Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 juni 2021

Sinds zaterdag geen enkele coronadode meer in Vlaanderen

HLN
Sinds zaterdag geen enkele coronadode meer in Vlaanderen
Er is sinds zaterdag in Vlaanderen geen enkele dode meer te betreuren door het coronavirus. Ook op 15 juni en 22 juni waren er in Vlaanderen al eens dagen met nul coronadoden. Dat is voor het eerst sinds lang, want het was van 22 september 2020 geleden.
Lees verder

Tot zes euro per overschrijving: zoveel betaal je voor offline bankverrichtingen vandaag
De banken trekken voluit de kaart van de digitalisering. Daar tegenover staat dat hogere kosten de traditionele verrichtingen, zoals geldstortingen aan een loket, ontmoedigen. Om de niet-digitale klant niet in de kou te laten, leggen de regering en bankenkoepel Febelfin de laatste hand aan een universele bankdienst met maximumprijzen. Spaargids.be ging na hoe hoog de kosten de afgelopen jaren voor de traditionele, analoge klant zijn opgelopen.
Lees verder

"Postbodes moeten tot 12 uur per dag werken": geen post in enkele Vlaams-Brabantse gemeenten door staking in Zaventems distributiecentrum
In het bpost-distributiecentrum Zaventem, dat op het grondgebied van buurgemeente Kortenberg ligt, hebben tientallen postbodes woensdag het werk neergelegd. Volgens de vakbonden zijn de postbodes de hoge werkdruk beu. Door de staking wordt in verschillende gemeenten geen post bedeeld.
Lees verder

"Postbodes moeten tot 12 uur per dag werken": geen post in enkele Vlaams-Brabantse gemeenten door staking in distributiecentrum
In het bpost-distributiecentrum Zaventem, dat op het grondgebied van buurgemeente Kortenberg ligt, hebben tientallen postbodes het werk woensdagochtend neergelegd. Volgens de vakbonden zijn de postbodes de hoge werkdruk beu. "De situatie loopt helemaal uit de hand, want sommige postbodes werken tot 12 uur per dag", klinkt het. Door de staking wordt er woensdag in verschillende gemeenten geen post bedeeld.
Lees verder

LIVE. Begon de heimwee door te wegen bij de Rode Duivels? Wij praten erover met sportpsycholoog Jef Brouwers
Volgens de Franse sportkrant L'Equipe hebben enkele Rode Duivels familieleden kunnen zien. Ze zouden daarvoor de toestemming gekregen hebben van bondscoach Roberto Martínez. Nochtans klonk het maandag nog bij Philippe Rosier, coronamanager bij de Duivels, dat familiebezoek niet aan de orde was.
Lees verder

Vlaeminck in Frankrijk: "Schrijf de naam Van Moer maar op, hij is een grote coureur in wording"
Ritwinst voor Mark Cavendish gisteren in de Tour, de kennismaking van het grote publiek met Brent Van Moer en dan vandaag een mogeijkheid op geel voor Wout van Aert. Voldoende stof om over te praten in 'Vlaeminck in Frankrijk' op Joe.
Lees verder

Atlanta komt op gelijke hoogte van Milwaukee, dat Antetokounmpo ziet uitvallen
Atlanta heeft de stand in de finale van de Eastern Conference in de NBA tegen Milwaukee gelijkgetrokken. De Hawks wonnen in het vierde onderlinge duel met 110-88 van de Bucks, die vedette Giannis Antetokounmpo zagen uitvallen met een knieblessure.
Lees verder

Laatste dag schooljaar valt letterlijk in het water: college in Lanaken kampt met wateroverlast na stortvloed
Voorlopig geen feestelijk afscheid van het schooljaar in Lanaken. Dinsdagavond viel er opnieuw heel wat regen in Lanaken en dat heeft ook het Pyxiscollege aan de Bessemerstraat geweten. Daar zijn de personeelsleden al volop in de weer om het water uit het schoolgebouw te krijgen.
Lees verder

Wie niet groot is, moet slim zijn: hoe Alpecin-Fenix dezer dagen ook op niet-sportief vlak scoort
De meest succesvolle ploeg van de Tour tot dusver? Het kleine Alpecin-Fenix. Niet alleen sportief, maar ook naast de fiets flitst de Belgische ploeg van de gebroeders Roodhooft. Retrotruitjes deden het publiek smelten, en ook de gele 'merci Poupou'-fiets is een geniale vondst. "Ons geheim? Ons budget is zo beperkt dat we wel de juiste keuzes moéten maken."
Lees verder

Leerlingen en leerkrachten lagere school Sint-Jozefscollege Aalst besmet met corona: "Vermoeden van Deltavariant"
De lagere school van het Sint-Jozefscollege in Aalst is op de laatste schooldag van het jaar gesloten omwille van een corona-uitbraak. Verschillende leerlingen en leerkrachten zijn ziek en vertonen symptomen van corona. Een testbus is onderweg en zal er deze namiddag alle leerlingen en leerkrachten testen.
Lees verder

KOERS KORT. Van Lerberghe twee jaar langer bij Deceuninck-Quick.Step
Bert Van Lerberghe (28) koerst ook de komende twee seizoenen voor Deceuninck-Quick.Step. De West-Vlaming verlengde z'n contract bij 'The Wolfpack' tot eind 2023. Van Lerberghe is bezig aan z'n tweede seizoen bij de ploeg van Patrick Lefevere. Daarvoor reed hij voor Sport Vlaanderen-Baloise en Cofidis. Van Lerberghe is na Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel, Kasper Asgreen en Michael Morkov de vijfde renner die bijtekent bij Deceuninck-Quick.Step. Ook Yves Lampaert en Mauri Vansevenant liggen er nog onder contract.
Lees verder

Kan ik nog reizen zonder coronapaspoort? Wat met minderjarigen? Al uw vragen over het coronapaspoort beantwoord
Nog enkele dagen en dan start op 1 juli officieel de zomervakantie. Eén waar - na maanden van beperkingen en regels - nog nooit zó hard naar is uitgekeken. Toch zullen reizigers ook deze zomer nog rekening moeten houden met een hele resem afspraken. Wij zochten voor u een weg door het kluwen aan regels. Kan ik na 1 juli nog reizen zonder coronapaspoort? En waar zijn de certificaten voor minderjarige kinderen beschikbaar? In onze reeks beantwoorden we al uw reisvragen. Vandaag: alles over het coronapaspoort.
Lees verder

Al sinds zaterdag geen enkele coronadode meer in Vlaanderen
Er is sinds zaterdag in Vlaanderen geen enkele dode meer te betreuren door het coronavirus. Ook op 15 juni en 22 juni waren er in Vlaanderen al eens dagen met nul coronadoden. Dat is voor het eerst sinds lang, want het was van 22 september 2020 geleden.
Lees verder

Vlamingen in Canada over (over)leven tijdens uitzonderlijke hittegolf: "Zelfs het water in de meren is te warm om echt af te koelen"
De westkust van Canada en het noordwesten van de Verenigde Staten puffen en kreunen onder uitzonderlijke hitte. In de buurt van Vancouver worden recordtemperaturen tot bijna 47 graden gemeten, en het voelt nóg warmer aan. De boosdoener: een 'hittekoepel', een fenomeen dat maar één keer om de duizend jaar voorkomt. Twee Vlamingen in de streek getuigen: "Het is hier óverleven."
Lees verder

Boot met migranten kapseist bij Italië: meerdere doden
Zeker vijf mensen zijn om het leven gekomen toen een boot met migranten kapseisde bij het Italiaanse eiland Lampedusa. Bijna 50 andere opvarenden konden worden gered, berichten Italiaanse media. Hulpverleners namen de drenkelingen mee naar het eiland.
Lees verder

SCHOOLBITS. Deze BV-kinderen mochten hun diploma in ontvangst nemen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. Vandaag heel wat fiere mama's en papa, want heel wat van hun kinderen mochten deze week hun diploma in ontvangst nemen.
Lees verder

SHOWBITS. Deze BV-kinderen mochten hun diploma in ontvangst nemen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. Vandaag heel wat fiere mama's en papa, want heel wat van hun kinderen mochten deze week hun diploma in ontvangst nemen.
Lees verder

LIVE TOUR. Doet Van Aert gooi naar geel in tijdrit? Gele Van der Poel gaat al op verkenning
Belangrijke dag vandaag in de Ronde van Frankrijk, want de renners halen een eerste keer de tijdritfiets van stal. D-day voor de klassementsmannen, maar ook voor Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Die eerste wil een gooi doen naar het geel, de tweede zal er alles aan doen om de leiderstrui vast te houden. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE!
Lees verder

Volgens weerman David Dehenauw blijven onweders tot minstens zaterdag weg: "Dan breekt weer zeer natte periode aan"
De zware onweders van gisteren zullen de komende dagen zeker niet worden herhaald, stelt weerman David Dehenauw iedereen gerust bij HLN LIVE. Maar vanaf zondag breekt wel weer een zeer natte periode aan.
Lees verder

Is de line-up van Pukkelpop al gelekt?
Gorillaz, Angèle, Netsky, London Grammar... de line-up van Pukkelpop die momenteel viraal gaat op sociale media ziet er veelbelovend uit. Helaas is de programmatie die nu massaal gedeeld wordt vals.
Lees verder