Doorgaan naar hoofdcontent

Spanning binnen Vlaamse meerderheid over zware chemische PFOS-vervuiling in Zwijndrecht

HLN
Spanning binnen Vlaamse meerderheid over zware chemische PFOS-vervuiling in Zwijndrecht
Het kletterde gisteren in het Vlaams Parlement. Dat minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) pleitte voor een onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, hadden haar coalitiepartners niet zien aankomen. Prompt kreeg Demir steun van de oppositie: die wilden het meteen tot een stemming brengen. Maar de meerderheid vond zo'n onderzoekscommissie niet nodig, tot Open Vld het geweer van schouder veranderde.
Lees verder

Wie is Eden Hazard privé? Hij monsieur charmeur, zij mademoiselle discrète: de familieman die z'n gezin liefst uit de spotlights houdt
In kookprogramma 'Tous en cuisine' krijgt zoon Yanis de vraag wat Eden Hazards beste gerecht is. Met uitgestreken gezicht antwoordt hij: "Rien! Niets." De appel en de boom. Het zijn de Hazards zoals ze zijn: entertainers met hun ondeugende en onnozele kantjes. Op zoek naar man en madam Hazard. Buiten beeld grinnikt zijn echtgenote Natacha, zijn jeugdliefje, mee.
Lees verder

Tien titels op rij, maar bestuurslid Johan Vande Lanotte blijft nuchter bij dominantie Oostende: "Intens genieten staat niet in mijn woordenboek"
Daar is titel nummer tien in tien jaar tijd voor basketbalclub Oostende, voor coach Dario Gjergja maar ook voor bestuurder Johan Vande Lanotte (65). De ex-minister is best trots op het imperium dat hij met BCO opbouwde, maar nog meer op het aantal jeugdspelers dat z'n club opleidde, een prominente pijler in hun beleid.
Lees verder

Aung San Suu Kyi ook beschuldigd van corruptie
De afgezette Myanmarese regeringsleidster Aung San Suu Kyi wordt nu ook beschuldigd van corruptie. Dat meldt de officiële krant The Global New Light of Myanmar.
Lees verder

IN BEELD. Dit is de spelersbus van de Rode Duivels voor het EK
Om en bij vijftig kilometer, een rit van 34 minuten volgens Google Maps. Dat traject zullen de Rode Duivels afleggen telkens wanneer ze vertrekken van Tubize naar de luchthaven van Charleroi om te vliegen naar hun EK-bestemming. Ze doen dat met een nagelnieuwe EK-bus. Het is te zeggen, de bus van de Rode Duivels werd 'gerebrand' voor het komende Europees kampioenschap. De voetbalbond zette gisteren de eerste foto's op de RBFA-app. Eén ding is zeker: onze internationals zullen tijdens die 34 minuten niets tekortkomen.
Lees verder

Delfine Persoon stapt opnieuw de boksring in
WBO-wereldkampioene Delfine Persoon stapt op 3 juli opnieuw de boksring in. In Eernegem zal ze in de categorie supervedergewichten kampen tegen de Russin Elena Gradinar (30 jaar, 10 overwinningen, 1 nederlaag), met de vacante Intercontinentale IBO-titel als inzet. Voor Persoon wordt het haar eerste kamp sinds de nederlaag tegen de Ierse Katie Taylor op 22 augustus van vorig jaar in het Engelse Brentwood.
Lees verder

Prins Harry dreigt nu ook met rechtszaak tegen BBC: "We vroegen wél om toestemming voor naam Lilibet"
Slechts enkele dagen na de geboorte van hun tweede kindje, zijn prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (39) verwikkeld in een ruzie met de BBC. De hertog van Sussex heeft gedreigd de publieke omroep aan te klagen nadat ze in een artikel beweerden dat hij de koningin niet om toestemming heeft gevraagd om zijn dochtertje Lilibet te noemen. In een juridische brief eist hij dat de BBC stopt met dit soort beschuldigingen.
Lees verder

LIVE. Traint De Bruyne vandaag wel mee? - Mertens en Vertonghen spreken om 16u30
Morgen trappen Turkije en Italië het EK op gang, maar, nog belangrijker: onze Rode Duivels reizen dan ook af naar Sint-Petersburg om er zaterdag hun opener af te werken tegen Rusland. Welk nieuws valt er nog te rapen in het Belgische kamp, daags voordat de Duivels op het vliegtuig stappen? Via deze liveblog blijft u alvast op de hoogte!
Lees verder

E40 richting Brussel volledig versperd in Sint-Denijs-Westrem na ongeval
Er staan al kilometers file op de E40 van de kust naar Brussel in Sint-Denijs-Westrem na een ongeval. De weg is er volledig versperd. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de omleidingen te volgen.
Lees verder

E40 in Sint-Denijs-Westrem volledig versperd richting Brussel na ongeval met twee bestelwagens
De E40 richting Brussel is ter hoogte van Sint-Denijs-Westrem volledig versperd na een ongeluk. Intussen staat er een file tot in Drongen en bedraagt de wachttijd al zo'n 45 minuten.
Lees verder

Wat als je vorig jaar een tweede verblijf kocht? Fiscaal expert beantwoordt lezersvragen over je belastingaangifte
Ook fiscaal was 2020 een jaar zoals geen ander. In onze belastingreeks legde onze geldexpert Michel Maus al uit hoe je je aangifte invult van vak I tot en met XXII. Toch zitten nog heel wat Belgen met vragen. Hoe zit het met fiscale voordelen voor zonnepanelen? En waar moet ik een schenking invullen? Michel Maus beantwoordt vandaag de belastingvragen die lezers instuurden over vastgoed.
Lees verder

Aandelen zijn duur: moet je even wachten met beleggen?
Beginnende beleggers hebben vaak de neiging om het 'perfecte moment' af te wachten om in de markt te stappen. De voorbije jaren zijn de aandelenkoersen fors gestegen. Aan zo'n rally komt vroeg of laat een einde. Betekent dit dan dat we beter wachten met beleggen tot een volgende beurscrisis? Spaargids.be zoekt het uit.
Lees verder

Marco Borsato en Niels Destadsbader gaan samen een single maken
Marco Borsato (54) en Niels Destadsbader (32) willen samen een single maken. Dat vertelden de twee tijdens Marathonradio. De plannen liggen al een tijdje op tafel, maar door verschillende omstandigheden is het er nog niet van gekomen. "Het is geen kwestie van 'of', maar van 'wanneer'", liet Marco weten.
Lees verder

Israëlische troepen schieten drie Palestijnen dood op Westelijke Jordaanoever
In Jenin, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, hebben Israëlische troepen deze ochtend drie Palestijnen doodgeschoten. Dat melden officiële Palestijnse en Israëlische bronnen.
Lees verder

Laura Tesoro viel in een zwart gat na het Songfestival: "Ik was supermager door de stress"
Laura Tesoro kwam Peter woensdagnacht vergezellen tijdens Marathonradio. Daar vertelde ze dat ze enorm genoot van haar deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2016, maar dat het ook niet altijd gemakkelijk was. "Ik had gedacht dat er meer ging gebeuren na het Songfestival. Ik hoopte bijvoorbeeld dat ik eens ging uitgenodigd worden op de radio in Nederland of op een festival voor Songfestivalartiesten, maar dat kwam er niet."
Lees verder

Laura Tesoro viel ik in een zwart gat na het Songfestival: "Ik was super mager door de stress"
Laura Tesoro kwam Peter woensdagnacht vergezellen tijdens Marathonradio. Daar vertelde ze dat ze enorm genoot van haar deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2016, maar dat het ook niet altijd gemakkelijk was. "Ik had gedacht dat er meer ging gebeuren na het Songfestival. Ik hoopte bijvoorbeeld dat ik eens ging uitgenodigd worden op de radio in Nederland of op een festival voor Songfestivalartiesten, maar dat kwam er niet."
Lees verder

Eenden versperren massaal autoweg en zorgen voor file
In Vietnam zullen heel wat mensen te laat op hun werk gearriveerd zijn. Een toom eenden stak er de weg over en zorgde zo voor files. Enkele mannen moesten het verkeer tegenhouden om ongelukken te voorkomen.
Lees verder

De voorlaatste dag tot het EK: speel mee met het Gouden EK en maak kans op 5.000 euro cash
De nationale voetbalcompetities zijn afgelopen, vanaf nu gaat het in één rechte lijn richting het Europees kampioenschap. Om het toernooi voor jou nog spannender te maken, is er het Gouden EK. Stel zelf je ideale selectie samen en maak kans op de hoofdprijs: 5.000 euro cash.
Lees verder

Chaos op Roland Garros: misnoegde fans stadion uitgejaagd net nadat Djokovic set had verloren
Chaos troef, gisterenavond rond de klok van elven op Roland Garros. Kort nadat 's werelds nummer één Novak Djokovic set drie had prijsgegeven in zijn partij tegen Matteo Berrettini, werden de 5.000 aanwezige fans aangemaand het stadion te verlaten. De avondklok, weet u wel. Uiteindelijk zou 'Nole' wel aan het langste eind trekken: 6-3, 6-2, 6-7 (5/7) en 7-5.
Lees verder

Van de Tango Mundial tot de Uniforia: de tien EK-ballen door de jaren heen
Geen groot toernooi zonder speciale bal. Dat geldt ook voor het komende EK, waarop er met een Adidas Uniforia gespeeld wordt. Hoog tijd voor een overzicht van de EK-ballen door de jaren heen.
Lees verder