Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 juni 2021

Stad Tongeren: Prijs Association of British Pewter Craftsmen Award gaat naar Tongerse

Prijs Association of British Pewter Craftsmen Award gaat naar Tongerse
Tongeren, een stad waar je heel wat vakmanschap kan terugvinden. Zo ook bij Gallery 8Archer, een kunstgalerij waar designer Nadine Vanoost onder meer aan de slag gaat met tin, keramiek, porselein, glas in lood,...
Lees verder

Werken parking en ingang Oud kerkhof
Nog tot en met 11 juni vinden er werken (aanleg nutsleidingen nieuwbouwappartementen) plaats aan en rondom de parking en de ingang van het Oud kerkhof, Oude Kerkhofweg. Er geldt een parkeerverbod op de parking.
Lees verder

Zomermarkt
Elke vrijdag in juni, juli en augustus gaat op de Veemarkt een zomermarkt door van 16 tot 19 uur. Lokale producenten en handelaars in lokale producten bieden er hun voedingsproducten aan.
Lees verder

Zomerplan: Wat verandert er op 9 juni?
Dit heeft het overlegcomité zopas beslist:
Lees verder

Rook- en vuurverbod in de Limburgse bossen en natuurgebieden
In verschillende natuur- en bosgebieden ontwikkelen zich momenteel situaties van droogte die zeer snel een acuut risico op brandgevaar met zich kunnen meebrengen. Elk bijkomend risico op brand als gevolg van het maken van vuur of roken in natuur- en bosgebieden moet dan ook vermeden worden.
Lees verder

Vraag tijdig kids-ID aan
Als u naar een land gaat waar geen reispas vereist is, heeft u voor kinderen jonger dan 12 jaar toch een kids-ID nodig. Vraag deze ID twee tot drie weken voor uw vertrek aan. De kids-ID is drie jaar geldig. Check de einddatum.
Lees verder