Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 juni 2021

Sector One slikt eerste verlies in Belgian League: bekijk hoogtepunten vijfde speeldag

HLN
Sector One slikt eerste verlies in Belgian League: bekijk hoogtepunten vijfde speeldag
De vijfde speeldag van de Belgische League of Legends-competitie zat vol sprankelende actie, twee killrecords én het record van langste avond van de Belgian League tot nu toe. Maar belangrijker: Sector One is niet langer ongeslagen.
Lees verder

Zaak-Sanda Dia: geen cassatieberoep tegen afgewezen wrakingsverzoek, voortzetting op 20 juli
Advocaat Joris Van Cauter, die een van de Reuzegommers verdedigt, heeft beslist om geen cassatieberoep aan te tekenen tegen de beslissing van het hof van beroep in Antwerpen. Die had zijn wrakingsverzoek tegen de voorzitster van de raadkamer in Hasselt maandag ongegrond verklaard.
Lees verder

Nederland evalueert vandaag mislukt EK: het vertrek van Frank De Boer is aanstaande
Op de KNVB Campus in Zeist is de Nederlandse bondsdirectie vanmiddag begonnen aan de evaluatie van het mislukte EK voetbal van Oranje. De conclusie zal later vandaag volgen: het vertrek van Frank de Boer is aanstaande.
Lees verder

Onze woonexpert waarschuwt verkopers: "Een tuin verhoogt de waarde van een woning, op voorwaarde dat die er netjes bij ligt"
Deze periode van het jaar is traditioneel een prima moment om je huis te verkopen. Dat geldt zeker voor woningen met een tuin, want die staan nu op hun mooist en dat is een extra troef om uit te spelen. Sinds corona is voor 4 op de 10 eigenaars de tuin de belangrijkste plek. Maar hoeveel kost een huis met een mooi stukje grond erbij? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt vergelijkt het aanbod in de verschillende provincies. "De prijs per vierkante meter grond heeft de grootste invloed op het totale kostenplaatje."
Lees verder

Hoeveel kost een huis met tuin in de verschillende provincies? Onze woonexpert vergelijkt
Deze periode van het jaar is traditioneel een prima moment om je huis te verkopen. Dat geldt zeker voor woningen met een tuin, want die staan nu op hun mooist en dat is een extra troef om uit te spelen. Sinds corona is voor 4 op de 10 eigenaars de tuin de belangrijkste plek. Maar hoeveel kost een huis met een mooi stukje grond erbij? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt vergelijkt het aanbod in de verschillende provincies. "De prijs per vierkante meter grond heeft de grootste invloed op het totale kostenplaatje."
Lees verder

Achter alle hulde schuilt bitse concurrentie: hoe prinses Diana haar zonen verenigt én verdeelt
Prins Harry (36) is terug in Londen. Donderdag onthult hij samen met zijn broer William (39) een standbeeld van hun moeder, prinses Diana, op de dag dat ze zestig jaar zou zijn geworden. Het verdriet om haar verlies dat hen tijdens hun jeugdjaren nog een hechte band bezorgde, zorgt vandaag echter voor irritatie en concurrentie. De prinsen voeren een bitse strijd om haar nagedachtenis waar ook hun echtgenotes bij betrokken zijn. Hoe is het zover kunnen komen? "William moet té vaak verduidelijken dat Diana ook zijn moeder is."
Lees verder

SHOWBITS. De hond van Karen Damen start een modellencarrière en Bab Buelens geniet van de Kroatische zon
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

OPROEP. NINA is op zoek naar Diana-fans
Of het nu is omwille van haar sprankelende persoonlijkheid, haar tragische levensverhaal of haar feilloos gevoel voor stijl, zelfs 24 jaar na haar dood beroert Lady Di nog vele harten. De 'prinses van het volk' heeft heel wat fans van het eerste uur, maar kan ook bij het jonge publiek op enthousiasme rekenen.
Lees verder

Vlamingen mogen voortaan zonder test of coronacertificaat naar Spanje reizen
Vlamingen mogen zonder coronatest of coronacertificaat naar Spanje reizen. Het reisadvies voor het populaire vakantieland is vanmorgen in die zin aangepast op de website van Buitenlandse Zaken. Wie vanuit Brussel of Wallonië naar Spanje reist moet wél nog een recente coronatest voorleggen of certificaten van vaccinatie of immuniteit kunnen verstrekken.
Lees verder

Moeder van Lil' Kleine reageert op situatie : "Niet leuk om je kind een giftige man genoemd te zien worden, maar ..."
Onlangs verscheen er een opiniestuk over Lil' Kleine, waarin de zanger 'een giftige man' wordt genoemd. Hoewel er eerst niet veel aandacht aan besteed werd, heeft Babette Verhoef, de moeder van de rapper, nu gereageerd op het artikel. "Niet leuk om je kind een giftige man genoemd te zien worden, maar wel een goed kritisch stuk", aldus Verhoef. Het lijkt er dus op dat ze het eens is met het opiniestuk.
Lees verder

Twee Britse brandweermannen zonder dienst redden gezin van vijf uit brandende wagen net voor die ontploft
Zijn collega's onthalen Ed Durante als een held. De Britse brandweerman had zondagnamiddag geen dienst toen hij een auto in vlammen zag opgaan op de A38-snelweg in Devon in Zuid-Engeland. Durante aarzelde geen seconde en schoot in actie. Met de hulp van een andere brandweerman, Craig Jones, kon hij een gezin van vijf uit de brandende auto bevrijden, net voor die ontplofte.
Lees verder

TUI ziet boekingsgolf van lastminutes: nooit eerder gezien aandeel voor Spanje en Griekenland
Nu het ergste van de coronacrisis achter de rug lijkt en steeds meer delen van Europa groen kleuren voor reizen, stelt touroperator TUI voor de zomervakantie "een boekingsgolf vast die wekelijks nog in sterkte toeneemt".
Lees verder

Drie jongeren redden buurtbewoners uit brand in Elsene
In Elsene hebben drie jongeren zondagnacht de bewoners van een flatgebouw gered bij een brand. Ze drongen het flatgebouw binnen, wekten alle slapende bewoners en begeleidden hen naar buiten, waarna ze ook nog probeerden de vlammen te doven. Dat meldt de Brusselse lokale politie. Uit de eerste vaststellingen blijkt intussen dat de brand zou zijn aangestoken.
Lees verder

Duizenden twitterberichten, 15 liefdesbrieven en een bezoekje op het werk. Man veroordeeld voor stalken van ex-Studio Brusselpresentatrice: "Ze stuurt me boodschappen via haar muziekkeuze"
Een man die in 2016 maandenlang een presentatrice van radiozender Studio Brussel had gestalkt, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf maanden met probatie-uitstel. Niet alleen verzond hij haar duizenden berichten via Twitter, hij schreef haar ook 15 'liefdesbrieven' en probeerde haar op haar werk op te zoeken.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Hier slapen onze Rode Duivels in München
Lees verder

Japanse 'zwarte weduwe' veroordeeld tot de doodstraf door ophanging
Het Japanse Hooggerechtshof heeft de doodstraf voor Chisako Kakehi, de zogenaamde "zwarte weduwe", bevestigd. De Japanse vrouw heeft drie van haar minnaars vergiftigd met cyanide, om de hand te kunnen leggen op hun vermogen.
Lees verder

Oostenrijks toerisme kampt met tekort aan werkkrachten
De Oostenrijkse gastronomische en toeristische sector kampt aan het begin van het zomerseizoen met een tekort aan werknemers. Als gevolg van de coronapandemie zijn er te weinig seizoenarbeiders.
Lees verder

Thorgan Hazard, wiens gsm roodgloeiend stond: "Het gaat beter met Eden, hij doet er alles aan om vrijdag klaar te zijn"
Hoopvol nieuws van Thorgan Hazard: "Eden voelt zich al beter en doet er alles aan om er tegen Italië bij te zijn." Bidden dus, want de Rode Duivels hebben de broers-Hazard meer dan nodig om die halve finale van het EK te bereiken. "We proberen zeker niet de stijl van Frankrijk te kopiëren, in balbezit moet het beter."
Lees verder

Rode Kruis waarschuwt voor coronacatastrofe in Indonesië
Indonesië staat op de rand van een coronaramp, gedeeltelijk door de verspreiding van de Deltavariant. Daarvoor waarschuwt het Rode Kruis dinsdag. De hulporganisatie maant het land aan om meer te testen en te vaccineren.
Lees verder

Toenemende arbeidsongeschiktheid: "Het is hoogtijd om welzijn op de werkvloer meer aandacht te geven"
Op vijftien jaar tijd is in ons land het aantal langdurig arbeidsongeschikten meer dan verdubbeld. Meer dan de helft van de arbeidsongeschikten legt de oorzaak voor hun afwezigheid minstens deels bij hun job. Gegeven redenen zijn een te hoge werkdruk, slechte relaties met leidinggevenden of collega's of fysiek zwaar werk. "Het is hoogtijd om veel meer aandacht te hebben voor welzijn op de werkvloer", zegt CM-voorzitter Luc Van Gorp.
Lees verder