Doorgaan naar hoofdcontent

Staar je niet blind op light en luister naar je lichaam: diëtiste legt uit hoe intelligent ons vetweefsel is en hoe ...

HLN
Staar je niet blind op light en luister naar je lichaam: diëtiste legt uit hoe intelligent ons vetweefsel is en hoe je op een slimme manier vermagert
Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: diëtiste Hella Van Laer (44) over gewichtsverlies. Want nu ruim de helft van de Belgen enkele coronakilo's met zich meezeult, willen we maar al te graag weten hoe we daar snel van verlost raken. "Vetcellen hebben een geheugen: als jij snel kilo's verliest, willen zij graag terug naar hoe het vroeger was."
Lees verder

Hoe 'Het monster van het Waasland' na 16 jaar ontmaskerd werd: "Ik ben er zeker van dat hij meer dan tien vrouwen heeft gedood"
Twee zwaar verminkte lichamen. En twee keer is Claudy Pierret (73) de laatste die de slachtoffers gezien heeft, maar harde bewijzen ontbreken om hem te vervolgen. In een ultieme poging om het 'Monster van het Waasland' te ontmaskeren, wordt zelfs een undercoveragent ingezet om te infiltreren in het marginale cafémilieu waarin Pierret vertoeft. Een harde sm-folterfilm die sterk gelijkenissen toont met de moorden, overtuigt de volksjury meer dan 16 jaar na de feiten. Maar ook in andere verdwijningen duikt de naam van de seksverslaafde amateurfotograaf op. Een reconstructie van de jarenlange jacht op een moordende sadist.
Lees verder

LIVE. Onze chef voetbal zet Lukaku op scherp: "Gij zijt de helft niet zo goed als Cristiano" - Duivels vertrokken richting Sevilla
Morgen staat de eerste échte test voor de Rode Duivels op dit EK op het programma. Om 21 uur nemen ze het in het bloedhete Sevilla op tegen Portugal. Deze voormiddag vertrekken de Duivels richting Spanje, later vandaag is er ook nog een persconferentie en training in La Cartuja, het stadion van morgen. Alle ontwikkelingen kan u volgen in deze liveblog!
Lees verder

Makers van 'wtFOCK' verspreiden liefdesboodschappen naar aanleiding van het laatste seizoen
Wie goed rond zich heen gekeken heeft, heeft de afgelopen dagen misschien wel enkele liefdesboodschappen gespot en dit in grote steden zoals Gent, Kortrijk, Brugge, Hasselt, Antwerpen, Mechelen en Oostende. De boodschappen werden verspreid naar aanleiding van het laatste seizoen van 'wtFOCK' en hebben stuk voor de stuk dezelfde betekenis namelijk: 'Alles is liefde'.
Lees verder

3x3 Lions kwalificeren zich voor EK in Parijs
België heeft zich in het Israëlische Tel Aviv geplaatst voor het EK 3x3. In een elimination game won het van Zwitserland met 11-22. Twee weken geleden dwongen de Lions al een ticket af voor de Olympische Spelen.
Lees verder

DPG Media en Rossel leggen de hand op RTL België
DPG Media, eigenaar van onder meer VTM en Het Laatste Nieuws, en Le Soir-uitgever Rossel kopen samen de Franstalige radio- en televisiegroep RTL België. Dat meldt De Tijd zaterdag op zijn website. Prijskaartje: ongeveer een kwart miljard euro. Rossel-CEO Bernard Marchant laat aan Belga weten dat er waarschijnlijk later vandaag een communicatie volgt, bij DPG klinkt het dat er geen commentaar gegeven wordt.
Lees verder

Football Talk. Massimo Bruno trekt deur Charleroi achter zich dicht
Hoewel hem daartoe de gelegenheid werd geboden, heeft Massimo Bruno (27) beslist zijn aflopend contract bij Sporting Charleroi niet te verlengen. Bruno kwam eind augustus 2018 over van R.B. Leipzig en loste de verwachtingen in tot hij in februari 2020 uitviel met een zware knieblessure. Het duurde tot december voor hij kon wederoptreden, maar tot het einde van het seizoen speelde hij niet één volledig match meer. De drievoudige landskampioen met Anderlecht (2012, 2013, 2017) wordt geciteerd bij Antwerp.
Lees verder

Thibaut Courtois is klaar voor de partij tegen Portugal, maar kijkt stiekem al vooruit: "De weg is zwaar, maar het is ook de mooiste… als we het EK winnen"
Thibaut Courtois (29) is aan het studeren geslagen. Over het doen en laten van Cristiano – "alleen kan ik hier moeilijk zeggen hoe we hem willen afstoppen". Maar ook over hoe de Portugezen hun strafschoppen nemen. "Ik heb een lijst van 10 namen gekregen. Met van elk 10 à 15 penalty's." Op naar zijn eerste examen op dit EK.
Lees verder

Je badkamer renoveren? Laat je inspireren door het advies van interieurarchitect Bart Appeltans
Hoe begin je aan de renovatie van je badkamer? Waar moet je op letten en welke fouten mag je absoluut niet maken? Bouwsite Livios vroeg het aan Bart Appeltans, interieurarchitect in het programma 'Blind Gekocht' en oprichter van SFAR interieur & architecten.
Lees verder

"Fragiel, plezierig en dorstlessend": onze huissomelier Sepideh proeft 12 BBQ-wijnen onder de 6 euro
Een barbecue is vaak een klein feest en daar hoort een lekker drankje bij. Met deze wijnen onder de 6 euro hou je het alvast betaalbaar, maar smaken ze ook lekker? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft zes witte en zes rode wijnen uit de supermarkt. "Liever een goede, budgetvriendelijke wijn uit een fles dan een bag-in-box op tafel."
Lees verder

Sinds kort ook bij ons: deze beauty must-haves kan je nu gewoon in België shoppen
Een vakantie is zelden compleet zonder bezoek aan Sephora, Boots, Glossier of Space NK. Niets zo spannend als nieuwe beautymerken uitproberen. Alleen, shoppen in het verre buitenland zit er voorlopig nog niet in. Al is er ook goed nieuws. Veel van die toppers kan je tegenwoordig immers gewoon bij ons inslaan.
Lees verder

Met de Bijbel de Duivels uitdrijven: wie is Fernando Santos, de norse succestrainer van Portugal?
Zijn inspiratie vindt hij in de Bijbel en zijn sigaretten. Een kennismaking met Fernando Santos (66), de norse kampioenenmaker van Portugal. Een ingenieur, die jaren in een James Bond-hotel werkte, wil Duivels uitdrijven. Zijn verzen heeft hij in de aanslag: "Wees oprecht als de duiven, sluw als een slang."
Lees verder

IN KAART. Al vier provincies kleuren groen op de coronakaart. Bekijk hier de situatie in uw regio
De coronacijfers in ons land blijven in fors dalende lijn gaan. De incidentiekaart ziet er alsmaar beter uit, met nu vier provincies die groen kleuren.
Lees verder

POLL. Ziet u de Rode Duivels winnen tegen Portugal?
De Rode Duivels nemen het zondag (21 uur) in de achtste finales in Sevilla op tegen Portugal. Ziet u de Belgen doorstoten naar de kwartfinales? Of trekken Cristiano Ronaldo en zijn landgenoten aan het langste eind? Laat uw stem gelden in onze poll!
Lees verder

Stilte na de storm: géén wachtrijen voor vaccins zonder afspraak in Flanders Expo
In het Gents vaccinatiecentrum blijft de grote drukte voorlopig uit. Vrijdag stonden er de hele namiddag lange rijen aan Flanders Expo na de oproep van de Stad om zich spontaan aan te melden voor een spuit. Vandaag zijn er in totaal nog 1.000 vrije plaatsen.
Lees verder

Regenweer voorspeld? Deze streamingtoppers kan je dit weekend bingen
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Deze week vulden wij onze Kijkgids voor u aan met de heerlijke Disney+ Original 'The Mysterious Benedict Society', een nieuwe ijzingwekkende 'cold case' en het zevende (en laatste) seizoen van 'Bosch', het paradepaartje van Prime Video. Dit is onze streaming top vijf!
Lees verder

Waarom de wereldberoemde Olsen-tweeling op hun achttiende van het toneel verdween
Mary-Kate en Ashley Olsen hebben net twee mijlpalen achter de rug. Vorige week vierden de tweelingzussen niet alleen hun 35ste verjaardag, maar meteen ook het 15-jarige bestaan van hun modehuis 'The Row'. Om het jubileum van dat laatste te vieren, gaven de Olsen-zusjes nog eens een zeldzaam dubbelinterview. "We zijn opgevoed om discreet te zijn", klonk het tijdens het gesprek. Al was dat lang niet altijd het geval, want er was een tijd dat de twee niet van het scherm te bannen waren. Waarom zijn de twee zussen plots zo gesloten geworden? En waar hebben ze al die jaren gezeten?
Lees verder

Ritchie De Laet deelde halfjaar kleedkamer met Ronaldo: "Toen ik 'm versloeg met pingpong, kocht hij meteen een eigen tafel om te oefenen"
We schrijven januari 2009. De amper 20-jarige Ritchie De Laet trekt grote ogen als hij z'n eerste stapjes bij het grote Manchester United zet. Hij zal er de kleedkamer delen met wereldsterren als Wayne Rooney, Paul Scholes, Rio Ferdinand, Ryan Giggs én... Cristiano Ronaldo. Die zal tijdens de zomer verkassen naar Real Madrid, maar maakt eerst nog kennis met onze landgenoot. "Ik zweette zo hard toen ik hem ontmoette dat ik een ander shirt moest aantrekken", lacht de Antwerp-verdediger.
Lees verder

Heel Sydney opnieuw in lockdown vanwege corona-uitbraak: 80 besmettingen op meer dan 5 miljoen inwoners
De Australische miljoenenstad Sydney gaat vanwege een uitbraak met de zeer besmettelijke Delta-variant van het coronavirus twee weken volledig in lockdown, hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Gisteren werd al besloten vier delen van de stad, waaronder het centrum en Bondi Beach, vanaf middernacht voor een week op slot te draaien. Die maatregel raakte een miljoen inwoners. De vaccinatiecampagne in Australië komt ondertussen maar niet van de grond: amper 4 procent van de bevolking is al volledig ingeënt.
Lees verder

REPORTAGE. Op zoek naar die ene, zeldzame postkaart of munt op de eerste ruilbeurs sinds corona: "Internet? Wij willen alles voelen, zien en ruiken"
Eindelijk! Na 16 maanden wachten werd er zaterdag opnieuw volop gezocht naar de zeldzaamste munten, oudste postkaarten en allerhande bidprentjes op de ruilbeurs in Brugge. Het was meteen de eerste beurs in ons land sinds het uitbreken van de coronacrisis. "Al lang voor openingstijd stonden mensen aan te schuiven. Het lijken wel hongerige leeuwen", zegt Guido Vanhee van vzw Hobby Time. Wij doken mee in de collecties op zoek naar dat ene ontbrekende stukje van collecties. "Yes, gevonden!"
Lees verder