'Deadpool' heeft hij dan weer geweigerd. Wie is Nicolas Karakatsanis, en is werken voor Disney echt een sprookje? "De décors alleen al kosten vaak anderhalf miljoen."
Lees verder

Duitse schildpad van 100 kilo weer mobiel dankzij... skateboard
Maak kennis met Helmuth, een schildpad van 24 jaar oud en 100 kilo zwaar die sinds kort opnieuw mobiel is, ondanks een lastige schouderkwaal. De schildpad kan zich eindelijk weer vrij bewegen in zijn buitenverblijf in de dierentuin van het Duitse Gelsenkirchen. Dankzij een skateboard.
Lees verder

Nick Bril: "Ik heb in The Jane mijn eigen keuken ontwikkeld, maar credits bleven naar Sergio Herman gaan. Dat was onhoudbaar"
Sergio Herman (51) en Nick Bril (37), de bazen van tweesterrenrestaurant The Jane, zijn uit elkaar. Na zestien jaar samenwerken hebben de meester en zijn leerling nu ook alle financiële banden doorgeknipt. Herman, die de voorbije vier jaar alleen nog met zijn geld in The Jane zat, heeft zijn aandeel in de zaak in Antwerpen verkocht aan Bril. "Anders was ik eruit gestapt," zegt Bril. "Ik heb in The Jane mijn eigen keuken ontwikkeld, maar de credits bleven naar Sergio Herman gaan. Dat was onhoudbaar."
Lees verder

The Jane is nu helemaal van Nick Bril, na verkoop aandelen Sergio Herman aan zijn pupil: "De meeste credits voor hem: dat was onhoudbaar geworden"
Sergio Herman (51) en Nick Bril (37), de bazen van tweesterrenrestaurant The Jane, zijn uit elkaar. Na zestien jaar samenwerken hebben de meester en zijn leerling nu ook alle financiële banden doorgeknipt. Herman, die de voorbije vier jaar alleen nog met zijn geld in The Jane zat, heeft zijn aandeel in de zaak in Antwerpen verkocht aan Bril. "Anders was ik eruit gestapt," zegt Bril. "Ik heb in The Jane mijn eigen keuken ontwikkeld, maar de credits bleven naar Sergio Herman gaan. Dat was onhoudbaar."
Lees verder

Goudprijs op hoogste niveau in vijf maanden
De prijs voor goud is vandaag naar het hoogste niveau in vijf maanden gestegen. Een troy ounce (ongeveer 31,1 gram) van het edelmetaal steeg op de Londense beurs tijdelijk naar 1.916,64 dollar (1.565,51 euro).
Lees verder

WHO geeft noodgoedkeuring aan Chinees Sinovac-vaccin
De Wereldgezondheidsorganisatie geeft nu ook een noodgoedkeuring aan het Chinese vaccin Sinovac. Dat meldt ze in een persbericht. Eerder gaf de WHO ook al zo'n goedkeuring aan een ander Chinees vaccin, dat van Sinopharm.
Lees verder

Belgische cardiologen willen bij 10.000 personen hartritme vanop afstand in de gaten houden
Ter gelegenheid van de Week van het Hartritme lanceert de Belgian Heart Rhythm Association (BeHRA) een nationale actie voor hartritmemonitoring op afstand. Deze sensibiliseringscampagne richt zich op 10.000 patiënten die een verhoogd risico lopen op een hartstilstand.
Lees verder

Van der Poel blikt vooruit naar zijn doelen in de zomer: "Rit winnen in de Tour zou al succes zijn"
Hoe zou het nog zijn met Mathieu van der Poel? De Nederlandse alleskunner vertoeft momenteel op hoogtestage in het Franse skioord La Plagne. Daar bereidt hij het tweede deel van zijn seizoen voor. "De Spelen zijn mijn grootste doel, daar werk ik al enkele jaren naar toe."
Lees verder

Peru corrigeert aantal coronadoden en voert plots de lijst van landen met meeste coronaslachtoffers ter wereld aan
Peru heeft een coronadodental dat bijna drie keer hoger is dan werd gedacht. In plaats van 68.000 slachtoffers blijken er nu bijna 181.000 mensen aan het virus te zijn bezweken. Na de correctie die maandag werd doorgevoerd blijken er in Peru 500 mensen per 100.000 inwoners te zijn omgekomen door het virus. Dat is relatief meer dan in welk ander land ter wereld dan ook en bijvoorbeeld meer dan dubbel zoveel dan in België. In de Peruaanse publieke opinie klinkt nauwelijks verrassing over de plots zeer hoge coronasterftecijfers.
Lees verder

Nieuwe manieren van woonzorgcentra om 'korting' te geven zijn verboden
Woonzorgcentra zouden nieuwe manieren hebben bedacht om toch korting te geven, hoewel dat verboden is. Dat zegt parlementslid Katrien Schryvers (CD&V). Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) liet weten dat de woonzorgcentra in kwestie een sanctie mogen verwachten.
Lees verder

Strijd om een erfenis van 589 miljoen euro: Belgische fiscus aast op nalatenschap burggravin AB InBev
De fiscus heeft het gemunt op de erfenis van de in 2008 overleden burggravin Amicie de Spoelberch, een historische aandeelhouder van biergigant AB InBev. De erfgenamen betwisten de claim en tekenen verzet aan. Het dossier leest als een heuse soap, met verraad in de familie, miljoenenzwendel en een vals testament.
Lees verder

Kijk vanavond op VTM (20u40) naar 'Ik ben Remco': "Achteraf gezien beklaag ik het me een beetje dat ik het roze heb laten liggen"
'Ik ben Remco' zat bijna drie weken lang in het spoor van Giro-debutant Remco Evenepoel. Op VTM ziet u vanavond in een exclusieve docu om 20u40 wat onze landgenoot heeft opgestoken uit zijn eerste grote wielerronde. "Ik heb alles gedaan wat ik kon en heb mezelf weinig te verwijten." Bekijk hierboven een voorsmaakje uit de volledige documentaire.
Lees verder

Met deze rugnummers treden de Rode Duivels straks aan op het EK
Mensen die een EK-truitje van Romelu Lukaku of Kevin De Bruyne op de kop willen tikken, kunnen in actie schieten. De KBVB maakte zonet bekend welke Rode Duivel met welk rugnummer in actie zal komen. Het overzicht:
Lees verder

Nieuwe bewakingsvideo duikt op in zaak vermiste Saman (18), politie blijft speuren naar lichaam
In het onderzoek naar de vermiste Saman Abbas (18), het Pakistaanse meisje dat eind april verdween in haar Italiaanse woonplaats Novellara, is een nieuwe bewakingsvideo opgedoken, meldt de krant Resto del Carlino. Op de beelden is volgens het dagblad te zien hoe het meisje in het bijzijn van haar ouders, een oom en twee neven haar woning verlaat. Dit zou de laatste keer zijn dat ze levend is gezien. Haar ouders die in mei naar Pakistan vlogen, houden vol dat hun dochter zich veilig en wel in België bevindt.
Lees verder

Duitsland stopt uraniumproductie
Uraniumproductie in Duitsland is definitief verleden tijd. Deze namiddag verliet het laatste transport het terrein van de Wismut GmbH in Königstein, ten zuidwesten van Dresden.
Lees verder

Cardioloog maakt balans van één jaar corona: "Meer mensen sterven nu thuis 'een plotse dood'"
Goede preventie had het aantal slachtoffers van hart- en vaatziekten de jongste jaren teruggedrongen, maar door corona is er een zware terugslag. Dat zegt Johan Vijgen, cardioloog en vicevoorzitter van de Belgian Heart Rhythm Association. "Mensen mochten in de lockdown niet naar het ziekenhuis, of durfden niet uit angst voor het virus. De impact zal vergelijkbaar zijn met die van de pandemie zelf. Meer mensen overlijden door een plotse dood".
Lees verder

Johnson & Johnson moet in VS 2,1 miljard dollar betalen in zaak talkpoeder
Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft dinsdag een beroep van farmareus Johnson & Johnson afgewezen om een veroordeling tot het betalen van 2,1 miljard dollar (1,7 miljard euro) schadevergoeding ongedaan te maken in een zaak rond mogelijk kankerverwekkend talkpoeder.
Lees verder

4 groepsverkrachtingen per week in België: "Daders filmen het net om te verhinderen dat meisje naar politie stapt"
Vier aangiftes per week. Het aantal meldingen van groepsverkrachtingen zit dan wel in dalende lijn, het zijn er nog altijd véél. Dat zedenfeiten worden gefilmd én gedeeld, zoals in het geval van het 14-jarige meisje uit Gavere dat uit het leven stapte, gebeurt ook steeds vaker, merkt professor seksueel strafrecht Liesbet Stevens (KU Leuven). "Zélf bewijsmateriaal maken en het daarna nog verspreiden ook. 'Hoe dom kan je zijn?', zou je denken. En toch gebeurt het met een reden."
Lees verder