Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 juni 2021

Slachtoffer van eigen succes? Köln profiteert van behoud om hoofdprijs te vragen voor Bornauw

HLN
Slachtoffer van eigen succes? Köln profiteert van behoud om hoofdprijs te vragen voor Bornauw
Wolfsburg zet alles op alles voor Sebastiaan Bornauw (22). Mocht de Belg de degradatie niet eigenhandig verijdeld hebben, dan was een overgang nu al een feit. Sinds de redding vraagt FC Köln evenwel een veelvoud. Een stand van zaken.
Lees verder

Prins Harry bracht Queen op de hoogte van naam Lilibet, "maar hij vroeg geen toestemming"
Meghan Markle (39) en prins Harry (36) verwelkomden vrijdagavond hun dochtertje Lilibet 'Lili' Diana Mountbatten-Windsor. Haar naam zorgt voor gemengde reacties: "Hoe durven jullie, na zo'n zware uithaal naar de koninklijke familie?", klinkt het onder meer. Maar volgens Harry en Meghan is het een eerbetoon aan Queen Elizabeth (95). Bronnen beweren zelfs dat Harry vlak voor de geboorte gebeld zou hebben met de Queen om toestemming te vragen, al is niet iedereen het daar mee eens.
Lees verder

Dodentol na treinongeval in Pakistan loopt verder op naar 62
De dodentol na het treinongeluk in Pakistan is dinsdag opgelopen naar 62 nadat verschillende slachtoffers aan hun verwondingen zijn bezweken. Dat hebben lokale verantwoordelijken gemeld. Verwacht wordt dat het aantal doden nog verder zal oplopen omdat verschillende gewonden er erg aan toe zijn.
Lees verder

Tienduizenden Vlamingen overwegen vuurwapen te kopen
Vijftien jaar na de verstrenging van de Wapenwet zit het bezit van vuurwapens weer in stijgende lijn. Dat blijkt uit onderzoek van het Vlaams Vredesinstituut. Tienduizenden Vlamingen overwegen vandaag voor het eerst of opnieuw een vuurwapen te kopen. Daar spelen onveiligheidsgevoelens een belangrijke rol bij.
Lees verder

Vlaamse regering wil af van kloof tussen kinderopvang en kleuterschool
De Vlaamse regering wil nagaan of en hoe de afstand tussen de kinderopvang en het kleuteronderwijs kan verkleind worden. Door 12 vernieuwende projecten te steunen wil de regering de komende jaren experimenteren met de zogenaamde 'doorgaande lijn' tussen de kinderopvang en het onderwijs. Dat melden Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Lees verder

"Je baas kan je niet verplichten om naar kantoor te komen": dit moet je weten over de terugkomdag
We gaan weer op café, vakanties worden volop geboekt en er zijn zelfs vooruitzichten voor een aantal zomerfestivals. Dus kunnen de werkvloeren natuurlijk niet achterblijven op vlak van versoepelingen. Vanaf 9 juni mogen we weer één dag per week naar kantoor, vanaf 1 juli is telewerk niet meer verplicht. Maar wat als thuiswerken jou best bevalt? Jobat.be vroeg het aan Geert Vermeir, juridisch expert van SD Worx.
Lees verder

#REDCHALLENGE. Eden Hazard daagt Lebbeke uit om rood te kleuren!
Gisteren kleurde Vorselaar als eerste gemeente rood voor onze 'Red Challenge', vandaag is Lebbeke aan de beurt. Niemand minder dan Eden Hazard daagt de Oost-Vlaamse gemeente uit om zich van hun meest duivelse kant te laten zien: "Veel geluk!"
Lees verder

Nieuwe documentaire verklapt geheimen van Disney-attracties
Goed nieuws voor de liefhebbers van de Disney-attracties. Vanaf 16 juli kan je op Disney+ kijken naar 'Behind The Attraction', een docuserie waarin de verhalen én geheimen van de verschillende attracties in hun parken wereldwijd uit de doeken wordt gedaan.
Lees verder

"Langste onderwaterlawine ooit" waargenomen voor Afrikaanse westkust: modder stroom twee dagen lang 1.100 kilometer ver in zee
Wetenschappers hebben de grootste onderwaterlawine ooit waargenomen voor de westkust van Afrika: twee dagen lang stroomden daarbij tonnen modder en zand over de zeebodem, tot 1.100 kilometer ver. De stortvloed, die al in januari vorig jaar plaatsvond, hield twee dagen aan en verstoorde daarbij zelfs diepzee-internetkabels.
Lees verder

Staatssecretaris Schlitz hekelt "excentrieke en seksistische" schoolreglementen
"Van de doorschijnendheid van kousen tot de onbedekte schouder; de interne regels van middelbare scholen zijn vaak excentriek maar vooral seksistisch", betreurt staatssecretaris voor Gendergelijkheid en Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) in de krant La Dernière Heure.
Lees verder

Brooklyn geeft Milwaukee pak rammel, Phoenix verslaat Denver
Brooklyn heeft in de NBA stevig uitgehaald tegen Milwaukee in de halve finales van de play-offs in de Eastern Conference. De Nets haalden het met 125-86, een verschil van liefst 39 punten, en leiden in de onderlinge duels met 2-0.
Lees verder

Sarah van Soelen heeft het zoontje van André Hazes nog niet ontmoet
Het is nog steeds dikke liefde tussen André Hazes (27) en zijn vriendin Sarah van Soelen (25). De twee delen volop romantische foto's en gaan ook samenwonen. Maar Andrés zoontje Dré (4), dat hij deelt met zijn ex Monique, heeft Sarah nog niet ontmoet.
Lees verder

Hoe financier je renovatiewerken het best?
Het afgelopen jaar is de Belg massaal aan het verbouwen geslagen en nog steeds lijkt onze kluswoede niet gestild. Van het terras, over de badkamer tot een dak met zonnepanelen … Geen enkele ruimte ontsnapt aan een opfrisbeurs of volledige make-over. Maar hoe kan je die werken financieren zonder jouw spaarcenten aan te spreken? Spaargids.be zet de verschillende renovatieleningen op een rijtje.
Lees verder

Hoe kan je verbouwingen betalen zonder aan je spaargeld te komen?
Het afgelopen jaar is de Belg massaal aan het verbouwen geslagen en nog steeds lijkt onze kluswoede niet gestild. Van het terras, over de badkamer tot een dak met zonnepanelen … Geen enkele ruimte ontsnapt aan een opfrisbeurs of volledige make-over. Maar hoe kan je die werken financieren zonder jouw spaarcenten aan te spreken? Spaargids.be zet de verschillende renovatieleningen op een rijtje.
Lees verder

Zo pakt De Panne het tekort aan huisartsen aan. "Kom deze zomer naar De Panne werken en verblijf met het hele gezin gratis in een vakantiewoning"
Een opmerkelijke wervingscampagne in De Panne. Net zoals in veel andere steden en gemeenten kampen ze ook daar met een tekort aan huisartsen. Wanneer in de zomer het aantal inwoners, door de vele toeristen en tweedeverblijvers, stijgt van 11.000 naar 60.000 is versterking nodig. En De Panne haalt alles uit de kast om extra huisartsen te vinden.
Lees verder

Keiharde klap voor georganiseerde misdaad na grote politieactie: volg hier persconferentie van Europol
Bij een grote gezamenlijke politieactie tegen de georganiseerde misdaad zijn wereldwijd honderden arrestaties verricht. Onder meer in Zweden, Duitsland en Nederland, maar ook in Australië, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland, zouden huiszoekingen zijn gedaan in het kader van de internationale actie waarbij zestien landen en Europol betrokken zijn. Volg hier de persconferentie van Europol.
Lees verder

Keiharde klap voor georganiseerde misdaad na grote politieactie: volg hier straks persconferentie van Europol
Bij een grote gezamenlijke politieactie tegen de georganiseerde misdaad zijn wereldwijd honderden arrestaties verricht. Onder meer in Zweden, Duitsland en Nederland, maar ook in Australië, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland, zouden huiszoekingen zijn gedaan in het kader van de internationale actie waarbij zestien landen en Europol betrokken zijn. Volg hier straks om 10 uur de persconferentie van Europol.
Lees verder

Op LinkedIn kan je nu ook aanduiden dat je 'thuisblijfouder' bent
De professionele netwerksite LinkedIn heeft opties toegevoegd die je kan aanduiden op je curriculum vitae. Zo kan je vanaf nu 'thuisblijfmoeder' of 'thuisblijfvader' selecteren als job, een waardevolle erkenning voor het onzichtbare werk dat een thuisblijfouder verricht.
Lees verder

Goed nieuws voor Anderlecht: Verschaeren stap dichter bij contractverlenging
Anderlecht nadert witte rook in het dossier-Yari Verschaeren. Het heeft er alle schijn van dat de 19-jarige Rode Duivel zijn contract bij de recordkampioen, dat loopt tot 2022, zal verlengen. De onderhandelingen lopen al maanden, maar nu ziet het er dus naar uit dat het tot een overeenkomst zal komen. Althans, dat is het gevoel bij alle partijen.
Lees verder

Het EK 2021 volgen met vrienden in de tuin? Dat kan met deze beamers
Op café kunnen we het EK maar met een gezelschap van 4 volgen, maar in je tuin kan je wel tien vrienden uitnodigen om voor de Rode Duivels te supporteren. Klaar voor een voetbalfeest in eigen tuin? Onze techredacteur ging alvast op zoek naar de beste beamers om buiten te installeren.
Lees verder