Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 juni 2021

Stad Tongeren: Extra koopzondag en 4 dolle dagen

Extra koopzondag en 4 dolle dagen
Op zondag 27 juni zijn de winkels in Tongeren extra geopend en dit naar aanleiding van de dolle dagen die doorgaan op 27 - 28 - 29 en 30 juni 2021.
Lees verder

Kraampjesverkoop
Op zaterdag 19 juni vindt de jaarlijkse kraampjesverkoop plaats in het centrum van Tongeren. De kraampjesverkoop gaat door van 10u - 18u.
Lees verder

Zwembad Plinius
Het zwembad is weer open! Voorlopig kan er alleen betaald worden aan de kassa. Het is nog niet mogelijk om vooraf online tickets te kopen. Ook dit seizoen wordt er gewerkt met tijdsblokken: 10 tot 14.30 uur en 15 tot 19 uur. Er worden 350 personen per tijdsblok toegelaten.
Lees verder

Vrij en veilig reizen deze zomer: het Europees vaccinatiecertificaat
Vrij en veilig reizen binnen de Europese Unie kan met het Europees coronacertificaat. Dit is gratis en het bewijs dat je tegen corona gevaccineerd bent, je negatief op corona getest hebt of je van corona hersteld bent.
Lees verder

PCR-testen na 1 juli 2021?
De meeste Europese landen vragen een geldige negatieve PCR-test voor iemand het land binnen mag. (Opgelet: per land gelden mogelijk andere voorwaarden. Raadpleeg hiervoor de website van de FOD Buitenlandse Zaken.)
Lees verder

Kermisspel 'Smoutebollen en kermiskoers van Zussen tot As'
Erfgoed Tongeren werkte in 2020 mee aan een spel rond Limburgse dorpskermissen in samenwerking met de erfgoedactoren Erfgoed Haspengouw, Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, het Limburgs Volkskundig Genootschap, Heemkunde Limburg, Lanaken en Hasselt.
Lees verder