Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 juni 2021

Spelletje verstoppertje eindigt fataal voor meisje (4), kinderopvang krijgt 15.000 euro boete

HLN
Spelletje verstoppertje eindigt fataal voor meisje (4), kinderopvang krijgt 15.000 euro boete
De rechtbank in het Nederlanse Zwolle acht een kinderopvang schuldig aan de dood van een 4-jarig meisje in de oostelijke stad Steenwijk (provincie Overijssel). Ze kwam bij een spelletje verstoppertje onder twee zware, ongemonteerde branddeuren van elk 49 kilogram terecht. De kinderopvang moet wegens nalatigheid 15.000 boete betalen.
Lees verder

Twee jonge toeristen komen om het leven na val van hotelbalkon in Ibiza
Twee jonge toeristen zijn om het leven gekomen bij een val van het balkon van hun hotel op het Spaanse feesteiland Ibiza. Het gaat om een 21-jarige vrouw met de Spaanse en Italiaanse nationaliteit en een 26-jarige Marokkaanse man, meldt de politie donderdag. De twee vielen naar beneden van de vierde verdieping.
Lees verder

Noura Firoud trouwde met twee Syriëstrijders, en belandt uiteindelijk zelf in de cel: "Ze is nog steeds een gevaar voor de openbare veiligheid"
Noura Firoud, een van de bekendste Belgische Syriëstrijdsters, moet opnieuw naar de cel. Ze kreeg op verzet 4 jaar cel omdat ze met een Syriëstrijder getrouwd was en zich zo 'actief ten dienst stelde van IS.' Eerder kreeg ze bij verstek 5 jaar cel. De rechter beval ook haar onmiddellijke aanhouding waardoor ze opnieuw naar de cel moet.
Lees verder

Moeder van verdachte groepsverkrachting dient klacht in na doodsbedreigingen op sociale media
De moeder van één van de verdachten van verkrachting van een meisje van 14 op een kerkhof in Gent, heeft klacht ingediend wegens bedreigingen. Dat bevestigt het Oost-Vlaamse parket. De verdachten, onder hen drie minderjarigen, en hun familie krijgen doodsbedreigingen nadat identiteitsgegevens gedeeld werden op sociale media.
Lees verder

Amnesty: New York gebruikt meer dan 15.000 camera's met gezichtsherkenning
Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International gebruikt de politie van New York meer dan 15.000 camera's met gezichtsherkenning. "Dat uitgebreide netwerk kan door de politie worden gebruikt voor invasieve gezichtsherkenning en dreigt van New York een Orwelliaanse surveillancestad te maken", zegt Matt Mahmoudi, expert in artificiële intelligentie en mensenrechten, vandaag in een verklaring.
Lees verder

LIVE PER SET. Mertens moet eerste set aan Diyas laten
Elise Mertens (WTA 15) staat in haar tweede wedstrijd van Roland Garros tegenover de Kazachstaanse Zarina Diyas (WTA 93). Kan de Limburgse de Belgische eer hoog houden? Volg het hier allemaal LIVE set per set.
Lees verder

LIVE PER SET. Mertens zet scheve situatie recht en pakt de tweede set
Elise Mertens (WTA 15) staat in haar tweede wedstrijd van Roland Garros tegenover de Kazachstaanse Zarina Diyas (WTA 93). Kan de Limburgse de Belgische eer hoog houden? Volg het hier allemaal LIVE set per set.
Lees verder

Vlaanderen verleent financiële steun aan brexitloket
Vlaanderen zal financiële steun verlenen aan een brexitloket, waar bedrijven alle documenten en formaliteiten in orde kunnen brengen. Er zal zowel een digitale als fysieke variant van het loket komen. Die fysieke variant zal hoogstwaarschijnlijk in Zeebrugge gevestigd zijn. Dat bevestigt minister van Economie Hilde Crevits (CD&V).
Lees verder

"Geen enkele regeringspartij" stelt benoeming regeringscommissaris met hoofddoek in vraag
Het kernkabinet van de federale regering heeft vandaag de benoeming besproken van Ihsane Haouach, de regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) en geen enkele partij heeft die in vraag gesteld. Dat heeft premier Alexander De Croo in de Kamer verklaard. Nochtans had de MR, die ook in het kernkabinet zit, de voorbije dagen scherp uitgehaald naar die benoeming door Ecolo-staatssecretaris Sarah Schlitz.
Lees verder

Ramenlasagne combineert het beste van de Japanse én de Italiaanse keuken. Wij deden de smaaktest
Ramenlasagne verovert momenteel het internet, een gerecht dat de Japanse én de Italiaanse keuken combineert. Op videoplatform TikTok tovert de Amerikaan Ivan McCombs de veelzijdige noedels in no-time om tot een niet zo traditionele Italiaanse lasagne. Ook wij zijn benieuwd naar de hype, dus we doen een smaaktest. "Instant flashbacks naar de tijd dat ik nog op kot zat."
Lees verder

Minister van Wonen krijgt standje: "Beloofde relance sociale woningbouw blijft ver onder verwachtingen"
De middelen die de Vlaamse regering voorziet voor sociale woningbouw blijven onderbenut. Dat zegt Vlaams parlementslid Maxim Veys (Vooruit). Uit een antwoord van minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) blijkt dat er dit jaar 200 miljoen euro aan sociale woningbouw is uitgegeven. "Dat is amper 12 procent van de beschikbare middelen voor 2021", hekelt Veys.
Lees verder

Online polarisatie neemt alsmaar toe
In de samenleving lijkt online polarisatie alsmaar toe te nemen. Extremistische groeperingen vinden daarbij via internet een steeds breder publiek. Dat blijkt uit een rapport van het Hannah Arendt Instituut.
Lees verder

Enkelband, spookrijden en pokerdrama: na erg woelige carrière stopt Nicklas 'Lord' Bendtner (33) met voetballen
Eigenlijk zat zijn carrière er al op, maar Nicklas 'Lord' Bendtner (33) stopt nu ook definitief met voetballen. Vijftien jaar geleden was hij ervan overtuigd de beste spits ter wereld te worden, maar na veelvuldig kortsluiting gleed hij meer en meer af.
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Duivels straks met Denayer, Boyata en Doku? - Piepjonge Ier die graag geel trekt, moet match in goede banen leiden
De EK-voorbereiding komt nu écht op toerental. Vanavond spelen de Rode Duivels hun eerste oefenwedstrijd richting EURO 2020 tegen Griekenland. Voor welke opstelling kiest Roberto Martínez? En tanken de Belgen vertrouwen? U kan de wedstrijd hier of op VTM live bekijken. De uitzending start om 20u25, de aftrap volgt om 20u45.
Lees verder

Nina Derwael bevestigt deelname aan World Cup Osijek, de belangrijke waardemeter voor Spelen
Nina Derwael zal deelnemen aan de World Challenge Cup, die van 10 tot 13 juni plaatsvindt in het Kroatische Osijek. Voor Derwael is het haar eerste grote competitietest sinds het WK in oktober 2019 waar ze haar wereldtitel op de brug verlengde.
Lees verder

Topondernemers scheuren broek aan Sihame El Kaouakibi: "In totaal 475.000 euro kwijt"
Een vijftiental topondernemers die in 2017 zo'n 475.000 euro investeerden in een tewerkstellingsproject van Sihame El Kaouakibi, is zijn geld kwijt. Dat bleek donderdagmiddag toen de curator van het failliete Point Urbain de 475.000 euro kwam terugeisen van de vennootschap Wannawork van Sihame El Kaouakibi en haar partner Erika Xuan Nguyen.
Lees verder

Mysterie rond Belg die met klein bootje is aangespoeld op Lanzarote
Inwoners van Lanzarote zijn in de ban van een mysterie rond een Belg en drie Marokkanen die met een klein bootje zijn aangekomen langs de kust van het Spaanse eiland. De Belg beweerde dat hij uit Tenerife kwam. Dat ligt ongeveer 300 kilometer verder in zee.
Lees verder

Minneapolis wil verkeer herstellen op kruispunt waar George Floyd overleed
De Amerikaanse stad Minneapolis is gestart met het vrijmaken van een deel van de George Floyd Square, om het verkeer op het kruispunt te herstellen. Sinds de dood van Floyd meer dan een jaar geleden was het verkeer onderbroken op het kruispunt, dat een herinneringsoord werd maar ook regelmatig wordt ontsierd door geweld.
Lees verder

Lichaamstaalexpert: "Als Lil' Kleine zijn verloofde kust, verstart ze"
Er is meer gebeurd tussen Lil' Kleine (26) en zijn verloofde Jaimie Vaes (31) dan wat het koppel gisteren in een gezamenlijk statement verklaarde. Dat denkt lichaamstaalexpert Frank van Marwijk, die op verzoek van deze site de non-verbale houdingen van het koppel analyseerde. "Als hij haar kust, zie je dat ze verstart."
Lees verder

Eline De Munck deelt eerste foto met Michaël R. Roskam: "Liefde van mijn leven"
In februari 2021 raakte het nieuws bekend dat Eline De Munck (33) en 'Rundskop'-regisseur Michaël R. Roskam (48) een koppel vormen. Ondertussen zijn de twee ook nog steeds verliefd op elkaar, want op Instagram deelde Eline zonet een eerste foto samen met haar nieuwe liefde Michaël.
Lees verder